Lissabon
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Lissabon

Lissabon: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

In Lissabon word je ondergedompeld in een ontspannen cultuur tegen een rijke historische achtergrond. De hoofdstad van Portugal is een van de oudste steden in Europa, dus zeker een van de meest fascinerende!

Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos

Ooit was het prachtige Mosteiro dos Jerónimos, vlakbij de kust van Belém, de plek waar hiëronymieten eindeloos baden voor de ziel van de koning.

Bairro Alto

Bairro Alto

De 'hoge buurt' Bairro Alto is een geweldige wijk om in rond te wandelen, vol historische gebouwen en romantische ambiance.

Kathedraal van Lissabon

Kathedraal van Lissabon

De eerste steen van de Kathedraal van Lissabon werd in 1147 gelegd. Door de jaren heeft het gebouw veel architectonische invloeden gekend, maar de imposante Middeleeuwse basis is intact.

Rossio

Rossio

Het historische plein Rossio is, na jaren van feesten, stierengevechten, executies en oproer nog altijd dé centrale ontmoetingsplek voor locals en toeristen.

Alfama

Alfama

De oudste wijk ligt tussen het São Jorge Kasteel en de Taag. In Alfama vind je de beste restaurants en fadobars van Lissabon!

De Taag

De Taag

De Taag is het verkennen waard, per fiets, te voet of te water. De monding kent een weelde aan fauna, zelfs flamingo's zijn er te zien!

Praça do Comércio

Praça do Comércio

Praça do Comércio staat ook wel bekend als Terreiro do Paço (Paleisplein). Het koninklijk paleis stond hier, voordat het in de aardbeving van 1755 werd verwoest.

Toren van Belém

Toren van Belém

Naast het beschermen van Lissabon tegen aanvallen vanaf zee, diende de Toren van Belém ook als vertrekplaats voor de grote Portugese ontdekkers!

Chiado Square
Foto: PortoBay Hotels & Resorts@ flickr (CC BY 2.0)

Chiado Square

Na een grote brand in 1988 is Chiado op wonderbaarlijke wijze hersteld tot een van de rijkste delen van de stad. Hier kom je om flink te shoppen!

Santa Justa-Lift

Santa Justa-Lift

Toen elektriciteit gemeengoed werd, bouwde Lissabon twee liften om het vervoer tussen de heuvels te vereenvoudigen. De Santa Justa is een klassieker!

Plan je bezoek aan Lissabon

Beste tijd om te gaan?

Lissabon heeft het getroffen met de zachtste winters van Europa en zomers die warm, maar niet heet zijn. Toch kan het op elk moment plotseling plenzen in de stad, dus wees gewaarschuwd! In de late lente of vroege herfst zijn de hotelprijzen lager en de toeristische massa's geslonken.

Hoe veel dagen?

Het centrum van Lissabon zelf is perfect voor een lang weekend, maar veel topattracties liggen net buiten de stad. Denk aan dagtrips naar Belém, Sintra, Fátima en Cascais,

Van de luchthaven naar de stad

Lissabon is relatief goedkoop, maar een taxi nemen van de luchthaven naar de stad blijft een prijzige keuze. Als je centraal moet zijn en weinig bagage hebt, is de metro een voordeligere en makkelijkere optie. Het kost ongeveer 25 minuten om in het centrum te komen.

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +351

Activiteiten in Lissabon

De must-see bezienswaardigheden in Lissabon

Steden in Portugal

Sitemap Lissabon

Wil je alle activiteiten in Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lissabon

This was the best activity I had done while in Lisbon. Juan y Jose were so thoughtful, caring and loved to share their knowledge with you about the city. They made me as a solo traveler comfortable! Also the wine tasted good and everything was well thought of (like blankets for the cold and a typical Portugese sweet at the end). Thank you so much.

It was an amazing trip, perfectly arrange, beautiful boat, nice sailing and relaxing, good wine and perfect crew. Definitely book this trip when you go to Lisboa! We experienced it during Corona Period and was an amazing activity!

Lissabon: zeilboottocht over de Taag Beoordeeld door Lynn, 28-06-2020

Very friendly guide and helpful. We enjoyed the segway trip very much. It is easy and fun to discover the city this way. Very recommended we liked Bjôrn the guide for his good explanation. Thanks

Great boottrip, great hosts and great views. The hosts make a great experience of it. They keep on giving vino verde, tell great stories and have a good connection with everyone on board!

Very complete tuktuk tour with a guide that knows a lot. He speaks a lot too but he’s probably very amazed by Lisbon. We had a great time with him and discovered a lot from Lisbon.

Lissabon Sightseeing Tour door Tuk Tuk Beoordeeld door Nathalie, 14-07-2020