Lissabon
Walvis- & dolfijnspottours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lissabon Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

1. Arrábida natuurpark: dolfijnen spotten

Vertrek van de jachthaven en zoek naar dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Zie tuimelaars en gewone dolfijnen in het heldere blauwe water van het park, zonder hun natuurlijk gedrag te verstoren.  Bekijk diverse vormen van wilde dieren en vogels in het park. Zwem en zonnebaad op de mooiste Portugese stranden, die alleen toegankelijk zijn via de zee. Bezoek grotten en rotsformaties langs de hele kustlijn van het park en luister naar je lokale gids die je vertelt over de mysterieuze geschiedenis tijdens de 18e eeuw.

...
Vanuit Lissabon: dagtour dolfijnen spotten

2. Vanuit Lissabon: dagtour dolfijnen spotten

Deze dagtour begint met een reis naar Setúbal, ten zuiden van Lissabon, een pittoreske regio, vooral bekend vanwege zijn vissershaven. In Setúbal ga je aan boord van een volledig gerestaureerd zoutgaljoen, of een moderne catamaran (afhankelijk van het weer en de zee), voor een ontspannen en plezierige reis in het Sado-estuarium, waar je meer leert over lokale tuimelaars en hopelijk een paar wilde dolfijnen in hun natuurlijke omgeving kunt spotten. De boottocht duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Zie het natuurpark van Arrábida, geniet van het indrukwekkende uitzicht en leer meer over de lokale gastronomie. Bezoek het klooster van Arrábida, en ontdek belangrijke historische locaties voordat je weer terugkeert naar het centrum van Setúbal. Voordat je terugkeert naar Lissabon, stop je bij een aantal bezienswaardigheden in de bergketen Serra da Arrábida, van waar je een oogstrelend zicht hebt op het natuurgebied en de gehele regio.

...
Van Sesimbra: Arrábida-cultuur- en wijnproeverij van een hele dag

3. Van Sesimbra: Arrábida-cultuur- en wijnproeverij van een hele dag

Nadat je bent opgehaald in Sesimbra, bezoek je de markt in Setúbal, die wordt beschouwd als een van de beste markten ter wereld. Ontdek de enorme verscheidenheid aan verse vis, groenten en fruit, brood, kaas en regionaal gebak. Geniet van de sfeer en geschiedenis van de stad. Ga verder naar de eerste wijnmakerij en stop om spectaculaire foto's te maken van het natuurpark Arrábida over de Atlantische Oceaan. Bezoek de luxe wijnkelders van Quinta da Bacalhoa met een lokale gids en geniet van een wijnproeverij van drie gerenommeerde wijnen. Je volgende stop is voor de lunch in Setúbal, een van de meest iconische en pittoreske vissersdorpjes in Portugal. Ga verder naar de wijnmakerij José Maria da Fonseca om de kelders te verkennen en geniet vervolgens van een privébezoek en wijnproeverij in het dorp Azeitão. Bezoek daarna de tegelfabriek Azulejos de Azeitão en bekijk de traditionele Europese methoden voor het maken van tegels. Maak dan een wandeling door het middeleeuwse kasteel van Sesimbra. Bezoek de plaatselijke kerk in het kasteel, volledig aanbeden in azulejos-tegels. Ten slotte bezoek je het heiligdom van Nossa Senhora do Cabo, een heiligdom dat een kerk, een watertoren van een aquaduct en een operagebouw combineert met een indrukwekkend uitzicht over de Atlantische Oceaan.

...

Sitemap Lissabon

Wil je alle activiteiten in Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lissabon

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 3 beoordelingen

Dolfijnen gezien!

Opgehaald bij het hotel door Pablo. In een minivan zijn we naar de catamaran gebracht die ons meenam om de dolfijnen te spotten. De dolfijnen zwommen om de boot heen! Hierna heeft Pablo ons meegenomen naar een restaurant van vissers in Setubal. Daarna nog een tour door het natuurgebied Arrabida en weer afgezet bij ons hotel in Lissabon. Een hele leuke dag !

Super dag met een super gids!

We hebben genoten van een geweldige dag. Een goede en vriendelijke gids en vooraf voldoende informatie en een makkelijk te maken contact. Ook de dolfijnen hebben we gezien. Daarna nog naar een kasteel geweest en weer afgezet bij onze auto.

In de winter moet je je warm en zo waterafstotend mogelijk kleden. Bij kinderen moet worden bedacht dat er geen toilet aan boord is.

Geweldige activiteit, we zagen de dolfijnen snel en toen konden we de kust en de stranden zien, het was erg mooi. Zeer mooie gids.

Ondanks het zonnetje, spectaculaire ontmoeting met dolfijnen en verrassende ontdekking van kliffen en grotten vanaf de zee