Lissabon
Fado shows

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lissabon Fado shows: Onze meest aanbevolen

Beste live fadoshow in Lissabon: 'Fado in Chiado' tickets

1. Beste live fadoshow in Lissabon: 'Fado in Chiado' tickets

Geniet van een Fado in Chiado-optreden en ontdek de ziel van Lissabon. De muzikale vorm van fado was vroeger opgenomen als onderdeel van de Portugese cultuur en is nu een symbool van de natie met een bijzonder sterke traditie in de historische wijken van Lissabon. De 50-minuten durende show wordt opgevoerd door getalenteerde artiesten. 2 zangers en 2 muzikanten (Portugese gitaar en klassieke gitaar) zullen voor je optreden, begeleid door beelden van unieke gewilde locaties in Lissabon. Er wordt gezegd dat fado-nostalgie met Portugese trots en hoop combineert in een muzikale stijl belichaamd door Amália Rodrigues. Vanwege de unieke culturele kenmerken werd de muzikale vorm door de UNESCO uitgeroepen tot onderdeel van het cultureel erfgoed van de mens. Het Fado in Chiado-optreden vindt plaats in het centrum van Lissabon. Ervaar de live show en profiteer van de nacht om meer van de stad te ontdekken.

...
Lissabon: Fado live & rondleiding door Alfama met diner

2. Lissabon: Fado live & rondleiding door Alfama met diner

Begin je Fado-avontuur in Lissabon met een typisch Portugees diner in de gezellig wijk Alfama. Ontdek de lokale gewoontes en gebruiken van de inwoners en leer de keuken kennen van deze oudste wijk van de stad. Alfama ademt Fado, aangezien deze zangkunst hier in de 19e eeuw is ontstaan. Wandel dan door de straatjes van dit prachtige oude gedeelte van de stad tijdens een korte wandeltocht door Alfama. Je eindigt bij een traditioneel Fadohuis en  luistert vol genoegen naar de emotionele melodieën. Verlies jezelf in deze meeslepende muziek en proef de sfeer tijdens het concert. Het typisch Portugese genre wordt gemaakt met een Portugese gitaar en wordt gekenmerkt door oprechte teksten die recht uit het hard komen. Sinds november 2011 staat Fado op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO.

...
Lissabon: live fado-show met typisch Portugese tapas

3. Lissabon: live fado-show met typisch Portugese tapas

Deze rondleiding brengt je naar een fado-huis in Alfama of Bairro Alto, afhankelijk van de dag van de week. Voordat je het fado-huis binnengaat legt je deskundige lokale gids je uit waar de fado vandaan komt. Je komt te weten wat de belangrijkste momenten waren in de geschiedenis van dit Portugese levenslied. Deze rondleiding is een absolute must do. De fado vertelt het verhaal van de geschiedenis van Portugal in zang. Het is een uitdrukking van zogenaamde 'saudades', eigenlijk een onvertaalbare term maar het best te beschrijven als een 'verlangen', een mengeling van nostalgie en heimwee. Fado is een immaterieel cultureel UNESCO-erfgoed. Je reist terug naar de tijd van de ontdekkingsreizen en beleeft een 2 uur durende show in de geboorteplaats van de fado. Zit je vol vragen over deze emotionele muziek? Dat komt goed uit, want je gids kan je er alles over vertellen. Maak je agenda vrij voor deze avond en ga mee op een spirituele reis.

...
Lissabon: authentieke fadoshow, diner en avondtour

4. Lissabon: authentieke fadoshow, diner en avondtour

Wek uw eetlust op met een panoramische rondleiding door Lissabon en zijn monumenten en straten onder de betoverende nachtverlichting terwijl uw gids de geheimen van elke plaats deelt. Bewonder de Alfama "bairro", de kathedraal van Lissabon en het Nationaal Pantheon. Bekijk vervolgens de authentieke live Fado Show terwijl u dineert met Portugese specialiteiten in een typisch restaurant. Op de terugweg naar je accommodatie stop je bij het uitkijkpunt met het beste uitzicht op de stad, zodat je die geweldige foto kunt maken en je nacht op een hoogtepunt kunt eindigen!

...
Lissabon: fado- en dinerwandeling

5. Lissabon: fado- en dinerwandeling

Begin jouw wandeling door deze grillige stad met een plaatselijke gids op een van de indrukwekkendste pleinen van de stad, het Praça do Martim Moniz. Dit beroemde monument eert een edelman die in 1147 zijn eigen leven opofferde om de christelijke veroveraars van Lissabon te helpen. Het beginpunt van deze tour door het muzikale en culinaire erfgoed van Lissabon, de thuisbasis van een fusionmarkt die het multiculturalisme van de wijk Mouraria viert. Geniet van het adembenemende uitzicht over deze bedwelmende stad vanaf het uitkijkpunt van de kasteelheuvel, een van de best bewaarde geheimen van de stad. Ontdek in Alfama de kleine pleintjes, rustieke gebouwen en donkere steegjes terwijl je door kronkelende, en geplaveide straatjes loopt. Stop even om de sfeer te proeven wanneer de café's en tavernes tot leven komen en zich voorbereiden op een avond vol lekkere hapjes en heerlijke muziek. Stop om na te denken over de schoonheid van de rivier de Taag en ga vervolgens verder om deze wandeling in Lissabon te beëindigen in een klein restaurant dat dagelijks een dosis heerlijk eten en fadomuziek serveert aan een enthousiast publiek. Proef een traditioneel Portugees diner en wijn terwijl je geniet van een optreden van Fado Vadio (amateurfado), een typische Lissabon-ervaring die je niet zult krijgen tijdens andere rondleidingen door Lissabon! Bezoek het hart van het erfgoed van de Fado vanuit de oude wijk Mouraria. Proef een slokje ginjinha, de kenmerkende likeur van Lissabon, terwijl je naar Fado luistert in een plaatselijke taverne. Wat een passende afsluiting van deze heerlijke avond in Lissabon.

...
Lissabon: Night Tour met Dinner & Fado Show in een kleine groep

6. Lissabon: Night Tour met Dinner & Fado Show in een kleine groep

Ervaar de volksmuziekcultuur van Portugal als onderdeel van een sightseeingtour door Lissabon in het donker. Profiteer van het ophalen op een locatie naar keuze en verken vervolgens de smalle straatjes van de historische wijken Alfama en Bairro Alto. Krijg een adembenemend uitzicht op iconische monumenten zoals het Nationaal Pantheon en de kathedraal van Lissabon. Zie de monumentale Toren van Belém en het Jerónimos-klooster 's avonds verlicht. Bekijk vervolgens een traditionele fadoshow in een van de sfeervolle fadohuizen van de stad. Gezongen door een soloartiest begeleid door 2 gitaristen, gaan de intens melancholische liedjes meestal over liefde, ellende, pijn of een verlangen naar dingen die verloren zijn gegaan of nooit zijn bereikt.  

...
Lissabon: privétour Fado-ervaring

7. Lissabon: privétour Fado-ervaring

Geniet van de onvergetelijke ervaring van een live Fado-concert en ontdek de muziek die de ware ziel van Portugal uitdrukt. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, word je door het centrum van Lissabon gereden, waar je de hoofdstraten, oude pleinen en pittoreske straatjes van deze prachtige stad kunt zien.   Er is tijd voor een korte wandeling door Alfama. Je komt door de meest iconische straten, waar Fado-muziek wordt gevierd. Vervolgens worden de gasten naar een oud restaurant gebracht voor het diner en een optreden met top Fado-artiesten. Dit wordt een onvergetelijke ervaring in een unieke setting, een van de laatste plekken waar echte Fado te vinden is.   Tijdens de avond luister je naar vier verschillende professionele Fadistas (Fado zangers) onder begeleiding van drie gitaren: klassieke gitaar, bas en guitarra portuguesa (12-snarige Portugese gitaar). De show duurt tussen de drie en vier uur. Aan het einde van de avond wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

...
Lissabon: culturele wandeling van 3 uur met fadomuziek

8. Lissabon: culturele wandeling van 3 uur met fadomuziek

Ga op zoek naar de wortels van de fado tijdens een 3 uur durende wandeling door de fadobuurten van Lissabon. Je wordt daarbij vergezeld door een echte fadozanger. Laat je betoveren door deze ontroerende Portugese muziek, door de UNESCO aangewezen als immaterieel cultureel erfgoed. In het dagelijks leven in Lissabon is de fado altijd aanwezig. Deze bruisende hoofdstad is dus dé plek om deze nationale muziekvorm van heel dichtbij mee te maken. Je bezoekt enkele typische fadohuizen, waar fadista's al decennia lang hun brood verdienen. Kuier door de steegjes en pleinen rond Praça Martim Moniz, de multiculturele buurt van Lissabon die buiten de gebruikelijke toeristische route ligt. In de wijk Mouraria ontdek je de lokale tavernes die zo belangrijk waren in de geschiedenis van de fadocultuur. Dan is het tijd om een hapje te eten. In een van de authentieke fadohuizen van Alfama strijk je neer voor een traditionele Portugese soep caldo verde met gegrilde chouriço (pittige worst), geserveerd met brood en wijn.

...
Lissabon: wandeltocht door Fado en voedsel

9. Lissabon: wandeltocht door Fado en voedsel

Zeilers, vissers en kooplieden op zee, vaak weg van huis, waren de pioniers van dit muzikale genre en zongen deze prachtige en toch melancholische muziek met een vleugje "saudade", een verlangen of heimwee naar hun verre geliefden. Momenteel wordt Fado beschouwd als onderdeel van het immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Het is meer dan alleen een genre, het is een manier van voelen en de gezongen uitdrukking van de Portugese ziel. Je passeert historische buurten zoals Bairro Alto, Alfama en Mouraria, om meer te weten te komen over de traditionele aspecten van het leven, zodat je de stad kunt voelen als een echte local, een 'Lisboeta'. Tijdens de tour probeer je een verscheidenheid aan voedselmonsters en -wijnen en krijg je echte live-optredens van 'fadistas' te zien naast het traditionele geluid van de Portugese gitaar. Je begint in Bairro Alto, een van de meest traditionele gebieden om te genieten van Fado in Lissabon. Hier heb je wat voedselmonsters en een glimp van het Fado-muziekgenre. Daarna loop je naar het centrum en ga je door Mouraria, een van de meest traditionele wijken van Lissabon, waar volgens de tradities, de eerste dame die voor de eerste keer Fado zong, werd geboren: Severa. Ontdek de Mozarabische wijk en de smalle straatjes vol charme. Hier krijg je een cultureel inzicht in dit muziekgenre en nog wat meer monsters van eten en drinken. Je maakt deze tour af met een prachtige wandeling rond de kasteelheuvel richting Alfama en je hebt een gevarieerde etenswaar en een Fado-show. Je zult je een echte Lisboeta voelen.

...
Fado Dinner Show Private Night Lissabon Tour

10. Fado Dinner Show Private Night Lissabon Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Lissabon, begin je je panoramische tour door Marques de Pombal, Main Avenue van Lissabon, Restauradores, Rossio en Baixa Pombalina. Stop in Belem om de beroemde Pastel de Belem te proeven, ook bekend als Pastel de nata, een gebakje met kaneel. Daarna stop je bij de belangrijkste monumenten in Belém. Zoals het klooster van Jeronimos en de toren van Belem. Rond 20:30 eten en kijken naar een Fado show. In een van de meest typische restaurants van Lissabon in de wijk Alfama. Hier proef je de echte Portugese gastronomie. Fado, is een Portugese variant van stedelijke romantiek. Dit is een verhaal, of gewoon een gevoel, dat een gemoedstoestand uitdrukt. Fado is een van de meest karakteristieke elementen van de Portugese en in de eerste plaats de cultuur van Lissabon. Fado is opgenomen in de lijsten van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Na de show voordat je naar je hotel gaat, bezoek je het beste uitkijkpunt Our Lady of the Mount om een van de beste 360-graden panoramische uitzichten van nacht Lissabon te bewonderen. Na de show neemt de chauffeur je mee door het historische stadscentrum van Lissabon tijdens een panoramische sightseeingtour. Rijd langs veel van de meest historische bezienswaardigheden van Lissabon die 's nachts magisch verlicht zijn. De chauffeur kan op uw verzoek stoppen voor fotomomenten en zal u weer afzetten.

...

Sitemap Lissabon

Wil je alle activiteiten in Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.469 beoordelingen

Informatief, leuk en gezellig. Op plaatsen geweest waar we zelf niet terecht zouden zijn gekomen. Goede gids Theo Bert aka Rodrico, wist veel wetenswaardigheden over Portugal, Lissabon en Fado in het bijzonder te vertellen. Een echte aanrader met mooie afsluiting met diner en fado.

We wisten niet wat we moesten verwachten en waren zeer positief verrast! Zang en muziek perfect, leuke interactie met het publiek, en locatie ideaal om daarna in de buurt nog iets te eten. Ook onze 6 tieners waren gecharmeerd!

Fado tour met diner is echt een aanrader wanneer je in lissabon bent. Je komt echt in contact met de cultuur. Wij hadden Regaldo als gids, hij is erg enthousiast, spreekt alle talen vloeiend en met een goed gevoel voor humor.

Our guide Rodriguez was top. He knew a lot about Lisboa and the Fado. Had an great tour.

Great Tour, great guide, great dinner, great fado, great group of people.