Lissabon
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lissabon Fietstours: Onze meest aanbevolen

Lissabon: heuvelrit van 2,5 uur met elektrische fiets

1. Lissabon: heuvelrit van 2,5 uur met elektrische fiets

Bezoek enkele van de 7 heuvels van Lissabon met de elektrische fiets, en ontdek meer van de stad dan wat je zou zien tijdens een normale sightseeingtour. De praktische e-bikes zijn milieuvriendelijk en maken bovendien indruk met een stijlvol vintage-design, waarmee je zeker bekijks trekt tijdens je bezoek aan Alfama, Mouraria en Graça — enkele van de meest historische buurten van de Portugese hoofdstad. Cruise naar panoramische observatiepunten, fiets langs antiekwinkels en levendige restaurants en vorm een uniek beeld van de stad en haar bewoners.

...
Lissabon: 3 uur door historisch Belém met e-bike

2. Lissabon: 3 uur door historisch Belém met e-bike

Fiets langs de oevers van rivier de Taag en ontdek de UNESCO Werelderfgoedmonumenten van Belém tijdens een tour door Lissabon op een elektrische fiets van 3 uur. Ontmoet je gids bij een centraal trefpunt voor een korte uitleg van hoe de fietsen werken. Ga daarna op pad naar de gerenoveerde Mercado da Ribeira, waar nog steeds een veelvoud aan traditionele stalletjes die vis, fuit, groenten en bloemen verkopen te vinden is. Een apart onderdeel bevat meer dan 30 restaurants waar je eten kunt proeven dat door hoog aangeschreven koks aangeraden wordt. Fiets vervolgens door de voormalige prostitutiebuurt bij Rua Nova de Carvalho (ook bekend als 'de roze straat'), een straat die bekend staat om het levendige nachtleven en die door de New York Times recent tot een van de beste straten van Europa uitgeroepen is. Kom door de wijk Cais do Sodré, een centrum van zeevaardersactiviteit sinds de 15e eeuw en nu een terminal voor de cacilheiros-veerboten die Lissabon en Cacilhas verbinden. Fiets langs rivier de Taag naar de Torre Belém en bewonder de Ponte 25 de Abril, een symbool voor de revolutie van 25 april die een einde maakte aan 41 jaar dictatuur. Ga verder langs de voormalige energiecentrale die nu het elektriciteitsmuseum huisvest en bewonder een van de beste voorbeelden van industriële architectuur in Lissabon. Ga daarna naar het Padrão dos Descobrimentos, dat in 1940 gebouwd werd voor de Portugese Wereldtentoonstelling. Bewonder de afbeeldingen van het Portugese 'Tijdperk van de Ontdekkingen' en bekijk daarna versterkingen uit de 16e eeuw bij de Torre Belém, die onderdeel was van een verdedigingssysteem dat Lissabon tegen piraten beschermde. Geniet van een rustige koffiepauze op een plek waar niet veel toeristen komen en fiets daarna naar het Mosteiro dos Jerónimos uit de 16e eeuw, een van de beste voorbeelden van de Manuelstijl in de architectuur van de stad. Je krijgt de kans om een van de beroemde Belémpasteitjes te proeven in de schitterende tuinen voordat het tijd is om terug naar het trefpunt te fietsen.

...
Lissabon: fietstocht van 1 uur met bier of sangria

3. Lissabon: fietstocht van 1 uur met bier of sangria

Stap op de gekleurde gele bierfiets voor een leuke rondrit door de straten en langs de bezienswaardigheden van Lissabon. Rijd naar een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden en attracties van de stad, zoals de rivier de Taag, de Toren van Belém, het ontdekkingsmonument, de 25  aprilbrug en meer. Geniet, tijdens de rondrit door de stad, van onvergetelijke herinneringen met je vrienden en kies uit verschillende drankjes van de bar aan boord, waaronder ambachtelijke bieren, heerlijke sangria, frisdranken en water. Breng, voor een nog betere ervaring, je eigen muziek mee, die via de luidsprekers van de bar kan worden afgespeeld, of luister naar vooraf geselecteerde liedjes met bijpassende verlichting. De rondrit duurt ongeveer 1 uur, met elke 15 minuten een toiletpauze. De fiets bied plaats aan maximaal 18 passagiers, waarvan er 10 moeten trappen, plus je vriendelijke gids, die gedurende de tocht voor gezelligheid en veiligheid zorgt.

...
Lissabon: 7 heuvels halfdaagse tour elektrische fiets

4. Lissabon: 7 heuvels halfdaagse tour elektrische fiets

Stap op een elektrische e-bike om de 7 heuvels van Lissabon met gemak te beklimmen. De heuvels worden door velen te moeilijk geacht om met de fiets te beklimmen door hun constante hellingen en afdalingen. Jij kunt die theorie echter weerleggen met behulp van een elektrische fiets en je kunt zelf de hoogste punten van de stad bereiken. Je vertrekt vanaf Rua Cais de Santarém, vlakbij de haven, en bezoekt plekken zoals de beroemde vlooienmarkt van Feira da Ladra, de indrukwekkende kerk Panteão Nacional en het maniëristische klooster van São Vicente de Fora. Geniet van panoramische uitzichten vanaf het terras Chão do Loureiro, het Miradouro da Graça uitkijkpunt, en de uitkijktoren van Monte Agudo in Penha de França. Terwijl de elektrische motor van jouw fiets rustig zoemt fiets je langs het 15e eeuwse Palácio Belmonte en de aparte buurt Vila Berta. Ontspan in de Campos Mártires da Pátria en het Jardim do Torel park. Bekijk een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad zoals de Sé de Lisboa kathedraal, en de Ascensor da Lavra kabelbaan, één van de eerste voertuigen die in staat was om de heuvels van Lissabon te beklimmen in 1884.

...
Lissabon: fietstocht van 3 uur langs de rivier naar Belém

5. Lissabon: fietstocht van 3 uur langs de rivier naar Belém

Kies voor een ontspannen rit langs de rivier van Lissabon. Bij de start in het kosmopolitische stadscentrum krijg je een indruk van de levendigheid van deze mooie Europese hoofdstad en de mate van rust zal toenemen als je dichter in de buurt van Belém komt. De hele rit naar Belém gaat langs de rivier, voor een zeer aangename tocht met veel licht, een mooi landschap en het bruisende stadsleven. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en al een en ander weet over het belang van de Portugese ontdekkingen, dan is deze omgeving echt iets voor jou. Hier is alles is groothartig, historisch en heilig. Van hieruit begonnen vele beroemde Portugese ontdekkingsreizigers aan hun gevaarlijke en ambitieuze reizen die Portugal tot het eerste wereldwijde imperium maakte. Dankzij de perfecte combinatie van rust, harmonie en het prachtige landschap, gemengd met de drukke boulevards aan de oever van de rivier, de lange groene grasvelden met vele muzikanten, joggers en kunstenaars, is dit één van de leukste tochten die je in Lissabon kunt maken om van de essentie van Lissabon te genieten.

...
Zuid-Lissabon: 3 uur Christus Koning Electric Bike Tour

6. Zuid-Lissabon: 3 uur Christus Koning Electric Bike Tour

Verken het zuiden van Lissabon tijdens deze elektrische fietstocht. Steek de rivier de Taag over en laat uw fiets de spanning opnemen terwijl u naar de uitgestrekte armen van Christus de Koning klimt. Ontmoet je groep op Largo da Severa 7A voor een veiligheidsbriefing over hoe de fietsen werken. Fiets vervolgens naar het grote commerciële plein Praça da Figueira en leer over het handelsverleden. Ga verder langs de Ruas dos Douradores en passeer de plek waar de dichter Fernando Pessoa de inspiratie kreeg voor zijn boek "Livro do Desassossego". Bewonder de ijzerwerk lift van de Santa Justa-lift op weg naar Praça Comércio, het grootste plein van Lissabon. Ontdek vervolgens de recente ontwikkelingen van Ribeira das Naus, het voormalige scheepswerfgebied waar veel van de Portugese schepen werden gebouwd die uitvaren om nieuwe werelden te ontdekken. Bij aankomst in Cais do Sodré neemt u de oranje cacilheiro (veerboot) over de rivier de Taag. Eenmaal op de zuidelijke oever fietst u door de Cais do Ginjal, een voormalig pakhuis dat vroeger aas en ijs leverde aan de kabeljauwvissersboten van de Noordzee. Neem vervolgens de Boca do Vento-lift om dichter bij het standbeeld van Christus de Koning te komen, of fiets zonder zweet de heuvel op op je elektrische fiets! Geniet van een prachtig uitzicht op Lissabon en de 25 april-brug. Na een korte koffiepauze in de botanische tuinen van Casa da Cerca, klim je naar de top van het heiligdom van Christus de Koning voor het beste uitzicht over de stad. Fiets terug naar beneden richting de rivier en verken de smalle straatjes van Almada. Bezoek het Middeleeuws Museum om overblijfselen te zien van het islamitische leven in Portugal in de Middeleeuwen. Steek vervolgens de rivier weer over om terug te keren naar het ontmoetingspunt en het einde van de tour.

...
Lissabon: 1-uur durende bier- en Sangria-fietstocht

7. Lissabon: 1-uur durende bier- en Sangria-fietstocht

Voel je als een local en verken de hoogtepunten van Lissabon tijdens een rondleiding van 1 uur op de fiets terwijl je geniet van een selectie drankjes. Rijd in klasse en comfort op een bierfietskar, perfect om verschillende delen van de stad te ontdekken. Bekijk Lissabon op een andere manier en beleef plezier terwijl je vaart langs het Monument voor Fado en Amalia Rodrigues, de beroemdste fadozangeres in de geschiedenis van Portugal, ononderbroken door dagelijkse routines. Op je bierfiets zie je er zeer Instagramwaardig uit. Ga langs het Museum voor Kunst, Architectuur en Technologie, het prachtige Elektriciteitsmuseum en ontdek architectuurwonderen die niet op de voorpagina's van toeristenbladen staan.

...
Lissabon: begeleide e-fietstocht naar Belém

8. Lissabon: begeleide e-fietstocht naar Belém

Begin je 3-uur durende e-bike tour bij Praça do Comércio. Rijd langs de rivier en ga naar Belém, waar je enkele van de monumenten van de Portugese geschiedenis ziet. Stop bij de 25 april-brug en bekijk het 110 meter hoge standbeeld van Christus de Koning. Ga verder naar het Discoveries Monument en maak een foto die over de wereldkaart beweegt. Bekijk alle routes die de Portugezen hebben genomen toen ze het onbekende binnenvaren en nieuwe landen ontdekten. Rijd naar de versterkte Belém-toren, een UNESCO-werelderfgoed. Maak een korte wandeling naar het Jerónimos-klooster. Geniet van een Pastel de Belém, een populair lokaal gebakje, voordat je terugkeert naar de Praça do Comércio.

...
Lissabon: tocht van 3 uur op een elektrische fiets

9. Lissabon: tocht van 3 uur op een elektrische fiets

Ontdek de schoonheid van Lissabon en verken de hoogstgelegen punten van de stad op een comfortabele elektrische fiets. Begin, na een korte introductie, bij het marktplein en fiets naar het uitkijkpunt van São Pedro de Alcântara, waarbij je langs het Portugese parlementsgebouw komt. Vervolg je tocht over de Avenida da Liberdade en bekijk de fraaiste en duurste winkels van Lissabon. Ontdek daarna het gebied rondom het Castelo de São Jorge en geniet van een geweldig uitzicht over de stad vanaf het beroemde Miradouro das Portas do Sol. Daal af naar de historische wijk Alfama om uiteindelijk weer bij Praça do Comércio, waar je de tocht begonnen bent, uit te komen.

...
Lissabon: privé-fietstocht in centrum per e-bike

10. Lissabon: privé-fietstocht in centrum per e-bike

Geniet van een 3 uur durende tour door Lissabon op een e-bike. Je begint in de buurt van Praça do Comércio, waar je uitleg krijgt over de e-bikes. Vervolgens fiets je langs de rivier en luister je naar de verbazingwekkende verhalen over de Portugese zeevaarders.  Vervolgens verken je het centrum van Lissabon,   het Convento do Carmo en de wijk Bairro Alto, waar je door smalle straatjes fietst en de mogelijkheid hebt om de lokale bevolking te ontmoeten. Vervolgens ga je naar  Adamastor en  São Pedro Alcantara, waar je een indrukwekkend uitzicht hebt op de belangrijkste delen van Lissabon.  Je zult versteld staan van de fantastische bezienswaardigheden in Lissabon. Onderweg krijg je de gelegenheid een  Ginginha, een typisch Portugese likeur, te proberen.

...

Sitemap Lissabon

Wil je alle activiteiten in Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.137 beoordelingen

Uitstekende gids! Met deze E-bikes zijn steile hellingen goed te doen. Je krijgt veel informatie onderweg en komt op plaatsen waar je te voet of met andere vervoermiddelen niet komt. Wij kunnen deze tour aanbevelen.

Prima tour. Fijne gids, goed verstaanbaar Engels en hele fijne e-bikes, waarmee het heuvelachtige Lissabon goed te fietsen is.

Echt top middag gehad goede gids duidelijk en nam heel erg de tijd

We had a good guide, had a lot to tell and a nice guy

Een hele mooie manier om Lissabon te leren kennen.