Toegangsbewijs

Paleis van Queluz en tuinen: voorrangsticket

Toegangsbewijs

Paleis van Queluz en tuinen: voorrangsticket

Vanaf € 10 per persoon

Gecertificeerd

Ontdek het prachtige nationale paleis van Queluz, dat in de 18e eeuw dienst deed als locatie voor feesten en partijen van de koninklijke familie. Bewonder de tuinen, nationaal erfgoed, beschouwd als een van de meest belangrijke tuinen van Portugal.

Over dit ticket

Annuleringsbeleid
De kosten van deze activiteit kunnen niet worden terugbetaald
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen: bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de starttijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Je belevenis

Highlights
 • Bewonder de wereldberoemde tuinen, fonteinen en kanalen van het Paleis van Queluz
 • Ontdek de luxe woonplaats van de koninklijke Portugese familie
 • Verken het omgebouwde verblijf van de koninklijke hofgarde
 • Sla de rij over om nog sneller op deze prachtige locatie te zijn en schiet een paar iconische en schilderachtige plaatjes
 • Treed in de voetsporen van de Portugese koninklijke familie in het paleis waar zij hun feesten en partijen gaven
Volledige beschrijving
Maak een korte uitstap vanuit Lissabon om het nationaal paleis van Queluz en de historische tuinen te ontdekken. Ontsnap aan de drukte van de stad, op slechts 12 km van Lissabon en ontspan in deze schilderachtige omgeving. Maak gebruik van een voorrangsticket, waarmee je bij aankomst meteen naar binnen kunt. Verken het Palácio de Queluz, dat ooit een jachthuis was en eind 1700 tot een koninklijk zomerverblijf werd omgebouwd.  Zie hoe de stijl van het hof door de 18e en 19e eeuw heen veranderde, met tekenen van barok, rococo en neoclassicisme. Wandel door de omliggende  formele tuinen, met eikenlanen, fonteinen en een azulejo-betegeld kanaal, waar de vorsten boottochten over maakten. Ontdek de ingewikkelde familiegeschiedenis, met een sluwe Spaanse schoondochter en opmerkelijke Britse bezoekers. Stel je de pracht van de vorsten in dit paleis voor, tijdens een wandeling door de vergulde spiegeltroonzaal en slaapkamer van Pedro IV, die onder een cirkelvormige plafond en omringd door muurschilderingen van Don Quichot sliep. Neem een pauze voor een heerlijke maaltijd in de ruime keukens van het paleis, dat nu dienst doet als vorstelijk restaurant, de elegante Cozinha Velha, waar je je tegoed kunt doen aan oorspronkelijke paleiselijke recepten, zoals gestoomde zeetong. 
Inbegrepen
 • Voorrangsticket Paleis & Tuinen van Queluz
 • Ophaalservice naar het paleis

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Largo Palácio de Queluz, 2745-191 Queluz, Portugal Als je met de auto naar het nationaal paleis komt, neem dan vanaf de IC19 (vanuit Lissabon) de afslag naar Queluz-Palácio. GPS-coördinaten: 38° 45' 1.46” N 9° 15' 28.40” W Als je met het openbaar vervoer komt, neem dan de Vimeca-bus, lijn 25, 101 of 106 en stap uit bij Queluz (4 Caminhos) en Estação Queluz/Massamá. Vanaf hier is het 15 minuten lopen naar het paleis. Als je met de trein komt, neemt dan de Sintra-lijn en stap uit bij het station Queluz-Belas of Monte Abrão, op ongeveer 1 kilometer van het Paleis.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Het Nationaal Paleis en de tuinen van Queluz bevinden zich in Sintra, ongeveer 30 kilometer van Lissabon – u kunt Sintra gemakkelijk bereiken door de trein te nemen vanuit Lissabon
 • Openingstijden van het Nationaal Paleis en de tuinen van Queluz: 09:00 - 18:00 uur, laatste toegang om 17:00 uur.
 • Parques de Sintra seizoensgebonden openingstijden: 24-25 december en 1 januari – hele dag gesloten. 31 december en 2-3 januari: 10:00 - 13:00 uur, laatste toegang om 12:00 uur.
Klantbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 32 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Prijs / kwaliteit
  4,3/5
 • Dienstverlening
  4,2/5
 • Organisatie
  4,2/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

12 maart 2023

1 maart 2023

Vertalen

23 februari 2023

Product ID: 156735