Rondleiding

Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

Vanaf € 25 per persoon

Kom meer te weten over de geschiedenis van Lissabon, terwijl je de meest interessante wijken verkent. Ontdek Chiado en Bairro Alto en geniet van het uitzicht vanaf Miradouro São Pedro de Alcântara. Rijd in een typische tram en bezoek de wijk Alfama.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Russisch, Portugees, Pools
Privé- of kleine groepen mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Bezoek de Bairro Alto, daterend uit de 16e eeuw
 • Geniet van het uitzicht vanaf Miradouro São Pedro de Alcântara.
 • Maak een ritje in een iconische tram
 • Ontdek de wijk Alfama, de oudste en meest pittoreske wijk van de stad
Volledige beschrijving
Ontdek een van Europa's meest interessante en pittoreske hoofdsteden, gebouwd op heuvels met eindeloos veel prachtige uitzichten. Tijdens de 3-uur durende tour verken je de stad met een deskundige lokale gids die garant staat voor een interessante en leuke ervaring. De tour begint in de 5-eeuwen-oude Bairro Alto, waar je meer te weten komt over de evolutie van de stad. Na de aardbeving van 1755 trokken gezinnen uit de districten Baixa en Bairro naar dit deel van de stad, en begonnen een proces van vernieuwing. Ga door de tuin van São Pedro de Alcântara en geniet van een prachtig uitzicht over de Baixa en de zuidelijke oever van de rivier de Taag. Bezoek de kerk en het museum van San Roque, gebouwd door de Jezuïeten. San Roque was een van de eerste Jezuïeten kerken in Portugal en in feite een van de eerste in de wereld. De kerk heeft een sobere gevel, maar het interieur biedt verguldsels, tegels, en schilderijen die het een prachtig museum van maniëristische en barokke stijlen maken. De heuvel aflopend kom je aan bij het Carmo klooster en de kerk, mooie voorbeelden van de gotische architectuur van de stad. Dit is een historisch belangrijke plek: hier begon de Anjerrevolutie in 1974, die een einde maakte aan bijna 5 decennia van dictatuur. Even verderop kom je aan bij de lift Santa Justa, een imposant monument, gebouwd in de neogotische stijl dat een van de beste uitzichtpunten in de stad biedt. Je zult een aantal bezienswaardigheden in Baixa zien, het hart van de stad. Na een korte pauze maak je een ritje met de tram, omhoog van het kasteel naar de Portas do Sol. Na de Portas do Sol zie je het klooster van São Vicente de Fora, het Nationale Pantheon, en de wijk Alfama met haar smalle straatjes naar de rivier de Taag. Alfama is een van de oudste en meest traditionele wijken van Lissabon, bekend om zijn fado huizen, en de populaire heiligenfestivals, met name die van St. Antonius. De tour eindigt bij de kathedraal van Lissabon, gebouwd in 1150, 3 jaar nadat de stad was terugveroverd van de Moren. In de loop der jaren is het aan verschillende bouwkundige veranderingen onderhevig geweest en werd het een combinatie van verschillende stijlen.
Inbegrepen
 • Professionele gids
 • Ritje per tram reis
 • Pauze met koffie en cake
 • Andere etenswaren en dranken
 • Vervoer van/naar het trefpunt
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Trefpunt is afhankelijk van de geboekte optie.

Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 /5

gebaseerd op 3260 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • Vervoer
  3,6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • dienstverlening
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Wij hadden Nadia als gids. Wij waren met z’n tweetjes en er waren nog een Poolse oma met haar kleindochter. Doordat het zo een klein groepje was kon Nadia alle tijd voor ons nemen en dat deed ze heel goed. Ze gaf ons ook veel tips. Hele leuke wandeling een echte aanrader.

13 september 2021

Caterina was de beste gids die we hadden kunnen vragen. Ze onthielde ons met haar kennis van de geschiedenis van Portugal en hielp ons onze weg over Lissabon te leren kennen met geweldige tips om er alleen op uit te gaan. Overal waar ze ons bracht was interessant en mooi. Het was ook leuk om met onze groep te stoppen voor koffie en gebak.

Verder lezen

7 januari 2020

Een uitstekende tour met een uitstekende gids We hebben de geschiedenis van Lissabon geleerd, we hebben door de oude wijken gelopen, we hebben tijdens onze pauze genoten van een verse warme pasteis de nata en een ritje met de traditionele tram. Bedankt Julia (onze gids) voor een geweldige dag ondanks het koude regenachtige weer!

18 november 2019

Georganiseerd door

Product ID: 46394