Meer foto's

Vanaf € 18 per persoon

Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

Product ID: 46394
Gecertificeerd
Belangrijke Informatie
Duur
3 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Russisch, Portugees

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Bezoek de Bairro Alto, daterend uit de 16e eeuw
 • Geniet van het uitzicht vanaf Miradouro São Pedro de Alcântara.
 • Maak een ritje in een iconische tram
 • Ontdek de wijk Alfama, de oudste en meest pittoreske wijk van de stad
Overzicht
Kom meer te weten over de geschiedenis van Lissabon, terwijl je de meest interessante wijken verkent. Ontdek Chiado en Bairro Alto en geniet van het uitzicht vanaf Miradouro São Pedro de Alcântara. Rijd in een typische tram en bezoek de wijk Alfama.
Wat te verwachten
Ontdek een van Europa's meest interessante en pittoreske hoofdsteden, gebouwd op heuvels met eindeloos veel prachtige uitzichten. Tijdens de 3-uur durende tour verken je de stad met een deskundige lokale gids die garant staat voor een interessante en leuke ervaring.

De tour begint in de 5-eeuwen-oude Bairro Alto, waar je meer te weten komt over de evolutie van de stad. Na de aardbeving van 1755 trokken gezinnen uit de districten Baixa en Bairro naar dit deel van de stad, en begonnen een proces van vernieuwing.

Ga door de tuin van São Pedro de Alcântara en geniet van een prachtig uitzicht over de Baixa en de zuidelijke oever van de rivier de Taag.

Bezoek de kerk en het museum van San Roque, gebouwd door de Jezuïeten. San Roque was een van de eerste Jezuïeten kerken in Portugal en in feite een van de eerste in de wereld. De kerk heeft een sobere gevel, maar het interieur biedt verguldsels, tegels, en schilderijen die het een prachtig museum van maniëristische en barokke stijlen maken.

De heuvel aflopend kom je aan bij het Carmo klooster en de kerk, mooie voorbeelden van de gotische architectuur van de stad. Dit is een historisch belangrijke plek: hier begon de Anjerrevolutie in 1974, die een einde maakte aan bijna 5 decennia van dictatuur.

Even verderop kom je aan bij de lift Santa Justa, een imposant monument, gebouwd in de neogotische stijl dat een van de beste uitzichtpunten in de stad biedt.

Je zult een aantal bezienswaardigheden in Baixa zien, het hart van de stad. Na een korte pauze maak je een ritje met de tram, omhoog van het kasteel naar de Portas do Sol.

Na de Portas do Sol zie je het klooster van São Vicente de Fora, het Nationale Pantheon, en de wijk Alfama met haar smalle straatjes naar de rivier de Taag.

Alfama is een van de oudste en meest traditionele wijken van Lissabon, bekend om zijn fado huizen, en de populaire heiligenfestivals, met name die van St. Antonius.

De tour eindigt bij de kathedraal van Lissabon, gebouwd in 1150, 3 jaar nadat de stad was terugveroverd van de Moren. In de loop der jaren is het aan verschillende bouwkundige veranderingen onderhevig geweest en werd het een combinatie van verschillende stijlen.
Inbegrepen
 • Professionele gids
 • Ritje per tram reis
 • Pauze met koffie en cake
Niet inbegrepen
 • Andere etenswaren en dranken
 • Transfers van/naar het trefpunt
Trefpunt
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (342 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Lisboa Autêntica

Product ID: 46394