Little Adam's Peak

Little Adam's Peak: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Ella Rock & 9 Arch Bridge, Little Adams Peak met overstap

1. Ella Rock & 9 Arch Bridge, Little Adams Peak met overstap

Geniet van het gemak van de pick-up van uw accommodatie in Ella, Bandarawella, Haputale of Wellawaya via tuk-tuk. Begin je tour met een wandeling in de vroege ochtend naar de beroemde klif, Ella Rock. Onderweg reis je door rustige bossen en theeplantages. Loop langs de iconische Sri Lankaanse spoorweg. Zodra je Ella Rock hebt bereikt, kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Wandel van Ella Rock naar de Nine Arches-brug, een pittoreske brug die de treinstations Ella en Demodara met elkaar verbindt. De brug bestaat uit 9 bogen, die een harmonieus gevoel van geometrie bieden tegen de weelderige groene groei van het platteland. De brug is exclusief gemaakt van steen, baksteen en cement en gebruikt geen staal. Ga onder de brug staan en kijk uit in de prachtige "9 luchten" omlijst door de 9 bogen. Loop over de brug en leer over de geschiedenis van uw geïnformeerd gids terwijl u de omgeving in u opneemt. Ga zitten voor de lunch in een lokaal restaurant voordat u een middagwandeling maakt naar Little Adam's Peak, Ella's meest bekende attractie. Geniet van een gemakkelijke en geleidelijke klim naar de top. Als u daar eenmaal bent, kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op de Ella Gap. Loop door weelderige groene theeplantages en rijstvelden. Zie lokale mensen die theebladeren plukken en verzamelen. Blik over de vallei naar de centrale hooglanden van het eiland. Neem een verfrissend drankje met gratis mineraalwater. Je tour eindigt en je wordt via tuk-tuk teruggebracht naar je hotel.

Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

2. Sri Lanka: vijfdaagse sightseeingtour door meerdere steden

Verken het beste van Sri Lanka met deze tour naar de Gouden Tempel van Dambulla, de Tempel van de Heilige Tand, de Peradeniya Royal Botanical Gardens, glooiende theeplantages in Ella, de kans om wilde olifanten te zien in het Udawalawa National park. Laat je hotels, diners en ontbijten voor je regelen in dit fantastische tourpakket. Dag 1 - U wordt verwelkomd door uw gids op de internationale luchthaven van Colombo, waar uw gids u naar uw hotel in Colombo brengt. Dag 2 - Reis van Colombo naar Sigiriya na het krijgen van uw negatieve testresultaten en het eten van een stevig ontbijt. Bezoek de Gouden Tempel van Dambulla, het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Ontspan voordat je naar het oude rotsfort Sigiriya gaat voordat je gaat dineren en verblijft in een 4-sterrenhotel in Sigiriya. Dag 3 - Reis naar Kandy na een stevig ontbijt om de Tempel van de Heilige Tand te bezoeken, die het belangrijkste boeddhistische relikwie in Sri Lanka bevat. Neem de tijd om te ontspannen in uw hotel voordat u de verbazingwekkende flora in de Peradeniya Royal Botanical Gardens gaat bekijken. Dineren en overnachten in een viersterrenhotel in Kandy. Dag 4 - Neem vervolgens een uitgebreid ontbijt voordat u naar Ella gaat om tussen de weelderige theeplantages te wandelen. Leer meer over de koloniale geschiedenis van Sri Lanka en geniet van het adembenemende uitzicht op het landschap. Keer terug naar uw hotel in Ella voor het diner en om uit te rusten. Dag 5 - Na het ontbijt rijdt u naar Udawalawa National park waar u olifanten in hun natuurlijke habitat kunt spotten.

Ella: Kleine Adam's Peak en Nine Arch Bridge Halve dag tour

3. Ella: Kleine Adam's Peak en Nine Arch Bridge Halve dag tour

Ontdek de schoonheid van Ella tijdens deze tour van een halve dag. Je persoonlijke gids neemt je mee naar de beroemde Nine Arch Bridge voordat je getuige bent van het adembenemende uitzicht op Ella's natuurlijke schoonheid vanaf Little Adam's Peak. Slenter langs de unieke attractie van de Nine Arch Bridge-spoorweg, die 91 meter beslaat naast dichte jungle en agrarische instellingen. Stop voor foto's van de negen bogen. Met het bos achter de spoorlijn en de theebladeren die onder de plantages worden gekweekt, onderscheidt de prachtige brug zich van het epische landschap als een schilderachtig meesterwerk. De brug is volledig opgetrokken uit rotsen en stenen, zonder metaal of staal. Vervolgens neemt je gids je mee op een kleine wandeling naar Little Adam's Peak om het groen van Ella te zien, omringd door theevelden en landelijke schoonheid. Het gematigde pad slingert zich door theeplantages, waar u de lokale bevolking kunt zien werken en de theebladeren kunt plukken. Het pad biedt meerdere platforms, rotsen en uitzichtpunten die perfect zijn voor foto's, met het uitzicht spectaculairder te worden terwijl je langs de bergkam naar de top loopt. Geniet van het ongelooflijke uitzicht over de bergachtige hooglanden van Sri Lanka, voordat je weer naar beneden loopt om de tour af te maken. Transfers zijn inbegrepen om u van en naar uw hotel te brengen voor de tour van een halve dag per tuk-tuk. Er is water voor je, om je tijdens de wandeling gehydrateerd te houden. Kies voor een starttijd in de ochtend of de middag.

Van Ella: Little Adam's Peak en Nine Arches Bridge Hiking

4. Van Ella: Little Adam's Peak en Nine Arches Bridge Hiking

Begin bij het ophalen van een centraal gelegen hotel in Ella. Begin een rondwandeling van 2 uur op Little Adam's Peak onder begeleiding van een gekwalificeerde gids die interessante informatie deelt over theeplantages en de lokale fauna en flora. Deze berg heeft een hoogte van 1141 m boven de zeespiegel en dankt zijn naam aan zijn gelijkenis met de beroemde Adam's Peak, de vijfde hoogste berg in Sri Lanka. Zodra u de top bereikt, geniet u van een fantastisch panoramisch uitzicht in de vroege ochtend. Nadat je bent teruggekeerd naar de voet van de berg, geniet je van een verfrissend drankje met koekjes terwijl je geniet van de zonsopgang op de rots. Maak een wandeling van ongeveer 40 minuten door bossen naar de beroemde brug met negen bogen. Dit ongelooflijke historische viaduct is volledig gebouwd van steen, bakstenen en cement en is gemaakt in de tijd van de Britse koloniale overheersing in Sri Lanka. Het overspant een ruimte van meer dan 300 voet en heeft een hoogte van ongeveer 100 voet. Loop langs de spoorweg die over de brug loopt en luister naar je wandelgids die de geschiedenis en verhalen over Negen Bogen uitlegt. Je kunt op deze plek ook een aantal uitstekende foto's maken. Als u doorgaat, wandelt u nog 40 minuten over de spoorweg totdat u het treinstation van Demodara bereikt. Dit station heeft een uniek architectonisch ontwerp uit het Britse koloniale tijdperk. De spoorlijn loopt terug in een tunnel die onder het treinstation doorloopt. Met deze spiraalvormige lus kunnen de treinen twee keer door dezelfde locatie rijden. Hier is het einde van je wandeling.

Van Colombo: 8-daagse rondleiding door Sri Lanka met vervoer

5. Van Colombo: 8-daagse rondleiding door Sri Lanka met vervoer

Dag 1: Luchthaven naar Sigiriya / Dambulla welkom door onze Engelssprekende chauffeur van hotels in Colombo en rijden naar Sigiriya onderweg Een bezoek aan de gouden grottempel van Dambulla Avond Minneriya, Kaudulla of Hurulu Eco nationale parken 4x4 safari volgens de beschikbaarheid van de olifant Overnachting in Sigiriya Dag 2: Sigiriya naar Kandy Vroeg in de ochtend beklimmen Sigiriya Rock voordat de zon ruw wordt, wat geschikt is voor foto's en klimmen naar de top en terug naar het hotel voor het ontbijt na onderweg naar Kandy te hebben gereden, Nalanda Gedige, Mathale Spice Garden (alleen voor een bezoek), Gem Museum en Workshop en hindoetempel later stadstour door Kandy Avond Bekijk de traditionele culturele dansvoorstelling van Kandyan en de tempel van de heilige tandrelikwie Overnachting in Kandy Dag 3: Kandy naar Nuwara Eliya Na het ontbijt rijdt u naar Peradeniya Royal Botanical Gardens, Peradeniya (Kandy) Later naar Nuwaraeliya onderweg Ramboda Falls, Tea Plantation en Tea Factory na die Nuwara Eliya City Tour Overnachting in Nuwara Eliya Dag 4: Nuwara Eliya naar Ella Na het ontbijt rijdt u naar Gregory Lake en Victoria Park Garden na 12.40 uur met de trein naar Ella en doet u de prachtige panoramische trein Avondbeklimming Little Adam's peak Ella Overnachting in Ella Dag 5: Ella naar Tissamaharama / Yala National Park Na het ontbijt rijden we naar Tissamaharama en bezoeken onderweg de Rawana-waterval en de Buduruwagala-rotstempel Avond 4x4 Safari in Yala National Park Safari (meest bezochte en tweede grootste nationale park in Sri Lanka, grenzend aan de Indische Oceaan) Overnachting in Tissamaharama Dag 6: Tissamaharama naar Mirissa Na het ontbijt rijden we naar Mirissa voor een bezoek aan de slangenboerderij Avond Vrije tijd in de badplaats. Overnachting in Mirissa Dag 07: Mirissa Vroeg in de ochtend 6.30 uur walvissen spotten vanuit Mirissa. kom terug naar het hotel en reis naar Bentota en bezoek Sea Turtle Hatchery & Rescue Center en bezoek later Galle Dutch Fort (Galle Fort, in de baai van Galle aan de zuidwestkust van Sri Lanka, werd eerst gebouwd in 1588 door de Portugezen, daarna uitgebreid versterkt door de Nederlanders in de 17e eeuw vanaf 1649) en Madu rivierbootsafari Vrije tijd in de badplaats. Overnachting in Mirissa Dag 8: Tijd om gedag te zeggen Mirissa naar Colombo of Negombo Word wakker met een vers bereid ontbijt in het hotel en maak je dan klaar om uit te checken, want het is tijd om 'vaarwel' te zeggen tegen Sri Lanka. Je wordt naar Bandaranaike International Airport in Colombo of Negombo gebracht voor je verdere reis terug naar huis

Ella: 2-daagse tour van 3 iconische Ella-locaties en Etili Village

6. Ella: 2-daagse tour van 3 iconische Ella-locaties en Etili Village

Geniet van een tweedaagse tour die het allerbeste omvat dat Ella te bieden heeft. Bewonder het spectaculaire berglandschap en ervaar het traditionele Sri Lankaanse plattelandsleven terwijl je de magie en charme van deze prachtige regio ontdekt. Begin je tour met het ophalen van het hotel op de eerste dag en verken de wonderen van Ella, een dorpsparadijs in de centrale hooglanden van Sri Lanka, met een lokale, deskundige gids. Geniet van een fantastisch panoramisch uitzicht terwijl je naar de top van Ella Rock wandelt, onderweg langs weelderige theeplantages en rustige bossen. Wandel vervolgens langs de unieke Nine Arch Bridge-spoorweg en stop om pittoreske foto's te maken van dit architecturale meesterwerk. Bewonder het epische landschap van bossen en theebladeren, voordat je uitrust en ontspant tijdens de lunch in een lokaal restaurant. Maak na de lunch een kleine wandeling met je gids naar Little Adam's Peak en geniet verder van de landelijke schoonheid. Wind door theeplantages en passeer meerdere platforms, rotsen en uitzichtpunten die perfect zijn voor foto's. Zie hoe het uitzicht steeds spectaculairder wordt als je langs de bergkam naar de top loopt, voordat je afdaalt en 's avonds terugkeert naar je lokale accommodatie. Geniet op de tweede dag van een echt buiten de gebaande paden ervaring in een authentiek lokaal dorp. Krijg een voorproefje van het typische plattelandsleven in Sri Lanka en communiceer met de lokale dorpsgemeenschap om meer te weten te komen over hun dagelijks leven. Probeer de traditionele Chena-teelt uit, een landbouwpraktijk die zo'n 5000 jaar oud is in Sri Lanka, en bereid je eigen lunch met benodigdheden uit het wilde Chena. Ontspan vervolgens tijdens een rustige kanotocht rond het meer in het dorp Etili en verwonder je over de omringende natuur, vogels en fotografische landschappen. Maak ten slotte een spannende rit door het dorp op een amfibisch Landmaster-voertuig voordat je weer terugkeert naar je accommodatie.

Ella: wandeling naar Little Adam's Peak, de brug met negen bogen

7. Ella: wandeling naar Little Adam's Peak, de brug met negen bogen

Maak een begeleide wandeling naar de top van Little Adam's Peak om jezelf onder te dompelen in het Sri Lankaanse platteland tijdens deze tour vanuit Ella. Ga naar Nine Arches Bridge om over dit prachtige stukje geschiedenis te lopen. Je wordt opgehaald door je gids in je hotel in Ella. Reis naar de piek van Little Adam om naar de top te klimmen om je te vergapen aan het uitzicht op groene bergen en heuvels. Geniet van de rust van de wildernis en probeer wat dieren in het wild te spotten. Ga naar de Negen Bogenbrug. Luister naar je gids terwijl ze je vertellen over de lange geschiedenis van deze brug. Leer van de meeslepende verhalen die ze je vertellen. Voel de spanning van het volgen van de spoorlijn over de brug.

Sitemap Little Adam's Peak

Wil je alle activiteiten in Little Adam's Peak ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.