Kies data

Dingen om te doen Liverpool

Kom voor de Beatles en blijf voor de cultuur, voetbal, eten en het nachtleven in deze levendige havenstad.

Liverpool: De beste dingen die je niet wil missen

Liverpool: Liverpool Football Club Museum en stadiontour

1. Liverpool: Liverpool Football Club Museum en stadiontour

Verken Anfield Stadium en kom meer te weten over de geschiedenis van Liverpool FC in het interactieve museum. Bezoek exclusieve zones, zoals de spelerstunnel en kleedkamers, met toelichting van live gidsen en audiogidsen. Je rondleiding begint op de uitgebreide hoofdtribune waar je uitzicht hebt op het veld en de skyline van Liverpool. Met behulp van interactieve technologie ervaar je hoe het stadion op speeldagen tot leven komt. Je krijgt inzicht in de geschiedenis van de club en mag plekken bekijken die je echt gezien moet hebben, zoals de persconferentiezaal, het This Is Anfield-bord, de spelerstunnel, de dugout van de coach en de kleedkamers.  Tijdens deze stadiontour staan je gidsen altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Daarnaast krijg je ook een multimedia-handset mee. Bij je ticket is ook toegang tot LFC Story inbegrepen, waar op indrukwekkende schermen de geschiedenis van het team tot leven wordt gebracht.  Ontdek The Boom Room: The Epic Story of Jurgen Klopp's Dream Team, een museumtentoonstelling die hulde brengt aan de spelers en iedereen die heeft bijgedragen om deze droom werkelijkheid te laten worden. Bekijk ook de 6 Europese bekers en ontdek 125 jaar LFC-geschiedenis.

Liverpool: boottocht over de Mersey van 50 minuten

2. Liverpool: boottocht over de Mersey van 50 minuten

De Mersey Ferries dragen een lading aan herinneringen met zich mee, van The Beatles die in het begin van de jaren 60 tijdens met Riverboat Shuffle-boottochten optraden, tot verhalen over smokkelaars. Tijdens deze boottocht van 50 minuten kun je lekker achteroverleunend luisteren naar het audiocommentaar en meer te weten komen over de geschiedenis. Er is simpelweg geen betere manier om van de beroemde waterkant van Liverpool te genieten dan vanaf het dek van een legendarische Mersey Ferry. Maak er een volledig daguitje van en ga van boord bij de veerboothavens van zowel Seacombe als Woodside om weer op je eigen gemak terug te keren naar de boot die om het uur langskomt. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Mersey Ferries en The Beatles, die 4 keer aan boord van de Royal Iris optraden. De optredens vonden tijdens plaats 3 verschillende ontwikkelingsstadia van deze beroemde groep. Het eerste veerbootoptreden was tijdens een boottocht in augustus 1961, toen The Beatles nog leer droegen. In augustus van het daaropvolgende jaar traden ze nog een keer op, dit keer met nettere kleding, bestaande uit pakken met stropdassen. Hun laatste veerbootshow was op 28 september 1962, met Ringo achter het drumstel. Tegen die tijd hadden ze hun eerste single, 'Love Me Do', opgenomen in Abbey Road Studios. 'Love Me Do' werd een week na de show uitgebracht. Terwijl je geniet van de omgeving kun je luisteren naar Engelstalig commentaar dat de bezienswaardigheden aan de oevers onder je aandacht brengt. Er zijn informatiebrochures in andere talen beschikbaar. De boot vertrekt  op het uur van Liverpool Pier Head.

Liverpool: Toegangsticket voor "The Beatles Story"

3. Liverpool: Toegangsticket voor "The Beatles Story"

Beleef deze magische ervaring en zie hoe vier gewone jongens uit de arbeidersklasse van Liverpool het tot de absolute wereldtop schopten. Replica's van de Casbah, Mathew Street en The Cavern zorgen voor het authentieke jaren '60-gevoel. Tijdens deze tour beleef je de plekken die van The Beatles de bekendste band ter wereld hebben gemaakt. Luister naar het verhaal 'Living Story' met een audiogids beschikbaar in 11 talen (Engels, Braziliaans-Portugees, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Chinees, Koreaans, Pools, Russisch en Spaans). Laat je meenemen door het verhaal van The Beatles.  In 2018 viert The Beatles Story met een speciale nieuwe tentoonstelling dat The Beatles 50 jaar geleden naar India reisden. ‘Beatles In India’ verkent deze belangrijke periode met nieuwe memorabilia, beelden en persoonlijke herinneringen van de mensen die erbij waren.

Liverpool: stads- en Beatles-bustour met open dak

4. Liverpool: stads- en Beatles-bustour met open dak

Stap aan boord van de open-top bustour van Liverpool en The Beatles. Luister naar de sociale geschiedenis van de stad en waar de Beatles zijn geboren en getogen, verbleven en speelden. Bekijk alle historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder de waterkant die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en de 2 prachtige kathedralen. Jouw eerste halte is Penny Lane en de tweede Strawberry Field, waar je de bus kunt verlaten voor een onbetaalbaar fotomoment. Daarna ga je naar de ouderlijke huizen van John Lennon en Paul McCartney, alvorens terug te reizen naar de stad waar je alles te horen krijgt over de grote rivier de Mersey. Als je de tour hebt afgerond, kun je jouw ticket gebruiken om mee te gaan met de hop-on hop-off city tour. Rijd langs de historische bezienswaardigheden en attracties, waaronder The Royal Albert Dock, de iconische UNESCO-waterkant, de wereldberoemde Cavern Club, het Wereldmuseum, de beide prachtige kathedralen, The Philharmonic Dining Rooms, China Town, en nog veel meer.  Je krijgt ook exclusieve aanbiedingen in de hele stad, waaronder een gratis glas bubbels in de Philharmonic Dining Rooms.

Liverpool: bustour Beatles Magical Mystery

5. Liverpool: bustour Beatles Magical Mystery

Begin de tour bij Albert Dock op het ontmoetingspunt in Anchor Courtyard, en stap vervolgens aan boord van de kleurrijke bus van de Magical Mystery Tour voor een onvergetelijke tour. Zie de woningen waar The Beatles opgroeiden, hun scholen en universiteiten, en kom dicht bij de plekken waar ze inspiratie opdeden voor een aantal van hun meest memorabele liedjes – Penny Lane en Strawberry Field. Onderweg word je vermaakt door een professionele Beatles-gids en enkele Fab Four-liedjes. Tijdens de tocht door het centrum van Liverpool, en de buitenwijken van de stad, zie je nog veel meer Beatles-locaties. De Magical Mystery Tour is de enige Beatles-tour die eindigt bij de legendarische Cavern Club. Tour-kaartjes zijn inclusief gratis normale toegang tot de Cavern op de avond van je tourdatum (exclusief toegang tot shows waarvoor kaartjes worden verkocht).

Liverpool: rivierboottocht & hop on, hop off-bustour

6. Liverpool: rivierboottocht & hop on, hop off-bustour

Bekijk Merseyside en de iconische waterkant van Liverpool vanaf de rivier de Mersey tijdens een sightseeing-rondvaart. Geniet vervolgens van de bezienswaardigheden van de stad vanuit een hop on, hop off-bus met open dak, voorzien van live toelichting. Begin je avontuur vanaf de Pier Head, waar de 50 minuten durende boottocht over de rivier elk uur vertrekt. Geniet van commentaar dat het erfgoed van de stad aan het water belicht terwijl je een veerboot over de rivier de Mersey neemt. Ga vervolgens weer terug het droge op voor een tour door de stad in een bus met open dak. Zie het beste van Liverpool vanuit de bus en luister onderweg naar de informatie over de geschiedenis van Liverpool. Bezoek beroemde monumenten en kom meer te weten over de cultuur en geschiedenis van de stad dankzij de livegids die aan boord van elke bus aanwezig is. Stap uit en weer in om de locaties te bezoeken die je interesseren. Haltes van de bustour: • Albert Dock • Pier Head • Liverpool One • The Cavern Quarter • Musea, galeries & bibliotheek • Queen Square Bus Station • Adelphi Hotel • Metropolitan Cathedral • Philharmonic Pub • Liverpool Cathedral • St Luke's - Bombed Out Church • Chinese Arch • Cain's Brewery Village • M&S Arena & ACC

Liverpool City Sights 24-uurs hop-on hop-off bustour met open dak

7. Liverpool City Sights 24-uurs hop-on hop-off bustour met open dak

Verken de historische Mercantile Maritime City, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige architectuur van Liverpool tijdens deze vermakelijke tour langs de topattracties en historische bezienswaardigheden van de stad. Spring aan boord van de bus met open dak bij de Royal Albert Dock en neem plaats op het bovendek voor het beste uitzicht. Je leert over alle belangrijke bezienswaardigheden van Liverpool, waaronder The Royal Albert Dock, de iconische waterkant en de wereldberoemde Cavern Club. Je zult ook horen over het Wereldmuseum, beide prachtige kathedralen, de Philharmonic Dining Rooms, China Town en nog veel meer. De volledige tour duurt ongeveer 50 minuten en keert terug naar het oorspronkelijke startpunt bij het Royal Albert Dock. Je hebt ook toegang tot exclusieve aanbiedingen in de hele stad, waaronder een gratis glas bubbels in de Philharmonic Dining Rooms.

Liverpool Football Club: Q&A met legende & stadiontour

8. Liverpool Football Club: Q&A met legende & stadiontour

Bezoek Anfield, de thuisbasis van Liverpool FC -  heilige grond voor diehard Liverpool fans. Bekijk een Q&A met een Liverpoolse legende. Bezoek het Liverpool FC museum. Maak een tour door LFC Stadium. Hoor persoonlijke herinneringen, kleedkamerverhalen en grappige anekdotes van een Liverpoollegende tijdens een Q&A-sessie. Krijg de kans om eventueel vragen te stellen. Ga op de foto met een voormalig Liverpoolspeler en krijg zijn handtekening. Legendes die je zou kunnen ontmoeten zijn: Ian Callaghan, Jan Mølby, John Aldridge, Phil Neal, Phil Thompson, Terry McDermott. Verken het stadion en  loop de spelerstunnel uit onder het legendarische bord met “This is Anfield" erop. Krijg uitzicht op de stad vanaf het hoogste punt van de hoofdtribune. Stap in de uit- en thuiskleedkamers. Maak een foto met het shirt van je favoriete teamlid. Zie de Kop, de perszaal en de dugout van de manager. Bezoek het Liverpool FC museum en zie memorabilia uit de geschiedenis van het team, waaronder 6 Europa Cups. Herbeleef de carrièrehoogtepunten van een van de grootste legendes van Liverpool bij de Steven Gerrard Collection.

Liverpool: ticket voor het Beatles Museum

9. Liverpool: ticket voor het Beatles Museum

De ervaring begint met het verkennen van 1959 tot 1962, toen de Casbah Coffee Club de opening van de eerste Rock and Roll-club in Liverpool en de eerste live-locatie voor Lennon, McCartney, Harrison en  Best aankondigde. De lidmaatschapskaart van Neil Aspinall voor de club, de eerste zelfgemaakte Quarrymen-poster en de akoestische gitaar die wordt gebruikt voor de jamsessies na de show, hielpen allemaal om een intiem beeld te schetsen van de jongens in de vroege jaren en hun zoektocht naar sterrendom. De lederen uitrusting van Pete, het visitekaartje van Allan William en de recreatie van de gevangeniscel samen met de originele politieverklaringen van Paul en Pete, na hun arrestatie voor brandstichting, dienen als een herinnering aan de helter-skelter-rit in Hamburg. Originele microfoons, gitaren, basgitaarluidsprekers en de vroegste kleurenbeelden van The Beatles die live optreden, volgen hun reis van Casbah naar Cavern. Bekijk het visitekaartje van manager Brian Epstein en het beroemde telegrambewijs van hun transformatie van leer tot pak.  Ga door naar de tweede verdieping voor 1963 tot 1966. Je ziet de Beatles laatste reis naar Hamburg, hun eerste radioprestaties, Britse tourroutes getypt op het kantoor van Brian Epstein en de Love Me Do-sessies met als hoogtepunt het vertrek van Pete Best uit de band. Toen Please Please Me  werd uitgebracht, zoals gedocumenteerd in het originele programma, verschijnen The Beatles bij de Royal Variety Performance. Hard Day's Night en Help werden vrijgegeven en John Lennon leende een item uit de set Help, die te zien is samen met zijn mondharmonica. De geschenken die de Beatles kregen toen ze Elvis Presley en George's matador-hoed van hun Spaanse reis ontmoeten, zijn hier. De witte cello van Blue Jay Way en het ondertekende Revolver-album geven een nieuwe richting aan voor de band die hen van de weg naar de studio brengt. Voltooi de rondleiding op de derde verdieping, 1967 tot 1970. Een wandeling langs het tuinmeubilair van John's Surrey-huis neemt je mee naar de medailles die hij droeg op de cover van hun baanbrekende album Sgt Peppers en de cash box award die ook op de cover stond. Yellow Submarine wordt gevierd met handgeschilderde figuren en een blauwe gemene schets van één van de originele kunstenaars. De diamantprijs is één van de vele prijzen die in het museum te zien zijn en de Beatles voor miljoenen platenverkopen werden gepresenteerd. De tentoonstelling wordt afgesloten met originele platenindustrie-awards voor het laatste van hun werk samen, Let it be, Beatles 1 en de Anthology.

Vanuit Liverpool: avontuurlijke dagtrip in Noord-Wales

10. Vanuit Liverpool: avontuurlijke dagtrip in Noord-Wales

Verlaat de muziekstad Liverpool voor een tocht van 90 minuten met uitleg naar Llandudno in Wales. Bezoek de 12e-eeuwse, verborgen kapel van Sint-Tudno op de Great Orme. Vervolgens is het tijd voor de ommuurde stad Conwy, die in 1283 werd gebouwd met een fabelachtige omwalling van 1.200 meter. Bezoek Conwy Castle, een karakteristiek fort van donker gesteente, dat door James of St. George, in samenwerking met de Fransman Richard de technicus, werd gebouwd. Ga daarna naar Nationaal Park Snowdonia over zorgvuldig geselecteerde, ongebruikelijke paden met een halte bij de zogenaamde 'hoofdstad van Noord-Wales', het gebedshuis Betws-Y-Coed in het bos. Krijg tot slot de gelegenheid voor een unieke ervaring bij het Pontcysyllte-aquaduct, dat in 1797 door Sir Thomas Telford werd gebouwd. Laat je vermaken en informeren door je ervaren gids en chauffeur tijdens de tocht.

Beschikbare activiteiten

  • Alles over The Beatles
  • Op verkenning in Liverpool
  • Liverpool FC & Anfield Stadium
  • Lake District, natuur & meer
  • Spoken & spelletjes in Liverpool
59 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Liverpool

Welke topattracties zijn een must-see in Liverpool?

De topattracties in Liverpool zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Liverpool?

Overzicht activiteiten in Liverpool

Wil je alle activiteiten in Liverpool ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Liverpool

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 14.512 beoordelingen

Een hele leuke tour om te doen. Niet alleen veel highlights van de Peaky Blinders serie, maar ook veel informatie over andere bezienswaardigheden. De gids was heel erg leuk en wist veel te vertellen. Wij hebben het erg naar ons zin gehad.

Geweldige stadion tour, nergens zulke vriendelijke behulpzame tegen gekomen. Onze alle successen blijven ze dankbaar naar iedereen die hun club komt bezoeken.

Mooie tour, met heel duidelijke informatie. En een erg vriendelijke tour gide.

Het was een mooie ervaring om Anfield te bekijken en de audio tour was prima.

Great experience! Damien was a great tourguide and entertainer!