Livorno
Architectuur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Livorno Architectuur: Onze meest aanbevolen

Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

1. Livorno: Florence & Pisa Shore Excursion with Food Tasting

Na een ontmoeting met uw reisleider begint u aan uw reis naar Florence in een volledig uitgeruste en comfortabele bus. Onderweg kunt u zich voorbereiden om te genieten van een dag omringd door kunst en prachtige renaissancistische landschappen. Laat je verliefd worden op een van de mooiste en meest artistieke steden ter wereld, Florence. U kunt een wandeling maken door de steegjes vol geschiedenis en genieten van de charmante monumenten. Wanneer u in de stad aankomt, bezoekt u de San Lorenzo-markt, waar u de beste typische producten van de regio vindt en heerlijke en typische koekjes kunt proeven, Cantucci genaamd. Ontdek vervolgens de mooiste pleinen zoals Piazza Repubblica. Je kunt een tour maken door de straten waar de vader van de Italiaanse taal, Dante Alighieri, wandelde, het Piazza della Signoria ontdekte en foto's nam van de karakteristieke Ponte Vecchio, zonder twijfel een van de meest waardevolle symbolen van de stad. Als u een kunstliefhebber bent, kunt u optioneel de Galleria dell'Accademia bezoeken, een van de beroemdste musea ter wereld. Daar kun je David bewonderen, een van de majestueuze kunstwerken van Michelangelo. Als u wilt, kunt u een bezoek brengen aan het complex van de Duomo van Florence, een indrukwekkend bouwwerk uit de Renaissance dat u zeker de adem beneemt. Na je magische reis naar Florence, ga je naar Pisa. Daar kun je het Piazza dei Miracoli verkennen (toegang via de Santa Maria-poort), een van de ingangen van de oude muur die de stad omringde. Laat u verrassen door de indrukwekkende marmeren monumenten en het groene gras waar u kunt liggen om de beroemde scheve toren te bewonderen, die u kunt beklimmen als u dat wilt! Als de tijd het toelaat, kunt u naar de prachtige kathedraal van Pisa gaan, gelegen naast de Scheve Toren, waar u prachtige kunstwerken kunt bewonderen.

...
Florence en Pisa Private Shore Excursion van Livorno Port

2. Florence en Pisa Private Shore Excursion van Livorno Port

Geniet van een hele dag prive-shore excursie van Pisa en Florence van Livorno Port en ontdek de bakermat van de Renaissance, een van de belangrijkste periodes voor kunst en architectuur in de geschiedenis. Sit back and relax als je rijdt door de glooiende heuvels van het Toscaanse platteland. Zoals u Florence naderen, rijden op de Viale dei Colli tot Piazzale Michelangelo voor de meest indrukwekkende uitzicht over de stad. Volg een weg omhoog, omzoomd door oude muren, om Forte Belvedere, gebouwd door Groothertog Ferdinand zijn Medici villa's te beschermen. Voer de stad via de Porta Romana tot Pitti Palace, de thuisbasis van de Gallery of Modern Art, Costume Gallery, Palatine Gallery, Royal Apartments, Coach Museum, en zilver en porselein Musea, evenals de prachtige Boboli tuinen. De volgende stop is het Piazza della Repubblica, omgeven door historische literaire cafés. Naar aanleiding van de Via De'Calzaiuoli, bewonder meesterwerken van de Renaissance architectuur rond de Duomo. Uw chauffeur is geheel tot uw beschikking en zal blij zijn om u naar het Piazza Santa Croce een bezoek aan de Santa Croce kerk om te zien waar vele beroemde Italianen zijn begraven. Steek de elegante Ponte Vecchio, nog steeds de thuisbasis van goud en sieraden leveranciers. Om te winkelen honden en hongerige zielen, verken de winkels en trattoria van het centrum van de stad, en genieten van een heerlijk bord pasta of pak een slimme nieuwe leren jas. De belangrijkste straat om te winkelen is Via de 'Tornabuoni met designer boetiekjes, zoals Prada, Gucci, Armani, Cartier, en nog veel meer. U kunt ook ontdekken lokale ambachten in kleine werkplaatsen in de Santa Croce of Santo Spirito buurten. Of de praktijk van uw onderhandelingspositie vaardigheden in het San Lorenzo outdoor markt. In de middag rijdt u naar Pisa en verken de zachte stad omdat het herinnert aan de dagen van de Pisan Republiek. Zie de verbazingwekkende Piazza dei Miracoli (Plein van de Wonderen), de thuisbasis van de middeleeuwse Dom, doopkapel, en de legendarische scheve toren.

...
Livorno Shore-excursie naar Portovenere en Cinque Terre

3. Livorno Shore-excursie naar Portovenere en Cinque Terre

Ontmoet uw privéchauffeur / gids naast uw schip om 08:00 uur voor de 1,5 uur durende rit naar het prachtige vissersdorpje Portovenere, met zijn lange en kleurrijke huizen aan het water. Geniet van een onvergetelijk uitzicht op zee vanaf het voorgebergte waar de kerk van San Pietro staat. De gotische Genuese stijl dateert uit 1256-1277. De kerk is gebouwd op de overblijfselen van een vroeg-christelijke kerk en Byzantijnse abdij met delen van een heidense tempel uit de Romeinse tijd. Aan de voet van het voorgebergte is een kleine grot genaamd naar Lord Byron die hier zijn toevlucht zocht. Vanaf Portovenere begint u aan uw avontuur door de vijf landen van de Cinque Terre, een landschap dat zo uniek is dat het in 1998 werd opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een geweldige manier om dit gebied te ontdekken is vanuit de zee. Je hebt de mogelijkheid om vanuit de haven te vertrekken om te genieten van een veerboot (extra kosten) naar Vernazza, een geweldige halte voor lunch in een restaurant op de kliffen, uitkijkend over de baai (lunch op eigen kosten). De veerboottocht voert langs Riomaggiore en Manarola met geweldige fotokansen vanuit de zee. Maak kennis met je chauffeur en bezoek Corniglia op de heuvel of geniet van een wandeling rond Riomaggiore of Manarola. U kunt doorgaan naar de grotere en drukkere stad Monterosso, maar houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om in één dag in alle dorpen te stoppen en voor deze tour is het het beste om de dag zo flexibel mogelijk te houden en te zien waar uw reis naartoe gaat. zal je nemen. Op sommige plaatsen kunt u overwegen om de trein te gebruiken en als het weer en de toestand van de zee goed zijn, wordt de lokale veerboot aanbevolen. Waar je reis je ook heen brengt, je zult om 17:00 uur met prachtige herinneringen terugkeren naar je schip in de haven van Livorno.

...
Livorno: privéexcursie naar Pisa en Florence

4. Livorno: privéexcursie naar Pisa en Florence

Om 08:00 uur ontmoet uw privéchauffeur u naast uw schip in de haven van Livorno voor de korte rit naar de 11e-eeuwse krachtige maritieme republiek Pisa. Geniet van een korte rondrit door de stad die je naar het hart van een van de belangrijkste monumenten in Italië leidt ... het adembenemende Piazza dei Miracoli met zijn doopkapel, kathedraal, Campo Santo-begraafplaats en de scheve toren van Pisa. De bouw van de kathedraal begon in 1063 en de doopkapel is de grootste in Italië. De scheve toren van Pisa werd in 1174 begonnen, maar toen de toren zijn derde verhaal bereikte, stopte het werk toen het in de grond begon te zinken en leunde. Het bleef zo gedurende 90 jaar voordat het werk opnieuw begon in 1272, maar werd opnieuw gestopt in 1284 toen Pisa werd verslagen in de strijd. De 7e verdieping werd voltooid in 1319 en de belkamer werd uiteindelijk toegevoegd in 1372. De top van de toren kan worden bereikt door de 294 treden te beklimmen die in de vorm van een spiraal aan de binnenkant van de torenmuren stijgen (vooraf gereserveerd tickets aanbevolen voor EUR 18 per persoon). Reis door naar Florence (1,5 uur rijden) en arriveer door de wijngaarden aan de rand van Chianti in de stad en kom aan in Piazzale Michelangelo met uitzicht op de Renaissance over de Ponte Vecchio, de Duomo en de toren van Giotto. Eenmaal in het stadscentrum, ontdek de prominente bezienswaardigheden van de stad zonder al te veel te wandelen, want uw chauffeur geeft u historische en culturele achtergrondinformatie. Bezoek de prachtige gotische kerk van Santa Croce met de graven van beroemde kunstenaars en schrijvers zoals Michelangelo, Galileo en Dante, evenals de beroemde lederen school. Geniet van een wandeling rond de levendige en kleurrijke markt van San Lorenzo, waar u ook de Medici-kapellen en de Loggia dei Mercanti vindt. Ontdek prachtige pleinen zoals Piazza del Duomo met de kathedraal van Santa Maria del Fiore en Giotto's Tower, Piazza della Repubblica - een levendig winkelgebied, prachtige Piazza della Signoria en het Palazzo Vecchio met een kopie van David van Michelangelo. Als u het Accademia Museum wilt bezoeken om de echte Michelangelo's David te zien, kunnen de tickets vooraf voor u worden gereserveerd (ongeveer EUR 16 per persoon), zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan lange rijen. Wandel langs de enorme Uffizi-galerij en over de Ponte Vecchio met zijn prachtige juwelierszaken naar Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen. Pauzeren voor de lunch (op eigen kosten) - uw chauffeur zal suggesties doen en u in de goede richting wijzen, of u kunt in de verleiding komen om uw weg te vinden in de authentieke centrale voedselmarkt vol met kaas, salami, prosciutto, brood, pasta, olijfolie olie en wijn. Rond 15:30 uur staat je minibus klaar om je mee te nemen op de ontspannende en comfortabele reis terug naar je schip in de haven van Livorno met aankomst rond 17:00 uur.

...
Livorno: dagtrip met privéstrand naar Pisa en Lucca

5. Livorno: dagtrip met privéstrand naar Pisa en Lucca

Ontmoet uw persoonlijke chauffeur / gids om 08:00 zo dicht mogelijk bij de aankomst van uw schip voor het aangename uur rijden naar de charmante middeleeuwse stad Lucca. Het is een stad die door de eeuwen heen is afgesloten en beschermd door een imposante 16e-eeuwse muur, die een van de best bewaarde verdedigingswerken van de Renaissance in Europa is. De muur heeft geholpen om de originele kenmerken van de stad en het Romeinse stratenplan intact te houden. U kunt genieten van uw dag beginnen met een fietstocht op de top van de muren langs de prachtige, met bomen omzoomde boulevard, waar u kunt genieten van de palazzi en pleinen van de oude stad of uitkijken op de omliggende heuvels. Fietsverhuur is een extra (optionele) prijs die u op de dag van uw reis betaalt voor EUR 5 per fiets per uur. Ontdek de Romeinse kenmerken van de stad met de kerk van San Michele in Foro die op de plaats staat van het originele Romeinse forum. Hier begon Giacomo Puccini zijn muzikale carrière als koorjongen. Slenterend langs de levendige winkelstraat Via Fillungo, komt u bij de kerk van San Frediano met zijn 6e-eeuwse oorsprong. Zie de tombe van Saint Zita (1278), genoemd door Dante in de Inferno , wiens gemummificeerde lichaam door glas te zien is. Ontdek de uniek gevormde arena, Piazza Anfiteatro, gebouwd in de 1e eeuw na Chr. Onder keizer Claudius met 54 bogen en een grot die plaats biedt aan tienduizend toeschouwers in 18 rijen zitplaatsen. De basis van het oorspronkelijke amfitheater ligt nu zo'n 3 meter onder het centrum, dat in de jaren 1800 werd gereconstrueerd als de marktplaats van de stad. De kathedraal van San Martino herbergt het kostbare heilige overblijfsel, de Volto Santo, een kruisbeeld van cederhout dat naar verluidt een waar portret is van Jezus gebeeldhouwd door Nicodemus, een ooggetuige van de kruisiging. Zie ook de opmerkelijke marmeren tombe van Ilaria del Caretto en het beruchte 'Laatste Avondmaal' van Tintoretto. De stad is gevuld met ambachtslieden en verleidelijke delicatessenzaken met Toscaanse specialiteiten, en Lucca is vooral bekend om zijn olijfolie. Niet te missen zijn de ondergrondse kelders van Enoteca Vanni, met een verleidelijke selectie wijnen uit heel Italië. De lunch is voor uw eigen rekening en uw chauffeur kan aanbevelingen doen en u in de juiste richting wijzen. Misschien heb je zelfs de tijd om te genieten van een lunch in een lokale wijngaard aan de rand van de stad voordat je de korte rit naar de machtige maritieme republiek Pisa van de 11e eeuw maakt. Geniet van een autorit door de stad, die je naar het hart van een van de belangrijkste monumenten in Italië, het adembenemende Piazza dei Miracoli met zijn doopkapel, de kathedraal, de Campo Santo-begraafplaats en natuurlijk de scheve toren van Pisa zal leiden. Je bent vrij om een deel van de stad te voet te verkennen voordat je je chauffeur ontmoet voor de terugreis naar je schip in de haven van Livorno met aankomst rond 17:00 uur.

...
Vanuit de haven van Livorno: kustexcursie van een halve dag naar Pisa

6. Vanuit de haven van Livorno: kustexcursie van een halve dag naar Pisa

Ontdek tijdens deze geweldige tour van een halve dag alle geheimen van het Plein van de Wonderen met je persoonlijke lokale gids. Deze tour is voor mensen die nog nooit in Pisa zijn geweest en slechts een halve dag willen besteden aan een interessante excursie. Het kan echter ook zijn voor degenen die hier al eerder zijn geweest maar graag willen genieten van de prachtige monumenten of de scheve toren van Pisa willen beklimmen, dat kan voor u worden geregeld. Je maakt kennis met het beroemdste plein ter wereld. Dit is uw privétour, zodat het schema en de activiteiten kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Neem gerust contact op met de lokale touroperator voor speciale verzoeken.

...
Van Livorno: bustransfer naar de scheve toren van Pisa

7. Van Livorno: bustransfer naar de scheve toren van Pisa

Bekijk de toren van Pisa en andere marmeren monumenten van het Piazza dei Miracoli ("Plein van de Wonderen") in Pisa met een handige bustransfer van en naar het stadscentrum van Livorno. Profiteer van een pendelbus van de haven naar het stadscentrum voor aansluitende transfers, en een handig ophaalpunt op slechts een paar meter van de halte van de cruiseshuttle. Reis vervolgens naar de renaissancestad Pisa, waar u 2,5 uur de tijd hebt om de scheve toren van Pisa en de bezienswaardigheden van het Piazza dei Miracoli op eigen gelegenheid te verkennen. Ontvang een gratis stadsplattegrond om u te helpen uw weg te vinden. Het plein wordt beschouwd als een van de mooiste architecturale complexen ter wereld en is een openluchtmuseum voor Europese middeleeuwse kunst. Na 2,5 uur in Pisa spring je terug op de bus naar Livorno en wordt je afgezet bij je vertrekpunt.

...
Van Livorno: Florence Shore Excursion with Tasting

8. Van Livorno: Florence Shore Excursion with Tasting

Ontdek de rijke cultuur van Florence tijdens deze kustexcursie, speciaal ontworpen voor cruiseschippassagiers. Nadat je je reisleider hebt ontmoet op het ontmoetingspunt, begin je aan je reis naar een van de mooiste en beroemdste steden ter wereld. Ontdek dit Toscaanse paradijs en sta versteld van de kunst en geschiedenis die je in elk van de steegjes aantreft. Begin de dag met een proeverij van typisch Toscaanse producten in een traditioneel restaurant voor de perfecte boost voordat u aan uw verkenning begint. Geniet van de rest van de dag om de geneugten van Florence in uw eigen tempo te ontdekken. Bewonder tijdens uw vrije tijd de majesteit van de Duomo, een van de meest indrukwekkende gebouwen in Italië, en wandel door de prachtige pleinen van de stad, waaronder het Piazza Repubblica en Piazza Della Signoria. Reis door de tijd op de Ponte Vecchio, een van de mooiste en meest gewaardeerde symbolen van de stad. Je hebt ook genoeg tijd om de Accademia-galerij te bezoeken, waar je de David van Michelangelo kunt bewonderen. Ontmoet je reisleider aan het einde van de dag en ga terug naar Livorno.

...
Livorno: privéexcursie van een hele dag naar de kust van Florence en Pisa

9. Livorno: privéexcursie van een hele dag naar de kust van Florence en Pisa

Uw privéchauffeur haalt u direct op bij de haven waar uw schip zal aanmeren. Rijd naar Pisa (ongeveer 30 minuten rijden) en geniet van wat vrije tijd om op uw gemak te genieten van het Plein van de Wonderen (privégids is niet inbegrepen in Pisa). Ga vervolgens verder naar Florence (ongeveer 1 uur rijden), waar uw privégids op u wacht. Hier ontdekt u het historische stadscentrum met alle hoogtepunten van deze unieke stad, zoals de kathedraal, het Baptisterium, de klokkentoren van Giotto, het Signoria-plein en de Ponte Vecchio. Geniet van wat vrije tijd voor lunch en winkelen. Als u wilt, kunt u de wachtrij overslaan voor de Accademia Gallery (alleen voor groepen van maximaal 5 personen) en u betaalt uw tickets direct ter plaatse (toegangskaarten zijn niet inbegrepen in de prijs van de tour). Deze galerij is vooral beroemd om zijn sculpturen van Michelangelo, zoals de "Prisoners", "St. Matthew" en "David", de mooiste man van Florence. Als u de voorkeur geeft aan schilderijen, kan een rondleiding door de Galleria degli Uffizi worden aangeboden. Ontdek het immense artistieke erfgoed met schilderijen van Botticelli, Leonardo, Michelangelo en meer. Reis terug naar de haven met uw professionele privéchauffeur (ongeveer 1,5 uur rijden terug naar Livorno). U kunt ook beslissen of u 's ochtends Florence wilt bezoeken en Pisa op de terugweg naar de haven.

...
Livorno: Florence en Pisa Shore Tour

10. Livorno: Florence en Pisa Shore Tour

Nadat je van je cruiseschip bent afgestapt en door je gids op de pier wordt begroet, ga je naar Pisa. Bij aankomst in Pisa zal je eerste bezoek aan het kathedraalcomplex op het prachtige Piazza dei Miracoli zijn. Het is een groot plein met de scheve toren, de doopkapel en de prachtige kathedraal. Daar zie je met je eigen ogen de ongelooflijke toren die werd ontworpen als een klokkentoren voor de naburige kathedraal, die 185 voet hoog zou hebben gestaan. Er zijn 297 wenteltraptreden in de toren die naar de top leiden. Als je de toren wilt beklimmen, aarzel dan niet om je gidsen te vragen om de skip-the-line toegang te reserveren. Je tour in Florence begint wanneer je het Piazzale Michelangelo-terras bezoekt, dat een glorieus panorama van de stad uitbeeldt. Eenmaal in het oude centrum voor voetgangers, komt u de immense kathedraal van S. Maria del Fiore tegen. Deze kathedraal is een van de grootste trekpleisters voor toeristen en is een van de grootste kerken in Italië. Tot de moderne tijd was de koepel de grootste ter wereld. Het blijft de grootste bakstenen koepel ooit gebouwd, dankzij het genie van Brunelleschi die het in 1432 voltooide. Als je verder gaat, zie je de klokkentoren van Giotto, de doopkapel en de Piazza della Signoria. Na het bekijken van de schilderachtige en iconische Ponte Vecchio (oude brug) op de rivier de Arno, ga je verder naar het enorme Piazza Santa Croce. In de Romeinse tijd werd deze plaats gebruikt om ketters uit te voeren, maar het plein heeft nu tal van charmante boetieks. De Galleria dell'Academia is een van de beste musea in Florence, vooral omdat het de thuisbasis is van het David-beeldhouwwerk van Michelangelo. Nadat u uw rondleiding door de Accademia hebt voltooid, zult u genieten van een ontspannen rit door de Toscaanse regio op uw weg terug naar de haven van Livorno.

...

Sitemap Livorno

Wil je alle activiteiten in Livorno ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.