Kies data

Dingen om te doen Llafranc

Wat je niet wil missen in Llafranc

Vanuit Barcelona: dagtour Costa Brava

1. Vanuit Barcelona: dagtour Costa Brava

Tijdens deze 12 uur durende dagtocht vanuit Barcelona ontdek je de kust van Girona, die 100 jaar geleden gedoopt werd tot de Costa Brava (door de kustlijn die uit kleine grotten bestaat). De buitengewone natuurlijke schoonheid is op verschillende plekken en beschermde gebieden zichtbaar. Dit gebied is van oudsher een plek van toegang, doorgang en vestigen van verschillende culturen en beschavingen. Iedere cultuur heeft zijn invloed gehad, zo kun je bijvoorbeeld nog steeds de Griekse en Romeinse plekken in Èmpuries zien. Vertrek om 08:30 uur vanuit Plaça Catalunya en neem de snelweg naar Calella de Palafrugell, een klein vissersdorp met een grote architectonische en natuurlijke schoonheid waar je ook de baai bezoekt en het spectaculaire uitzicht bewondert. Maak een gemakkelijke wandeling langs de Camino de Ronda naar de stad Llafranc. De Camino de Ronda gaat langs de gehele Costa Brava en was vroeger een smokkelroute. Vandaag de dag ontdek je hier prachtige plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Verken de kleine badplaats Llafranc, voordat je rond het middaguur naar Pals gaat. Dit dorp, gelegen op de top van een heuvel, is in zijn geheel geïntegreerd in een middeleeuwse vesting. Op de top vind je een 12e-eeuwse cylindervormige toren die je van ver kunt zien. Geniet vanaf een terras van het adembenemende uitzicht over de Costa Brava en omgeving, en wandel over de geplaveide straten van het oude dorp. Bewonder de ronde bogen, de gevels met gepunte ramen en de perfect gerestaureerde stenen balkons. Ga verder naar l'Estartit, een belangrijke duikersplek dankzij de ligging dicht bij de Medes-eilanden, en een enorme variëteit aan flora en fauna. Je hebt vrije tijd om te gaan lunchen en gaat dan om 15:00 uur aan boord van een boot om het gebied vanaf het water te verkennen. Vaar 1 uur en 20 minuten naar de buitenste eilanden voor een spectaculair uitzicht, en ga vervolgens verder naar de prachtige kliffen van de Sierra de Montgrí, alleen bereikbaar per boot. De laatste halte is bij de Griekse en Romeinse ruïnes van Èmpuries. Een deskundige gids neemt je mee naar de enige plek in Spanje waar een Griekse en Romeinse stad naast elkaar hebben bestaan. Bewonder de overblijfselen van de stadsmuren, de Acropolis, de marktplaats en vele andere gebouwen. Bekijk de hoogtepunten van de Romeinse stad, zoals een in uitstekende staat verkerende mozaïekvloer, het Forum, de overblijfselen van een amfitheater, diverse standbeelden en overblijfselen van straatconstructies. Rond 18:00 uur vertrek je weer richting Barcelona. Je komt rond 20:00 uur terug in Barcelona.

Volledige dagtour Costa Brava en middeleeuwse dorpen

2. Volledige dagtour Costa Brava en middeleeuwse dorpen

Begin deze dagtocht met een bezoek aan Calella de Palafrugell, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ga verder naar het strand van Port Bo waar je de boten ziet tijdens hun dagelijkse visreis. Bewonder langs de kust de lage en witgekalkte huisjes die zijn gerenoveerd maar alle charme van weleer hebben behouden. De kustlijn in dit gebied is gered van de bouwwoede die onze kust de laatste tijd teistert. Ontdek de huizen in Indiano-koloniale stijl, gebouwd voor mensen die naar Amerika en Cuba emigreerden en met een fortuin terugkeerden. Sommigen keerden terug naar huis met de herinnering aan die vreemde landen en hun zoete en droevige muziek, de Havaneres. Bewonder op het strand van Port Bo de volgepakte boten vol met mensen die hun melancholische liedjes zingen. Maak een wandeling van 15 minuten langs een zeepad naar Llafranc, een kleine inham van goudkleurig zand met een kleine promenade, terrassen en restaurants. Vanaf hier bieden de omliggende heuvels waar de vuurtoren van Sant Sebastià staat een prachtig uitzicht over de kust. Van Llafranc ga je naar Begur, een ander vissersdorpje, met een kasteel op de top met uitzicht op de kust en de vlakte van de Baix Empordà. Dwaal door de ingewikkelde smalle straatjes en kleine pleintjes en ontdek kleine juweeltjes die opvallen tussen de andere gebouwen. Stop voor de lunch in Pals, waar je de heerlijke rijst kunt proeven die in dit gebied wordt verbouwd. Bezoek na de lunch de gotische wijk die bekend staat als Pedro, de kerk van Sant Pere, de toren van de uren en Peratallada, een wonder van middeleeuwse burgerlijke architectuur. Zie hoe dit kleine stadje zijn feodale erfenis intact heeft gehouden, met smalle, kronkelende straatjes en stenen gebouwen. Bezoek de slotgracht, het Kasteel-Paleis, het plein met veranda's en andere kleine straatjes die je leuk vindt.

Van Girona: Middeleeuwse Costa Brava-dagtrip

3. Van Girona: Middeleeuwse Costa Brava-dagtrip

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Girona, ga je naar Peratallada, een prachtige, goed bewaard gebleven middeleeuwse stad. Geniet van wat tijd om rond te lopen voordat je wat traditionele snacks proeft om je energie op te bouwen voordat je naar het dorp Pals gaat voor een rondleiding. Ga vervolgens richting Begur, waar u kunt ronddwalen en het koloniale verleden van het gebied kunt ontdekken. Daal vervolgens af naar Calella, een mooi en beroemd vissersdorp. Hier lunch je en heb je de tijd om een wandeling te maken langs de Camí de Ronda, het oude pad dat door de lokale bevolking en de politie werd gebruikt om smokkel tegen te gaan, richting de naburige stad Llafranc, of richting Cala del Golfet, een oh- zo-mediterraan strand. Rijd vervolgens naar de vuurtoren van Sant Sebastià, een prachtig natuurlijk uitkijkpunt waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de Costa Brava en de steden Calella de Palafrugell en Llafranc, voordat u terugkeert naar Girona.

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Llafranc

Wil je alle activiteiten in Llafranc ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Llafranc

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 135 beoordelingen

Deze tour is een geweldige kans om een enorm gebied van de Costa Brava te bezoeken en het is een goede combinatie van verschillende en contrasterende plaatsen. Natuur en geschiedenis worden gemengd en verandert aan het eind van de dag in een zeer goede ervaring met een zeer goede smaak. Plaatsen zijn prachtig en staan vol met zeer interessante uitleg. Aanbevolen!

Super relaxde reis met prachtige vergezichten..woeste paden en pittoreske dorpjes