Datums kiezen

Ontdek het beste van
Llandudno

Onze aanbevelingen voor Llandudno

Vanuit Liverpool: Avontuurlijke dagtrip naar Noord-Wales

1. Vanuit Liverpool: Avontuurlijke dagtrip naar Noord-Wales

Verlaat de muziekstad Liverpool en reis naar Wales op een 90 minuten durende, volledig ingesproken reis die aankomt in Llandudno. Bezoek de 12e-eeuwse verborgen kapel van St. Tudno aan de Great Orme. Het volgende is de ommuurde stad Conwy, gebouwd in 1283 met een fantastisch 3/4-mijls muurcircuit. Ga naar Conwy Castle (niet inbegrepen), een gruizig, donker gesteente fort gebouwd door James of St. George in samenwerking met de Fransman Richard The Engineer. Ga daarna naar Snowdonia National Park via zorgvuldig geselecteerde routes buiten de gebaande paden met een stop bij de zogenaamde "hoofdstad van Noord-Wales", het gebedshuis Betws-Y-Coed in de bossen. Grijp tot slot de unieke kans om het Pontcysyllte Canal Aquaduct te ervaren, gebouwd door Sir Thomas Telford tussen 1795 en 1805. Bereid je voor om onderweg vermaakt en geïnformeerd te worden door je ervaren gids en chauffeur.

Vanuit Llandudno: Portmeirion, Snowdonia en Kastelentocht

2. Vanuit Llandudno: Portmeirion, Snowdonia en Kastelentocht

Maak een ritje over de Great Orme Road, de langste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk, met spectaculaire kliffen, dieren in het wild en uitzicht op de Ierse Zee en Anglesey. Verken het oude en middeleeuwse kasteelstadje Conwy en bewonder de dominante en torenhoge muren van het kasteel, waarvan de prachtige torens hoog boven de prachtige riviermonding uitsteken. Bewonder dit juweeltje aan de oever van de riviermonding en ingebouwd in de kasteelmuren is het kleinste huis van Groot-Brittannië. Met uitgestrekte armen kun je beide kanten aanraken. Bezoek de beroemde hangbrug van Conwy, de allereerste in zijn soort, gebouwd in 1819. Geniet van een wandeling van 45 minuten door het dorp Caernarfon en vaar langs de buitenkant van dit spectaculaire en immense kasteel. Volg een rondleiding door Portmeirion, een kleurrijk betoverend kleurrijk dorp in Italiaanse stijl als geen ander. Op de Riviera geïnspireerde huizen, siertuin en campanile zijn een prachtige plek van waanzin als geen ander in een majestueuze omgeving. Reis door Snowdonia National Park en zijn spectaculaire autoroutes. Pauzeer bij verschillende uitkijkpunten, getuige van grote meren, rivieren en uitzichten op Mount Snowdonia Summits. Stop bij het 360° ontzagwekkende uitzichtpunt van de vallei beneden en zijn meren. Bekijk de majestueuze Swallow-watervallen, waar het water van Snowdonia in een diepe kloof over de rotspartijen stroomt. Stop bij Tu-Hwnt-I'r Bont, een van Snowdonia's meest gefotografeerde en geschilderde afbeeldingen. Maak een mooie rit door Conwy Valley en de traditionele Welshe dorpjes op weg terug naar Llandudno.

Vanuit Manchester: avontuurlijke dagtrip naar Noord-Wales

3. Vanuit Manchester: avontuurlijke dagtrip naar Noord-Wales

Verlaat de bruisende stad Manchester en rijd 90 minuten met commentaar naar Llandudno in Wales. Bezoek de 12e-eeuwse, verborgen kapel van Sint-Tudno op de Great Orme. Daarna is het tijd voor een bezoek aan de ommuurde stad Conwy, die in het jaar 1283 werd gebouwd met een fabelachtige stadsmuur van 1.200 meter. Bezoek Conwy Castle, een karakteristiek fort van donker gesteente, dat door James of St. George, in samenwerking met de Fransman en Richard The Engineer, werd gebouwd. Rijd over zorgvuldig geselecteerde, ongebruikelijke paden naar Nationaal park Snowdonia, met een halte bij de 'hoofdstad van Noord-Wales', het gebedshuis in het bos Betws-Y-Coed. Maak ten slotte van de unieke gelegenheid gebruik om het Pontcysyllte Canal Aqueduct te zien, dat tussen 1795 en 1805 door Sir Thomas Telford werd gebouwd. Bereid je voor op een bustour boordevol informatie en leuke weetjes dankzij de ervaren gids en chauffeur.

Llandudno: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

4. Llandudno: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

De prachtige Welshe badplaatsen Llandudno en Conwy liggen tussen twee prachtige stranden en hebben veel van hun Victoriaanse charme behouden. Met twee verschillende routes beschikbaar, kunt u genieten van een spectaculair uitzicht op de Great Orme, de Pier, Conwy Castle en het omliggende platteland. Stap aan boord met je 24-uursticket en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf het bovendek van een bus met open dak terwijl je deze locaties verkent. Bekijk alle hoogtepunten van deze prachtige badplaatsen. De North Parade is de thuisbasis van de Llandudno Pier, een monumentaal pand dat oorspronkelijk in 1858 werd gebouwd. Als je een kaartje koopt voor de blauwe route, krijg je de kans om de Great Orme te ontdekken. Liggend in de schaduw van Llandudno, verken je de prachtige uitzichten langs de kust terwijl je naar de top van deze prachtige kalksteenmassa reist. Deze tour omvat ook een stop bij de Great Orme-mijnen, die aan het einde van de 17e en in de 18e eeuw werden gebruikt om koper te winnen. Volledige lijst met tourstops langs de 2 beschikbare routes: Rode route: 1. Llandudno-pier 2. Nant y Gamar Road 3. Koninginneweg 4. Glan y Mor Road 5. Conwy Road 6. Rose Hill Street 7. Town Ditch Road 8. Conwy Road 9. Deganwy-station 10. Westkust 11. Gloddeath Street Blauwe route: 1. Llandudno-pier 2. Geweldige top van Orme

Vanuit Liverpool: Tocht door Noord-Wales met Nationaal Park Snowdonia

5. Vanuit Liverpool: Tocht door Noord-Wales met Nationaal Park Snowdonia

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Noord-Wales terwijl je Liverpool verlaat tijdens een rondleiding met live commentaar. Bewonder het landschap van het Snowdonia National Park, staar naar het iconische Conwy Castle en verken het charmante dorpje Betws-y-Coed. Stap aan boord van een minibus in Liverpool en ga naar het Snowdonia National Park terwijl je richting Great Orme en Llandudno reist. Vergeet niet uit te kijken naar het geweldige uitzicht op zee langs de kustwegen. Als u Llandudno verlaat, krijgt u een eerste glimp van het wereldberoemde Conwy Castle. Ga via Ros on Sea naar het honingpottendorp Betws-y-Coed en geniet van de tijd om een lunch te kopen en deze prachtige plek te verkennen. Terwijl je wegrijdt, zie je hoe het majestueuze Snowdonia National Park zich voor je opent terwijl je over een prachtige bergweg reist. Stop bij Llyn Ogwen, een prachtig meer met een fantastisch uitzicht op de bergen, waarvan wordt gezegd dat het de laatste rustplaats is van koning Arthur's zwaard Excalibur. Maak een laatste stop in Conwy om het beroemde kasteel van Conwy te fotograferen voordat u aan de terugreis naar Liverpool begint.

Vanuit Llandudno: Dagtrip Snowdonia en de drie kastelen

6. Vanuit Llandudno: Dagtrip Snowdonia en de drie kastelen

Dompel jezelf onder in de cultuur, het erfgoed en de geschiedenis van Wales tijdens een onvergetelijke dagtrip. Bezoek tal van attracties in de omgeving, waaronder Snowdonia National Park, Caernarfon Castle en Conwy Town and Castle, allemaal vanuit het comfort van een minibus. Begin uw dag met een rit over de Great Orme Road, met een spectaculair uitzicht op kliffen, dieren in het wild en de Ierse Zee en Anglesey. Je eerste stop is misschien wel het hoogtepunt van je dag: maak een rondleiding door de oude stad en het kasteel van Conwy. Wandel over de kasteelmuren, slenter langs de monding van de Conwy, bekijk enkele oude Tudor-huizen en bezoek traditionele Welshe kunst- en handwerkwinkels. In de stad zie je ook het mooiste bewaard gebleven herenhuis uit het Elizabethaanse tijdperk dat overal in Groot-Brittannië te vinden is, evenals het kleinste huis van Groot-Brittannië en 's werelds eerste hangbrug gebouwd in 1819. Rijd langs de prachtige kustlijn van Noord-Wales voordat u de bergen in gaat. Bezoek de woeste vuurspuwende Welshe draak die het Snowdonia National Park en Welsh bewaakt tegen indringers, verborgen in de bomen Rijd vervolgens de gletsjer Nant Ffrancon Pass en Roman Road in, en Ogwen Valley in het hart van Snowdonia National Park, waar je kunt genieten van het uitzicht op de meren, bergdorpen en de torenhoge Snowdonia-bergketen. Stop bij Llyn Ogwen en leer de geschiedenis kennen van een fascinerende vondst aan de oevers van de meren uit de 5e eeuw. Geniet van het 360° panoramische en spectaculaire uitzicht op Snowdonia Viewpoint. Misschien wel het mooiste uitzicht in Wales. Hier zal je gids onderweg wat lokale geschiedenis, mythen en legendes uit Wales met je delen, inclusief een rit over de beroemde Pen Y Pass. Adembenemend Llanberis en Padarn Park National Slate Museum is de enige stop en ligt in een van de meest spectaculaire landschappen in Noord-Wales. De leisteenindustrie was een van de belangrijkste economische motoren van Wales. Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in een verscheidenheid aan lezingen en demonstraties om je echt inzicht te geven in de ontberingen van het vroegere leven in steengroeven. Bewonder de spectaculaire omgeving van de ruïnes van het Dolbadarn-kasteel door het bos naar de poort van Snowdonia om meer te weten te komen over zijn fascinerende verleden. Bezoek ten slotte Caernarfon Village en Castle. Maak een wandeling rond dit UNESCO-werelderfgoed voordat je terugkeert naar het startpunt.

Vanuit Manchester: Dagtrip Noord-Wales & Snowdonia per minibus

7. Vanuit Manchester: Dagtrip Noord-Wales & Snowdonia per minibus

Rijd langs de kust en geniet van het uitzicht op steile bergtoppen tijdens deze dagtocht van Manchester naar Noord-Wales en het Snowdonia National Park. Bewonder onderweg het sprankelende water van het Llyn Ogwen-meer en de indrukwekkende vestingwerken van Conwy Castle. Stap aan boord van een klimaatgestuurde minibus op het centraal gelegen ontmoetingspunt in Manchester en ontspan tijdens de rit naar het Snowdonia National Park, waar passagiers ongelooflijke uitzichten wachten. Reis richting de met gras begroeide landtong Great Orme en het charmante kustplaatsje Llandudno. Als u Llandudno verlaat, vangt u uw eerste glimp op van het wereldberoemde Conwy Castle terwijl de tour via Ros on Sea richting het honingpotdorp Betws-y-Coed gaat. Neem hier de tijd om een gezellig plekje te vinden om wat lunch te kopen en te verkennen. Ga verder naar het majestueuze Snowdonia National Park over een prachtige bergweg met een stop bij Llyn Ogwen, een prachtig meer met een prachtig uitzicht op de bergen waarvan wordt gezegd dat het de laatste rustplaats is van het zwaard Excalibur van koning Arthur. Stop ten slotte bij Castle, waar u de gelegenheid heeft om van het uitzicht te genieten en het beroemde Conwy Castle te fotograferen. Na het verlaten van Conway keert de tour terug naar Manchester.

Vanuit Chester: begeleide sightseeingtour door Noord-Wales van een hele dag

8. Vanuit Chester: begeleide sightseeingtour door Noord-Wales van een hele dag

Verlaat de Romeinse stad Chester en reis naar Wales op een 90 minuten durende reis met volledige verhalen die aankomt in Llandudno. Bezoek de 12e-eeuwse verborgen kapel van St. Tudno aan de Great Orme. Het volgende is de ommuurde stad Conwy, gebouwd in 1283 met een fantastisch muurcircuit van 3/4 mijl. Ga naar Conwy Castle, een gruizig fort van donkere stenen gebouwd door James of St. George in samenwerking met de Fransman Richard The Engineer. Ga daarna naar Snowdonia National Park via zorgvuldig geselecteerde routes buiten de gebaande paden met een stop bij de zogenaamde 'hoofdstad van Noord-Wales', het gebedshuis Betws-Y-Coed in het bos. Maak ten slotte van de unieke gelegenheid gebruik om het Pontcysyllte Canal Aquaduct te ervaren, gebouwd door Sir Thomas Telford tussen 1795 en 1805. Bereid je voor om onderweg te worden vermaakt en geïnformeerd door je ervaren gids en chauffeur.

Vanuit Chester: Tocht door Noord-Wales

9. Vanuit Chester: Tocht door Noord-Wales

Laat de drukte van de stad achter je en verken Noord-Wales voor een dag. Tijdens een rit door adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes zie je de schoonheid van Noord-Wales in al haar pracht. We laten Chester achter ons en stoppen in het historische stadje Conwy. Hier ziet u het prachtige 13e-eeuwse kasteel dat hoog boven de stad uittorent. Je krijgt wat tijd om de bezienswaardigheden en attracties te bekijken die van deze kustplaats zo'n populaire bezoekersbestemming maken. Na een wandeling door de stad gaan we op weg om het ongelofelijke Snowdonia National Park te verkennen. We stoppen op verschillende punten en er is volop gelegenheid om foto's te maken en echt te genieten van dit prachtige nationale park. Op weg naar het National Slate Museum ontdekken we de fascinerende geschiedenis en het erfgoed van het land; de Victoriaanse werkplaats is gebouwd aan de voet van de Snowdonia berg. Daarna gaan we naar Llanberis Lake Railway, waar je kunt zitten en ontspannen en genieten van het uitzicht langs Lake Pardarn in het hart van Snowdonia. (Let op: de treinrit is alleen inbegrepen in maart-november). Daarna gaan we naar het charmante Welshe dorp Betws-y-Coed in het hart van het Nationaal Park. Het dorp, dat ooit een pelgrimsoord was, werd een centrum voor kunstenaars en schrijvers die inspiratie haalden uit het landschap en de landschappen eromheen. Het is een prachtige stop tijdens de tour en een geweldige plek voor wat vrije tijd om te verkennen. Daarna gaan we terug naar Chester en terug naar de realiteit na een dag vol ontdekkingen in dit ongelooflijke deel van de wereld.

Snowdonia, Bodnant tuinen & kastelen privétour

10. Snowdonia, Bodnant tuinen & kastelen privétour

Ontdek de geschiedenis en het erfgoed van Wales tijdens deze dagtour. Breng samen met een deskundige gids de dag door met het verkennen van de locaties die dit land hebben gemaakt tot wat het nu is. Bezoek Bodnant Garden, Snowdonia National Park, watervallen, kastelen en meer. Begin bij de parel van de Welshe badplaatsen en bekijk de prachtige baai van Llandudno en zijn Victoriaanse architectuurerfgoed. Rijd over de Great Orme Road, de langste in zijn soort in het VK, op zoek naar de wereldberoemde Kashmiri-geiten. Bewonder de etalage van spectaculaire kliffen, dieren in het wild en verhoogde uitzichten op de Ierse Zee en Anglesey. Ga naar het oude middeleeuwse kasteelstadje Conwy om de dominante en torenhoge muren van het kasteel te bekijken, waarvan de prachtige torens hoog boven de prachtige riviermonding uitsteken. Bewonder het kleinste huis van Groot-Brittannië, een klein juweeltje aan de oever van de riviermonding en ingebouwd in de kasteelmuren. Met uitgestrekte armen kun je beide kanten aanraken. Loop over de eerste hangbrug ter wereld, gebouwd in 1819 Bezoek de wereldberoemde botanische tuinen van Bodnant, de vaste prijswinnaar van het VK met intieme hoekjes, uitgestrekte gazons, grote terrassen en groene bossen. Maak opnieuw verbinding met de natuur terwijl je de 80 hectare aan formele terrassen op de heuvels, rivieroevers, bossen en weiden verkent. De droom van een tuinier en een paradijs voor geliefden, er zijn veel dingen om van te houden in de Bodnant Garden. Bezoek later het ongeëvenaarde ontzagwekkende Snowdonia National Park en zijn spectaculaire, ruige, aangelegde autoroutes. Stop bij uitkijkpunten en bekijk grote meren zoals Mymbyr, Gwynant en Padarn. Ontdek gletsjervalleien, rivieren, Mount Snowdon waar we stoppen bij de 360 panoramische uitkijkpost en andere omliggende toppen. Rijd over de spectaculaire route van Pen-y-Pass, een van de meest spectaculaire ritten van Wales. Bezoek vervolgens het National Slate Museum. De leisteenindustrie was een van de belangrijkste economische motoren van Wales. Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in een verscheidenheid aan lezingen en demonstraties om je echt inzicht te geven in de ontberingen van het vorige leven in de steengroeve. Stop bij het dorp Llanberis en Padarn County Park, gelegen in een van de meest spectaculaire landschappen in Noord-Wales. Ga naar de spectaculaire omgeving van de kasteelruïnes van Dolbadarn door het bos naar de poort van Snowdonia om meer te weten te komen over het fascinerende verleden. Bezoek de dramatische locatie van de Menai-brug en de prachtige locatie langs de rechte stukken. Sluit de dag af met een aangename rit langs de kustlijn en keer terug naar Llandudno

Alle activiteiten

19 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Llandudno

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Llandudno?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Portmeirion

Andere activiteiten in Llandudno

Wil je alle activiteiten in Llandudno bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Llandudno

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 332 beoordelingen

Geweldige dag met Lee die niet alleen zorgde voor veilig rijden op zeer natte wegen, maar ook voor interessante feiten en verhalen over wat we zagen, een plaatsgebaseerde soundtrack in sommige gebieden, suggesties over waar te eten en wat te doen bij de verschillende haltes onderweg en interactief entertainment, zelfs als je niet wist dat je deel uitmaakte van het zich ontvouwende verhaal. Wij raden deze mooie en leuke reis ten zeerste aan.

Onze reis was fantastisch, Jerry was grappig, informatief en was zich zeer bewust van ieders behoeften en ondersteunde die op de juiste manier. We hadden een fantastische dag, het was zo geweldig om naar een aantal afgelegen, minder 'toeristische' bestemmingen te gaan. Bedankt dat het het geld dat Kaye en Steven Hsll hebben uitgegeven zeker waard was

Busybus geweldig comfortabel, chauffeursgids en verteller was uitstekend, zij Shelley was interessant en slim zou op elk moment met haar meegaan, zelfs op een dag van 37% en je tours aanbevelen aan iedereen. De meest plezierige Wales is het bekijken waard, bedankt

Onze gids Stuart was uitstekend! Stuart nam onze groep mee op een prachtige reis naar Snowdonia en verschillende mooie Welshe steden. Hij maakte fantastische foto's van onze groep. Het landschap was fantastisch en Stuart was deskundig en maakte de reis leuk!

Het was geweldig. We moeten zoveel nieuwe dingen leren. De selectie van locaties was briljant. Ik heb genoten, ik zou deze reis ten zeerste aanbevelen.