Loch Ness
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Loch Ness: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Loch Ness

5 mythes en legendes rond het Monster van Loch Ness

Al 1500 jaar is het Monster van Loch Ness onderwerp van legendes en mysterieuze verhalen. Natuurlijk, de Hooglanden zijn prachtig, maar stiekem is de hoop op een treffen met Nessie toch ook de reden dat zo veel bezoekers erop af komen.

Een drukke onderwaterwereld

Traditionele Schotse vertellingen wemelen van de onderwaterwezens, zoals kelpies, selkies en 'water horses'. Niet zo gek dus, dat het verhaal van Nessie zo hardnekkig standhoudt.

Een sint versloeg het monster

En wel in 565, toen Sint-Columba de eerste persoon was die het monster ontmoette. Met zijn stem jaagde hij het beest weg en voorkwam zo de dood van een kompaan.

Een plaatje bij de verhalen

In 1933 vonden bouwwerkzaamheden plaats aan de oevers van Loch Ness. Nessie was geen fan van de herrie en roerde zich - een jaar later verscheen een foto van een dunne nek en een smalle kop boven het water.

Dino lake?

Nessies uiterlijk doet sterk denken aan een Plesiosauriër, een zeereptiel dat 200 jaar geleden leefde in het vroeg-Jura.

Willen we hem vinden?

Moderne technologie heeft Nessie tot op heden niet kunnen lokaliseren, en misschien is dat maar beter ook - volgens de legende staat de regio een catastrofaal einde te wachten als Nessie ooit wordt gevangen.

Loch Ness: Onze tips

Hoe kom je bij Loch Ness?

Huur je een auto, neem dan de A82 naar het bezoekerscentrum in Drumnadrochit, aan de noord-westelijke oever van Loch Ness. Vanuit Inverness en Fort Williams vertrekken dagelijks bussen, de rit duurt respectievelijk 30 minuten en 1,5 uur.

Activiteiten rond Loch Ness

De Loch Ness Centre and Exhibition in Drumnadrochit toont de geschiedenis van de regio en de jacht op Nessie. De grootste attractie is uiteraard een rondvaart op Loch Ness, compleet met sonaruitrusting en onderwatercamera's voor het geval dat. Buiten de Nessiegekte ligt nabij het Urquhart Castle, wat zeker een bezoek waard is. Geheel intact is het kasteel niet meer, maar de hoge locatie biedt prachtig uitzicht op Loch Ness.

Wanneer gaan?

Het weer in Schotland is wisselvallig, een donkergrijze ochtend kan zo in een intens zonnige middag veranderen. Mei en juni zijn qua weer mooie maanden om te gaan. September is ook een goede optie, dan is er minder drukte en hangt de herfst in de lucht.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  De tijden hangen af van het vervoersmiddel waarmee je tourt. Tours op het meer hebben een tijdslimiet.
 • Toegangsprijzen
  Prijzen verschillen per vervoersmiddel en gekozen activiteit.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet noodzakelijk, maar bij een kort bezoek is het handig als een gids je op de beste plekken wijst.
 • Hoe kom ik er?
  Loch Ness is bereikbaar per auto en bus, vanuit meerdere grote steden.
 • Extra tips
  • Wees voorbereid op regen!
  • Houd rekening met de vervoerstijden bij het plannen van je bezoek.

Wat anderen zeggen over Loch Ness

Mooie tocht, mooie fotomomenten, prima chauffeur

Genoeg stops om foto's te maken of naar toilet te gaan. Bij de chaffeur kaartjes kunnen kopen voor bootttocht Lochness. Groot deel van de terugweg was het donker. Tijd om alle indrukken van de dag nog eens langs te gaan

Loch Ness, Glencoe en Hooglanden kleine groepstour Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 06-01-2017

Fijne manier om in korte tijd veel te zien!

Prachtige rit. Gids Andy bekwaam en prima chauffeur. Jammer dat het eind november zo vroeg donker is, 's zomers valt er nog meer te genieten van de prachtige vergezichten.

Loch Ness en Hooglanden Dagtour voor Kleine Groep Beoordeeld door Hanneke, 02-12-2016

Humor, regen, zon en fantastische vergezichten

Andy C (niet te verwarren met Bob) voerde ons met tomeloze energie, droge maar duidelijke Schotse humor langs fantastische Highlands met een palet aan herfstkleuren. Glencoe was indrukwekkend. Andy is nooit te beroerd een foto van jou en jouw gezelschap te maken waarbij de Schotse vlag niet hoeft te ontbreken. Zo was het allesbehalve een saaie trip. Een aanrader! Hartelijke groet van team Holland

Loch Ness en Hooglanden Dagtour voor Kleine Groep Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 20-10-2016

Lange maar interessante en avontuurlijke tour

Tour duurt van 8 tot 20, je zit in een busje met 16 en je hebt een eigen Tour guide. Verzamelplek is makkelijk te vinden. Wij hadden Francesca als guide en zij maakte er een heel interessant verhaal van. Je stopt op veel plekken en je kan hier prachtige foto's maken. Er wordt ook rekening gehouden met dat het een lange dag is, en er wordt ook genoeg ruimte gegeven voor wat rust of een middagdutje. Zeker aan te raden, je ziet in 1 dag het grootste deel van Schotland!

Loch Ness, Glencoe en Hooglanden kleine groepstour Beoordeeld door Nick, 22-08-2016

Perfecte tour als je in 1 dag heel veel wilt zien.

Gids Eric was geweldig, heel veel info op een leuke manier en stops waar de moeite waard. Fikse tour 550 km in 12 uur maar je ziet echt de highlands van west naar Oost.

Loch Ness, Glencoe en Hooglanden kleine groepstour Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 23-02-2016

Activiteiten in de buurt van Loch Ness


Loch Ness
4.3
Gebaseerd op 266 beoordelingen van GetYourGuide-klanten