Loch Ness

Loch Ness: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden.  Ontspan nadat je bent opgehaald in de bus en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ontdek wat een 'hairy coo' werkelijk is. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Inverness: dagtour naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

2. Inverness: dagtour naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Geniet van enkele van de meest dramatische en adembenemende landschappen die Schotland te bieden heeft tijdens een eco-gecertificeerde tour vanuit Inverness. Ontdek de Isle of Skye, inclusief de hoofdstad Portree, Kilt Rock, Lealt Falls en de Old Man of Storr. Zie Loch Ness vanuit Invermoriston, Loch Carron en Eilean Donan Castle. Je ontmoet je gids op het busstation van Inverness, waar jouw groep aan boord gaat van een bus met airconditioning. Vervolgens verlaat je de stad in zuidelijke richting. Je volgt daarna de oevers van Loch Ness naar Invermoriston, waar je een korte pauze zult houden. Neem een kopje koffie, maak mooie foto's en probeer Nessie, het monster van Loch Ness, te spotten. Vervolgens ga je naar Eilean Donan Castle, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland, gelegen op een eigen eiland aan de kop van Loch Duich. Je hebt tijd om het kasteel te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis als je wilt (entreekosten zijn van toepassing) of gewoon het pittoreske kasteel en de schilderachtige omgeving te bewonderen. Daarna reis je naar het eiland Skye. Je stopt bij Portree, een klein kleurrijk stadje omringd door kliffen en glooiende heuvels. Je kunt genieten van deze prachtige omgeving onder het genot van een lunch en het uitzicht op de boten in de haven. Wanneer je eetlust is gestild, ga je verder om de rest van het eiland te verkennen. Je gaat naar de Old Man of Storr, een iconische rotsformatie, voordat je Kilt Rock bezoekt, een door de zee verweerde klif met een prachtig uitzicht op de kust. Vervolgens maak je een wandeling bij Lealt Falls om de prachtige waterval en kloof te bewonderen. Ten slotte keer je terug naar Inverness via het panoramische Strome-uitkijkpunt over Loch Carron.

Vanuit Inverness: Loch Nessvaart en kasteel Urquhart

3. Vanuit Inverness: Loch Nessvaart en kasteel Urquhart

Bevaar Loch Ness en bezoek Urquhart Castle tijdens deze bus- en boottocht die je rechtstreeks vanaf het centrum van Inverness naar het legendarische Loch Ness brengt. Je leert alles wat er te weten valt over het roerige verleden van deze beroemde kusten terwijl je je ontspant op een begeleide bustour. Na het vertrek uit Inverness met de bus rij je naar Loch Ness. Zodra je daar aankomt, ga je aan boord van een boot om mee te varen over de wereldberoemde wateren van het Loch. Houd een oogje op de sonar voor een teken van Nessie! Er is een goed gevulde bar aan boord en een selectie van Schotse snacks. Koffie, thee en warme chocolademelk worden geserveerd, voor het geval je een beetje warmte nodig hebt. Als je weer aan wal bent, verken je de historische ruïnes van het eens zo machtige bolwerk Urquhart Castle. Nadat je het kasteel hebt gezien, kun je je ontspannen in de bus terwijl je terugkeert naar het centrum van Inverness.

Dochgarroch: boottocht van 2 uur door Loch Ness en Caledonisch kanaal

4. Dochgarroch: boottocht van 2 uur door Loch Ness en Caledonisch kanaal

Ga mee op deze cruise voor een rondvaart naar Urquhart Castle vanuit Dochgarroch Lock. Je cruise vaart van Dochgarroch Loch op het Caledonian Canal en gaat naar het hart van het mysterie, waar je het fascinerende verhaal van Loch Ness leert kennen. Je passeert The Great Glen, Aldourie Castle en meer terwijl je aan boord geniet van de selectie warme en koude Schotse snacks. Er is ook een bar als je zin hebt in een klein glaasje, en voor degenen die graag verbonden blijven, is er gratis wifi aan boord.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe & Highlands, kleine groep

5. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe & Highlands, kleine groep

Vertrek om 08.00 uur vanuit Glasgow en rijd richting de noordelijke Highlands langs de 'bonnie, bonnie' oevers van Loch Lomond. Over de geologische breuklijn die door Schotland loopt rij je de indrukwekkende Highlands binnen, waar het landschap een dramatische verandering ondergaat — Van de platte, vruchtbare grond van de Lowlands kom je in een wereld van glanzende lochs, ruwe bergtoppen en groene glens. Je reist in noordelijke richting door Breadalbane, ofwel 'het Schotse Hoogland' en klimt richting de wilde eenzaamheid van Rannoch Moor voordat je afdaalt in de meest beroemde vallei van Schotland, Glencoe. Glencoe is berucht als locatie van de Glencoe Massacre in 1692. Na Glencoe bereik je de Great Glen, een diepe gletsjervallei op een geologische breuk. Door het stadje Fort William heen rijd je langs de hoogste berg van Schotland, Ben Nevis. Vervolgens arriveer je bij Fort Augustus aan de zuidoever van Loch Ness. Het Loch is beroemd om het mysterieuze monster van Loch Ness, Nessie. Fort Augustus is ook op zichzelf een mooi stadje, het Caledonian Canal dat er doorheen loopt, verbindt de lochs van Great Glen en maakt Fort Augustus een prachtige plek om ontspannen naar de voorbij varende bootjes te kijken. De perfecte plek om te lunchen voordat je in noordelijke richting verder reist. Je hebt de mogelijkheid om het eeuwenoude Uquhart Castle te bezoeken terwijl je een 5-sterrencruise maakt op het loch. Na Loch Ness ga je verder door Inverness, om vervolgens in zuidelijke richting door de bergen van het Cairngorms National Park te rijden. Je rijdt over de Drumochter Pass, 460 meter boven zeeniveau, en langs het 13de-eeuwse Blair Castle, de woning van de Duke of Atholl. De volgende stop is het Highlanddorp Pitlochry, dat is opgebloeid door Victoriaans toerisme en tegen de bergen van Highland Perthshire aanligt. Je wordt per topklasse Mercedes-minibussen vervoerd voor een persoonlijkere service.

Vanuit Inverness: tocht Isle of Skye en Eilean Donan Castle

6. Vanuit Inverness: tocht Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Je reist in stijl in een Mercedes minibus en komt meer te weten over het turbulente verleden van Schotland van je gids. Bewonder het uitzicht op de bergen van Wester Ross tijdens de rit naar Eilean Donankasteel. Je bezoekt het kasteel voordat je over de brug naar Skye reist. Rij door het bergachtige hart van het eiland voordat je aankomt in de havenstad Portree om te lunchen. Na de lunch bezoek je het Trotternishschiereiland. De gids wijst bezienswaardigheden aan, waaronder de Old Man of Storr, Kilt Rock en Quiraing. Je gaat terug naar de majestueuze Glen Shiel, langs de oevers van Loch Clunie. Het laatste deel van de reis neemt je mee langs de oevers van het machtige Loch Ness.

Vanuit Inverness: dagtour Loch Ness & de Schotse Hooglanden

7. Vanuit Inverness: dagtour Loch Ness & de Schotse Hooglanden

Verlaat Inverness in de ochtend en volg het prachtige Caledonisch Kanaal naar de bron in Loch Ness. Volgens de legende woont hier het beroemde monster van Loch Ness, dat bekend staat als Nessie. Breng het grootste deel van de ochtend door bij Loch Ness, zodat je voldoende tijd hebt om uit te kijken naar Nessie. Maak vervolgens een 5-sterren boottocht over Loch Ness naar Urquhart Castle. Als je liever het meer vanaf de kust ziet, blijf dan aan boord van de bus en laat je chauffeur je naar Urquhart Castle brengen. Verken de kasteelruïnes, ontdek het bezoekerscentrum en geniet van de sfeer van de beroemdste Loch van Schotland. Je gaat verder naar Invermoriston, waar je een pauze neemt om fantastische souvenirfoto's van de brug en de St Columba's Well te nemen. Ga dan naar Fort Augustus, het verste punt van je Hooglanden-tour van een hele dag. Fort Augustus is een klein stadje met slechts 650 inwoners en een ideale plek om tijdens het lunchen boten te bekijken die het Caledonisch Kanaal passeren. Ga na de lunch terug naar Inverness. Onderweg maak je een tussenstop bij de indrukwekkende Falls of Foyers. De waterval was een favoriet toevluchtsoord voor dichter Rabbie Burns, en is werkelijk adembenemend. Hier heb je genoeg tijd om van het landschap te genieten voordat je verder rijdt naar Dores om het strand van Dores te zien. Maak een korte wandeling langs de zandstranden voordat je voor de laatste keer in de bus stapt en terugkeert naar Inverness.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Hooglanden & Ben Nevis

8. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Hooglanden & Ben Nevis

Vertrek vanuit Edinburgh in een luxe touringcar met airconditioning (max. 34 zitplaatsen). Passeer Stirling Castle en luister naar verhalen van je gids over William Wallace en Robert the Bruce, en de bloedige veldslagen die op deze landen werden uitgevochten. Kom eerst aan in de stad Callander, aan de voet van de Trossachs. Rijd vervolgens door het Nationaal park Loch Lomond en de Trossachs. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Luister naar het griezelige verhaal van het bloedbad van Clan MacDonald in 1692.  Reis door Fort William, de thuisbasis van Ben Nevis. Ben Nevis is met 1.345 meter de hoogste berg van de Britse Eilanden. Je komt aan op de zuidoever van Loch Ness in het charmante dorpje Fort Augustus, waar tal van cafés, winkels en restaurants een ontspannen lunch aanbieden. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele boottocht van 1 uur. Probeer een glimp op te vangen van "Nessie", het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial in Spean Bridge met uitzicht op de Nevis Range. Betreed het Nationaal park Cairngorms en ontdek het land van de 'Monarch of the Glen'. Rijd langs Loch Laggan voordat de wegen omhoog gaan naar de Grampianbergen. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke centrale hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Uiteindelijk pauzeer je kort in het prachtige Victoriaanse plaatsje Pitlochry voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, waar je rond 20:30 uur aankomt.

Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Highlands & Loch Ness

9. Edinburgh: 3 dagen Isle of Skye, Highlands & Loch Ness

Vertrek voor een 3-daagse tour naar de Schotse Highlands vanuit Edinburgh. Zie Glencoe Valley en Eilean Donan Castle. Bewonder de glooiende velden van het Isle of Skye en bezoek Loch Ness. Dag 1 Vanuit Edinburgh ga je in westelijke richting, waar je eerst stopt bij het pittoreske historische dorp Luss, aan de 'Bonny, Bonny' oevers van Loch Lomond. Dan ga je noordwaarts via Tyndrum, passeer je het sfeervolle Rannoch Moor, voordat je door de dramatische Glencoe Valley kunt wandelen, de plek van de moord op de MacDonald Clan in 1692, Na de lunch in de omgeving van Fort William gaat je tour verder naar het hoogste punt van Brittannië, Ben Nevis, alvorens je Glen Garry en de indrukwekkende bergketen de "Five Sisters of Kintail" bewondert. Jouw eerste dag eindigt in het charmante dorp Portree op het Isle of Skye. Dag 2 Na het ontbijt vertrek je vanuit Portree voor een hele dag touren - opties zijn Dunvegan Castle, een trip naar Ulig, en een bezoek aan het graf van Flora MacDonald en de unieke Black Houses, oude woonplaatsen van de Schotse Highlanders. Andere opties omvatten een bezichtiging van Duntulum Castle, genieten van het adembenemende uitzicht op Kilt Rock, of misschien een spannende wandeling bij de Lealt Falls. De dag eindigt met de mogelijkheid de Old Man of Storr te bewonderen, waarna je terugkeert naar Portree. Dag 3 Je begint je laatste dag van de tour met het veelbewonderde Eilean Donan Castle, de setting van de film "Highlander" (interieur niet open tijdens de winter(, waarna je naar het mooie dorp aan het water Fort Augustus gaat voor een lunch en uitzicht op Loch Ness. De tour gaat verder richting het zuiden, via Laggan en de Grampian-bergen, met een laatste stop voor versnaperingen in het Victoriaanse stadje Pitlochry, waarna je terugkeert naar Edinburgh waar de tour eindigt.

Inverness: Highlands-tour & The Jacobite-stoomtrein

10. Inverness: Highlands-tour & The Jacobite-stoomtrein

Je vertrekt vanuit Inverness en begint aan je reis langs het wereldberoemde Loch Ness, met een fotostop boven de ruïnes van Urquhart Castle. Je gaat verder in westelijke richting en bezoekt het Commando Memorial dat uitkijkt over de Nevis Range, waar de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk, Ben Nevis, deel van uitmaakt.  Vervolgens zie je stoomtrein The Jacobite terwijl deze over de iconische bogen van het Glenfinnan Viaduct rijdt, waarna je over de prachtige "Road to the Isles" rijdt. Neem de gelegenheid om te smullen van verse vis in het vissersdorp Mallaig, op eigen kosten. Stap aan boord van The Jacobite Steam en geniet van een mooie reis naar Fort William, waar je chauffeur je zal opwachten. Je rijdt tot in de avond door dit prachtige landschap, waarna je in Fort Augustus stopt om het Caledonische Kanaal en Loch Ness van dichtbij te zien. Tenslotte bezoek je de Falls of Foyers en Dores Beach aan de oevers van Loch Ness, waarna je rond 20:00 uur weer in Inverness aankomt.

Topactiviteiten

Sitemap Loch Ness

Wil je alle activiteiten in Loch Ness ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Loch Ness

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 17.200 beoordelingen

Our guide was funny and knew a lot, his name was Glenn. He made this beautiful tour even better and is a good driver. I would reconmend this tour, you see a lot and get to take many beautiful pictures. This tour will has almost all the most important locations. I did the optional boat cruise (but didn't go into a restaurant), and it was okay. If you want to eat lunch, don't do the cruise. The boat tour is nothing special but if you brought your packed lunch, it easy to kill time with. The bus has enough room and was really comfortabel

De Schotse hooglanden zijn werkelijk een lust voor het oog! Ga je naar Edinburgh, al is het maar voor een paar dagen, sla deze Tour dan niet over!

Slechts 1 dag van te voren online geboekt, top geregeld. Lange dag veel gezien zeker de moeite waard !!

Het was super leuk! David en John waren top! zeker een aanrader!

David the guide and Adam the driver were fantastic.