Loch Ness: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden. Nadat je bent opgehaald, kun je heerlijk ontspannen in de bus en luisteren naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking (afhankelijk van het seizoen) met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Loch Ness: retour rondvaart Urquhart Castle

2. Loch Ness: retour rondvaart Urquhart Castle

Stap aan boord van een kleine boot voor een inspirerende tocht over Loch Ness. Je vertrekt vanaf Clansman Harbour, net ten zuiden van Iverness, en vaart helemaal naar Urquhart Castle en weer terug. Eenmaal aan boord vaar je naar het hart van Loch Ness, dat over de hele wereld beroemd is vanwege het mysterieuze en ongrijpbare monster. Aan de bar kun je allerlei Schotse producten en warme en koude versnaperingen aanschaffen, mocht je graag van een kleine borrel genieten terwijl je vaart. De boten beschikken ook over WiFi. Geniet van het schitterende uitzicht op de bergen terwijl je naar de overblijfselen van Urquhart Castle vaart, een van de mooiste romantische ruïnes van Schotland. Zodra je het stompe schiereiland van Urquhart Bay bereikt, keert de boot om en vaart terug naar Clansman Harbour.

Inverness: dagtour naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

3. Inverness: dagtour naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Geniet tijdens een eco-gecertificeerde tour vanuit Inverness van een aantal van de meest dramatische en adembenemende landschappen die Schotland te bieden heeft. Ontdek Isle of Skye, inclusief de hoofdstad Portree, Kilt Rock, Lealt Falls en de Old Man of Storr. Zie Loch Ness vanuit Invermoriston, Loch Carron en Eilean Donan Castle. Je ontmoet de gids op het busstation van Inverness, waar de groep aan boord gaat van een bus met airconditioning. Vervolgens verlaat je de stad in zuidelijke richting. Je volgt daarna de oevers van Loch Ness naar Invermoriston, waar je een korte pauze zult houden. Drink een kop koffie, maak mooie foto's en probeer Nessie, het monster van Loch Ness, te spotten. Vervolgens ga je naar Eilean Donan Castle, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland, gelegen op een eigen eiland aan de kop van Loch Duich. Je hebt tijd om het kasteel te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis (entreekosten zijn niet inbegrepen), maar je kunt ook het pittoreske kasteel en de schilderachtige omgeving bewonderen. Daarna reis je verder naar het eiland Skye. Je stopt bij Portree, een klein kleurrijk stadje omringd door kliffen en glooiende heuvels. Je kunt genieten van deze prachtige omgeving onder het genot van een lunch en uitzicht op de boten in de haven. Wanneer je eetlust is gestild, ga je verder om de rest van het eiland te verkennen. Ga naar de Old Man of Storr, een iconische rotsformatie. Vervolgens maak je een wandeling bij Lealt Falls om de prachtige waterval en kloof te bewonderen. Ten slotte keer je terug naar Inverness via het panoramische Strome-uitkijkpunt over Loch Carron.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Hooglanden & Ben Nevis

4. Vanuit Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Hooglanden & Ben Nevis

Je dag begint in Edinburgh. In een luxe touringcar met airconditioning (maximaal 57 zitplaatsen) ga je op weg naar de Hooglanden. Je rijdt langs Stirling Castle en je gids vertelt verhalen over William Wallace, Robert the Bruce en de bloedige veldslagen die in deze regio werden uitgevochten. Je eerste bestemming is Callander, een dorpje aan de voet van de Trossachs. Daarna rijd je verder door nationaal park Loch Lomond & The Trossachs. Je Schotse gids vertelt je over Rob Roy MacGregor, de beruchte Highlander. Treed in de voetsporen van James Bond ('Skyfall') en Harry Potter ('Harry Potter en de Gevangene van Azkaban') terwijl je door de prachtige Hooglandvallei van Glencoe reist. Luister naar het huiveringwekkende verhaal van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692.Je rijdt door Fort William met op de achtergrond de Ben Nevis. Deze hoogste berg van de Britse Eilanden is wel 1.345 meter hoog. Aangekomen op de zuidoever van Loch Ness kun je in het charmante dorpje Fort Augustus genieten van een ontspannen lunch in een van de vele cafés, winkels of restaurants. Wandel langs de oevers van het Caledonisch Kanaal en ervaar Loch Ness tijdens een optionele boottocht van 1 uur. Probeer een glimp op te vangen van Nessie, het legendarische Monster van Loch Ness. Bewonder het indrukwekkende Commando Memorial bij Spean Bridge met adembenemend uitzicht op de Nevis Range.Je rijdt vervolgens nationaal park Cairngorms binnen, het decor van de serie 'Monarch of the Glen'. De tocht voert langs Loch Laggan en dan omhoog de Grampian Mountains in. Reis over de Pass of Drumochter, die de noordelijke en zuidelijke centrale hooglanden met elkaar verbindt. Beleef de grandeur van een bergpas die uitgesleten is door gletsjeractiviteit tijdens de verschillende ijstijden. Voordat je terugkeert naar het centrum van Edinburgh, pauzeer je nog kort in het prachtige Victoriaanse plaatsje Pitlochry. Je bent rond 20:30 uur terug in Edinburgh.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

5. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Vertrek vanuit Glasgow voor een rondleiding met gids naar Nationaal park Loch Lomond, Rannoch Moor, Glencoe, de Great Glen, Loch Ness en Pitlochry. Luister naar de interessante verhalen over de geschiedenis van de gids Vertrek vanuit Glasgow in noordelijke richting naar de Highlands langs de 'bonnie, bonnie banks' (oevers) van Loch Lomond. Je rijdt de indrukwekkende Highlands binnen over de geologische breuklijn die door Schotland loopt en waar het landschap een dramatische verandering ondergaat — van de platte, vruchtbare grond van de lage landen kom je in een wereld van glanzende lochs, ruwe bergtoppen en groene glens. Je reist naar het noorden door Breadalbane, oftewel 'het Schotse Hoogland', en klimt richting de wilde eenzaamheid van Rannoch Moor voordat je afdaalt naar de beroemdste vallei van Schotland, Glencoe. Glencoe is berucht vanwege het Bloedbad van Glencoe in 1692. Voorbij Glencoe kom je in de Great Glen, een diepe gletsjervallei die een geologische breuklijn volgt. Je rijdt door het stadje Fort William, langs de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis. Vervolgens arriveer je bij Fort Augustus aan de zuidelijke oever van Loch Ness. Kijk uit naar het legendarische Monster van Loch Ness, Nessie. Je weet maar nooit. Geniet van het uitzicht op het charmante stadje Fort Augustus en het Caledonian Canal dat de lochs van de Great Glen met elkaar verbindt. Na de lunch kun je vanuit Fort Augustus een vijfsterren-boottocht over het meer van Loch Ness maken.* Ga het water op om de kans te vergroten dat je een glimp opvangt van het monster en om de schoonheid van het mysterieuze meer te bewonderen. Ga verder naar het noorden door Inverness voordat je naar het zuiden reist door de adembenemende bergen van Nationaal park Cairngorms. Je rijdt over de Drumochter Pass, 460 meter boven zeeniveau, en langs het 13e-eeuwse Blair Castle, de woning van de Duke of Atholl. Rijd zuidwaarts door de bossen van Perthshire en stop op de terugweg naar Glasgow voor een snelle verfrissing. * Deze route zal vanaf 1 april 2023 veranderen en niet meer over de hele lengte van Loch Ness gaan.

Dochgarroch: cruise van 2 uur over Loch Ness en Caledonisch Kanaal

6. Dochgarroch: cruise van 2 uur over Loch Ness en Caledonisch Kanaal

Ga mee op deze cruise voor een rondvaart naar Urquhart Castle vanaf Dochgarroch Lock. Uw cruise vaart vanaf Dochgarroch Loch op het Caledonian Canal en gaat naar het hart van het mysterie, waar u het fascinerende verhaal van Loch Ness leert kennen. U vaart door delen van het Caledonisch Kanaal, ziet Aldourie Castle en meer terwijl u geniet van de selectie warme en koude Schotse snacks aan boord. Er is ook een bar als u zin heeft in een klein glaasje, en voor degenen onder u die graag verbonden blijven, is er gratis Wi-Fi aan boord.

Vanuit Inverness: dagtocht naar Isle of Skye

7. Vanuit Inverness: dagtocht naar Isle of Skye

Vertrek vanuit Inverness en reis via Loch Ness naar het Isle of Skye. Loch Ness is qua volume de grootste Loch in de Britse eilanden, en ook een van de diepste. Loch Ness is wereldberoemd om zijn ongrijpbare monster, maar ook om een van de meest iconische kastelen van Schotland: Urquhart Castle. Bezoek de Fairy Pools. Bewandel het pad dat je naar de poelen brengt en zwem met de feeën. Na een bezoek aan de Fairy Pools stop je bij de Talisker Single Malt Scotch Distillery, gevestigd in Carbost. Je bezoekt het Visitor Centre (zonder rondleiding) en waar mogelijk kun je één van de verfijnde whisky's die hier geproduceerd worden, proeven. Vervolg je reis op Isle of Skye en geniet van een middagpauze in het kleine dorpje Portree. Portree is een klein havendorp en de hoofdstad van Skye. Voordat je teruggaat naar Inverness heb je nog zicht op het machtige Eilean Donan Castle, dat op zijn eigen eiland staat en een van Schotlands meest gefotografeerde kastelen is. Dan ga je terug naar Inverness, waar je dagtour eindigt.

Vanuit Inverness: Loch Nessvaart en kasteel Urquhart

8. Vanuit Inverness: Loch Nessvaart en kasteel Urquhart

Bevaar Loch Ness en bezoek Urquhart Castle tijdens deze bus- en boottocht die je rechtstreeks vanaf het centrum van Inverness naar het legendarische Loch Ness brengt. Je leert alles wat er te weten valt over het roerige verleden van deze beroemde kusten terwijl je je ontspant op een begeleide bustour. Na het vertrek uit Inverness met de bus rij je naar Loch Ness. Zodra je daar aankomt, ga je aan boord van een boot om mee te varen over de wereldberoemde wateren van het Loch. Houd een oogje op de sonar voor een teken van Nessie! Er is een goed gevulde bar aan boord en een selectie van Schotse snacks. Koffie, thee en warme chocolademelk worden geserveerd, voor het geval je een beetje warmte nodig hebt. Als je weer aan wal bent, verken je de historische ruïnes van het eens zo machtige bolwerk Urquhart Castle. Nadat je het kasteel hebt gezien, kun je je ontspannen in de bus terwijl je terugkeert naar het centrum van Inverness.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse excursie Schotse Highlands & Skye

9. Vanuit Edinburgh: 3-daagse excursie Schotse Highlands & Skye

Maak een 3-daagse tour door de Schotse Highlands en bezoek de hoogtepunten, waaronder Loch Ness en het eiland Skye. Leer over de geschiedenis van deze weelderige regio van je gids en breng twee nachten door in Inverness. Dag 1: Vanuit Edinburgh maak je een eerste korte rit naar het noorden en stop je bij de mysterieuze Kelpies. Het is het grootste openluchtkunstwerk van Schotland met mythische wezens uit de Schotse folklore waarover jouw chauffeur je alles zal vertellen. Dan vervolg je je reis en passeer je Stirling Castle. Raak geïnspireerd door de verhalen die jouw gids je vertelt over William Wallace en Robert I van Schotland. Je reist verder noordwaarts, het nationaal park van Loch Lomond en de Trossachs in. Onderweg kun je het landschap bewonderen terwijl jouw gids je vertelt over de geschiedenis van de clans van de Schotse Highlands. Ontdek het schitterende Glencoe, de beroemdste vallei in Schotland en kom meer te weten over haar tragische geschiedenis. Reis verder noordwaarts en stop bij de zuidelijke oevers van Loch Ness om foto's te maken van het beruchte monster van Loch Ness! Pauzeer ook om foto's te nemen van Urquhart Castle voor je in Inverness aankomt, de hoofdstad van de Schotse Highlands, waar je 2 nachten zult doorbrengen. Je kunt kiezen tussen een pension, hostel of hotel. Dag 2: Na het onbijt verlaat je Inverness en rij je over de Kessock Bridge naar Black Isle en bewondert daar het spectaculaire landschap van Achnasheen en Loch Carron. Eenmaal op het eiland Skye zul je noordwaarts gaan om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, waaronder de Cuillin Hills, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock en het beroemde Quiraing. In de namiddag stop je voor foto's van het mooiste kasteel van Schotland, Eilean Donan Castle. Dit kasteel speelde een rol in vele beroemde films, zoals "Highlander" en "Made of Honor". Het is een echte must see!Een rit door een het schilderachtige Glen Shiel volgt, waarna je weer aankomt in Inverness voor je laatste nacht. 's Avonds bezoek je een lokale Schotse pub om wat Scotch whisky of bier te drinken en van een traditionele Schotse maaltijd te genieten, terwijl je luistert naar een optreden van een aantal lokale muzikanten. Dag 3: Bezoek de plek waar de slag om Culloden en de laatste Jakobitische Opstand plaatsvond. Reis vervolgens zuidwaarts en stop bij het Highland Folk Museum. Hier kun je het leven van de 17e eeuw meemaken. Zie de gebouwen, kleding, wapens en levensstijl van mensen die daar 300 jaar geleden leefden. Vervolgens rijd je door het indrukwekkende Cairngorm National Park. Je krijgt de kans om Schotse whisky te proeven voordat je het historische dorp Dunkeld aan de oevers van de machtige rivier de Tay bezoekt. Jouw reis terug naar Edinburgh voert je over de beroemde Forth Bridges. De verwachte aankomsttijd in Edinburgh is rond 18:30 uur.

Vanuit Inverness: tocht Isle of Skye en Eilean Donan Castle

10. Vanuit Inverness: tocht Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Vanuit Inverness ga je op weg om het Isle of Skye en Eilean Donan Castle te verkennen. Bij elke bezienswaardigheid die je bezoekt, vertelt je gids je meer over de geschiedenis en cultuur van Schotland. Blijf alert bij Loch Ness; als je geluk hebt, kun je hier weleens het monster van Lochness spotten. Je reist in stijl in een Mercedes-minibus terwijl je gids vertelt over het turbulente verleden van Schotland. Bewonder het uitzicht op de bergen van Wester Ross tijdens de rit naar Eilean Donan Castle. Je bezoekt het kasteel en reist daarna verder over de brug naar Skye. Door het bergachtige hart van het eiland rij je naar de havenstad Portree om te lunchen. Na de lunch bezoek je het schiereiland Trotternish. De gids maakt je attent op bezienswaardigheden als de Old Man of Storr, Kilt Rock en Quiraing. Door de indrukwekkende vallei Glen Shiel keer je huiswaarts, langs de oevers van Loch Clunie. Het laatste deel van de reis neemt je mee langs de oevers van het machtige Loch Ness.

Datums kiezen

Loch Ness

Alle activiteiten

93 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 6

Voor ieder wat wils

In de buurt van Loch Ness

Meer zien

Andere activiteiten in Loch Ness

Wil je alle activiteiten in Loch Ness bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Loch Ness

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 18.691 beoordelingen

Onze tourgids en buschauffeur John was erg vermakelijk en wist heel veel te vertellen onderweg. Hij krijgt daarom zeker 5 sterren. De busreis is lang en de stoelen zouden van mij wel wat meer ruimte mogen hebben. Het landschap, het kasteel en Loch Ness zijn gewoonweg adembenemend. De geschiedenis van het kasteel is ook heel interessant. onderweg kom je dor een paar pitoreske dorpjes heen. Persoonlijk zou ik daar graag even een kleine stop hebben gemaakt, maar ik snap dat dat lastig is met de tijd. Al met al zeker de moeite waard.

Zeer leuke activiteit, we brengen zeker veel tijd door in de bus, maar Alan was fascinerend, een echte levende encyclopedie. De enige klacht is het gebrek aan tijd, maar het is zoals met alles, als je heel Schotland in 1 dag wilt zien, moet je ergens tijd vinden. Niemand is gebonden aan het onmogelijke, maar hier is het een geweldige prestatie. Dus tenzij je zou willen dat je meer tijd en meer geld had, is dit een must. Nogmaals bedankt Alan.

Had the most amazing time on tour, under the guidance of Stephen. Everything was perfectely matched: the stories, the music (I loved every song, it fitted so well), the stops we made and things we saw, the jokes,... Absolutely loved it. Will definitely book the 5-day tour if I ever get the chance to be back in Scotland. Thanks for the best time, Stephen!

Erg mooie tour waarin alles goed wordt geregeld. Onze tourguide David had erg veel mooie verhalen en was super vriendelijk, de buschauffeur Adam was ook super vriendelijk! Als je in Edinburgh bent is deze tour zeker weten de moeite waard!

Thanks to Brian for a lovely tour with lots off stories. Brian made it a personal and lovely trip. Loved the views!