Datums kiezen

Lock-in Tower

Lock-in Tower: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Tirana: 3-daagse Koman-meer, Valbona en Theth-wandeltocht

1. Van Tirana: 3-daagse Koman-meer, Valbona en Theth-wandeltocht

Deze actieve meerdaagse tour door Valbona en Theth in het hart van de Albanese Alpen neemt je mee naar het Komanmeer, de Valbona-vallei en het schilderachtige dorpje Theth. Geniet samen met een persoonlijke gids van de schilderachtige natuur en Albanese gastvrijheid. Uw privéreis is inclusief accommodatie, maaltijden en al het vervoer. Dag 1: Tirana – Komanmeer – Valbona Verlaat Tirana vroeg om op tijd richting Koman Lake te rijden voor de veerboot die vertrekt naar Fierza aan de andere kant van het meer. Sinds 1985 is dit kunstmatige meer de enige manier waarop de lokale bevolking in contact kan komen met de moderne wereld. Rijdend van Fierza naar Valbona, reis ongeveer 45 minuten en passeer Bajram Curri, de gemeente van het gebied. Geniet van een lunchpauze in Valbona en wandel in Kukaj, een zeer afgelegen gebied in de Valbona-vallei, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking leeft. Aan het einde van de dag overnacht je in het pension. Dag 2: Wandelen vanuit Valbona – Theth Beschouwd als de grote dag van de tour, ga op een spannende wandeling van Valbona naar Theth langs het oude pad dat de lokale bevolking al jaren gebruikt. Vroeger was het alleen mogelijk om te voet van Valbona naar Shkoder te reizen, waarbij je twee volle dagen wandelde. Als je over dit pad loopt, kom je door het oudste deel van het dorp waar mensen nog steeds wonen in hun meer dan 100 jaar oude stenen huizen die opmerkelijke overblijfselen uit het verleden zijn. De 18 km lange trektocht biedt een spectaculair uitzicht op lange rotsachtige valleien en weelderige groene bossen. Stop onderweg voor de lunch in een van de traditionele cafés en kies ervoor om snacks in te slaan. Na een trekking van ongeveer 7-8 uur kom je aan in Theth. Besteed tijd aan het bewonderen van de unieke natuur, geschiedenis en tradities van Theth, inclusief het symbool van het dorp, de Lock-In Tower. Overnachten en dineren in het pension. Dag 3: Theth – Shkoder – Tirana Na het ontbijt in het pension is de Grunas-waterval de volgende attractie. Maak een wandeling van ongeveer 45 minuten vanaf het centrum van het dorp, waarbij je door het grootste deel van het dorp gaat en zacht heuvelachtig terrein ingaat. Als u Theth achter u laat en ongeveer 3 uur rijdt, bereikt u Shkoder, de grootste stad van het Albanese noorden. Geniet van vrije tijd in Shkoder voordat je 's avonds terugkeert naar Tirana om de tour af te sluiten.

Van Tirana: 2-daagse rondleiding door Theth National Park

2. Van Tirana: 2-daagse rondleiding door Theth National Park

Verken Theth National Park tijdens een tweedaagse rondleiding en bekijk adembenemende natuurlijke wonderen zoals de Blue Eye en de Grunas-waterval, evenals historische wonderen zoals de Church of Theth en de Lock-in Tower. Aankomst in Theth en neem even de tijd om je te settelen in je kamer. Ga vervolgens naar de vallei voor een mooie wandeling langs de rivier voordat je stopt bij de Lock-in Tower. Luister naar de fascinerende geschiedenis van deze oude gevangenis van je deskundige gids. Ga verder naar de Grunas-waterval en zie een van de meest unieke natuurlijke formaties in de Albanese Alpen, uitgeroepen tot door de staat beschermd natuurmonument. Ga dan terug naar het pension. Begin uw ochtend met een traditioneel ontbijt voordat u naar de Blue Eye reist. Bewonder onderweg het ongelooflijke landschap langs het pad met bergketens boven je en rotsachtige poelen met zoet water - uitstekend om in te zwemmen. Kom ten slotte aan bij Kaap Kapre, een van de mooiste dorpen in de Alpen. Bewonder hier het spectaculaire Blue Eye-zwembad. Maak van de gelegenheid gebruik om ongelooflijke foto's te maken of ontspan gewoon met je groep op het randje. Na een heerlijke lunch reist u terug naar de stad Tirana.

Van Tirana: tweedaagse tour door Theth en Shkoder

3. Van Tirana: tweedaagse tour door Theth en Shkoder

Verlaat Tirana op de eerste dag en ga richting het noorden van Albanië om te stoppen bij het kasteel van Rozafa. Leer meer over de rol van het kasteel in de Albanese geschiedenis, daterend uit de oudheid en de Illiryan-Romeinse oorlogen, en bekijk het kasteel, gebouwd op de top van een heuvel. Ontdek de fascinerende legendes van de Albanese Epos en hoe deze zich verhouden tot de geschiedenis van het kasteel. Vertrek vanaf het kasteel en ga naar de stad Shkoder. Bewonder de stad die bekend staat om zijn typische architectuur, gevoel voor humor en vriendelijke sfeer, het is een van de belangrijkste stadscentra van Albanië. Geniet van de religieuze diversiteit van de stad waar men een katholieke kerk, orthodoxe kerk en moslimmoskee naast elkaar kan vinden. Loop door Shkoder en bewonder enkele van de meest interessante delen van de stad, waaronder de beroemdste "Pedonale", een voetgangersvriendelijk gebied met bars en restaurants. Reis 's middags uit Shkoder en ga naar het noorden richting Theth om te overnachten. Rijd over de kronkelende weg naar Theth en bij het bereiken van de bestemming wordt u verwelkomd door een lokale familie in hun pension. Wandeling naar de prachtige Gurnas-waterval na het ontbijt in het pension. Geniet van een ontspannen wandeling van 45 minuten van het centrum van het dorp naar de waterval. Bezoek ook de katholieke kerk van Theth tijdens de reis uit Theth en bekijk de Lock-in Tower. Met meer dan 4 eeuwen geschiedenis is dit gebouw het symbool van het beslechten van de bloedwraak in Albanië.

Van Tirana: tweedaagse privétour door Theth en Shkoder

4. Van Tirana: tweedaagse privétour door Theth en Shkoder

Verken het prachtige Theth, de laatste onontdekte bestemming van Noord-Albanië. Een traditioneel dorp dat diep in het hart van de Albanese Alpen ligt. Theth ligt aan het einde van een kronkelige bergweg en telt slechts een paar huizen omringd door opdoemende bergtoppen en weiden vol wilde bloemen. Kijk hoe het trage dorpsleven zich ontvouwt, struin over de wegen met de koeien in de heuvels en geniet van enkele van de meest ongelooflijke uitzichten tijdens een wandeling. Ontdek het landschap dat de Zwitserse Alpen evenaart, met de dramatische pieken van de Vervloekte Bergen die over de stad uitkijken en groene velden vol koeien en geiten. Dit land draagt veel geschiedenis en legendes met zich mee, en ook al is het lang geleden, je kunt de aanwezigheid van het verleden vermengd met het heden voelen in de echo's en machtige uitzichten van de bergen die je omringen. Bezoek Shkodra, een van de oudste steden in Albanië die dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Het ligt aan het prachtige Shkodra-meer, het grootste meer in de Balkan. Het staat ook bekend als de stad van de fietsen en is erg belangrijk in de Albanese cultuur. Ga verder naar het oude Rozafa Fort met een prachtig uitzicht over het meer van Shkodra en pastelkleurige oude stadsgebouwen met een duidelijke Italiaanse sfeer. Ontdek de fascinerende legendes van de Albanese Epos en hoe ze verband houden met de geschiedenis van het kasteel. Bewonder de stad, beroemd om zijn architectuur, gevoel voor humor en vriendelijke sfeer. Shkodra is een van de belangrijkste stadscentra van Albanië. Ontdek de religieuze diversiteit van de stad, waar je een katholieke kerk, orthodoxe kerk en moslimmoskee naast elkaar kunt vinden.

Van Tirana en Durres: dagtocht door Theth en Blue Eye

5. Van Tirana en Durres: dagtocht door Theth en Blue Eye

Gelegen in het hart van de Albanese Alpen en de Vervloekte Bergen, is Theth een van de meest aantrekkelijke plaatsen om te bezoeken in Albanië. Een prachtig dorp wanneer de dramatische bergen worden gescheiden door een rivier met kristalhelder water. Een magische plek met een glorieus verleden en veel geschiedenis die nog steeds op meesterlijke wijze wordt onthuld door de vriendelijke en gastvrije bevolking. Ga met ons mee op een dagtour door Theth vanuit Tirana of Durres om het beste van Theth en Noord-Albanië te verkennen. Een actieve ervaring om het Blue Eye of Theth, de Grunas-waterval en de mystieke Lock-In-toren te bezoeken en te ervaren. In totaal zijn er ongeveer 4 uur wandelen, met stops en inclusief beide locaties. De tour zal ook het historische en culturele beeld van Theth behandelen en het hele verhaal achter de “Lock in Tower” uitleggen.

6 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in Lock-in Tower

Wil je alle activiteiten in Lock-in Tower bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.