Belevingen in
Łódź

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Łódź: De beste dingen die je niet wil missen

Lodz: Old Town Hoogtepunten Private Walking Tour

1. Lodz: Old Town Hoogtepunten Private Walking Tour

Ontmoet de gids en start de 2-uur durende tour vanuit het Museum van de stad Lodz, het ongewone neo-barokke paleis van Izrael Poznański. Direct ernaast vindt u het Oude Marktplein met een vaak veranderende installatie die de aandacht van Lodz op moderne kunst benadrukt. Loop door het pittoreske Vrijheidsplein en vind de fantastische Pasaz Rozy. Ga verder om de grote Alexander Nevski-kathedraal te zien, een zeer vrolijke orthodoxe kathedraal. Ontdek Piotrkowska Street, gevuld met schattige oude gebouwen en hoor fascinerende verhalen. Tijdens de 3-uur durende tour volg je de gids om verborgen juweeltjes te verkennen, zoals het huis van Julian Tuwim, het Grand Theatre en het interessante Gutenberg Home. Ontdek Kipper Palace en bewonder de architectuur. Kijk zorgvuldig om kleine sculpturen van sprookjesfiguren te vinden die zich op verschillende plaatsen in Srodmiescie bevinden. Ga voor de 4-uur durende route verder om andere prachtige gebouwen te zien, zoals Scheibler Palace, Juliusz Kindermann Palace en de Schlosser Tenement om de parel van architecturaal erfgoed te bereiken: de Archcathedral Basilica van St. Stanislaus Kostka, een prachtige en adembenemende kerk die sommigen vergelijken zich zelfs met de kerk van Notre Dame.

Lodz: privérondleiding van 3 uur door de stad

2. Lodz: privérondleiding van 3 uur door de stad

Ontdek hoe je miljonair kunt worden door een bootblack te zijn en volg de sporen van 19e-eeuwse fabriekseigenaren. Om de beste wandeltocht rond Lodz te krijgen, moet je Manufaktura bezoeken - een voormalige fabriek die een paar jaar geleden werd gerenoveerd. Tegenwoordig bevindt dit complex zich in het stadscentrum en is het een winkelcentrum. Het is ook een centrum voor cultuur, handel en amusement. Een van de poorten van de triomfboog van de oude molen blijft. Zie Poznanski Palace behorend tot de beroemdste fabrieksmagnaat in Polen. Momenteel huisvest dit gebouw het Stadsmuseum van Lodz, waar u de Neo-Barouque-gevel, trap, eet- en balzaal kunt bewonderen. Maak vervolgens een wandeling langs de langste Europese handelsroute - Piotrkowska Street. Deze voetgangersstraat is het hart van de stad, vol met clubs, restaurants, bars en een breed scala aan culturele bezienswaardigheden. Bewonder oude gebouwen, gerenoveerde fabrieken en een specialiteit van Lodz - Rickshaws. Aan het einde wordt u uitgenodigd in de White Factory (Biała Fabryka), de thuisbasis van het Textielmuseum (Muzeum Włókiennictwa). Het museum herbergt een aantal weefgetouwen, oude materialen en voorbeelden van kunst van de wever. 5 uur wandeltocht optie: Na de wandeling van 3 uur ziet u ook de plaatsen die verband houden met de Joodse geschiedenis en het getto van Litzmannstadt. Bezoek eerst de joodse begraafplaats, de grootste van Europa. Een aantal graven herdenken fabriekseigenaren zoals Silberstein, Prusak of Stiller. Mis het spectaculaire Israel Poznanski Mausoleum in Art Nouveau-stijl niet. Bezoek vervolgens Radegast Station (Stacja Radogoszcz) - treinstation waar meer dan 140.000 mensen (voornamelijk joden) werden gedeporteerd naar de Duitse concentratiekampen in Polen. Luister naar verhalen over de dappere mensen die voedsel van het platteland naar het getto smokkelden en ontsnapten uit de dwangarbeidskampen in Duitsland.

Lodz: privéwodka-proeverij met gids

3. Lodz: privéwodka-proeverij met gids

Ontmoet je gids in een van de meest geliefde bars van de stad en begin je wodka-proeverijavontuur! Luister naar je gids die een fascinerend inzicht geeft in de geschiedenis en cultuur van de nationale drank van Polen, evenals de gebruiken rondom wodka en de rol die het speelt tijdens bruiloften, familie-evenementen en meer. Bezoek een selectie van locaties in de stad, die zorgvuldig zijn gekozen om een andere ervaring, sfeer en wodka te bieden. Voel je op elke locatie ondergedompeld in de authentieke en levendige atmosfeer die de verschillende periodes van de Poolse cultuur en geschiedenis weerspiegelt. Probeer tijdens de tour een selectie van 7 verschillende wodka's en leer over de productie van het drankje en de beste manieren om ze te proeven en te serveren. Je gids zal je ook helpen de verschillende soorten wodka te begrijpen die in Polen worden geproduceerd, gemaakt van granen en aardappelen. Ontdek ten slotte het antwoord op de eeuwenoude vraag rond het drankje ... werd wodka uitgevonden in Polen of Rusland?

Van Lodz: Auschwitz-Birkenau tour met kleine groepen met lunch

4. Van Lodz: Auschwitz-Birkenau tour met kleine groepen met lunch

Verken de tragische geschiedenis van de Holocaust tijdens een rondleiding door de concentratiekampen Auschwitz-Birkenau. Verlaat Lodz en reis naar de stad Oświęcim met een Engelssprekende chauffeur. Kom bij aankomst meer te weten over de geschiedenis van het kamp op tentoonstellingen waarin wordt beschreven hoe bijna 1,3 miljoen mensen ter dood werden gebracht. Bekijk originele documenten en spullen van de gevangenen, zoals schoenen en koffers. Kom meer te weten over de verschrikkelijke gebeurtenissen die plaatsvonden in zowel de kampen Auschwitz als Birkenau, waar meer dan 90% van de gevangenen werden gedood achter de beruchte poort "Arbeit Macht Frei".

Warschau naar Łódź: ontdek de coolste stad van Polen

5. Warschau naar Łódź: ontdek de coolste stad van Polen

Tijdens deze tour ontdek je de energie van Łódź, een stad die vroeger werd gedomineerd door industriële activiteit en nu wordt omgevormd tot een modern en innovatief knooppunt. Bezoek de voormalige industriële complexen die zijn omgetoverd tot prachtige kunstmusea en bruisende commerciële centra. Bezoek een prachtig gerestaureerd paleis dat ooit toebehoorde aan de familie Herbst, een van de rijkste fabriekseigenaren in Łódź. Na de lunch wordt u naar de Joodse begraafplaats in Łódź gebracht (ooit de grootste van Europa) en luister je naar de geschiedenis van de Joden die deze stad samen met Poolse, Duitse en Russische inwoners hebben gebouwd. Daarna neemt je gids je mee naar de verborgen achtertuinen met artistieke installaties buiten de gebaande paden. De tour eindigt met een wandeling langs de langste promenade in Polen, Piotrkowska Street. Hier kunt u een riksja nemen terwijl u de prachtige gevels van burgerlijke paleizen en huurkazernes uit de 19e eeuw bewondert.

Van Warschau: privétour van een hele dag Lodz

6. Van Warschau: privétour van een hele dag Lodz

Ontmoet uw chauffeur in het hotel en maak een dagexcursie naar Lodz. Na een eeuw ontsierd door bezetting in oorlogstijd, economische ellende en industriële achteruitgang, is Lodz - de op twee na grootste stad van Polen - in opkomst. 19e-eeuwse Lodz was het hart van de Poolse textielindustrie en het enorme aantal fabrieken daar bezorgde de stad zijn reputatie als het "Poolse Manchester". De lokale economie trok immigranten van heinde en verre aan, met de nadruk op de joodse, Russische en Duitse cultuur, evenals die van de inheemse Polen. Reis naar deze levendige metropool om het rijke culturele erfgoed te verkennen en ontdek de modernistische architectuur die ooit de thuisbasis was van het rijkste vertoon van multiculturalisme van het land. Aangekomen in Lodz, ontmoet je je gids. De eerste stop op je route is het Oude Stadsplein, waar je gids vertelt hoe dit gebied vóór de Tweede Wereldoorlog de thuisbasis was van een bloeiende Joodse gemeenschap. Leer hoe het uiterlijk van dit plein tijdens en na de oorlog veranderde terwijl je gids wijst op de eenvoudige architectuur in Sovjetstijl. Loop vervolgens naar het gerenoveerde industriële complex van de Manufaktura, dat een openluchtplein heeft dat wordt omringd door grote bakstenen gebouwen en het langste stuk fonteinen van Europa. Ga naar het stoffencomplex Ksiezy Mlyn, het perfecte uitstalraam voor de revitalisering van de stad, aangezien deze de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Ontdek aan het einde van de tour Piotrkowska Street, een populaire laan vol winkels, pubs, restaurants en sculpturen die de beroemde inwoners van Lodz herdenken. Als je genoeg hebt van de op twee na grootste stad van Polen, ga je terug naar Warschau.

Lodz: privé Poolse bierproeverij met gids

7. Lodz: privé Poolse bierproeverij met gids

Dompel jezelf onder in de wereld van bier terwijl je een leuke en leerzame avond doorbrengt met het verkennen van de bars van Lodz. Ontmoet je gids, ook bekend als biermeester, in een van de meest geliefde bars van de stad en ga vervolgens op avontuur voor bierproeven! In de vertrouwde handen van je biermeester, tour je door de stad en bezoek je een reeks zorgvuldig geselecteerde bars en pubs. Leer bij elke bar over de geschiedenis, cultuur en productie van bier terwijl je vriendelijke biermeester alles uitlegt over de drank, inclusief Poolse brouwtradities, ingrediënten en suggesties voor het serveren. Verbeter je smaakvaardigheden terwijl je dieper in de bierwereld duikt. Proef tot 9 verschillende biermonsters van grote massaproducerende brouwerijen, evenals lokale Lodz-microbrouwerijen, ambachtelijke brouwerijen en brouwerijen. Leer hoe je de verschillen tussen elk bier kunt proeven, door de aroma's, smaken, body en afwerking te analyseren.

Vanuit Warschau: Lodz & Litzmannstadt Joodse getto privétour

8. Vanuit Warschau: Lodz & Litzmannstadt Joodse getto privétour

Ontdek de culturele relevantie en unieke architectuur van Lodz, de op twee na grootste stad van Polen, tijdens een privétour die de tragische geschiedenis van het Joodse getto herdenkt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vertrek vanuit Warschau op 1,5 uur rijden naar Lodz, ooit het centrum van de Poolse industrie en werd het Beloofde Land of het Poolse Manchester genoemd. Leer meer over de grimmige geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar het onder nazi-controle werd geannexeerd en de naam veranderde in Litzmannstadt. Loop rond in het Joodse getto, waar meer dan 200.000 Poolse joden werden vastgehouden, en helaas overleefden er maar een paar. Zie hoe deze historische wijk heeft overleefd en nu een gedenkteken is, ter herdenking van de tragische gebeurtenissen van de Holocaust. Verken het doolhof van fabrieken en werkplaatsen die contrasteren met de prachtige vooroorlogse gebouwen met rijkelijk versierde gevels in het pittoreske stadscentrum.

Lodz: magische kersttour

9. Lodz: magische kersttour

Kom in de kerststemming door een begeleide wandeling te maken door het mooie en feestelijke Lodz. Ontdek een breed scala aan tradities en gebruiken wanneer het is gevuld met kleuren en traditionele kerstaanbiedingen. Dwaal door de straten gedrapeerd in kerstverlichting en voel je betoverd door de magische sfeer tijdens de feestelijke tijd. Leer meer over de geschiedenis van de kerstboom en de eerste persoon die hem versierde. Luister naar interessante verhalen over de kerstspreuken en de kerstlegendes van de stad vanuit je charmante gids. Bekijk de prachtig versierde kerstmarkt van Lodz . Proef op de authentieke markten enkele van de meest bekende lokale producten van de stad. Vul je hart met vreugde en ervaar de magie van Lodz .

Van Warschau: tour met kleine groepen naar Lodz met lunch

10. Van Warschau: tour met kleine groepen naar Lodz met lunch

Ontdek hoe je miljonair kunt worden door een bootblack te zijn en het leven van 19e-eeuwse fabriekseigenaren volgt. Om de beste wandeltocht rond Lodz te hebben, moet u een bezoek brengen aan Manufaktura - voormalige fabriek die een paar jaar geleden werd gerenoveerd. Tegenwoordig is dit complex, gelegen in het stadscentrum, een winkelcentrum. Denk aan de industriële revolutie terwijl je echte architectuur van rode bakstenen gebouwen ziet. Een van de poorten blijft als een triomfboog van een oude molen. Maak vervolgens een wandeling langs de langste Europese handelsroute - Piotrkowska Street. Deze voetgangersstraat ligt in het hart van de stad, vol met clubs, restaurants, bars en een breed scala aan culturele bezienswaardigheden. Bewonder de oude gebouwen, gerenoveerde fabrieken en een specialiteit van Lodz - riksja's. Aan het einde wordt u uitgenodigd in de White Factory (Biała Fabryka), de thuisbasis van het textielmuseum (Museum Włókiennictwa). Het museum bezit een aantal weefgetouwen, oude materialen en voorbeelden van de kunst van de wever.

Veelgestelde vragen over Łódź

Welke topattracties zijn een must-see in Łódź?

Sitemap Łódź

Wil je alle activiteiten in Łódź ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.