Belevingen in
Loggia dei Lanzi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Loggia dei Lanzi: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: privérondleiding van 3 uur met bezoek aan Uffizi-galerij

1. Florence: privérondleiding van 3 uur met bezoek aan Uffizi-galerij

Tijdens deze privérondleiding van 3 uur verken je de hoogtepunten van Florence voordat je de Uffizi-galerij binnengaat met je vooraf geboekte fast-track-ticket. Om de tour te beginnen, kunt u het prachtige Duomo-complex bewonderen met monumenten volledig bedekt met polychrome knikkers. Verken de doopkapel, Giotto's Campanile en de kathedraal van Florence met de grote koepel van Brunelleschi. Je gaat verder naar het imposante en enkelvoudige stenen gebouw van de kerk van Orsanmichele waarin zich de prachtige tabernakel van Orcagna bevindt, een meesterwerk van de Florentijnse gotische kunst. Dan bereik je de levendige Mercato della Paglia met de beroemde "big" en ontdek je de spectaculaire schoonheid van Piazza della Signoria met de sculpturale meesterwerken van Loggia dei Lanzi en het imposante Palazzo Vecchio met de gekanteelde toren van Arnolfo, een van de beroemdste symbolen van de stad. De prachtige prospect van de open galerij van Palazzo degli Uffizi komt uit op het plein, en in dit beroemde museum kunt u talloze kunstwerken bewonderen, waaronder het meest geliefde schilderij ter wereld: de prachtige 'Geboorte van Venus' van Botticelli. Aan het einde van de rondleiding kunt u in het museum blijven om op uw gemak verder te verkennen.

...
Florence: wandeltocht met Galleria dell'Accademia en Uffizi

2. Florence: wandeltocht met Galleria dell'Accademia en Uffizi

Begin uw rondleiding met een geleid bezoek aan de Galleria dell'Accademia. Verken deze historische instelling, een van Europa's oudste kunst- en tekenacademies, en de thuisbasis van een indrukwekkende collectie kunst en sculpturen. Bewonder enkele van de meest geliefde meesterwerken van Michelangelo, waaronder de beroemde 'David' en andere belangrijke werken zoals 'I prigioni', 'San Matteo' en de 'Palestrina Pietà'. Na een bezoek aan de Accademia, zal je gids je eerst leiden om het verbazingwekkende complex van monumenten te ontdekken die kenmerkend zijn voor het religieuze centrum van Florence: de kathedraal van Florence met zijn ongelooflijke Brunelleschi-koepel, het Baptisterium van San Giovanni met de Porta del Paradiso (Poorten van het Paradijs), en de elegante Giotto Bell Tower, de mooiste van heel Italië. De wandeling gaat verder langs de levendige Via Calzaioli in het hart van de stad, waar u de imposante en unieke Orsanmichele-kerk kunt bewonderen, een meesterwerk van Florentijnse gotische kunst. Ga verder en geniet van de romantische, pittoreske Ponte Vecchio, de oudste brug van Florence, met zijn beroemde juweliers. Kom ten slotte aan op Piazza Signoria, een van de mooiste pleinen ter wereld en het politieke centrum van de stad. In dit echte "buitenmuseum", sta je versteld van de prachtige fontein van Neptunus en vervolgens, rondkijkend, de sculpturale meesterwerken van de Loggia dei Lanzi. Dit alles domineert het majestueuze Palazzo Vecchio met zijn gekanteelde Arnolfo-toren, een van de beroemdste symbolen van Florence waarvan u in al zijn pracht kunt genieten. Het prachtige perspectief van de open galerij van Palazzo degli Uffizi komt uit op het plein. Ten slotte kun je Florence gewoon niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan een van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld, de Galleria degli Uffizi. Verken deze beroemde kunstgalerie, gehuisvest in een historisch gebouw, en bewonder de ongelooflijke kunstwerken van grote meesters uit de Renaissance, zoals Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffaello, Giotto en vele anderen. Bekijk twee van 's werelds beroemdste schilderijen, Botticelli's 'Primavera' en 'Birth of Venus', samen met talloze andere prachtige schilderijen, sculpturen en andere kunstwerken. De rondleiding eindigt bij het Uffizi-terras, waar u kunt genieten van een geweldig en exclusief uitzicht op de belangrijkste monumenten van de stad. Na afloop van de rondleiding is het mogelijk om in het museum te blijven. Houd er rekening mee dat de volgorde van de bezoeken kan veranderen. Na de wandeltocht kunt u genieten van een typisch Toscaanse lunch in een historisch restaurant in de oude stad (indien optie geselecteerd).

...
Florence: rondleiding met gids

3. Florence: rondleiding met gids

Begin uw wandeltocht op Piazza del Duomo, waar u uw deskundige gids zult ontmoeten. Na een korte debriefing over de basiliek, gaat u verder naar de wijk San Lorenzo, de thuisbasis van het eerste Medici-paleis in Florence en de Medici-kapel. Bekijk de beroemde openluchtmarkt in de buurt die gespecialiseerd is in lederwaren en kleding. Leer meer over de Medici-familie en de rol die ze speelden in de Florentijnse geschiedenis van je deskundige gids terwijl je er doorheen dwaalt. Kom vervolgens bij het meest iconische monument in Florence: de Duomo. Bewonder het complex met de doopkapel, de koepel van Brunelleschi en de klokkentoren van Giotto. In de buurt vind je het huis van Dante en de Bargello, een voormalige gevangenis die nu dienst doet als kunstmuseum. Stop bij Il Porcellino, een bronzen beeld van een zwijn, en wrijf in zijn neus voor geluk. Ga dan naar Piazza della Signoria en Loggia dei Lanzi om de schoonheid van het Palazzo Vecchio te bewonderen. Leer meer over de geschiedenis van het paleis en maak een wandeling door het openluchtmuseum bij de Loggia. Vervolg over de Vasari Corridor om uw laatste halte, Ponte Vecchio, te bereiken.

...
Florence: privérondleiding van 2 uur door Palazzo Vecchio en Signoria

4. Florence: privérondleiding van 2 uur door Palazzo Vecchio en Signoria

Ontdek met je gids de buitengewone schoonheid van een van de meest bekende en gefotografeerde pleinen en historische paleizen ter wereld: Piazza della Signoria met de sculpturale meesterwerken van Loggia dei Lanzi. Het is een onvergelijkbaar "openluchtmuseum" en het elegante Palazzo Vecchio met de omstreden toren is al eeuwenlang het politieke hoofdkwartier en een van de symbolen van de stad. Opgericht in 1299, werd het later getransformeerd door de beroemde deMedici-familie, die de voorgrond van hun thuispaleis werd. Het plein is gevuld met sculpturale wonderen en de massieve, romaanse gebouwen zorgen voor indrukwekkende foto's. Je gids zal met je de geschiedenis en opwinding achter de constructie door de eeuwen heen met je delen, en je zult vertrekken met een hernieuwde waardering voor het Florence waarin we leven en waar we van houden.

...
Florence: dagtour met Uffizi en Galleria dell'Accademia

5. Florence: dagtour met Uffizi en Galleria dell'Accademia

Verken de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance tijdens een wandeltocht door Florence en bezoek enkele van de legendarische bezienswaardigheden van de stad. Bekijk de historische beelden van de Loggia dei Lanzi op Piazza della Signoria en loop naar de Ponte Vecchio, beroemd om zijn goudsmederijen. Ga naar het Piazza del Duomo om de doopkapel, de poorten van het paradijs, de klokkentoren van Giotto en de koepel van de kathedraal te zien Volg dan in de voetsporen van de dichter Dante om een beter begrip van het leven tijdens de middeleeuwen te krijgen. Kijk binnen in prachtige kerken, zoals de Duomo en Santa Croce, en krijg toegang tot de Galleria degli Uffizi en de Galleria dell'Accademia om de wonderbaarlijke David van Michelangelo te zien.

...
Florence: Middeleeuws en Renaissance privé-3-uur durende wandeling

6. Florence: Middeleeuws en Renaissance privé-3-uur durende wandeling

De meest complete en spannende begeleide wandeling start vanaf de eigenaardige Centrale Markt gebied, gekenmerkt door zijn workshops en veelkleurige kraampjes. Hier de Medici Kapellen en de Basilica di San Lorenzo, de kerk van de Medici-familie, zijn gevestigd. In een korte tijd bereikt u het Piazza del Duomo, waar u de koepel van Brunelleschi, de klokkentoren van Giotto, en Saint John doopkapel kunt bewonderen met zijn Paradise Door. De tocht gaat verder met een bezoek aan de middeleeuwse wijken, waar Dante Alighieri en Beatrice woonde. Verder kunt u Palazzo del Bargello vinden vóór het bereiken van het Piazza della Signoria, een grote open-air sculptuur museum over het hoofd gezien door de imposante Palazzo Vecchio. U zult dan het hoofd naar de Galleria degli Uffizi, een van de belangrijkste musea in de wereld. Dan zul je overgaan tot het pittoreske Mercato della Paglia (stro markt) waar de beroemde Piglet Fountain is gevestigd. Loop langs de straat die leidt naar de Ponte Vecchio, de brug bekend om haar sieraden winkels, voor het oversteken van de brug naar de prachtige Palazzo Pitti te bereiken waar onze tour eindigt.

...
Florence: privéwandeling van 2 uur

7. Florence: privéwandeling van 2 uur

Als je maar 2 uur tot je beschikking had in het prachtige Florence, wil je de belangrijkste monumenten zien en door het hart van het stadscentrum wandelen. Dat is wat je gaat doen tijdens deze tour. De begeleide wandeling begint met Piazza del Duomo, tegenover de kathedraal van Santa Maria del Fiore, begonnen door Arnolfo di Cambio in 1296 maar pas in 1436 bekroond met het meesterwerk van Filippo Brunelleschi. Naast de façade staat een andere reus, Giotto's Campanile (klokkentoren) en tegenover de façade van de Duomo staat het oudere Baptisterium van Sint-Jan, met zijn beroemde bronzen deuren van Ghiberti en Andrea Pisano. Als u de geanimeerde Via dei Calzaiuoli volgt, bereikt u Piazza della Signoria, het politieke hart van Florence. Hier verrijst het laat 13e-eeuwse Palazzo della Signoria of Palazzo Vecchio en, aan weerszijden van het piazza, is de 14e-eeuwse Loggia dei Lanzi, waar wereldberoemde beelden staan als Perseus van Benvenuto Cellini en de verkrachting van de Sabijnen door Giambologna. Daarna passeer je de indrukwekkende Galleria degli Uffizi op weg naar de rivier de Arno en de Ponte Vecchio, waar je tour eindigt. Bereid je voor om geweldige foto's te maken van de standbeelden, de pleinen, de typische straten van de oude stad en de pittoreske Ponte Vecchio, de beroemdste en oudste brug van Florence.

...
Florence: wandeltocht met Piazzale Michelangelo

8. Florence: wandeltocht met Piazzale Michelangelo

Ontmoet je gids op Piazza Duomo om je wandeltocht te beginnen. Hoor over de Duomo, het icoon van Florence. Dit is waar het Baptisterium van Sint-Jan, de koepel van Brunelleschi en de klokkentoren van Giotto zijn. Net naast de deur zal je gids je Dante's House en de voormalige gevangenis die nu een kunstmuseum is, het Bargello National Museum, laten zien. Ga naar het Piazza Santa Croce, waar u de Santa Croce-basiliek vindt, de rustplaats van genieën. Probeer vervolgens het fortuin in uw voordeel te zwaaien bij Il Porcellino, het bronzen zwijnbeeld dat u geluk kan brengen als u over zijn neus wrijft. Ga verder naar Piazza della Signoria en Loggia dei Lanzi om de schoonheid van het Palazzo Vecchio te bewonderen. Verken de geschiedenis van het paleis en bewonder het openluchtmuseum in de Loggia. Ga vervolgens door de Vasari Corridor om de Ponte Vecchio te bereiken. Steek deze beroemde brug over om je laatste stop te bereiken, het al even beroemde Piazzale Michelangelo. Geniet van een panoramisch uitzicht op het centrum van Florence van bovenaf, maak geweldige foto's vanaf het terras en leer meer over de iconische gebouwen.

...
Florence: Renaissance stadswandeling

9. Florence: Renaissance stadswandeling

Begin op de binnenplaats van de Uffizi-galerij en de Piazza della Signoria, de thuisbasis van het prestigieuze Palazzo Vecchio. Staar omhoog naar de Loggia dei Lanzi, bewonder deze bewonderenswaardige kunstwerken terwijl u leert over hun geschiedenis. Volg smalle steegjes naar het beroemde plein van Santa Croce. De kerk hier, een kleinere versie van de iconische Duomo van Florence, is de laatste rustplaats van vele illustere Italiaanse historische figuren zoals Dante Alighieri en Michelangelo. Steek het externe pad van de Vasari Corridor over naar Ponte Vecchio, een schilderachtige brug met charmante goudsmidswinkels. Ontdek vervolgens de meest authentieke wijken van Florence: beroemd om hun ambachtelijke winkels en hun oude torenhuizen, de wijk Oltrarno en de wijken S. Frediano en Santo Spirito hebben een internationale flair vermengd met lokale tradities die inzicht bieden in de levendige lokale scene van Florence. Ga vanaf Ponte Santa Trinita naar Via Tornabuoni en slenter over Piazza della Repubblica voordat je oog in oog komt te staan met de iconische kathedraal van Florence, Santa Maria del Fiore.

...
La Spezia: privéexcursie naar Florence

10. La Spezia: privéexcursie naar Florence

Ontdek Florence; een van de beroemdste steden van de Renaissance tijdens een dagtocht vanuit La Spezia. Bekijk de spectaculaire Piazza Duomo, Piazza della Signoria en meer. Ontmoet je chauffeur in de haven van La Spezia en ga op pad om de culturele schatten van Florence te ontdekken. Begin bij het charmante Piazzale Michelangelo en geniet van een adembenemend uitzicht vanaf het terras. Dwaal door de Piazza Duomo en loop onder de spectaculaire kathedraal door. Bekijk de klokkentoren van Giotto en de doopkapel met zijn weelderige vergulde bronzen deuren. Bewonder de architectuur van het Palazzo Vecchio en de beroemde beelden van de Loggia dei Lanzi. Wandel langs de rivier de Arno naar de Ponte Vecchio en waan je tussen de luxueuze goudsmidswinkels van de stad.

...

Sitemap Loggia dei Lanzi

Wil je alle activiteiten in Loggia dei Lanzi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.