Belevingen in
Kastelen van de Loire

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kastelen van de Loire: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

1. Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

Geniet van toegang tot het Kasteel van Chenonceau en zijn prachtige tuinen. Dit ongewone kasteel werd gebouwd op een brug over de Cher. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel zijn er audiogidsen beschikbaar in 16 talen. Het kasteel ligt in de buurt van het dorpje Chenonceaux in het departement Indre-et-Loire. Het kasteel van Chenonceau, ook bekend als het Chateau des Dames, is beroemd om de grote heldinnen die daar woonden, zoals Diane de Poitiers en Catherine de Medicis, en ook om de schoonheid van de renaissance-tuinen. Het Kasteel van Chenonceau werd ook gebruikt als militair hospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ontdek de rijke geschiedenis van dit ongelooflijke fort.

...
Van Parijs: sprookjesachtige kastelen in de Loire met wijnproeverij

2. Van Parijs: sprookjesachtige kastelen in de Loire met wijnproeverij

Ga vanuit Parijs naar Château de Chambord. Disney-fans zullen de torentjes van dit kasteel bekend voorkomen; het was de inspiratie voor het kasteel in "Beauty and the Beast." Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als een koninklijk jachthuis, werd het gebouwd op een schaal die je moet zien om het te geloven. Leer alles over de boeiende geschiedenis van het kasteel van je gids, voordat je je eigen kans krijgt om het te verkennen. Beklim een trap die zogenaamd door Da Vinci is ontworpen, geniet van een spectaculair uitzicht op de daken met torentjes en een glimp van wilde herten op het terrein. Nadat je trek hebt gekregen, stap je weer in de bus en ga je verder naar de volgende halte: het schilderachtige stadje Blois. Neem wat vrije tijd om te lunchen (op eigen kosten) in een van de restaurants rond het prachtige en levendige Plein Louis XII. U kunt ook een hapje eten en op eigen gelegenheid het koninklijke kasteel van Blois bezoeken, dat bekend staat om zijn unieke mix van middeleeuwse gotische en neoklassieke renaissance-architectuur. Last but not least is het elegante Château de Chenonceau. De kapel, slaapkamers en prachtige gewelfde keukens zijn nog steeds ingericht en gedecoreerd uit vervlogen tijden en laten de vele ingrijpende stenen beelden van het kasteel zien. Mis niet de indrukwekkende grote zaal, die de rivier de Cher overspant, of de tuinen die zijn aangelegd door Diane de Poitiers en Catherine de Medici - 2 van de beroemde eigenaren die Chenonceau de bijnaam 'het dameskasteel' bezorgden. Ga na een rondleiding verder met verkennen of geniet van een wijnproeverij in de gewelfde wijnkelder van het kasteel. Je reisleider zal je tussen de haltes vermaken met inzichten en verhalen over het platteland en de adel die ooit over de regio regeerde. Drie uniek mooie Franse kastelen en een wijnproeverij, allemaal te midden van het prachtige landschap van de Loire-vallei - deze gedenkwaardige dagtrip vanuit Parijs zal alle zintuigen verrukken.

...
Le Clos Lucé: huis van Da Vinci & Wetenschapsmuseum

3. Le Clos Lucé: huis van Da Vinci & Wetenschapsmuseum

Leer over de geschiedenis van Leonardo da Vinci en zijn meesterwerken (inclusief de Mona Lisa) tijdens zijn verblijf in Château du Clos Lucé in Frankrijk. Op uitnodiging van koning Frans I van Frankrijk verliet Leonardo da Vinci Italië verlaten en nam hij in het najaar van 1516 zijn intrek in het Château du Clos Lucé. Da Vinci werd benoemd tot "eerste schilder, ingenieur en architect van de Koning" en diende de monarch met zijn talenten. Hij werkte onvermeoibaar aan tal van projecten en ontwikkelde ontwerpen voor het "ideale château". Met dit toegangskaartje krijg je toegang tot zowel het kasteel als het park. Het bezoek begint in de slaapkamer van Leonardo da Vinci, de plek waar de 67-jarige Leonardo in 1519 stierf. Door het raam zie je de kapel van Sint Hubert bij het koninklijk kasteel van Amboise, waar Da Vinci begraven ligt. In het Leonardo da Vinci Park leer je over de artistieke creaties en belangrijke uitvindingen van deze kunstenaar. Hier betreed je de visionaire wereld van Da Vinci en zie je de wereld zoals hij dat deed.

...
Loire-vallei: toegangsticket Château Royal d'Amboise

4. Loire-vallei: toegangsticket Château Royal d'Amboise

Grijp het gedoe van lange rijen en begin het Château Royal d'Amboise te verkennen. Het kasteel, een verblijfplaats voor Franse royalty's van de 15e tot 19e eeuw, heeft een lange lijst van beroemde renaissancefiguren herbergt - met name Leonardo da Vinci, wiens graf in een van de kapellen van het kasteel staat. Ervaar een klassieke uitdrukking van Franse luxe terwijl u over de balkons, terrastuinen en brede daken dwaalt, die allemaal een panoramisch uitzicht bieden op de beroemde rivier de Loire. Verken het terrein en de gebouwen verder met de Histopad, een tabletgebaseerde ervaring die bezoekers een terugblik in de tijd geeft naar het kasteel in zijn hoogtijdagen. De HistoPad-technologie biedt een spectaculaire manier om uw ontdekking van het koninklijk kasteel van Amboise te verrijken. Het omvat 3D-recreaties van de Loggia, de interieurdecoratie en recreaties van scènes uit het leven aan het hof. tentoonstellingen 2020 • "Reis als de koningen." In 2020 wordt de magie van reizen en zwerven gevierd in het koninklijk kasteel van Amboise. Met name met de tentoonstelling: “Op de route van de reizende prinsen”, het hele seizoen te zien.

...
Kasteel van Azay-le-Rideau Skip-the-Line Ticket

5. Kasteel van Azay-le-Rideau Skip-the-Line Ticket

Het kasteel van Azay-le-Rideau werd gebouwd in het hart van de Loire-vallei tijdens het bewind van François I en biedt alle charme van de Renaissance. Het is een 16e-eeuws architectonisch meesterwerk, oprijzend vanaf een eiland gevormd door de rivier de Indre, en is gelegen in een romantisch 19e-eeuws park. Het kasteel heeft een kleurrijke geschiedenis. In 1510 verwierf Gilles Berthelot de heerlijkheid en het fort van Azay en herbouwde het in de weelderige Italiaanse stijl die toen populair was. Nadat Berthelots familielid Semblança, die Berthelot had geholpen bij het opbouwen van zijn rijkdom in de regio, werd beschuldigd van verduistering en geëxecuteerd, vluchtte Berthelot. Het kasteel werd vervolgens door François I geschonken aan zijn wapengezel, Antoine Rafin, en zijn nakomelingen, die er tot de 18e eeuw woonden, waarna het in het bezit kwam van de markies Charles de Biencourt, verantwoordelijk voor de prachtige tuinen. Na te hebben geprofiteerd van een uitzonderlijk restauratieprogramma, zal dit juweel van de Loire-vallei in de zomer van 2017 zijn pracht onthullen. romantisch park enzovoort. Niet te missen: de woonkamer en eetkamer van de markies van Biencourt (decors uit de 19e eeuw), de sfeervolle enscenering van de keuken, de nieuwe interpretatieruimte. De aanblik wordt beschermd door UNESCO en heeft gotische motieven, een koninklijk appartement dat in 1619 door Lodewijk XIII werd gebruikt, prachtige renaissance-versieringen en façades die uitkijken op de meren, met appartementen verfraaid met overhangende hoektorens. Bezoek vóór 19 september 2021 en bekijk de tijdelijke tentoonstelling DE CHANTILLY À AZAY-LE-RIDEAU. DE RETOUR DES PORTRAITS DE LA RENAISSANCE. Deze tentoonstelling omvat 36 portretten geschilderd tussen de heerschappij van Karel VII en Lodewijk XIV, en bevat een portret van Catherine de Médicis en haar kinderen.

...
Small-Group Loire-vallei kastelen dagtour vanuit Parijs

6. Small-Group Loire-vallei kastelen dagtour vanuit Parijs

Ontdek enkele van de mooiste kastelen van de Loire-vallei op een kleine groep, full-daagse tour vanuit Parijs. Transfer per minibus met airconditioning aan de kastelen van Chenonceau, Chambord en Amboise. Wandelen in de bloementuinen van het Château de Chenonceau, en staren naar de delicate bogen die steken de rivier de Cher. Leer de bijzondere geschiedenis van het gebouw, dat werd gerund door vrouwen voor een groot deel van zijn tijd in het bestaan. Blijven Chambord naar het grootste kasteel van de Loire-vallei te onderzoeken. Bewonder de extravagante architectuur en dubbele spiraalvormige trap van het koninklijk kasteel van Chambord. Zie de honderden kolommen en torens die het dak sieren. Einde van de dag in het voormalige huis van koning Francois I, en zie het graf van Leonardo Da Vinci in Amboise dorp en het Château d'Amboise. In beslag genomen door de monarchie in de 15e eeuw, het was een favoriete Koninklijke residentie en grondig herbouwd.

...
Amboise: Grotten Ambacia Bezoek en wijnproeverij

7. Amboise: Grotten Ambacia Bezoek en wijnproeverij

Ontdek de originele wijnen en gerijpte jaargangen die worden aangeboden in het huis Duhard, gesticht in 1874. Bezoek hun 16e-eeuwse holbewonersgrotten met uitzicht op de Loire in de buurt van het historische centrum van Amboise en geniet van een wijnreiservaring in 2 delen. Ontwaak en stimuleer eerst je 5 zintuigen en leer meer over wijn tijdens de Sensorial-tour. Reis vervolgens door 150 jaar wijngeschiedenis tijdens de Vintages Odyssey-tour door Les Caves Ambacia (voorheen Les Caves Duhard) wijncollectie. Volg je tour met een proeverij van 3 wijnen met een sommelier, met een optionele combinatie van eten en wijn. Geniet daarna van de delicatessenboetiek en koop wijnen met verzending die wereldwijd beschikbaar is. Rondleidingen in het Engels vinden plaats om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Rondleidingen in het Frans vinden plaats om 11.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur.

...
Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

8. Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

Ontsnap aan de drukte van het Parijse leven en betreed de Tuin van Frankrijk. Wandel over de loopbruggen van de Franse vorsten, hoor verhalen over koninklijke liefdesaffaires en ontvoeringen en aanschouw de schoonheid van de prachtige kastelen van de Loire-vallei. De eerste stop van de dag is Château de Chambord; het perfecte voorbeeld van Franse renaissance-architectuur, dit opmerkelijke bouwwerk werd gebouwd door koning François I tussen 1519-1547 en is het grootste kasteel in de Loire-vallei. Wie dit meesterwerk heeft ontworpen, staat nog steeds ter discussie, en met kanshebbers zoals Leonardo da Vinci zullen de bezienswaardigheden zeker niet teleurstellen. Het volgende is het charmante Château de Chenonceau, een echt sprookjeskasteel dat schilderachtig aan de rivier de Cher ligt. De geschiedenis en het karakter zijn gevormd door de vrouwen die het hebben bewoond. Chenonceau, de plek van het allereerste Franse vuurwerk ooit, is er echt een om verliefd op te worden. Je kunt ongeveer een uur in elk kasteel blijven om het binnen te verkennen en de tuinen in je eigen tempo te bekijken. Aan het einde van de dag verlaat je Chenonceau om 18:15 uur om rond 20:00 uur weer in Parijs aan te komen.

...
Angers: Château d'Angers Fast Track Ticket

9. Angers: Château d'Angers Fast Track Ticket

Met snelle toegang ga je dit middeleeuwse kasteel binnen en zie je 's werelds grootste en oudste collectie middeleeuwse wandtapijten. Krijg ook een geweldig uitzicht over de stad vanaf de kasteelmuren! Met 17 prachtige en dreigende torens werd het Château d'Angers in de 9e eeuw gesticht door de graven van Anjou en uitgebreid in de 13e eeuw. Stap terug in de tijd naar het verfijnde hofleven in Frankrijk. Dwaal door de prachtige traditionele tuinen en naar de slotgrachten, loop langs de muur voor een panoramisch uitzicht over de stad. Mis uw kans niet om het wereldberoemde Apocalypse Tapestry te zien. Geweven in 1375 van het 14e-eeuwse leven in Frankrijk, is een van 's werelds beste wandtapijten. Met een lengte van 103 meter en gehuisvest in een eigen indrukwekkende kamer, is het het grootste geweven werk in de middeleeuwse geschiedenis.

...
Van Amboise: Chambord en Chenonceau Tour met lunch

10. Van Amboise: Chambord en Chenonceau Tour met lunch

Reis terug naar de dagen van de Franse Renaissance tijdens een dagtour door de kastelen van de Loire-vallei. Geniet van een ontspannende lunch in een door een familie beheerd en nog steeds bewoond kasteel. Ontmoet je gids in Amboise en reis naar Chateau Chenonceau . Wandel door de verzorgde tuinen die vernoemd zijn naar Catherine de Médicis en Diane de Poitiers, de voormalige bewoners van het kasteel. Waardeer de verfijnde architectuur en vrouwelijke invloed in elke kamer en bekijk kostbaar antiek en bloemstukken. Geniet voor de lunch van een maaltijd die wordt geserveerd op een buiten de gebaande paden gelegen locatie, georganiseerd door de Franse gravin die daar woont. Proef lokale gerechten in een van de kleinste kastelen van de Loire-vallei. Ga dan verder naar Chateau Chambord. Ontdek een glorieus kunstwerk en architectuur terwijl je gids de meest emblematische kamers selecteert om te bezoeken. Luister naar gedenkwaardige anekdotes terwijl ze wijzen op verborgen details. Krijg een adembenemend uitzicht op het kasteel tijdens een koffiepauze in Chambord Park voordat je 's avonds terugkeert naar Amboise.

...

Sitemap Kastelen van de Loire

Wil je alle activiteiten in Kastelen van de Loire ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kastelen van de Loire

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.220 beoordelingen

Het is absoluut noodzakelijk om dit huis te ontdekken, want het is niet echt een kasteel zoals je je het voorstelt, vooral omdat het heel dicht bij het grote kasteel van Amboise ligt! ... Ideale periode voor het bezoek; kies de maand oktober. Weinig mensen, geen eindeloze rij, kamers en exposities, vrij toegankelijk. Leonardo en de verschillende aspecten van zijn genie zijn alleen in alle vormen te zien bij Clos Lucé. Je ziet ook de versie van een andere Mona Lisa, tweelingbroer van de wereldberoemde !!!. Bezoek ook de tuinen van Leonardo. Alles is op "menselijke schaal", niets is opzichtig. Niet te missen!

Het kasteel van Chenonceau: een kasteel op menselijke maat, prachtig ingericht en gedecoreerd. Mis de keukens in de kelder niet. Ik raad ook de cruise op de Cher aan, die je onder de bogen van het kasteel met prachtig uitzicht op het kasteel brengt. Naar je smartphones voor de mooiste foto's die je ooit hebt gezien.

Hier is een zeer goed onderhouden kasteel, dat u zowel van binnen als van zijn grote en prachtige tuinen zal bevredigen, bedoeld om zowel te bewonderen als om rustig te wandelen. Let op het bestaan van grote parkeerplaatsen buiten en toiletten waarvan de netheid moet worden benadrukt en die beide gratis zijn.

Vermijd tijdens een Covid-periode, het is een plek waar we over een object willen blijven hangen en niet allemaal in hetzelfde tempo vooruit willen gaan Aan de andere kant is dit de 2e keer dat we gaan, het is erg interessant en het park is erg gezellig en spannend voor kinderen en volwassenen

Het beste kasteel om te zien in de Loire, het is echt een magisch sprookjeskasteel. En de skip the line tickets zijn fantastisch.