Kies data
Londen

Couleur locale & buurttours

Londen Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

1. Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

Treed in de voetsporen van je favoriete tovenaar en heksen terwijl je door de dreuzelwereld van Londen loopt. Je gids is, net als jij, een enorme Harry Potter-fan en zal je tijdens de tour doen verbazen met een scala aan verbazingwekkende weetjes.  Je ontmoet je gids en begint je avontuur door uit te zoeken in welk huis van Zweinstein je thuishoort. Je neemt het op tegen andere Huizen in een interactieve quiz en bekijkt de plaatsen die J.K. Rowling inspireerden , van Shakespeare's Globe tot de Londense steegjes die Knockturn Alley inspireerden. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan De Lekke Ketel, de geheime tovenaarsherberg. Ontdek ook de echte Wegisweg, waar Harry zijn eerste toverstaf kocht. Je zult zelfs de brug zien die in 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' werd vernietigd door de Dooddoeners.  Voor een deel van je rondleiding kun je ervoor kiezen om de Londense metro te nemen of een korte boottocht over de Theems. Beide opties volgen deze route 1. Southwark Cathedral 2. Borough Market 3. The Golden Hinde 4. Winchester Palace 5. The Clink Prison Museum 6. Shakespeare's Globe 7. Millennium Bridge 8. De school van Daniel Radcliffe 9. De London Eye 10. De rivier de Theems 11. De pub van Sherlock Holmes 12. Great Scotland Yard 13. Goudgrijps Tovenaarsbank 14. 's Werelds kleinste politiebureau 15. Trafalgar Square 16. Knockturn Alley 17. Diagon Alley 18. Palace Theatre

Vanuit Londen: dagtour door de Cotswolds

2. Vanuit Londen: dagtour door de Cotswolds

Trek er vanuit Londen op uit en breng een ontspannende dag door met het verkennen van het typisch Britse platteland van de Cotswolds, een omgeving die bekend staat om het prachtige groene landschap, gezellige dorpjes en huisjes van honingkleurige stenen. Tijdens deze trip in een klein groepje breng je de dag door met het verkennen van een aantal bezienswaardigheden van de Cotswolds en de rustigere, minder drukke gebieden van het platteland. De eerste stop van de dag is het pittoreske stadje Bourton-on-the-water. Deze mooie locatie, liefdevol bekend als 'het Venetië van de Cotswolds', is een van de meest pittoreske stadjes in de Cotswolds en een populaire toeristische bestemming. Neem ruim de tijd om te wandelen langs de rivier, te dwalen over de kleine bruggen en de stenen huisjes te bewonderen. De volgende stop is Stow-on-the-Wold, een mengelmoes van oude herbergen en antiekwinkels rondom het marktplein. Stow is eeuwenlang een handelscentrum in de Cotswolds geweest en is van oudsher bekend als de locatie waar de laatste slag van de Engels Burgeroorlog in 1646 plaatsvond. Het dorp heeft velen, waaronder JRR Tolkien, geïnspireerd en als je er toch bent, bezoek dan de oudste pub van Engeland voor een traditionele Britse lunch.  Vervolg je tocht door het hart van de Cotswolds naar de volgende halte Bibury, dat veelal wordt beschouwd als het mooiste dorp van heel Engeland. Wandel langs de kalme rivier en bekijk de kenmerkende Arlington Row; een aantal van wevershuisjes die nu tot de symbolen van de Cotswolds behoren, zoals op de bovenstaande afbeeldingen is te zien. Bibury mag tijdens je bezoek aan de Cotswolds niet ontbreken, dus je krijgt alle gelegenheid om het dorp te verkennen. De laatste stop van de dag is het kleine dorpje Burford, dat bekend staat als de 'Toegangspoort tot de Cotswolds'. Burford is een middeleeuws dorpje dat vrijwel onveranderd is gebleven en waar veel gebouwen bijna 600 jaar oud zijn. De prachtige kerk behoort tot de oudste van de regio, maar maak, naast een bezoek aan de kerk, ook een wandeling door de mooie hoofdstraat en een verkenningstocht door het dorp. Rond 17:30 uur keer je weer terug naar het Mercure Kensington Hotel, Londen.

Van Londen: Cotswolds Villages-tour met kleine groep

3. Van Londen: Cotswolds Villages-tour met kleine groep

Vertrek vanuit Londen en laat de drukke straten van de stad achter je terwijl je richting de Cotswolds gaat, het grootste Designated Area of Outstanding Natural Beauty in het VK. Met zijn rustieke landelijke charme, glooiende heuvels, levendige marktsteden en pittoreske dorpjes, beslaat de Cotswolds bijna 800 vierkante mijl ongerept landschap. Maak een kleine groepsreis door de glooiende heuvels, de thuisbasis van enkele van de beroemdste en meest historische steden en dorpen van Engeland. Een Area of Outstanding Natural Beauty, deze bergketen in het westen van het centrum van Engeland staat vol met pittoreske dorpjes gebouwd van Cotswold-steen, prachtige kerken en uitgestrekte landhuizen. Terwijl je je een weg baant door kleine dorpjes en historische marktsteden, krijg je de gelegenheid om de honingkleurige huisjes van Bourton-on-the-Water, Bibury en Burford te verkennen. Hoogtepunten zijn onder meer een prachtige rij 17e-eeuwse wevershuisjes en een rustige rivier die door het 'Venetië van de Cotswolds' stroomt.

Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford en dorpen Cotswolds

4. Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford en dorpen Cotswolds

Je vertrekt uit Londen en reist met een luxe Mercedes-minibus om de ochtend door te brengen met het verkennen van de prachtige universiteitsstad Oxford. Wandel tussen de geklasseerde gebouwen en colleges en beklim een van de uitkijkpunten om een adembenemend uitzicht op de torenspitsen te krijgen. Bewonder de meesterwerken van kunst en antiquiteiten in het Ashmolean Museum en ga dan naar de schilderachtige dorpjes van de Cotswolds om kleine huisjes gebouwd van traditionele steen te zien. Bezoek het dorp Burford, de toegangspoort tot de Cotswolds, en ervaar het kleine stadje met een enorm karakter en diepte. Breng tijd door in  een extra Cotswold dorp. Maak vervolgens de korte reis naar Bibury en maak van de gelegenheid gebruik om naar de beroemde Arlington Row te wandelen.

Londen: tourticket met voorrang door Natural History Museum

5. Londen: tourticket met voorrang door Natural History Museum

Van het begin van de aarde tot het begin van onze soort, dit museum herbergt ongeveer 80 miljoen exposities in een labyrint van galerijen. Volg je deskundige gids door het museum en leer interessante feiten over personages zoals Sophie de Stegosaurus en het skelet van het verleden Dodo. Krijg een glimp van de zeldzame Archaeopteryx - de vermeende ontbrekende schakel tussen dinosaurussen en vogels. Voel de mysterieuze aantrekkingskracht van de vervloekte amethist en bewonder het enorme stuk van een gigantische sequoia-boom - 2 indrukwekkende natuurwonderen. Bezoek de afgietsels van de slachtoffers van de vulkanische ramp in Pompeii en krijg spannende informatie over de beschavingen waarin menselijke schedels ooit werden gebruikt als drinkbekers. Aan het einde van je tour zul je ongetwijfeld meer waardering hebben voor de natuurlijke omgeving in je omgeving en voor de eersteklas collectie die het Natural History Museum in de loop der jaren heeft verzameld.

De geheimen van Londen: wandeltocht

6. De geheimen van Londen: wandeltocht

De rondleiding begint in de hoek van het Trafalgarplein, waar je een korte introductie krijgt van wat je kunt verwachten, maar natuurlijk, omdat de rondleiding geheim is, wordt je niet alles verteld. De volgende 1,5 uur neemt de gids je mee op een reis door achterstraten en steegjes, in een poging om je plaatsen te tonen die de tijd is vergeten. In het begin van de rondleiding bezoek je een klein oud politiebureau waar Londenaars elke dag voorbij komen maar nooit de historische betekenis ervan beseffen. De rondleiding gaat vervolgens verder naar de straten geassocieerd met J.K. Harry Potter van Rowling. Onderweg wordt de discrete sociale club getoond die zijn wortels heeft in een meer excentriek 18e-eeuws Londen. Het volgende deel van de rondleiding is erg sfeervol, want je lijkt terug te zijn getransporteerd naar de tijd van Charles Dickens, uitkijkend naar oude gaslampen, borden en deurkloppers, genesteld naast oude pubs verborgen achter de hoofdwegen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt je getrakteerd op één van de meest bijzondere verhalen over bijgeloof in Londen, een blijvende ceremonie voor een koning en om het verhaal af te maken, ga je op zoek naar één van de meest mysterieuze kunststukken van de stad - de neus van de hertog van Wellington.

Beatles Tour of London door Black Taxi

7. Beatles Tour of London door Black Taxi

Rol op, rol op en stap op deze manier terwijl je een Beatles Tour of London neemt. Ervaar de meest uitgebreide tour van Beatles-locaties in Londen tijdens deze taxirit naar de wereld van John, Paul, George en Ringo. Je zult de opkomst van de eerste supergroep ter wereld kunnen volgen en alles te weten komen over de geschiedenis van de Beatles. Je hebt meerdere keren de kans om uit de Black Taxi te stappen, foto's te maken en de sites van dichtbij te bekijken. Met de locaties verspreid over centraal Londen is deze kleine groepstaxatoentocht de beste manier om plaatsen te zien zoals Chelsea, Mayfair, Marylebone, St. Johns Wood en Soho - de kern van de Beatles in de jaren zestig. Je zult meer dan 30 aan de Beatles gerelateerde sites zien, waaronder het huis van John, Paul en Ringo, de studio's waar ze veel van hun beroemde nummers hebben opgenomen, een aantal van de beroemde locaties waar ze live-optredens speelden, waaronder het beroemde dakterioreconcert. Je bezoekt ook sites die te zien zijn in albumhoezen, fotoshoots, filmlocaties van Help !, A Hard Days Night en nog veel meer. Tijdens de tour hoor je Beatles-tracks terwijl je door het Londen van de Fab Four wordt vervoerd en wordt getransporteerd naar een tijd dat de jongens uit Liverpool de muziekwereld beheersten.

Privérondleiding met chauffeur van een halve dag in Londen

8. Privérondleiding met chauffeur van een halve dag in Londen

Ontdek Londen in volledige privacy en luxe tijdens een privérondleiding met chauffeur door het stadscentrum en bekijk enkele van de topattracties van de stad weg van de drukte van georganiseerde groepsreizen. Als je op zoek bent naar een unieke manier om Londen te ontdekken, dan is deze privétour de perfecte keuze! Uw chauffeur neemt u mee op een intieme reis, begeleid door een professionele gids die u tijdens uw stadsavontuur persoonlijke aandacht en hoffelijkheid zal bieden. Neem het gezin mee naar enkele van de bekendste en historische plekken van Londen, zoals de imposante Tower of London waar de kroonjuwelen worden bewaard. Passeer een van de officiële residenties van Hare Majesteit de Koningin in Buckingham Palace. Rijd over Trafalgar Square en bekijk Nelson's Column, de National Gallery en National Portrait Gallery. Passeer Westminster Abbey, ook wel bekend als de Houses of Parliament. Ontspan in het comfort van uw privéauto en ontdek enkele plaatsen die andere toeristen nooit te zien krijgen!

Van Londen: dagtocht naar de Cotswolds

9. Van Londen: dagtocht naar de Cotswolds

Vertrek uit Londen en reis door de ongerepte dorpen, riviervalleien en glooiende heuvels van de Cotswolds, een aangewezen Area of Outstanding Natural Beauty bekend om zijn huizen gebouwd van lokale honingkleurige steen. Ontmoet charmante dorpjes en gehuchten die onaangeroerd zijn in de tijd, en bezoek enkele van de mooiste steden in Engeland. Stop in de stad Burford aan de rivier de Windrush, vaak de "poort" naar de Cotswolds genoemd. Neem wat tijd om wat te lunchen in een lokaal café en bekijk enkele van de mooie huisjes in Bourton-on-the-Water.

Vanuit Londen: 5-daagse uitstap Devon en Cornwall

10. Vanuit Londen: 5-daagse uitstap Devon en Cornwall

Ontdek het landschap en de geschiedenis van het wilde zuidwesten van Engeland tijdens deze 5-daagse uitstap met een minibus. Tijdens deze uitstap krijg je een unieke kijk op een prachtig deel van Groot-Brittannië. Je ziet het beste van Devon en Cornwall, waaronder de Jurassic Coast, Dartmoor, Lands End, Tintagel Castle, 2 nachten in de Romeinse stad Exeter en 2 nachten in de havenplaats Falmouth. Dag 1 Je vertrekt uit Londen en reist door het oude koninkrijk Wessex naar de historische stad Winchester. De voormalige hoofdstad van het Angelsaksische Engeland herbergt een prachtige kathedraal en de Norman Great Hall. Vanuit deze levendige stad ga je naar een kalmere maar net zo interessante plek, de stenen cirkel van Stonehenge. Nadat je deze mystieke plek hebt verkend, ga je verder naar Exeter, de meest zuidwestelijke versterkte nederzetting van de Romeinen waar je 2 nachten verblijft. Dag 2 Je brengt de ochtend door met het verkennen van de prachtige wildernis van Dartmoor, de oude Clapper Bridge in Postbridge en het historische marktdorp Tavistock, waar Francis Drake vandaan komt. In de vroege middag ga je terug naar Exeter om de Romeinse plaats met zijn ondergrondse passages, oude muren, het Royal Albert Memorial Museum en de beroemde 12e-eeuwse kathedraal te verkennen. Dag 3 Je reist naar het westen naar het hart van de Arthur-legende en het Keltische koninkrijk Cornwall. Onder de hoogtepunten van de dag zijn de oude hoofdstad van Cornwall, Launceston, met zijn 12e-eeuwse Noormanvesting die over Bodmin Moor uitkijkt, en het Elizabethaanse vissersdorp Boscastle. Geniet van een cream tea, wandel over de prachtige landtong of leer meer over hekserij in het Museum of Witchcraft. Je gaat verder naar de westkust en het romantische Tintagel Castle, geboorteplaats van Koning Arthur, alvorens je naar het zuiden gaat naar het universiteits- en kustplaatsje Falmouth waar je 2 nachten verblijft. Dag 4 Verken het westelijkste puntje van Engeland tijdens deze prachtige dag, bekijk St. Michael's Mount, het ongelooflijke Minack Theater, dat gebouwd is op de rotsen en over de Atlantische Oceaan en het prachtige National Trust-strand in Porthcurno uitkijkt. Misschien kom je in Penzance wel piraten tegen! Het westelijkste deel van Engeland strekt zich uit tot Lands End en volgt daarna de prachtige kustlijn, met winderige stukken land en oude stenen Keltische gemeenschappen, richting de kunstzinnige haven St. Ives. Je gaat terug naar Falmouth om de nacht door te brengen. Dag 5 Op deze ochtend zeg je Cornwall gedag en reis je terug via het platteland van Devon waar je pauzeert om foto's te maken en wat te drinken. In het beroemde plaatsje Glastonbury ga je vervolgens lunchen. Glastonbury Tor torent hoog boven het plaatsje uit en heeft mythische connecties met Koning Arthur en Avalon. Vanaf hier ga je terug in oostelijke richting naar Londen, een stad die een volledig andere ervaring biedt dan wat je in het magische Devon en Cornwall hebt meegemaakt. Je verblijft in diverse leuke B&B's en pensions van lokale eigenaars met en suite faciliteiten, in een rustige en mooie omgeving in het mooie zuidwesten van Engeland.

Veelgestelde vragen over Couleur locale & buurttours in Londen

Welke andere activiteiten dan Couleur locale & buurttours zijn de moeite waard in Londen?

Welke Couleur locale & buurttours in Londen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Londen

Wil je alle activiteiten in Londen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Londen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.693 beoordelingen

Minivan was makkelijk te vinden halverwege busstation zoals aangegeven, eigenlijk makkelijker dan gezegd. Tourgids Dan was erg goed en had veel verhalen, ook over Londen. De Cotswolds waren erg mooi en leuk om te zien. Oxford was echt teveel om in 2 uur te bekijken dus aan te raden is om dat los te doen of 2 dagen van te maken. Uiteindelijk een mooie vermoeiende dag met veel indrukken, aardige mensen en veel nieuwe kennis!

Vlotte start van vertrek, alles op tijd. De mooiste 4 dorpen van Engeland wederom bezocht. Je krijgt er nooit genoeg van. Prima uitvoering van de tour met GO. Fijne muziek en uitleg onderweg. Kortom een heerlijke dag.

De tour met Matt was zeer aangenaam. Hij heeft veel grappige achtergrondinformatie en je voelt je helemaal in goede handen

Heel mooie uitstap, voldoende tijd om alles te bezoeken, lekker te eten. Kevin was een fantastische gids!

Een zeer mooie en zeer aan te bevelen tour. Je komt op plekken die je anders niet zou zien :)