Kies data
Londen

Dagtrips

Londen Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Van Londen: halve dagtour Stonehenge met audiogids

1. Van Londen: halve dagtour Stonehenge met audiogids

Verken een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld tijdens een ochtend- of middagexcursie naar Stonehenge. Rij vanuit Londen met airconditioning naar de site en bewonder onderweg het Engelse landschap. Er is tijdens de excursie geen gids, maar er zijn audiogidsen beschikbaar bij aankomst.  Gelegen op de vlakte van Salisbury op het platteland van Wiltshire, werd het cluster van 40-ton rotsen meer dan 5.000 jaar geleden gebouwd. Hoewel de functie van Stonehenge nog steeds een kwestie van felle discussies is, weet men wel dat het Unesco-werelderfgoed bekend staat als eeuwenlange plaats van heidense aanbidding. Je ontdekt zelf terwijl je de geschiedenis achter het buitengewone monument ontdekt. Een nieuw bezoekerscentrum van wereldklasse is nu een korte pendelbus verwijderd van de site met de steencirkel en combineert geavanceerde audiovisuele middelen met tentoonstellingen van oude voorwerpen.

Van Londen: Cotswolds-tour van een hele dag met lunch

2. Van Londen: Cotswolds-tour van een hele dag met lunch

Geniet van de glooiende heuvels van de Cotswolds en bezoek 4 van de mooiste dorpen - Burford, Bibury, Bourton-on-the-Water en Stow-on-the-Wold. Reis door de Cotswolds, een gebied dat schijnbaar onveranderd is gebleven met het verstrijken van de tijd. Zie glooiende landschappen, droge stenen muren, schilderachtige kerken en beekjes die langs kleine dorpjes en charmante gehuchten tuimelen. Tijdens deze dagexcursie vanuit Londen begin je je tour in Burford, waar de prachtige High Street afloopt naar de rivier de Windrush. Bekijk de kleine theehuizen van de stad voordat je naar het zuiden gaat naar het pittoreske Bibury voor de lunch. Dineer in een van de mooiste dorpjes van Engeland. Een 2-gangenmaaltijd wacht op u in het hart van de Cotswolds in het Swan Hotel. Het restaurant, met uitzicht op de rivier de Coln, is gehuisvest in een 17e-eeuwse voormalige koetsiersherberg en serveert een populair scala aan traditionele gerechten, evenals ales en heerlijke wijnen. Verken Bourton-on-the-Water, een van de mooiste dorpen in de Cotswolds. Daarna reis je naar Stow-on-the-Wold, een klein marktstadje dat bekend staat om zijn jaarmarkten. Geniet van een begeleide wandeling door het stadscentrum voordat je terugkeert naar Londen.

Vanuit London: ochtend- of avondtour naar Stonehenge

3. Vanuit London: ochtend- of avondtour naar Stonehenge

Bezoek een van de beroemdste prehistorische monumenten ter wereld wanneer je Londen per bus verlaat voor een bezoek aan het mythische Stonehenge. Sluit je tour af met een optionele maaltijd - de klassieke Britse fish and chips. Verken dit UNESCO-werelderfgoed met een downloadbare meertalige udiogids om meer te weten te komen over de mysteries rond dit ongelooflijke megalithische monument. Bewonder de 40-ton wegende rotsen die alleen op een groot stuk open land staan. Het merkwaardige bouwwerk Stonehenge, een staaltje van ingenieurskunst en design dat bijna 5.000 jaar oud is, blijft historici in onenigheid houden over het precieze doel. Theorieën zijn onder meer dat Stonehenge een tempel voor de zon was, een uitgebreide begraafplaats, en zelfs dat Merlijn een reus voor hem het bouwwerk liet bouwen. Bepaal je eigen mening terwijl je dit wonder van de prehistorische wereld in jouw eigen tempo verkent en leer over de oorsprong ervan. Sluit je tour af met een optionele maaltijd van fish and chips, een Britse favoriet geserveerd op een klassieke Londense locatie.

Vanuit Londen: dagtour door de Cotswolds

4. Vanuit Londen: dagtour door de Cotswolds

Trek er vanuit Londen op uit en breng een ontspannende dag door met het verkennen van het typisch Britse platteland van de Cotswolds, een omgeving die bekend staat om het prachtige groene landschap, gezellige dorpjes en huisjes van honingkleurige stenen. Tijdens deze trip in een klein groepje breng je de dag door met het verkennen van een aantal bezienswaardigheden van de Cotswolds en de rustigere, minder drukke gebieden van het platteland. De eerste stop van de dag is het pittoreske stadje Bourton-on-the-water. Deze mooie locatie, liefdevol bekend als 'het Venetië van de Cotswolds', is een van de meest pittoreske stadjes in de Cotswolds en een populaire toeristische bestemming. Neem ruim de tijd om te wandelen langs de rivier, te dwalen over de kleine bruggen en de stenen huisjes te bewonderen. De volgende stop is Stow-on-the-Wold, een mengelmoes van oude herbergen en antiekwinkels rondom het marktplein. Stow is eeuwenlang een handelscentrum in de Cotswolds geweest en is van oudsher bekend als de locatie waar de laatste slag van de Engels Burgeroorlog in 1646 plaatsvond. Het dorp heeft velen, waaronder JRR Tolkien, geïnspireerd en als je er toch bent, bezoek dan de oudste pub van Engeland voor een traditionele Britse lunch.  Vervolg je tocht door het hart van de Cotswolds naar de volgende halte Bibury, dat veelal wordt beschouwd als het mooiste dorp van heel Engeland. Wandel langs de kalme rivier en bekijk de kenmerkende Arlington Row; een aantal van wevershuisjes die nu tot de symbolen van de Cotswolds behoren, zoals op de bovenstaande afbeeldingen is te zien. Bibury mag tijdens je bezoek aan de Cotswolds niet ontbreken, dus je krijgt alle gelegenheid om het dorp te verkennen. De laatste stop van de dag is het kleine dorpje Burford, dat bekend staat als de 'Toegangspoort tot de Cotswolds'. Burford is een middeleeuws dorpje dat vrijwel onveranderd is gebleven en waar veel gebouwen bijna 600 jaar oud zijn. De prachtige kerk behoort tot de oudste van de regio, maar maak, naast een bezoek aan de kerk, ook een wandeling door de mooie hoofdstraat en een verkenningstocht door het dorp. Rond 17:30 uur keer je weer terug naar het Mercure Kensington Hotel, Londen.

Dagtour Downton Abbey, Oxford en Bampton vanuit Londen

5. Dagtour Downton Abbey, Oxford en Bampton vanuit Londen

Verken Oxford, de City of Dreaming Spires, de thuisbasis van een van 's werelds oudste universiteiten. Bewonder de architectonische hoogtepunten van de vele hogescholen. Het volgende op deze 10-uur durende tour is een bezoek aan Bampton, de setting voor de buitenste dorpsscènes in Downton Abbey. Zie de kerk, het huis van Matthew Crawley's moeder, huizen die zijn omgevormd tot het postkantoor en verschillende pubs. Ga naar Highclere Castle, de buitenplaats van de graven van Carnarvon. De rondleiding door de openbare ruimtes van het kasteel omvat de prachtige grote zaal, de bibliotheek, zitkamers en andere kamers in Downton Abbey. Neem een exemplaar van het boek van Lady Carnarvon mee naar huis als aandenken aan uw bezoek.

Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

6. Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

Verlaat Londen in een comfortabele touringcar en ontdek de charmes van het Engelse platteland tijdens een tour van een hele dag die je langs beroemde, historische plaatsen brengt. Bekijk de charmante straten van Windsor, de iconische Romeinse baden van Bath en de indrukwekkende stenen structuur van Stonehenge met je gids. Na het vertrek in de ochtend rijd je direct naar Windsor. Ontdek de 17e-eeuwse historische monumenten, verbonden door geplaveide straatjes. Je kunt ook het huis van koningin Elizabeth II bezoeken en een kijkje nemen in het oudste en grootste kasteel ter wereld. Ga vervolgens naar Stonehenge. Ontdek de gigantische stenen op Salisbury Hill. Vervolgens rij je verder naar Bath op de hellingen rondom de rivier Avon. Ontdek de eerste stad in Engeland die aan het Unesco Werelderfgoed werd toegevoegd.Bezoek de 15e-eeuwse Bath Abbey en de romantische Pulteney Bridge, geïnspireerd door de Ponte Vecchio in Florence.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

7. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag vol Engels erfgoed en bezoek het prachtige Windsor Castle, het fascinerende Stonehenge en de bijzondere universiteitsstad Oxford. Tijdens deze 11 uur durende dagtrip vanuit Londen verken je in snel tempo deze unieke locaties met onderweg interessante toelichting van je gids. Begin je dag op Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM Koningin Elizabeth II. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar je één van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Je gaat vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds een mysterie wanneer het gaat om verbazingwekkende menselijke technieken. Verken de prehistorische stenen cirkel en kom meer te weten over de theorieën rond de constructie ervan. Je gaat verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "de stad der dromerige spitsen". Deze stad is al een leerplaats sinds 1249, en tevens een fijne locatie om te ontdekken tijdens een wandeling.

Londen: Canterbury Cathedral, Dover Castle en White Cliffs

8. Londen: Canterbury Cathedral, Dover Castle en White Cliffs

Tijdens deze dagexcursie vanuit Londen is de historische kathedraal van de stad Canterbury jouw eerste stop. Er is genoeg te zien in Canterbury, inclusief de kathedraal, St. Martin’s Church en St. Augustine's Abbey. Al sinds de middeleeuwen reizen pelgrims af naar de Canterbury Cathedral, en vandaag de dag is het nog steeds een populaire bestemming met bezoekers uit de hele wereld. Je reist verder naar de kust voor de krijtrotsen van Dover, een van de meest spectaculaire kenmerken van de natuur van het land. Als icoon van Groot-Brittannië, zijn de White Cliffs al eeuwenlang een teken van hoop en vrijheid. Maak een wandeling langs de kliffen en kijk uit over het drukke Engelse Kanaal. Op een heldere dag kun je Frankrijk zien. Niet ver van de White Cliffs of Dover vind je Dover Castle, een van de grootste kastelen van het land, strategisch geplaatst op het kortste oversteekpunt naar het Europese vasteland. Het kasteel heeft een prominente rol in de geschiedenis van Groot-Brittannië gespeeld, en dateert uit de IJzertijd. Een Romeinse vuurtoren en een Angelsaksische kerk staan nog steeds op het terrein. Toegang tot het kasteel is in de tour inbegrepen en je hebt hier ook wat tijd om zelf het terrein te verkennen.

Van Londen: Cotswolds Villages-tour met kleine groep

9. Van Londen: Cotswolds Villages-tour met kleine groep

Vertrek vanuit Londen en laat de drukke straten van de stad achter je terwijl je richting de Cotswolds gaat, het grootste Designated Area of Outstanding Natural Beauty in het VK. Met zijn rustieke landelijke charme, glooiende heuvels, levendige marktsteden en pittoreske dorpjes, beslaat de Cotswolds bijna 800 vierkante mijl ongerept landschap. Maak een kleine groepsreis door de glooiende heuvels, de thuisbasis van enkele van de beroemdste en meest historische steden en dorpen van Engeland. Een Area of Outstanding Natural Beauty, deze bergketen in het westen van het centrum van Engeland staat vol met pittoreske dorpjes gebouwd van Cotswold-steen, prachtige kerken en uitgestrekte landhuizen. Terwijl je je een weg baant door kleine dorpjes en historische marktsteden, krijg je de gelegenheid om de honingkleurige huisjes van Bourton-on-the-Water, Bibury en Burford te verkennen. Hoogtepunten zijn onder meer een prachtige rij 17e-eeuwse wevershuisjes en een rustige rivier die door het 'Venetië van de Cotswolds' stroomt.

Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford en dorpen Cotswolds

10. Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford en dorpen Cotswolds

Je vertrekt uit Londen en reist met een luxe Mercedes-minibus om de ochtend door te brengen met het verkennen van de prachtige universiteitsstad Oxford. Wandel tussen de geklasseerde gebouwen en colleges en beklim een van de uitkijkpunten om een adembenemend uitzicht op de torenspitsen te krijgen. Bewonder de meesterwerken van kunst en antiquiteiten in het Ashmolean Museum en ga dan naar de schilderachtige dorpjes van de Cotswolds om kleine huisjes gebouwd van traditionele steen te zien. Bezoek het dorp Burford, de toegangspoort tot de Cotswolds, en ervaar het kleine stadje met een enorm karakter en diepte. Breng tijd door in  een extra Cotswold dorp. Maak vervolgens de korte reis naar Bibury en maak van de gelegenheid gebruik om naar de beroemde Arlington Row te wandelen.

Populaire Dagtrips in Londen

Sitemap Londen

Wil je alle activiteiten in Londen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Londen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 9.354 beoordelingen

Erg handig, praktisch en zeker ook interessant om te doen als je Londen bezoekt. Wij hebben eerst de hele busrit uitgezeten (2 uur) en hebben tijdens de rit bekeken waar we eruit wilden. We konden de gehele dag gebruik maken van de Hop on Hop off.

Vlotte start van vertrek, alles op tijd. De mooiste 4 dorpen van Engeland wederom bezocht. Je krijgt er nooit genoeg van. Prima uitvoering van de tour met GO. Fijne muziek en uitleg onderweg. Kortom een heerlijke dag.

Geweldig! Als je van harry potter houd is dit echt de ultieme harry potter beleving. De echte reusachtige sets en decors. Het is groter dan je denkt.

Heel mooie uitstap, voldoende tijd om alles te bezoeken, lekker te eten. Kevin was een fantastische gids!

Goed georganiseerd en met Amber als enthousiaste gids was het een perfecte dag