Kasteel Highclere

Downton Abbey filmlocaties & Highclere kasteel tour

Product ID: 61489
Gecertificeerd

Vanaf € 190 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
1 dag
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Geniet van een tour door het Highclere kasteel en de tuinen
 • Neem een privétour door het landhuis Yew Tree Farm (Cogges landhuis) voordat het zijn deuren opent voor het publiek
 • Bezoek Downton village (Bampton), een prachtige dorpje in het gebied van Cotswolds
Overzicht
Geniet van een dagtrip vanaf London inclusief toegang tot bezienswaardigheden zoals Highclere Castle en Yew Tree Farm, plus een bezoek aan Downton village en Downton Church. Reis in comfort met een grote coach en met een Downton Abbey expert als gids.
Wat te verwachten
Laat Londen in de ochtend achter je en maak een eerste stop bij Yew Tree Farm (Cogges Manor Farm), het thuis van de Downton Abbey boeren. Dit prachtige, goed onderhouden 13e eeuwse landhuis is gesitueerd op de oevers van de rivier Windrush en werd gefilmd tijdens de vierde Downton Abbey series.

Tijdens het begin van de vijfde serie werd de boerderij het huis van het stiekem geliefde kind van Lady Edith. Tijdens de zesde serie trok Mr. Mason in dit huis met hulp van Daisy.

Geniet van een thee of koffiepauze bij aankomst in het opgeknapte rustieke Cow Shed café en neem vervolgens een tour en leer over de gebeurtenissen tussen de landeigenaren en de landpachters, die een rol speelden in de serie. Jouw Yew Tree boerderij tour vindt in alle rust plaats voordat het is geopend voor andere bezoekers!

Na het bezoek aan de boerderij, gaat de tour verder naar Downton village, dat eigenlijk Bampton heet; een prachtig, goed onderhouden dorpje in Oxfordsire Cotswolds. Dit dorp is vaak gebruikt tijdens het filmen van de populaire tv-serie als Downton village.

Tijdens de middag ga je naar het Highclere kasteel, het thuis van de Grantham familie. Hier heb je tijd om de tuin van Monk te bekijken, de White Border, de Secret Garden en de Wood of Goodwill. En natuurlijk is er tijd voor een lichte lunch in de tearooms van de keukens van het kasteel.

Jouw toegangsticket tot Highclere is geldig van 13:30-15:30 uur, genoeg tijd om te relaxen, te genieten van lokaal geproduceerd eten en van het kasteel en de tuinen.

De Carnarvon familie leefde in het Highclere kasteel sinds 1679. In 1838 heeft de derde Graaf van Carnarvon, Sir Charles Barry de opdracht gegeven om het kasteel om te toveren in een opvallend landhuis. Tijdens de Great War heeft het huis gediend als een ziekenhuis en vanaf 1922 werd het weer gebruikt als een huis.

De huidige Graaf en zijn vrouw, de Gravin van Carnarvon, leven gedeeltelijk in het kasteel en gedeeltelijk in hun eigen huis. Zij zijn zeer betrokken bij het onderhoud van het kasteel en de plannen voor de toekomst.

Bij binnenkomst volg je een route door het kasteel met een gids in iedere kamer; de salon, de bibliotheek, de eetkamer, de muziekkamer, de tekenkamer en de rookkamer. Ook kun je de rode trappen opgaan om een aantal slaapkamers te bekijken en de galerij voordat je de weg weer naar beneden neemt via de eikenhouten trappen naar de salon in het midden van het kasteel.
Inbegrepen
 • Retour transport
 • Transport met chique bus
 • Een vriendelijke Downton Abbex expert als gids
 • Toegang tot Yew Tree Farm met een exclusieve privé tour van het huis
 • Bezoek Downton village (Bampton) met toegang tot het gebouw dat gebruikt werd als Downton Cottage ziekenhuis
 • Toegang tot het kasteel Highclere en zijn tuinen plus een tour
Niet inbegrepen
 • Eten en drinken
 • Fooien
Trefpunt

Tegenover het Great Portland Street metrostation, uitgang International Student House building (Great Portland Street 229, London WIW 5PN) (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Vanwege de beperkte beschikbaarheid van Highclere Castle tickets is dit product 100% niet restitueerbaar.

Vanaf € 190 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (2 Beoordelingen)

Georganiseerd door

International Friends

Product ID: 61489