Downton Abbey locaties: Dorp en Platteland

Product ID: 30021

Vanaf € 72 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
10 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Bezoek Londen en de schattige dorpjes in Oxfordshire gebruikt als locaties voor de magische wereld van Downton Abbey
  • Ontdek Inns of Court in Londen, waar verschillende scènes zijn opgenomen
  • Bekijk afleveringen van Downton Abbey terwijl je tussen de locaties reist
  • Geniet van een Cotswolds Platter lunch bij de Yew Tree Farm
Overzicht
Zorg dat je je gedraagt op deze dagtour van de filmlocaties in Londen en Oxfordshire van de tv-serie Downton Abbey. Bekijk afleveringen onderweg naar de prachtige dorpjes Downton en Kibbymoorside, en bezoek Yew Tree Farm.
Wat te verwachten
Tijdens deze dagtour verken je een aantal filmlocaties van Downton Abbey in Londen en op het platteland van Oxfordshire. Tot de Londense hoogtepunten behoren locaties met historische gebouwen en geplaveide straten, evenals grote huizen, clubs en restaurants met een aristocratische en Koninklijke achtergrond. Nadat je de drukte van de stad verlaat zal je 's middags Downton Village bezoeken en genieten van de pittoreske dorpjes en het landschap van Cotswold. De tour biedt je - al reizend met een minibus - inzicht in het produceren van de show waarbij je de verhalen ontdekt achter enkele van de locaties die je bezoekt.

Deze tour gaat van start in het centrum van Londen en neemt je mee naar de Inns of Court, een populaire filmlocatie. Je ziet met eigen ogen de kliniek die Lady Edith bezocht en waar ze haar zwangerschap ontdekte. Je bekijkt ook de Russische Vluchtelingenkerk waar Price Kuragin verblijft, treed in de voetsporen van Mr. Bricker & Cora als ze een wandeling maken, en spot het café waar Tom, Lady Rose en de Jazz-zanger Jack Ross, bespioneerde. Je ziet de buitenkant van Lord Gillingham's herenhuis, het Liverpool Grand Hotel en het Grantham House. Nadat je London Town hebt verkend, is het tijd om naar het platteland te gaan. De eerste locatie die je bezoekt ligt ongeveer 70 mijl buiten de stad, de reis duurt (afhankelijk van het verkeer), ongeveer 1,5-2 uur.

Bij aankomst in de historische 10de-eeuwse hoeve, de Yew Tree Farm, die voorkomt in reeks 4 en 5, kun je genieten van een gratis Cotswolds Platter lunch. Hierna krijg je een rondleiding door de hoeve, die je wellicht ook herkent als het huis van Mr. Drewe, de huurder die ermee instemde om Lady Edith's dochter in het geheim op te voeden.

Vanaf hier ga je op pad naar het hart van het landelijke Oxfordshire, waarvan verschillende dorpen in de wereld van Downton Abbey terugkomen. Je ziet 'Kirbymoorside', waar Anna's bus wegreed bij de pub, waar Bates werkte toen hij Downton Abbey verliet. Er is een korte stop bij de kerk die Matteüs en Edith bezoeken in seizoen 1 (aflevering 3). Je passeert de pub, waar Branson en Lady Sybil schaken in seizoen 2. Het meest opvallende is Downton Village, waar je een rondleiding door het dorp zal krijgen en de vertrouwde omgeving, zoals de buitenkant van Downton Hospital, het dorpscafé, het voormalige huis van Matthew Crawley, en de plaatselijke kerk, met eigen ogen zal zien . Na deze rondleiding mag je het dorp zelf verkennen.

De tour eindigt bij Temple Station.
Inbegrepen
  • Gids
  • Vervoer per minibus
  • Cotswolds Platter lunch bij de Yew Tree Farm
Niet inbegrepen
  • Fooien (optioneel)
Trefpunt

Tref elkaar bij het Temple Underground Station (District en Circle lijnen). Je gids staat naast de ingang van het station. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• Let wel dat deze tour je niet meeneemt naar Downton Abbey wegens de beperkte openingstijden van Highclere Castle.

Vanaf € 72 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (1 beoordeling)

Georganiseerd door

Brit Movie Tours

Product ID: 30021