Shilton Village

Downtown Abbey filmlocaties & Blenheim Palace dagtour

Product ID: 46030
Gecertificeerd

Vanaf € 161 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
11 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Bekijk het Downton dorp, de Downton kerk en nog veel meer
 • Bezoek de bijzondere stadjes in Oxfordshire Cotswold
 • Neem een tour door Blenheim Palace, de geboorteplaats van Winston Churchill
Overzicht
Beleef een dag zoals in Downton Abbey op de Oxfordshire Cotswolds. Geniet van een heerlijke lunch in het pitoreske stadje Burford gevolgd door een tour door het Blenheim Palace, de geboorteplaats en thuishaven van Sir Winston Churchill.
Wat te verwachten
Laat Londen even voor wat het is en ga op weg naar de kalksteenheuvels van Oxfordshire om de belangrijkste filmplekken van de hitserie Downtown Abbey te bekijken.

De eerste stop van deze dagtour is de Yew Tree Farm (Cogges). Na een pauze voor thee of koffie in het gezellige aangeklede en rustieke Cogges café geniet je van een tour en leer je over de relatie tussen de pachters en de eigenaren van een boerenbedrijf.

Vervolgens neem je een korte rit naar Bampton, een idyllisch Oxfordshire Cotswold dorp. Het dorp is veelzijdig gebruikt tijdens het filmen van Downton. De Bampton bibliotheek was de plek van het Downton Cottage Ziekenhuis en de operaties van de doktoren. De St. Mary's kerk werd gebruikt als de Downton kerk en de Churchgate House werd gebruikt als het familiehuis van de Crawleys. Loop langs de straat die werd gebruikt voor de scènes van de winkels, het postkantoor en de Grantham Arms.

Het bijzondere stadje Burford, dat normaliter bekend staat als de Gateway naar de Cotswolds, is een uitstekende plek voor de lunch. Hier heb je namelijk de kans om de bekende Wool kerk te bewonderen, die gebouwd kon worden door de rijkdom van de wolhandel. Slenter vervolgens over de Middeleeuwse markt.

Na de lunch geniet je van een rit door het platteland van Oxfordshire Cotswolds. Neem een stop en route bij de Swan Inn in Swinbrook. De Swan Inn werd gebruikt als de plek waar Lady Sybil er van door ging met Branson, de chauffeur van de familie!

Bij het naderen van het Blenheim Palace zie je de graven van Sir Winston en Lady Churchill in het stadje van Bladon.

Aangekomen bij het Blenheim Palace begint de tour met een introductie van het boven en beneden leven van een hiërarchische samenleving. Dit historische gebouw, dat werd gebouwd in de 18e eeuw voor de eerste Duke van Marlborough, John Churchill, was de geboorteplaats van Winston Churchill in 1874.

Ontdek hoe de aristocratie leefde en hoe de ontvangstruimten steeds belangrijker werden terwijl je door de ruimtes wandelt.

Na deze bezichtiging van het huis is er tijd voor een wandeling door de tuinen, waar de tempel van Diana te vinden is en waar Sir Winston Churchill een huwelijks aanzoek deed aan Clementine Hozier in 1908.
Inbegrepen
 • Vervoer met chique mini-bus
 • Bezoek Downton village (Bampton)
 • Bezoek Yew Tree Farm (Cogges)
 • Fotomomenten bij Oxfordshire Cotswold dorpen
 • Toegang tot Blenheim Palace
 • Een dag lang professionele begleiding met een gids
Niet inbegrepen
 • Bezoek aan Highclere kasteel
 • Eten en drinken
Trefpunt

Great Russell Street, buiten de hoofdingang van het British Museum, WC1B 3DG Londen. Wees om 07.20 bij het trefpunt. (Openen in Google Maps)

Vanaf € 161 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (1 beoordeling)

Georganiseerd door

International Friends

Product ID: 46030