Londen
Harry Potter-tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Londen Harry Potter-tours: Onze meest aanbevolen

Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

1. Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

Treed in de voetsporen van je favoriete tovenaar en heksen terwijl je door de dreuzelwereld van Londen loopt. Je gids is, net als jij, een enorme Harry Potter-fan en zal je tijdens de tour doen verbazen met een scala aan verbazingwekkende weetjes.  Je ontmoet je gids en begint je avontuur door uit te zoeken in welk huis van Zweinstein je thuishoort. Je neemt het op tegen andere Huizen in een interactieve quiz en bekijkt de plaatsen die J.K. Rowling inspireerden , van Shakespeare's Globe tot de Londense steegjes die Knockturn Alley inspireerden. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan De Lekke Ketel, de geheime tovenaarsherberg. Ontdek ook de echte Wegisweg, waar Harry zijn eerste toverstaf kocht. Je zult zelfs de brug zien die in 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' werd vernietigd door de Dooddoeners.  Voor een deel van je rondleiding kun je ervoor kiezen om de Londense metro te nemen of een korte boottocht over de Theems. Beide opties volgen deze route 1. Southwark Cathedral 2. Borough Market 3. The Golden Hinde 4. Winchester Palace 5. The Clink Prison Museum 6. Shakespeare's Globe 7. Millennium Bridge 8. De school van Daniel Radcliffe 9. De London Eye 10. De rivier de Theems 11. De pub van Sherlock Holmes 12. Great Scotland Yard 13. Goudgrijps Tovenaarsbank 14. 's Werelds kleinste politiebureau 15. Trafalgar Square 16. Knockturn Alley 17. Diagon Alley 18. Palace Theatre

Harry Potter Studio's met privévervoer vanuit hartje Londen

2. Harry Potter Studio's met privévervoer vanuit hartje Londen

Ga op een betoverende reis in de wereld van Harry Potter op een dagtocht van Londen naar de Warner Bros. Studios, inclusief toegangskaarten en retourtransfer vanuit Londen. Ga vanuit het centrum van Londen met een privéauto op weg naar de studio's en ontdekt bij aankomst alle geheimen van je favoriete 'Harry Potter'-verhalen. Betreed een andere wereld tijdens een wandeling door de Wegisweg. Zie winkels zoals Klieder en Vlek en de Toverstafwinkel van Olivander. Ga naar Zweinstein en bekijk de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus en de kamers van Griffoendor. Bewonder Perron 9¾ en de Zweinsteinexpres. Je komt te weten hoe de speciale effecten werken en bewondert de kostuums en rekwisieten die de films zo echt doen lijken. Geniet, voordat je terugkeert naar de wereld van de Dreuzels, nog van een lekker boterbiertje of koop wat souvenirs bij de studiowinkel.

London: Warner Bros. Studio-tour en tocht over de Theems

3. London: Warner Bros. Studio-tour en tocht over de Theems

Maak een uitstapje vanuit Londen om je onder te dompelen in de wereld van Harry Potter in de Warner Bros. Studio-tour. Bekijk jouw favoriete personages, verbazingwekkende sets, en maak zelfs een wandeling door het Verboden Bos. Geniet van een rondvaart over de Theems en leg enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Londen vast. Ga naar de studio in Leavesden, Watford, en betreed de magische wereld van Harry Potter. Bewonder de spectaculaire decors die voor de iconische films zijn gemaakt, waaronder de Grote Zaal en Perron 9 en 3/4. Wandel door de Wegisweg en bewonder de kostuums en rekwisieten die het boek tot leven brachten. Bezoek de nieuwste uitbreiding van de studio en loop door Goudgrijp, de tovenaarsbank. Vind de Van Detta Kluis, een galerij van kobolden, en zie voor jezelf het Zwaard van Griffoendor, Helga Huffelpufs Beker, en een van Voldemort's beruchte Gruzielementen. Stap aan boord van jouw sightseeingcruise over de Theems bij Westminster of Tower Pier, en geniet van het gemak van in- en uitstappen om te zien wat Londen te bieden heeft. Bekijk de Tower of London, The Houses of Parliament, The London Eye, Tower Bridge, de Cutty Sark, het Royal Observatory, Borough Market en nog veel meer.

Londen: Harry Potter Studio-tour en Oxford-dagtrip

4. Londen: Harry Potter Studio-tour en Oxford-dagtrip

Verlaat Londen voor een betoverend dagje uit op de Warner Bros.. Studiotour-The Making of Harry Potter, gevolgd door een bezoek aan de Universiteit van Oxford. Geniet van een begeleide wandeling langs beroemde universiteitsgebouwen, kloostergangen en vierhoeken en geplaveide pleinen, staande in de schaduw van de beroemde 'dromende torenspitsen'. In dit hart van de heilige academia zie je de Bodleian Library, Radcliffe Camera, het Sheldonian Theatre en geselecteerde colleges. Er zijn 38 onafhankelijke, autonome hogescholen aan de universiteit en je passeert vele tijdens de rondleiding. Na je rondleiding zal er wat vrije tijd voor je zijn om alles te ontdekken wat Oxford te bieden heeft in je eigen tempo.  Na een fantastische rondleiding en vrije tijd in Oxford, is het ongeveer een uur rijden naar de Warner Bros. Studiotour, waar je je magische ervaring begint bij The Making of Harry Potter. Ontdek geheimen achter de schermen, bekijk enkele van de meest herkenbare set-features uit de Harry Potter-films: de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus, de kamer van Griffoendor, het Ministerie van de Toverkunst, 4 Privet Drive, de Wemel-keuken, Zweinsteinexpres en de Wegisweg! Stap in de originele Zweinsteinexprestrein en zie een recreatie van Platform 9-3/4. Je verkent de treinwagonset uit het interieur die tijdens het filmen werd gebruikt en maakt een selfie met een bagagekarretje terwijl deze door de bakstenen muur van het station verdwijnt! Zie rekwisieten, leer technieken voor het maken van films en neem de magie op die werd vastgelegd in de werkstudio's waar alle Harry Potter-films werden gemaakt. Na een echt magische dag, is het tijd om de bus in te stappen en terug te gaan naar Londen, terug naar je ophaallocatie. 

Warner Bros Studio: Making of Harry Potter - rondleiding

5. Warner Bros Studio: Making of Harry Potter - rondleiding

Je reis begint in het centrum van Londen wanneer je de City Wonders-medewerker ontmoet. Pak de rechtstreekse trein naar Warner Bros. Studio Tour London. Word begroet door een toegewijde gids die wonderen voor je onthult tijdens de door langs de originele filmsets, attributen en kostuums van alle acht Harry Potter films. Je ontvangt een headset zodat je geen enkel interessant behind-the-scenes feitje mist. Aan het einde kun je ervoor kiezen om opnieuw de studio in te gaan en op een bezemsteel over Londen te vliegen via het groene scherm. Of om de volledige Harry Potter merchandise te ontdekken in de Studio winkel.     Je onvergetelijke ervaring start met een korte film in de bioscoop voordat je de iconische Grote Hal binnengaat. Daar begint de tour echt. Je gids deelt productiegeheimen en kennis van ingewijden met je en licht de processen toe die men gebruikte om de films tot leven te laten komen. Deze unieke ervaring is de beste manier om de behind-the-scenes magie van de Harry Potter films te voelen. Neem een kijkje in het kantoor van Perkamentus, loop langs de geplaveide weg-is-weg™, waar je ook de etalages van Olivanders™, Klieder & Vlek™, de Tovertweelings Topfopshop™, de bank Goudgrijp™ en Braakbals Uilenboetiek™ vindt. Bezoek het originele Zweinsteinexpress™ locomotief en een nabootsing van Platform 9 ¾™. Klim aan boord van de trein en poseer met een bagagetrolley terwijl deze door de muur van het platform verdwijnt. Geniet van andere memorabele sets uit de Harry Potter films waaronder de gemeenschappelijke kamer van Griffoendor™, de slaapzaal van de jongens, Hagrid’s™ hut, het schoollokaal van de toverdrankjesles en het kantoor van professor Omber™ in het Ministerie van Magie terwijl je betoverd wordt door de geheimen en inzichten van je gids.      Na het einde van je rondleiding kun je terug naar binnen gaan en de Warner Bros. Studio Tour London zelf verkennen, een souvenir uitkiezen in de Studio Shop of koffiedrinken in het Studio Tour Cafe. De City Wonders-medewerker regelt het treinticket terug naar het centrum van Londen en zorgt dat je alle informatie voor een ontspannen terugrit hebt.    Studio Tour London heeft voorheen een speciaal onderdeel georganiseerd dat volledig aan het vierde deel van de magische filmreeks gewijd is, waarbij de geheimen van de personages, de kostuums en de rekwisieten die de film zo speciaal maakten onthuld worden. De rondleiding Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter is de enige tour in z'n soort. Hier maak je herinneringen die je je hele leven bijblijven.

Londen: kleine groep Warner Bros. Studio Tour

6. Londen: kleine groep Warner Bros. Studio Tour

Loop over de beroemde straatstenen van de Wegisweg, met de etalages van Olivanders, Klieder & Vlek, de Tovertweelings Topfopshop, de bank Goudgrijp en Braakbals Uilenboetiek. Zie iconische rekwisieten uit de Harry Potter-films, waaronder Harry’s Nimbus 2000 en Hagrid’s motorfiets en de Steen der Wijzen.   Verken het Verboden Bos en ontdek andere memorabele sets uit de filmserie, zoals de Grote Zaal, de Griffoendor Toren, de slaapzaal van de jongens, Hagrid's hut, het toverdrankjes klaslokaal en Professor Ombers kantoor op het Ministerie van Toverkunst.  Geen bezoek zou compleet zijn zonder Perron 9 ¾ en bij deze tour heb je ook de kans om op de foto te gaan met de Zweinsteinexpress. Zie ook de laatste toevoeging aan deze tour: de tovenaarsbank Goudgrijp. Voorzien van torenhoge marmeren zuilen, drie grote kristallen kroonluchters en versierd met echt koper zul je hier kostuums en protheses van Bogrod, Goudgrijp en vele andere kobolden ontdekken, evenals inktpotten, ganzenveren, boeken en vele munten.   Bezoek Van Detta's kluis waarin de schatten van Bellatri van Detta liggen opgeslagen, zoals het Zwaard van Griffoundor en Huffelpuf's beker - een van de Gruzielelementen van Voldemort. Hier kun je een unieke foto van jezelf laten maken, omringd door schatten.   Vervolgens wordt je afgezet bij Londen Victoria Station, een perfecte locatie van waaruit je Londen kunt verkennen.

Vanuit Londen: dagtrip naar Harry Potter Studios en Oxford

7. Vanuit Londen: dagtrip naar Harry Potter Studios en Oxford

Vertrek uit Londen en reis naar de Warner Bros. Studio voor de "The Making of Harry Potter" tour. De unieke attractie, gesitueerd in voormalige vliegtuighangars in het woongebied van Leasvesden, bootst de magie van Harry Potter en al je favoriete karakters na. Stap aan boord van de originele “Zweinsteinexpress” bij een replica van Platform 9¾ en verken de binnenkant van de trein, gebruikt in de film. Maak een selfie met een bagagewagentje terwijl deze door de muur van het station verdwijnt. De gidsen onthullen behind-the-scenes geheimen en laten de ingewikkelde protheses en make-up die de acteurs tot wezens transformeerden in de film zien. Bekijk de sets van de originele films en neem een kijkje in het college van Zweinstein tijdens de 4 uur durende studiotour. Wandel door attracties zoals de Grote Hal, de Gemeenschapskamer van Griffioendor, de hut van Hagrid, de keuken van de Wemels en het Ministerie van Toverkunst. Ga op een tour door de achterkamertjes en neem een special effects-tour, zie een model van het Zweinsteinkasteel en veel meer. Vertrek uit de studio's en reis naar Oxford om de echte collegegebouwen te verkennen, waaronder de middeleeuwse Divinity School. Bij aankomst in de universiteitsstad, die in 1167 werd gesticht, volg je een rondleiding door het historische centrum en kun je enkele van de beroemdste universiteitsgebouwen, kloostergangen en binnenplaatsen bewonderen. Loop steegjes en kapelletjes in, bekijk dinerzalen van binnen en wandel over de geplaveide pleinen onder de schaduw van de legendarische “dromerige torenspitsen”. Betreed het heilige kerngebied van de academici, inclusief de Bodleian Library, Radcliff Camera, Sheldonian Theatre en andere geselecteerde colleges.

Londen: Harry Potter-bustour van 3 uur naar filmlocaties

8. Londen: Harry Potter-bustour van 3 uur naar filmlocaties

Op deze tour van 3 uur per minibus met airconditioning bezoek je veel van de filmlocaties en inspiratiebronnen van alle 8 films in de serie, waaronder King's Cross Station, dat werd gebruikt om Platform 9 ¾, 12 Grimmauld Place te filmen en de locaties die voor de Lekkende Ketel. Met de locaties verspreid over de hoofdstad, is de Harry Potter Tour of London de beste manier om de bezienswaardigheden te zien. Je zult onderweg ook vele andere bekende attracties zien, zoals St. Paul's Cathedral en de London Eye. Kom meer te weten over magie en hoe de films werden gemaakt. Zie hoe goed je Harry Potter-kennis is terwijl je rondrijdt. Onderweg heb je de kans om meerdere keren uit de bus te stappen, je benen te strekken, foto's te maken en de locaties van dichtbij te bekijken.

Londen: privéwandeling met de familie Harry Potter en kinderen

9. Londen: privéwandeling met de familie Harry Potter en kinderen

Ontmoet je gids op Platform 9 3/4 op King's Cross Station in Londen, waar studenten van de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry op 1 september aan boord gaan van de Hogwarts Express. Begin tijdens deze privé-wandeling van 2 uur met kinderen en kinderen en ontdek de boeken en films van uw gids. De gids zal de kinderen ook bezig houden met veel quizzen over Harry Potter en zijn wereld. Verken Londen op een leuke manier en ontdek meer over de films die het Dreuzelwoord stormenderhand hebben aangenomen. Bekijk iconische bezienswaardigheden in Londen, zoals de Big Ben, St. Paul's Cathedral, het Ministerie van Toverkunst, de London Eye en vele anderen.

Londen: begeleide Harry Potter-tour

10. Londen: begeleide Harry Potter-tour

Beleef Londen zoals in de boeken van Harry Potter en in de beroemde films. Tijdens deze tour van Londen beleef je de magische kant van deze legendarische stad en kom je langs alle beroemde plekken uit Harry Potter en reis je met de London Underground. Tijdens deze tour bezoek je alles van de geliefde serie boeken en de bioscoopfilms. Ga naar de brug waar de nachtbus zich tussen twee dubbeldekker bussen perst in De Gevangene van Azkaban, bezoek het magische perron 9¾ waar Harry op de Zweinsteinexpres stapt en kijk waar de rode telefooncabine staat die gebruikt werd in De Orde van de Feniks, waar Harry en meneer Weasley de lift nemen naar het Ministerie van Toverkunst. Op je tocht door de stad kom je ook langs de bioscopen waar de verschillende Harry Potter films in wereldpremière gingen. Je krijgt ook te zien waar de aanval op het café en de Slag om de Zeven Potters plaatsvonden in de Relieken van de Dood deel 1. Ontdek de steeg waarop de Wegisweg is gebaseerd en bekijk de ingang van de Lekke Ketel. Je ziet ook de brug die verwoest werd door de Dooddoeners van Heer Voldemort in De Halfbloed Prins, en bezoek de geheime schuilplaats waar Harry en Sirius Zwarts elkaar weer zien in De Orde van de Feniks.

Populaire Harry Potter-tours in Londen

Veelgestelde vragen over Harry Potter-tours in Londen

Welke andere activiteiten dan Harry Potter-tours zijn de moeite waard in Londen?

Sitemap Londen

Wil je alle activiteiten in Londen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Londen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 21.815 beoordelingen

Alles was geweldig! De busverbinding was uitstekend en gemakkelijk te vinden. Het personeel was erg vriendelijk en meegaand. Alles was perfect op tijd. De busrit heen en terug was ongeveer 1 uur elk en we hadden toen ongeveer 4,5 uur om de tour te doen. De tijd was ruim voldoende en het was zelfs mogelijk om daar een pauze in het restaurant te plannen. Het hele park was gewoon geweldig en was een geweldige ervaring.

Een bezoek aan de studio is een fantastische ervaring, alles is tot in de puntjes verzorgd en er is zoveel te zien. Je zou twee bezoeken van vier uur nodig hebben om tijd te hebben om alles goed door te nemen. Een aanrader voor alle Harry Potter-fans.

De tentoonstelling is aanzienlijk groter dan je in eerste instantie denkt en echt goed gedaan. Een overstap is ook logisch, helaas kun je last minute vergeten te boeken, een paar dagen ervoor kon ik alleen hier geholpen worden.

korte busrit om te komen waar de plaats magisch is, de studio is een uitstekend lust voor het oog en een fantastische ontsnapping om jezelf in het Harry Potter-universum te vinden!

Het was een onvergetelijke ervaring. Echt groots!!! Aarzel niet langer.... go for it!