Toegangsticket

Londen: entreeticket Royal Observatory Greenwich

Activiteitenaanbieder: Royal Museums Greenwich

Londen: entreeticket Royal Observatory Greenwich

Activiteitenaanbieder: Royal Museums Greenwich
Snel uitverkocht

Vanaf € 18,92 per persoon

Snel uitverkocht

Bezoek het centrum van ruimte en tijd met een entreeticket voor het Koninklijk Observatorium in Greenwich, Londen. Verken het historische centrum van de Britse astronomie en sta op de meridiaanlijn van Greenwich.

Over dit ticket

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geldig 1 dag
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Sta op de meridiaanlijn, met één voet op het oostelijk halfrond en één op het westelijk halfrond
 • Treed in de voetsporen van koninklijke astronomen en kom meer te weten over de wonderen van de ruimte
 • Geniet vanuit Greenwich Park van een zeer geliefd uitzicht over Londen
Volledige beschrijving
Beleef op één dag 2 van de halfronden van de wereld met een bezoek aan het Koninklijk Observatorium van Greenwich en bezoek het historische centrum van de Britse astronomie. Zie de wereldberoemde meridiaanlijn en sta met één voet op het oostelijk halfrond en met één op het westelijk halfrond. Het Koninklijk Observatorium werd opgericht in de 17e eeuw. Hier brachten de grote wetenschappers van die tijd de sterrenhemel heel precies in kaart, zodat anderen met behulp van die kennis op zee beter hun weg konden vinden. De meridiaan van Greenwich werd in 1884 gekozen als de hoofdmeridiaan van de wereld, waardoor Greenwich voorgoed op de kaart stond! Kom meer te weten over de ontdekkingen van grote wetenschappers en vernieuwers die bij het Koninklijk Observatorium werkten of ermee in contact stonden, waaronder Harrison, Newton, Halley, Bradley en Airy. Zie de Octagon Room, die het centrum van Flamsteed House vormt en ontworpen is door Sir Christopher Wren. Het is één van zijn best bewaard gebleven interieurontwerpen in Londen. Bewonder een van de geliefdste uitzichten van Londen en kijk uit over Royal Greenwich Park, de City of London en rivier de Theems. Je kunt ook het moderne centrum voor astronomie bezoeken en een meteoriet uit de ruimte van 4,5 miljard jaar oud aanraken, of een indrukwekkende reis door de wonderen van het heelal maken bij het Peter Harrison Planetarium.
Inbegrepen
 • Toegangsbewijs
 • Individueel bezoek
 • Planetariumvoorstelling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Royal Observatory Greenwich

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • Bij aankomst bij de attractie wordt u vriendelijk verzocht uw e-ticket (of screenshot) door te sturen naar een opgegeven e-mailadres
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,4 /5

gebaseerd op 213 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • prijs / kwaliteit
  4,1/5
 • dienstverlening
  4,5/5
 • organisatie
  4,3/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Eigenlijk hebben we alleen geboekt om de nulmeridiaan op de foto te krijgen. Achteraf merkten we dat een dunnere stalen lijn ook gratis te bereiken is via een draaideur (zwarte traliedeur aan de muur onder de sterrenwacht). Maar de toegangsprijs is zeer de moeite waard. We waren verbaasd over hoe complex exacte tijdmeting is. In verschillende ruimtes wordt de historie van locatiebepaling en tijdmeting toegelicht. Er zijn de eerste astronomische apparaten, een gigantische telescoop, oude klokken waarvan je de mechanica van dichtbij kunt bekijken, een route "van de slingerklok naar GPS" en dus "van lokale tijd naar wereldwijde computergebaseerde tijdmeting" TIP: A museumgids voor kinderen is verkrijgbaar in de museumwinkel voor £ 6 uitleg en quizzen. Perfect voor onze kennis van het Engels ;-). Het is ook op alle andere belangrijke plaatsen in Greenwich. Zo kun je als volwassene een hele dag in Greenwich vertoeven. Maritiem Museum is gratis en zeer de moeite waard.

Verder lezen

14 juli 2022

Mooie ervaring en zeer gedetailleerde en nauwkeurige audiogids in de uitleg. Zeer goed onderhouden centrum schoon en netjes, het omliggende park is erg leuk om te zien en rond te lopen. Het enige minpunt dat we tegenkwamen was de dag waarop de marathon van Londen erg moeilijk te bereiken was. Het zou handig zijn geweest tijdens de ticketaankoopfase om gedetailleerde informatie of een bericht te hebben

Verder lezen

1 mei 2019

Greenwich Observatory

Zeer interessante plaats om te bezoeken. Prachtig gelegen op een heuvel, rond een enorm park, de perfecte plek om te ontspannen na een bezoek aan Londen (hoewel er ook prachtige, grote parken zijn). Audiogidsen hebben helaas geen vertaling in het Pools. We zijn gewend geraakt aan de goede omdat ze op veel plaatsen in de Poolse versie stonden. Wanneer ze met kinderen reizen, maken ze sightseeing gemakkelijk en zijn ze een attractie voor kinderen, ze geven hen onafhankelijkheid. Het museum dat iedereen leuk vond, vooral de grote wereldbol en een uitleg over hoe het elke 15 in 24 meridianen was verdeeld "

Verder lezen

18 juli 2017

Product ID: 98226