Londen Uitkijkpunten

Londen Uitkijkpunten: Onze meest aanbevolen

Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

1. Magisch Londen: Harry Potter-wandeltour met gids

Treed in de voetsporen van je favoriete tovenaar en heksen terwijl je door de dreuzelwereld van Londen loopt. Je gids is, net als jij, een enorme Harry Potter-fan en zal je tijdens de tour doen verbazen met een scala aan verbazingwekkende weetjes.  Je ontmoet je gids en begint je avontuur door uit te zoeken in welk huis van Zweinstein je thuishoort. Je neemt het op tegen andere Huizen in een interactieve quiz en bekijkt de plaatsen die J.K. Rowling inspireerden , van Shakespeare's Globe tot de Londense steegjes die Knockturn Alley inspireerden. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan De Lekke Ketel, de geheime tovenaarsherberg. Ontdek ook de echte Wegisweg, waar Harry zijn eerste toverstaf kocht. Je zult zelfs de brug zien die in 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' werd vernietigd door de Dooddoeners.  Voor een deel van je rondleiding kun je ervoor kiezen om de Londense metro te nemen of een korte boottocht over de Theems. Beide opties volgen deze route 1. Southwark Cathedral 2. Borough Market 3. The Golden Hinde 4. Winchester Palace 5. The Clink Prison Museum 6. Shakespeare's Globe 7. Millennium Bridge 8. De school van Daniel Radcliffe 9. De London Eye 10. De rivier de Theems 11. De pub van Sherlock Holmes 12. Great Scotland Yard 13. Goudgrijps Tovenaarsbank 14. 's Werelds kleinste politiebureau 15. Trafalgar Square 16. Knockturn Alley 17. Diagon Alley 18. Palace Theatre

The London Eye: standaardticket of voorrangsticket

2. The London Eye: standaardticket of voorrangsticket

Stap in de capsule en voel de spanning terwijl je hoog boven het water zweeft en oog in oog komt te staan met de Houses of Parliament en de Big Ben. Toren hoog boven de gebouwen uit en stijg tot wel 135 meter in het hoogste vrijdragende observatierad ter wereld.  Vanuit het reuzenrad heb je een schitterend uitzicht van 360 graden over de hele stad. Je ziet de beroemdste monumenten, waaronder Buckingham Palace, St Paul's Cathedral en de Tower of London, en bekijk op heldere dagen zelfs Windsor Castle, dat zo'n 40 kilometer buiten de stad ligt. Geniet van de vloeiende rotatie en bewonder de drukte en bedrijvigheid van Londen die zich onder je ontvouwt, een mooie zonsondergang waarbij de zon achter de stad wegzakt of duizenden schitterende lichtjes in het donker. 

Londen: London Eye en Madame Tussauds combiticket

3. Londen: London Eye en Madame Tussauds combiticket

Dit combiticket geeft je toegang tot twee van de meest iconische attracties van Londen. Bekijk de stad als nooit tevoren vanuit The London Eye, voordat je je vermengt met je favoriete sterren bij Madame Tussauds. Begin bij The London Eye, waar je het beste uitzicht van de stad hebt op de Big Ben, de Houses of Parliament en Buckingham Palace. Ervaar Londen vanuit een andere hoek op 's werelds hoogste vrijdragende reuzenrad, 135 meter boven de stad. Ga vervolgens naar de iconische Madame Tussaud's en beklim de rode loper om al je favoriete sterren te zien. Kom dichtbij beroemdheden uit de A-lijst, sportlegendes, politieke zwaargewichten en historische iconen, evenals de koninklijke familie op het koninklijk balkon.

The View from The Shard: ticket voor directe toegang

4. The View from The Shard: ticket voor directe toegang

Kijk hoe de straten van Londen wegvallen als je naar de 72e verdieping van The Shard klimt, het hoogste uitkijkplatform van West-Europa. Met een flexibel ticket besteedt je zoveel tijd als je wilt, genietend van een panoramisch uitzicht op de stad, met een zicht van maximaal 64 kilometer. Zoek je grenzen en stap naar buiten op het open uitkijkplatform op de 72e verdieping, of bewonder de uitzichten van binnenuit. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Londen via multimediadisplays en -exposities of je leunt achterover en geniet van het uitzicht vanuit de champagnebar.  Op een hoogte van 310 meter, herdefinieert The Shard de skyline van Londen en wordt het binnenkort een dynamisch symbool van de stad met wereldwijde bekendhed. Het unieke gebouw is voorzien van een gebeeldhouwd ontwerp van glazen facetten die naar binnen neigen zonder elkaar bovenaan te ontmoeten om het gebouw op een natuurlijke manier te laten ademen. Kijk omhoog naar de glaspunten die de bovenkant van het gebouw vormen voordat je de ervaring beëindigt in de boetiek, waar je een  souvenirfoto kunt kopen. Houd er rekening mee dat als gevolg van speciale evenementen de openingstijden kunnen afwijken.

Londen: London Dungeon, London Eye en Madame Tussauds Combo

5. Londen: London Dungeon, London Eye en Madame Tussauds Combo

Bespaar geld op individuele toegangskaarten voor de London Eye, Madame Tussauds en de London Dungeon met dit combinatieticket. Geniet van de flexibiliteit van maximaal 90 dagen om de attracties te bezoeken na de eerste activering van uw voucher. Ga in de spannende London Dungeon terug naar het meest gevaarlijke verleden van de stad. Zie, hoor en voel de ijzingwekkend grappige karakters van de 'slechte oude tijd' terwijl ze voor je tot leven komen. Stap naast de deur op de London Eye en ervaar Londen vanuit een andere hoek op dit beroemde reuzenrad, 135 meter boven de stad. Bewonder het panoramische uitzicht op iconische bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Houses of Parliament, Buckingham Palace en zelfs Windsor Castle op een heldere dag. Geniet van de geleidelijke rotatie in je capsule en staar naar de drukte onder je, de prachtige zonsondergang boven de stad, of de duizenden twinkelende lichtjes in het donker, afhankelijk van hoe laat je aan boord gaat. Ga bij Madame Tussauds London de rode loper op om al je favoriete sterren te zien. Maak kennis met A-lijst beroemdheden, sportlegendes, politieke zwaargewichten, historische iconen en de koninklijke familie. Bewonder de wassen beelden van Beyonce, Stormzy, David Bowie en nog veel meer.

Londen: combiticket Madame Tussauds, London Eye en SEA LIFE

6. Londen: combiticket Madame Tussauds, London Eye en SEA LIFE

Begin bij de iconische Madame Tussauds en loop over de rode loper om al je favoriete sterren te zien. Maak persoonlijk kennis met beroemdheden uit de A-lijst, sportieve legendes, politieke en historische iconen, evenals de koninklijke familie op het koninklijke balkon. Doe mee met het ultieme feest, vermengd met mensen als Eddie Redmayne, Benedict Cumberbatch en Tom Hardy. Bezoek dan The London Eye en zie de Big Ben, de Houses of Parliament en Buckingham Palace van dichtbij; op een heldere dag kun je zelfs Windsor Castle zien. Ervaar Londen vanuit een andere hoek met 's werelds hoogste uitkragende reuzenrad, 135 meter boven de stad. Stap in je capsule, ervaar de geleidelijke rotatie en staar gewoon en staar naar de drukte onder je, de prachtige zonsondergang boven de stad of de duizenden fonkelende lichtjes in het donker. Eindig bij een van Europa's grootste collecties aan zeeleven, SEA LIFE London. Reis door 14 themagebieden verdeeld over 3 verdiepingen en ontdek duizenden onderwaterwezens, van groene schildpadden tot haaien. Ontmoet de wezens van het regenwoud en dompel jezelf onder in de wereld van griezelige kruipende dieren, krokodillen en beestjes.

Londen: Combiticket SEA LIFE & London Eye

7. Londen: Combiticket SEA LIFE & London Eye

Begin bij een van Europa's grootste collecties van wereldwijd zeeleven, SEA LIFE London. Reis door 14 themagebieden verdeeld over 3 verdiepingen en ontdek duizenden onderwaterwezens, van groene schildpadden tot haaien.  Verken het grootste koraalrif van het Verenigd Koninkrijk in het nieuwe Coral Kingdom. Trek door het Rainforest Adventure en leer de griezelige beestjes van het Amazone-regenwoud kennen voordat je de betoverende kwallen in Ocean Invaders van dichtbij bekijkt. Leer ook meer over het instandhoudingsprogramma 'Breed, Rescue and Protect' van SEA LIFE. Om de hoek staat het iconische London Eye. Klim aan boord van een van 's werelds grootste reuzenraden, 135 meter hoog. Stap in je capsule en geniet van de geleidelijke rotatie terwijl je uitkijkt over de skyline van Londen.  Kom dicht bij de Big Ben, de Houses of Parliament en Buckingham Palace. Bekijk de drukte onder je en, als je ervoor kiest om 's avonds te gaan, zie dan een prachtige zonsondergang boven de stad, of duizenden lichtjes in het donker.

Londen: combi-ticket London Dungeon en London Eye

8. Londen: combi-ticket London Dungeon en London Eye

Begin bij de spannende London Dungeon en dompel je onder in het gevaarlijke verleden van Londen. Ontmoet de ijzingwekkend en hilarische personages die je meenemen op een reis door de "slechte oude tijd" van de hoofdstad. Daal af in de kerker en klim aan boord van de Tyrant Boat Ride, waar je de volle kracht van Henry VI's toorn zult voelen zoals je die nog nooit hebt gezien. Reis over de Theems en stap binnen in de beruchte kapperszaak van Sweeney Todd in Fleet Street om jouw lot tegemoet te treden. Verken daarna de mistige straten van Whitechapel, maar wees voorzichtig, want Jack the Ripper kan net om de hoek wachten. Nadat je de geneugten van de London Dungeons hebt ontdekt, stap je aan boord van de iconische London Eye. Stap in jouw capsule en stijg op over het water van de Theems. Kom oog in oog te staan met de Houses of Parliament en de Big Ben, die meer dan 135 meter boven de stad uittorent. Geniet van het 360-graden uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen, zoals Buckingham Palace, St Paul's Cathedral en de Tower of London, en op een heldere dag zelfs Windsor Castle.

Londen: Royal Observatory Greenwich entreeticket

9. Londen: Royal Observatory Greenwich entreeticket

Beleef op één dag 2 van de halfronden van de wereld met een bezoek aan het Koninklijk Observatorium van Greenwich en bezoek het historische centrum van de Britse astronomie. Zie de wereldberoemde meridiaanlijn en sta met één voet op het oostelijk halfrond en met één op het westelijk halfrond. Het Koninklijk Observatorium werd opgericht in de 17e eeuw. Hier brachten de grote wetenschappers van die tijd de sterrenhemel heel precies in kaart, zodat anderen met behulp van die kennis op zee beter hun weg konden vinden. De meridiaan van Greenwich werd in 1884 gekozen als de hoofdmeridiaan van de wereld, waardoor Greenwich voorgoed op de kaart stond! Kom meer te weten over de ontdekkingen van grote wetenschappers en vernieuwers die bij het Koninklijk Observatorium werkten of ermee in contact stonden, waaronder Harrison, Newton, Halley, Bradley en Airy. Zie de Octagon Room, die het centrum van Flamsteed House vormt en ontworpen is door Sir Christopher Wren. Het is één van zijn best bewaard gebleven interieurontwerpen in Londen. Bewonder een van de geliefdste uitzichten van Londen en kijk uit over Royal Greenwich Park, de City of London en rivier de Theems. Je kunt ook het moderne centrum voor astronomie bezoeken en een meteoriet uit de ruimte van 4,5 miljard jaar oud aanraken, of een indrukwekkende reis door de wonderen van het heelal maken bij het Peter Harrison Planetarium.

Londen: dagkaart Koninklijke Musea Greenwich

10. Londen: dagkaart Koninklijke Musea Greenwich

Kom naar het Koninklijk Observatorium van Greenwich, gelegen in het Greenwich Royal Park. Je hebt een prachtig uitzicht op Londen, waaronder Greenwich Royal Park, de City of London en de rivier de Theems. Als je binnen bent, kun je een audiogids ophalen die in 10 talen beschikbaar is.  Je bezoek begint in de Meridian Courtyard. Je kunt hier op de plek van de Greenwich Mean Time (GMT) boven de nulmeridiaan gaan staan met je ene voet in het oosten, en je andere voet in het westen. Je komt door Flamsteed House, waar je in de voetstappen treedt van de Koninklijke Astronomen. Bezoek de Octagon Room, die is ontworpen door Sir Christopher Wren. Het is een van zijn best bewaard gebleven interieurontwerpen in Londen. Bekijk de klokken van Harrison, uitvindingen die de wereld hebben veranderd. Ontdek de Shepherd Gate Clock die buiten hangt, de eerste klok die de Greenwich Mean Time aan het publiek liet zien. Kom meer te weten over de ontdekkingen van grote wetenschappers en uitvinders die bij The Royal Observatory werkten of ermee in contact stonden, waaronder Harrison, Newton, Halley, Bradley, Maunder, Harrison, Airy en Einstein. De felrode Time Ball op Flamsteed House is een van 's werelds eerste publieke tijdsignalen, was voor het eerst in gebruik in 1833 en is nu nog steeds in gebruik. Mis ook de Grote Equatoriale Telescoop niet in de enorme iconische uikoepel, die astronomen meer dan 100 jaar geleden een nieuwe kijk op het universum gaf Ga vervolgens de heuvel af richting Cutty Sark, 's werelds enige overgebleven theeclipper, gevierd vanwege haar recordbrekende passages over de hele wereld. Kom aan boord en ervaar hoe het was om met dit geliefde nationale icoon te varen. Cutty Sark werd oorspronkelijk gebouwd voor de theehandel met China en werd in 1869 in gebruik genomen. De originele houten planten en ijzeren structuren zijn goed bewaard gebleven. Als onderdeel van een ambitieus 6 jaar durend conserveringsproject, is het schip met meer dan 3 meter verhoogd, zodat bezoekers de unieke mogelijkheid hebben om direct onder dit wereldwonder te staan en haar elegante lijnen en innovatieve design te zien. Het is nu omgebouwd tot een museum en bezoekerservaring die prijzen in de wacht gesleept heeft. Met een entreeticket heb je de kans om het schip volledig te verkennen. Ontdek hoe het leven was aan boord van een schip dat de zeeën heeft overleefd. Bekijk de kamers van de zeelieden en neem het roer even in handen. Ga op het hoofddek staan en bewonder de enorme masten en bijna 18 kilometer tuigage, en geniet van een schitterend uitzicht over de Theems. Ga door naar The Queen's House, een baanbrekend stukje 17e-eeuwse architectuur ontworpen door Inigo Jones. Bekijk de spectaculaire kunst, architectuur, en de geschiedenis van deze prachtige koninklijke villa. Ga langs The National Maritime Museum, het grootste museum van zijn soort in de wereld. Daar ontdek je epische verhalen van ontdekkers die de wereld hebben gevormd.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
  • Privétours
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Londen

Welke topattracties zijn een must-see in Londen?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Londen?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stonehenge

Sitemap Londen

Wil je alle activiteiten in Londen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Londen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.334 beoordelingen

zeer leuk, gezellig en Perla was een goede gids, vertelde veel weetjes en facts..... en o.dat het 's avonds was was het ook nog soort van magisch...

We've had a fantastic tour with guide Louis. We could understand him perfectly, he knew a lot about London and Harry Potter. Reccomendable!!!

We had a wonderful tour with our Guide Jack. His jokes and games kept it interesting and good fun for the kids.

Met het ticket konden we zo doorlopen en hebben we geweldig kunnen genieten van het uitzicht !

Our tour with Jack was amazing! Learned a lot and laught a lot. Enjoyed every minute of it.