1. Verenigd Koninkrijk
 2. South East England
 3. Londen
 4. Westminster Abbey

WWII Westminster wandeltocht & Churchill's War Rooms

Product ID: 44299
Bekijk gallery
Kom meer te weten over het leven in Londen tijdens de WOII op rondleiding van 2,5 uur door Churchill's War Rooms en ontdek de oorlogsgeheimen van Westminster. Zie de oorlogsbunker die Winston Churchill en zijn regering beschutte tijdens de London Blitz.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 2,5 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Verken het Londense doolhof van ondergrondse ruimtes die dienst deden als bunkers in de Tweede Wereldoorlog
 • Bekijk de geheime oorlogkamers van Winston Churchill
 • Profiteer van een wandeltocht door de oorlogssites van Westminster
 • Kom meer te weten over de regeringen en vorsten van Europa die in ballingschap in Londen zijn gedwongen
 • Ontdek het leven en de nalatenschap van Churchill en zijn speciale relatie met Roosevelt
Volledige beschrijving
Verken de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in de Londense wijk Westminster en ontdek de geheime bunker die premier Winston Churchill en zijn regering gebruikten tijdens de Duitse bombardementscampagnes. Thuisbasis van undercover en vaak ondergrondse bases voor regeringen in ballingschap, Westminster leed bijzonder slecht tijdens de Blitz en was overspoeld met spionage.

Je unieke rondleiding begint met een wandeling rond enkele van de meest historische locaties van Londen, zoals 10 Downing Street, de Houses of Parliament en de Westminster Abbey. Eindig bij de Cenotaaf, gebouwd als een gedenkteken voor de Eerste Wereldoorlog en nu het belangrijkste nationale oorlogsmonument van het VK.

Bekijk onderweg het standbeeld van Sir Winston Churchill en het monument voor de Vrouwen van de Tweede Wereldoorlog, over regeringen en monarchen die in ballingschap werden gedwongen in Londen toen Duitsland de naties van Europa overmachtigde en meer.

Dan is het tijd om naar de oorlogsbunker van de Churchill War Rooms te gaan. Je wandelt door het Churchill Museum en komt meer te weten over het doolhof van ondergrondse ruimtes die werden gebruikt om oorlogsstrategieën uit te werken en te plannen. Hoewel je gids je niet naar binnen begeleidt, kun je op je gemak door de War Rooms bladeren en fascinerende feiten uit je audiogids horen terwijl je ronddwaalt.

Ervaar hoe het leven was voor degenen die in de donkere kamers werkten en hoe ze vijandelijke communicatie ontcijferen en kaarten van de bewegingen van het leger maakten. Je komt meer te weten over de primitieve zonnelampen die werden gebruikt om voldoende vitamine D te krijgen en hoe zelfs de families van degenen die daar werkten niet wisten wat ze voor hun kost deden.

Ontdek de nalatenschap van Sir Winston Churchill en hoor authentieke audio van zijn inspirerende toespraken in de oorlogstijd. Ontdek fascinerende verhalen over het privé- en openbare leven van Churchill, van zijn liefde voor zijn vrouw tot zijn speciale relatie met president Roosevelt. Je ziet zelfs de originele deur naar 10 Downing Street waar hij doorheen liep nadat hij premier was geworden.

De oorlogsruimtes zijn precies bewaard zoals ze waren op de dag dat de lichten werden uitgeschakeld in 1945, met tekens die het weer buiten aanduidden. Terwijl je je dieper in het labyrint begeeft, ontdek je hoe het leven onder de grond doorging, van de meest geheime gesprekken tussen Churchill en Roosevelt in de Transatlantic Telephone Room tot eenvoudige huiselijke zorgen in de keuken van Churchill.
Inbegrepen
 • Engelssprekende gids
 • Toegangsticket en reserveringskosten voor Churchill's War Rooms
 • Koptelefoons om je gids beter te kunnen horen als die nodig zijn
 • Audiogids in de War Rooms
Niet inbegrepen
 • Fooi
 • Hotel ophaal- en terugbrengservice
 • Eten en drinken
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn
 • Rolstoelgebruikers

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Ontmoet je gids buiten Westminster Station. Volg de borden naar Exit 2 Victoria Embankment en neem vervolgens de trap naar straatniveau naar Victoria Embankment. De groep ontmoet op de trap achter het standbeeld van Boadicea op een strijdwagen. *Let op: het ontmoetingspunt is niet in The Churchill War Rooms*

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Wat mee te brengen
 • Comfortabele schoenen
Niet toegestaan
 • Kinderwagens
Goed om te weten
• Deze tour werkt met een maximum van 20 deelnemers
• Deze tour is niet in staat extra service te bieden aan gasten in rolstoelen, of gasten met een bewegingsbeperking
•Buggy's en kinderwagens zijn niet toegestaan
• Het is je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je 15 minuten voor vertrek bij het trefpunt aanwezig bent. Gasten die na de geplande vertrektijd arriveren kunnen niet meer geholpen worden en tickets voor gemiste tours kunnen niet teruggegeven worden
• Draag comfortabele schoenen, aangezien er redelijk wat gelopen wordt tijdens de tour

Vanaf € 64,60 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,7 / 5
gebaseerd op 180 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,8/5
organisatie
4,7/5
prijs / kwaliteit
4,4/5
veiligheid
4,9/5

Georganiseerd door

City Wonders Ltd. UK

Product ID: 44299