Belevingen in
Longyearbyen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Longyearbyen

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Longyearbyen: De beste dingen die je niet wil missen

Longyearbyen: Wilderness Evening Experience with Dinner

1. Longyearbyen: Wilderness Evening Experience with Dinner

Je arctische avontuur begint met het ophalen van Longyearbyen en reist naar de adventsvallei naar kamp Barentz, in het midden van de toendra. Bij aankomst ontmoet je je vriendelijke gids en luister je naar een korte veiligheidsinductie over het kamp voordat je de gezellige blokhut binnengaat waar een open haard de meest zalige sfeer creëert. Geniet van een heerlijk welkomstdrankje en geniet daarna van de verhaaltijd terwijl je luistert naar je gastheren die unieke verhalen en anekdotes over het leven in het Noordpoolgebied delen. Leer over de ontdekker van Svalbard, Willem Barentz, en bekijk vervolgens een informatieve en interessante presentatie over de koning van de Noordpool, de ijsbeer. Gedurende de avond vullen de geuren van een traditionele rendier- en wortelgroentesoep de cabine terwijl deze boven een open vuur wordt gekookt. Als het klaar is, stop dan in dit hartige gerecht en wees niet bang om om tweede porties te vragen! Bier, wijn en frisdranken worden ook geserveerd, evenals een heerlijk chocoladedessert en vreugdevuurkoffie. Aan het einde van de avond neemt de bus je terug naar de bewoonde wereld, boordevol nieuwe kennis en een volle buik.

...
Longyearbyen: Northern Lights Hunt van Snowcat

2. Longyearbyen: Northern Lights Hunt van Snowcat

Deze noorderlichtjacht door snowcat is de perfecte manier om van de gebaande paden af te gaan en comfortabel de aurora te zoeken, terwijl je gids je over de bevroren, met sneeuw bedekte toendra rijdt. Rupsvoertuigen, zoals de speciaal gebouwde sneeuwkat, kunnen gebieden bezoeken die anders alleen toegankelijk zijn met een sneeuwscooter, hondenslee of ski's. De sneeuwkat haalt je op bij het Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen, gunstig gelegen in het centrum van Longyearbyen. Na een korte veiligheidsbriefing van de gids, begint je avontuur terwijl de sneeuwkat rechtstreeks de stad uitkomt, weg van de lichtvervuiling door de straatlantaarns en huizen, en in de adventsvallei. Wist je dat je tussen half november en januari op elk moment van de dag het noorderlicht kunt vangen? Svalbard is de enige plek ter wereld die je gemakkelijk kunt bezoeken om de Polar Night te ervaren, wanneer de dag zo donker is als de nacht. Dit betekent verbazingwekkende kansen voor aurora-bezichtigingen, ongeacht de tijd. Voor en na deze periode is de lucht lichter, maar de lange nacht biedt nog steeds uitzonderlijke kansen om het noordelijkste noorderlicht te vangen. Je gids gaat op zoek naar de beste kijklocaties en stopt om je te vertellen over het gebied, de aurora en waarom Svalbard een belangrijke uitvalsbasis is voor het onderzoeken van het noorderlicht. Stel gerust vragen over het noorderlicht of Longyearbyen, Spitsbergen en Svalbard. Warme dranken en koekjes worden tijdens de tour geserveerd. Aan het einde van de tour keert de snowcat terug naar Longyearbyen, waar je wordt afgezet bij het Polar Hotel.

...
Longyearbyen: Northern Lights-avond met diner

3. Longyearbyen: Northern Lights-avond met diner

Deze tour combineert een heerlijk rustiek diner met deskundige lokale gastheren, een informatieve presentatie over de aurora borealis en een uitstekende locatie om zelf de lichten te spotten. Deze tour begint met een bustransfer van het hotel, die je de Advent Valley in brengt naar Camp Barentz, dat letterlijk aan het einde van de weg ligt. Je gastheer voor de avond zal je ontmoeten in de bus, geweer over hun schouder en een snelle veiligheidsbriefing geven voordat je naar de cabine gaat. Een schot van akevitt wordt aangeboden om je op te warmen als je binnenkomt, en de knetterende open haard zorgt ervoor dat je je snel op je gemak voelt. De avond begint met een korte introductie van Svalbard en de ontdekking van de archipel in 1596 door Willem Barentz, de naamgever van het kamp. Een van de hutten hier is eigenlijk een replica van de hut die hij en zijn bemanning hebben gebouwd op Novaya Zemlaya toen ze daar in het ijs vast kwamen te zitten na een bezoek aan Svalbard. Bier, wijn en frisdranken worden geserveerd, en u kunt een heerlijk aroma in de cabine beginnen op te merken, dat uit de pot komt borrelen boven het open vuur. Deze pot bevat Bidos, een traditionele Sami-soep bestaande uit rendieren en wortelgroenten. De gastheren zullen dit aan uw tafel serveren - en aarzel niet om seconden te vragen! Een presentatie over het noorderlicht zal volgen, inclusief hoe deze zijn gevormd en waarom, evenals lokale informatie over onderzoek dat in dit gebied heeft plaatsgevonden. 'S Avonds houden de gastheren de nachtelijke hemel in de gaten, dus wees niet verbaasd als de avond wordt verstoord door een oproep om naar buiten te gaan en van de show te genieten. Een heerlijke chocolade brownie wordt geserveerd als dessert, samen met kampvuur koffie. De bus arriveert om je rond 21.30 uur op te halen, waarna je terugkeert naar de beschaving vol met heerlijk eten, interessante feiten en ongelooflijke lokale verhalen.

...
Longyearbyen: Historic Coal Mine Tour at Gruve 3

4. Longyearbyen: Historic Coal Mine Tour at Gruve 3

Begin met het ophalen bij de hotels en pensions in de stad voordat je een korte rit naar de buitenfaciliteit van mijn nummer 3 maakt. Onderweg passeer je de wereldberoemde Global Seed Vault waar meer dan 1 miljoen zaden van over de hele wereld worden opgeslagen. De eerste zaadbank op Svalbard werd geopend in Mijnnr. 3 in 1984. Hier zijn de ideeën begonnen om de Global Seed Vault op Svalbard te bouwen - door zaden in de permafrost op te slaan zonder elektriciteit. Ga de faciliteit binnen en verken kaarten over Longyearbyen en Svalbard. Geniet van een historische kolenmijn en luister naar de verhalen en anekdotes van wat de laatste mijn in de stad was waar dunne naadproductie werd toegepast. Verwacht diepgaande informatie over de geschiedenis van de stad en waarom sommige mannen zich hier ongeveer 100 jaar geleden vestigden. Een model van de mijn wordt gebruikt om te illustreren hoe de steenkool werd gewonnen met behulp van dunne-naadtechnieken. Loop door de werkplaatsen en zie machines en apparatuur die achterbleven toen de mijn werd stilgelegd in 1996. Trek een mijnwerker aan en kruip door een replica van een mijnschacht en krijg een idee van hoe een mijnwerker zijn dagen doorbracht. Aan het einde van de tour, ontdek de mijn zelf door 300 meter in te lopen en twee verschillende zijtunnels in te gaan.

...
Longyearbyen: Northern Lights Hunt van Electric Snowmobile

5. Longyearbyen: Northern Lights Hunt van Electric Snowmobile

Waag je in de duisternis tijdens een 3-uur durende sneeuwscooter-verkenning vanuit Longyearbyen. Laat de beschaving achter je en volg het licht van je sneeuwscooter om het pad voor je te zien. In complete stilte, raas door de wildernis op de eerste elektrische sneeuwscooter-tochten in Scandinavië. Een milieuvriendelijke manier om te verkennen, de batterijen worden opgeladen door wind- en zonne-energie. Wees getuige van de nuances in de poolnacht en voel de mystieke duisternis plotseling veranderen als de gloed van de aurora borealis wordt onthuld. Begin je tour met het ophalen van je hotel en rijd naar het expeditiecentrum, waar je een volledige introductie van de tour ontvangt. Hier, in de moderne briefingruimtes, zie je een sneeuwscooter en begrijp je hoe je ermee moet rijden, terwijl je ook informatie ontvangt over waar de tour je zal brengen en wat je kunt verwachten. Hierna trek je jezelf uit in een warm sneeuwscooterpak, laarzen, wanten, bivakmuts en helm, en ga je! Trek met je gids de wildernis in op de toersneeuwscooters, die geboekt kunnen worden voor 1 of 2 personen. Na een korte rit stopt de gids om te controleren hoe het met de deelnemers gaat en om een paar Svalbard-verhalen te delen. Bekijk het sterlicht en maanlicht glinsteren in de sneeuw, of maak patronen in de wolken, ga dan verder op je sneeuwscooters terwijl je gids de lucht doorzoekt naar het eigen vuurwerk van de natuur. Koekjes en warme dranken worden tijdens de tour gedeeld. De tour eindigt met teruglevering bij uw hotel.

...
Longyearbyen: hybride-elektrische catamarancruise naar Pyramiden

6. Longyearbyen: hybride-elektrische catamarancruise naar Pyramiden

Maak een cruise naar de Nordenskiöld-gletsjer en bezoek de verlaten stad Pyramiden tijdens een milieuvriendelijke catamarantrip, inclusief lunch. Laat je ophalen en rijd naar de haven om aan boord van de boot te gaan. Bekijk de hoogtepunten en luister naar deskundig commentaar terwijl je door de Isfjord naar de spookstad vaart. Aankomst in Pyramiden en volg een rondleiding door deze unieke stad, verlaten in de jaren negentig. Bezoek het zwemcomplex en andere interessante gebouwen om een idee te krijgen van hoe het leven er ooit uitzag. Ga terug naar de boot en vaar in volledige stilte richting de gletsjer. Luister naar het ijs dat knalt en knettert in het water, voordat je terugkeert naar Longyearbyen. Leer onderweg over dieren in het wild onder het oppervlak, met een hydrofoon om naar walvissen te luisteren en een onderwatercamera.

...
Longyearbyen: hybride-elektrische catamarancruise naar Barentsburg

7. Longyearbyen: hybride-elektrische catamarancruise naar Barentsburg

Maak een milieuvriendelijke catamarancruise vanuit Longyearbyen om de Russische stad Barentsburg te ontdekken. Nadat je bent opgehaald, ga je naar de haven om aan boord van de boot te gaan. Vaar de Isfjord binnen terwijl je walvissen in het ijskoude water in de gaten houdt. Luister naar het commentaar van je gids terwijl je door Grønfjord rijdt om in Barentsburg aan te komen. Beklim de trappen naar de stad en bewonder de traditionele architectuur van de kapel en het standbeeld van Lenin. Wandel door de stad en bezoek de brouwerij, stop bij een handwerkcentrum of koop souvenirs. Keer terug naar de haven om aan boord van het schip te gaan voor de reis terug naar Longyearbyen, onder de vogelkliffen van Fuglefjella door. Luister naar het onderwaterleven met de hydrofoon van de boot en bekijk de onderstaande scènes met een onderwatercamera. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel.

...

Sitemap Longyearbyen

Wil je alle activiteiten in Longyearbyen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.