Kies data
Dingen om te doen

Longyearbyen

Longyearbyen: De beste dingen die je niet wil missen

Longyearbyen: cruise naar Billefjorden & Nordenskiöld-gletsjer

1. Longyearbyen: cruise naar Billefjorden & Nordenskiöld-gletsjer

Maak een cruise naar de Nordenskiöld-gletsjer op een milieuvriendelijke catamarantocht, inclusief lunch. Tijdens de reis zullen uw deskundige gidsen aan boord de geschiedenis van het gebied met u delen en u wijzen op interessante plaatsen en dieren in het wild die ze onderweg kunnen spotten. Bekijk de hoogtepunten en luister naar deskundig commentaar terwijl je over de Isfjord vaart naar de spookstad. Zodra u de Billefjord bent binnengegaan, ziet u vanaf het schip schilderachtige hoogtepunten, waaronder het pittoreske Skansbukta, de spookstad Pyramiden en de torenhoge bergen die zijn uitgehouwen door prehistorische gletsjers. Met de hybride elektrische capaciteit van het schip, kunt u in volledige stilte varen in gletsjergebieden of als er dieren in het wild worden geobserveerd. Bij de Nordenskiöld-gletsjer kun je naar het ijs luisteren terwijl het in het water knalt en knettert, voordat je terugkeert naar Longyearbyen. Leer onderweg over dieren in het wild onder de oppervlakte en stel gerust al je vragen aan het gidsteam aan boord.

Longyearbyen: historische kolenmijntour bij Gruve 3

2. Longyearbyen: historische kolenmijntour bij Gruve 3

Begin met ophalen bij de hotels en pensions in de stad voordat u een korte rit maakt naar de externe faciliteit van Mine Number 3. Onderweg daarheen passeert u de wereldberoemde Global Seed Vault waar meer dan 1 miljoen zaden van over de hele wereld zijn opgeslagen. De eerste zaadbank op Svalbard werd geopend in Mine no. 3 in 1984. Dit is waar de ideeën om de Global Seed Vault op Svalbard te bouwen begonnen - door zaden op te slaan in de permafrost zonder dat er elektriciteit nodig is. Betreed de faciliteit en verken kaarten over Longyearbyen en Svalbard. Geniet van een historische kolenmijn en luister naar de verhalen en anekdotes van wat de laatste mijn in de stad was waar dunnenaadproductie werd toegepast. Verwacht diepgaande informatie over de geschiedenis van de stad en waarom sommige mannen zo'n 100 jaar geleden besloten zich hier te vestigen. Een model van de mijn wordt gebruikt om te illustreren hoe de steenkool werd gewonnen met behulp van dunne-naadtechnieken. Loop door de werkplaatsen en zie machines en apparatuur die zijn achtergelaten toen de mijn in 1996 werd gesloten. Trek een mijnwerkersoverall aan en kruip door een replica van een mijnschacht en voel hoe een mijnwerker zijn dagen doorbracht. Ontdek tegen het einde van de tour de mijn zelf door 300 meter naar binnen te lopen en twee verschillende zijtunnels in te gaan.

Longyearbyen: Noorderlichtavond met diner

3. Longyearbyen: Noorderlichtavond met diner

Deze tour combineert een heerlijk rustiek diner met deskundige lokale gastheren, een informatieve presentatie over de aurora borealis en een uitstekende locatie om zelf de lichten te spotten. Deze tour begint met een bustransfer van het hotel, die je meeneemt naar de Advent Valley naar Camp Barentz, dat letterlijk aan het einde van de weg ligt. Je gastheer voor de avond zal je ontmoeten in de bus, over hun schouder schieten en een korte veiligheidsbriefing geven voordat je naar de cabine gaat. Een shot akevitt wordt aangeboden om je op te warmen als je binnenkomt, en de knetterende open haard zorgt ervoor dat je je in een mum van tijd op je gemak voelt. De avond begint met een korte kennismaking met Spitsbergen en de ontdekking van de archipel in 1596 door Willem Barentz, de naamgever van het kamp. Een van de hutten hier is eigenlijk een replica van de hut die hij en zijn bemanning bouwden op Novaya Zemlaya toen ze daar vast kwamen te zitten in het ijs na een bezoek aan Spitsbergen. Er wordt bier, wijn en frisdrank geserveerd, en u kunt een heerlijk aroma in de cabine opmerken, afkomstig van de pot die borrelt boven het open vuur. Deze pot bevat Bidos, een traditionele Sami-soep bestaande uit rendieren en wortelgroenten. De gastheren serveren dit aan uw tafel - en vraag gerust om seconden! Er volgt een presentatie over het noorderlicht, hoe ze ontstaan en waarom, evenals lokale informatie over onderzoek dat op dit gebied heeft plaatsgevonden. 's Avonds houden de gastheren de nachtelijke hemel in de gaten, dus wees niet verbaasd als de avond wordt verstoord door een oproep om naar buiten te gaan en van de show te genieten. Als toetje wordt er een heerlijke chocolade brownie geserveerd, samen met kampvuurkoffie. De bus arriveert om je rond 21.30 uur op te halen, waarna je terugkeert naar de beschaving vol met heerlijk eten, interessante feiten en ongelooflijke lokale verhalen.

Longyearbyen: Wilderness Evening Experience with Dinner

4. Longyearbyen: Wilderness Evening Experience with Dinner

Je arctische avontuur begint met het ophalen van Longyearbyen en reist naar de adventsvallei naar kamp Barentz, in het midden van de toendra. Bij aankomst ontmoet je je vriendelijke gids en luister je naar een korte veiligheidsinductie over het kamp voordat je de gezellige blokhut binnengaat waar een open haard de meest zalige sfeer creëert. Geniet van een heerlijk welkomstdrankje en geniet daarna van de verhaaltijd terwijl je luistert naar je gastheren die unieke verhalen en anekdotes over het leven in het Noordpoolgebied delen. Leer over de ontdekker van Svalbard, Willem Barentz, en bekijk vervolgens een informatieve en interessante presentatie over de koning van de Noordpool, de ijsbeer. Gedurende de avond vullen de geuren van een traditionele rendier- en wortelgroentesoep de cabine terwijl deze boven een open vuur wordt gekookt. Als het klaar is, stop dan in dit hartige gerecht en wees niet bang om om tweede porties te vragen! Bier, wijn en frisdranken worden ook geserveerd, evenals een heerlijk chocoladedessert en vreugdevuurkoffie. Aan het einde van de avond neemt de bus je terug naar de bewoonde wereld, boordevol nieuwe kennis en een volle buik.

Svalbard: Isfjord Cruise in een hybride-elektrische catamaran

5. Svalbard: Isfjord Cruise in een hybride-elektrische catamaran

Ontdek een prachtig uitzicht op Isfjord en zoek naar lokale dieren in het wild tijdens deze cruise aan boord van een milieuvriendelijke hybride-elektrische catamaran. Verspreid je over twee binnendekken met panoramische ramen of trotseer de elementen op een van de drie buitendekken. Laat je ophalen vanuit het comfort van geselecteerde hotels in Svalbard en spring aan boord van een klimaatgestuurd busje. Geniet van het uitzicht op het landschap terwijl u overstapt naar het charmante stadje Longyearbyen. Spring aan boord van het schip MS Bard en begin je fjordavontuur. Luister naar een korte veiligheidsbriefing van je gids. Vaar mee zonder vaste bestemming op een reis die altijd uniek is. Zoek naar stormvogels, walvissen en zeehonden. Krijg de kans om de kapitein aan het werk te zien op het bovendek. Lave Longyearbyen achter je en ga de Isfjord in en de kapitein zal de bestemming bepalen op basis van wind, golven en dieren in het wild. Houd uw energie op peil met de optie om een selectie snacks en drankjes te kopen in het café en de bar aan boord. Ga aan het einde van je cruise terug naar Longyearbyen en stap in de bus die je terugbrengt naar je ophaalpunt.

Longyearbyen: jacht op noorderlicht door Snowcat

6. Longyearbyen: jacht op noorderlicht door Snowcat

Deze jacht op het noorderlicht door snowcat is de perfecte manier om buiten de gebaande paden te gaan en comfortabel naar de aurora te zoeken, terwijl je gids je over de bevroren, met sneeuw bedekte toendra rijdt. Rupsvoertuigen, zoals de speciaal gebouwde snowcat, kunnen gebieden bezoeken die anders alleen bereikbaar zijn met een sneeuwscooter, hondenslee of ski's. De sneeuwkat haalt je op bij het Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen, gunstig gelegen in het centrum van Longyearbyen. Na een korte veiligheidsbriefing van de gids, begint je avontuur als de sneeuwkat rechtstreeks de stad uit rijdt, weg van de lichtvervuiling door de straatverlichting en huizen, en de Advent-vallei in. Wist je dat je tussen half november en januari op elk moment van de dag het noorderlicht kunt zien? Spitsbergen is de enige plek ter wereld die je gemakkelijk kunt bezoeken om de poolnacht te ervaren, wanneer de dag zo donker is als de nacht. Dit betekent geweldige kansen voor aurora-bezichtigingen, ongeacht de tijd. Voor en na deze periode is de lucht lichter, maar de lange nacht biedt nog steeds uitzonderlijke kansen om het noorderlicht te vangen. Je gids zoekt naar de beste kijklocaties en stopt om je te vertellen over het gebied, de aurora en waarom Svalbard een belangrijke basis is voor onderzoek naar het noorderlicht. Stel gerust vragen over het noorderlicht, of Longyearbyen, Spitsbergen en Svalbard. Tijdens de tour worden warme dranken en koekjes geserveerd. Aan het einde van de tour keert de sneeuwkat terug naar Longyearbyen, waar je wordt afgezet bij het Polar Hotel.

Longyearbyen: Northern Lights Hunt van Electric Snowmobile

7. Longyearbyen: Northern Lights Hunt van Electric Snowmobile

Trek de duisternis in tijdens een 3 uur durende sneeuwscooterverkenning vanuit Longyearbyen. Laat de beschaving achter je en volg het licht van je sneeuwscooter om het pad voor je te zien. Wees getuige van de nuances in de poolnacht en voel de mystieke duisternis plotseling veranderen als de gloed van de aurora borealis wordt onthuld. Begin je tour met het ophalen van je hotel en rijd naar het Expeditiecentrum, waar je een volledige introductie tot de tour krijgt. Hier, in de moderne briefingruimtes, zie je een sneeuwscooter en begrijp je hoe je ermee moet rijden, terwijl je ook informatie krijgt over waar de tour je zal brengen en wat je kunt verwachten. Trek daarna een warm sneeuwscooterpak, laarzen, wanten, bivakmuts en helm aan en ga aan de slag! Scheur in volledige stilte door de wildernis op de eerste elektrische sneeuwscootertochten in Scandinavië. Een milieuvriendelijke manier om te verkennen, de batterijen worden opgeladen door wind- en zonne-energie. Na een korte rit maakt de gids een stop om te kijken hoe het met de deelnemers gaat en om een of twee Svalbard-verhalen te delen. Bekijk het sterren- en maanlicht in de sneeuw, of maak patronen in de wolken, en ga dan verder op je sneeuwscooters terwijl je gids de lucht afspeurt op zoek naar het eigen vuurwerk van de natuur. Koekjes en warme dranken worden tijdens de tour gedeeld. De tour eindigt met terugbrengen naar uw hotel.

Topbezienswaardigheden in Longyearbyen

Sitemap Longyearbyen

Wil je alle activiteiten in Longyearbyen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.