Kies data

Louis Armstrong Park

Louis Armstrong Park: tours & activiteiten die je niet wilt missen

New Orleans: Haunted French Quarter Carriage Tour 's nachts

1. New Orleans: Haunted French Quarter Carriage Tour 's nachts

Verken de iconische Franse wijk van New Orleans tijdens een nachtelijke koetstocht en maak kennis met de spookachtige overlevering en legendes. Passeer Bourbon Street, Napoleon House en meer terwijl je luistert naar waargebeurde verhalen over geesten, voodoo en vampiers uit je gids. Met zoveel paranormale activiteit in de stad, is de beste manier om deze spookachtige locaties te verkennen 's nachts per koets. Historische verhalen over liefde en tragedie komen tot leven terwijl de professionele gidsen de legendes en overlevering uitleggen, naast historische verhalen over alle belangrijke bezienswaardigheden in de Franse wijk. Verwacht tijdens de spooktocht Voodoo in overvloed en leer hoe Marie Laveau, de Voodoo-koningin, haar magische krachten toepaste om de koers van liefde, geluk en recht in New Orleans te veranderen. Kom meer te weten over de vele spookachtige restaurants, zoals die van Muriel, waar in de loop der jaren talloze seances zijn gehouden. Wees getuige van de plaats van een 19e-eeuws bloedbad, waarvan wordt gezegd dat het nog steeds de geesten van de tragedie bevat. U kunt zelfs ontdekken dat uw hotel spookt, terwijl de koetsrit langs alle meest spookachtige hotels in de Franse wijk rolt. Groepskoetsreizen reizen in een rustig tempo en met kleine groepen van niet meer dan 8 passagiers per rijtuig. Voor een meer exclusieve ervaring kunt u een privérijtuig reserveren met 1 tot 4 passagiers.

New Orleans: Voodoo & Begraafplaats-wandeltocht

2. New Orleans: Voodoo & Begraafplaats-wandeltocht

Neem een begeleide wandeling om het historische French Quarter en St. Louis Cemetery No. 2 te verkennen. Leer meer over de geschiedenis van de Afro-Amerikanen, de plaatselijke cultuur van NOLA en hoor uit de eerste hand verhalen van voodoobeoefenaars van je gediplomeerde gids. Ontmoet je gids in het Louis Armstrong Park en ga op weg voor je voodoo-ervaring. Loop door de Tremé / Lafitte-buurt - de thuisbasis van jazz - terwijl je gids alles uitlegt over de voodoo-cultuur van New Orleans. Kom meer te weten over Marie Laveau, haar laatste rustplaats in St. Louis Cemetry nr. 1 - de oudste in de stad - en haar culturele belang voor New Orleans als toegewijde voodoo-leider, vroedvrouw en kruidkundige. Ga naar St. Louis Cemetery nr. 2 om te zien waar veel beroemde 19e- en 20e-eeuwse bewoners begraven liggen, zoals Claude Treme en Earl King. Bewonder de sfeervolle bovengrondse graven die de "Cities of the Dead" vormen, en bekijk de graven van opmerkelijke jazzmuzikanten, politici en soldaten waar ze werden begraven. Na het verkennen van de begraafplaats, leidt je gids je terug naar het oorspronkelijke ontmoetingspunt, waar je activiteit zal eindigen. Vanwege Covid-19 kunnen rondleidingen momenteel de begraafplaats niet betreden, maar je loopt langs en hoort over de geschiedenis van je gids.

New Orleans: spooktocht alleen voor volwassenen

3. New Orleans: spooktocht alleen voor volwassenen

Dompel je ziel onder in de verleidelijke geesten van moord, zelfmoord en het paranormale tijdens deze unieke wandeltocht in New Orleans. Ontdek de duistere geschiedenis van de stad door de nachtmerrieachtige verhalen van je gids. Begin in de buurt van Congo Square, de geboorteplaats van jazz en New Orleans voodoo, en hoor over de donkere kant van het plein. Neem deel aan elixers, laat offers van kerstballen en kralen achter en bid dat het genoeg is om te voorkomen dat de demonen van New Orleans je achterlaten in een spiraalvormig moeras van waanzin. Raven's Omen zal door de heetste hel branden terwijl het de kilte van de dood naar je ziel stuurt. Ontdek het Devil's Empire en voel zijn levenloze greep terwijl de polsslag van New Orleans je verder de schaduw in stuurt. Is het voodoo-bezit, waanzin of PTSS? Luister naar het verhaal van Zack en Addie om erachter te komen.

New Orleans: begeleide sightseeing-fietstocht

4. New Orleans: begeleide sightseeing-fietstocht

Geniet van de sfeer in New Orleans tijdens deze begeleide fietstocht naar bezienswaardigheden in de stad, zoals Armstrong Park, Congo Square en een bovengrondse begraafplaats. Bewonder de architectuur in de Franse wijk en de historische wijk Faubourg Marigny. Ontmoet je gids op het centraal gelegen kantoor van de activiteitenaanbieder. Zorg voor een helm en een hoogwaardige fiets. Trek eropuit en ga op avontuur door de stad. Rijd naar het deel van de rivier de Mississippi dat uitkijkt op Jackson Square. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in de Franse wijk en leer over de rijke geschiedenis en ongelooflijke mensen die de cultuur van de stad hebben beïnvloed. Ervaar de charme van de wijk Faubourg Marigny, die dateert uit het begin van de 19e eeuw en de thuisbasis is van de beroemde Fransmanstraat. Vaar over Esplanade Avenue in de schaduw van oude eikenbomen met rijen van de prachtige huizen van de creoolse elite. Ga naar een bovengrondse begraafplaats en leer meer over de begrafenistradities van New Orleans. Rol rond in City Park, waar een van de grootste volwassen levende eiken ter wereld staat. Houd onderweg schildpadden en tropische vogels in de gaten. Maak een korte stop bij Cafe Du Monde in het park waar je de kans hebt om wereldberoemde beignets (gefrituurd gebak) te kopen. Ga verder langs de rustige Bayou van St. John. Geniet van een rustige rit door Armstrong Park naar Congo Square, het hart van de jazztradities van New Orleans. Keer terug naar je startpunt aan het einde van je tour.

Avond in New Orleans: Live Jazz Music Discovery Tour

5. Avond in New Orleans: Live Jazz Music Discovery Tour

Onze muziektour door New Orleans begint net buiten de Franse wijk in het historische en prachtige Louis Armstrong Park in de wijk Tremé. In het park zullen we praten over de historische oorsprong van jazz en een van de jazzgrootheden, Armstrong zelf, bespreken. Beginnend onder de beroemde verlichte gewelfde ingang van het park, verkennen we het gebied dat oorspronkelijk bekend stond als Congo Square - een van de eerste locaties in de stad waar tot slaaf gemaakte mensen en vrije mensen van kleur mochten samenkomen en socialiseren. Je hoort over de oorsprong van jazz, het resultaat van een rijke mix van culturen in één stad, die West-Afrikaanse en Caribische klanken combineerde met Europese muzikale invloeden - waardoor we deze unieke Amerikaanse kunstvorm hebben gekregen. Vanaf hier gaan we naar de Vieux Carre, of de Franse wijk, en je hoort over de oorsprong en cultuur van jazz terwijl je je een weg baant door de oudste wijk van NOLA, terwijl je een aantal opmerkelijke historische locaties ziet. Je gids heeft die avond een speciale route voor je gekozen om ervoor te zorgen dat de beste muziek te horen is. Langs een mogelijke route delen we de geschiedenis van Bourbon Street en de residentiële en commerciële plaatsen waar blues- en jazzmedewerkers ongelooflijke muziek kwamen maken. We komen misschien langs Preservation Hall, een locatie die mensen van alle achtergronden samenbracht, zelfs in tijden van segregatie. Misschien zien we zelfs een straatmuzikant die optreedt op de historische Franse markt! Of je gids kan ervoor kiezen om naar de beroemde Frenchmen Street te gaan, de grootste concentratie van locaties voor livemuziek in de stad. Welk pad je ook kiest, je bevindt je op een geweldige jazz-/muziekplek en je gids neemt je mee naar binnen om te luisteren en te genieten van de lokale scene. Hoe dan ook, door bij een local te zijn, leer je alles over de buurt, hoe je het meeste uit je tijd hier kunt halen, en de muziekcultuur en hoe deze werkt in de clubs en locaties. En als klap op de vuurpijl ontvang je een cocktail van ons bij een van de haltes en ben je van harte welkom om extra drankjes te kopen wanneer en wanneer je maar wilt. In New Orleans is er altijd de mogelijkheid voor een verrassingselement. We zullen uitkijken naar geïmproviseerde straatoptredens, die de nacht altijd speciaal maken. Als (nou ja, laten we eerlijk zijn, wanneer!), je aan het einde van de tour nog steeds trek hebt in meer, zal je gids je de rest van je avond op andere geweldige aanbevelingen wijzen!

New Orleans: geschiedenis en voodootour van 2 uur in de Franse wijk

6. New Orleans: geschiedenis en voodootour van 2 uur in de Franse wijk

Volg je gediplomeerde gids, een meesterverteller, door de Franse wijk van New Orleans. Leer meer over het interessante verleden van de buurt en reis door de avontuurlijke geschiedenis terwijl je ontdekt wat de Franse wijk tot een van de meest unieke en vriendelijkste plekken in de Verenigde Staten maakt. Ontmoet je gids en begin met toeren op Congo Square, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van voodoo, de slavenhandel en de inheemse volkeren van New Orleans. Luister naar het verhaal van de beruchte Voodoo-priesteres, Marie Laveau, en bezoek de plek van haar voormalige huis. Stop daarna bij het historische gebouw van het Hooggerechtshof voor verhalen over politici uit Louisiana en rechtszaken zoals Huey P. Long, Edwin Edwards en Plessy vs. Fergusson. Leer tijdens je rondleiding over de muziek, het eten, de architectuur, de cultuur, de literaire geschiedenis en Bourbon Street van de stad. Je tour eindigt op Jackson Square, waar je nog meer architectuur van de stad kunt bewonderen en de kathedraal van St. Louis, de Presbytère en de Cabildo kunt zien.

New Orleans: stadsfietstocht van 3 uur

7. New Orleans: stadsfietstocht van 3 uur

Verken New Orleans op een leuke en milieuvriendelijke manier tijdens een fietstocht met kleine groepen die door de oudste en meest karakteristieke buurten van de Big Easy slingert. Fiets over een vlakke en ontspannen route van de beroemde Franse wijk naar minder bezochte buurten zoals Esplanade Ridge, City Park en Bayou St. John, en leer onderweg over de rijke geschiedenis en moderne cultuur van de stad. Nadat je in de Franse wijk op een fiets bent gepast, rijd je door deze legendarische wijk. Ga vervolgens verder dan de toeristische grenzen om meer van de stad te verkennen, volg de lommerrijke Esplanade Avenue naar de groene uitgestrektheid van het stadspark, bezoek St. Louis Cemetery nr. 3 en andere interessante locaties langs de weg. Na een bezoek aan St. Louis Cemetery nr. 3, vaar je langs moerassige vergezichten in City Park. Je doorkruist Bayou St. John, een historische waterweg die zowel door indianen als Franse kolonisten werd gebruikt, en leert waarom deze zo belangrijk was bij de oprichting van de stad. Deze fietstocht omvat bezoeken aan de Franse wijk, Faubourg Marigny, Esplanade Avenue, St. Louis Cemetery nr. 3, City Park, Bayou St. John, Mid-City, de Lafitte Greenway, Louis Armstrong Park en Congo Square.

New Orleans: fietstocht door het hart van de stad

8. New Orleans: fietstocht door het hart van de stad

Volg tijdens deze kleine groepsfietstocht "Heart of the City" de koloniale geschiedenis van New Orleans en zijn culturele schatten. Spring op een professioneel onderhouden fiets en ga met een gids en een groep van maximaal 10 personen op pad om de bekendste buurten van de stad te verkennen. Fiets door de vlakke, legendarische straten van de Franse wijk, Faubourg Treme en andere historische gebieden terwijl je leert over de geschiedenis van New Orleans van je deskundige gids. Fiets in een rustig tempo langs de oevers van de rivier de Mississippi en door de oudste delen van New Orleans. Vaar door Louis Armstrong Park en Congo Square naar de legendarische St. Louis Cemetery nr. 2. Stop onderweg om te horen over het erfgoed van New Orleans, met name de ontwikkeling van jazz en de kleurrijke vernieuwers die het hebben gemaakt.

New Orleans: begeleide wandeling door Voodoo-geschiedenis

9. New Orleans: begeleide wandeling door Voodoo-geschiedenis

Elke nieuwkomer in New Orleans wil meer te weten komen over voodoo. Gehuld in mysterie, aangedreven door trommels en bevolkt door enkele van de meest fascinerende en viriele godheden in de moderne theologie, is voodoo intrigerende buitenstaanders sinds het voor het eerst in New Orleans aankwam vanaf de dekken van slaven- en handelsschepen. Maar er is een probleem: Voodoo is een diep verkeerd begrepen, belachelijk gefetisjiseerde religie, een religie die door christenen en kolonisten in de geschiedenis van Louisiana opzettelijk als 'demonische' is geschilderd. En zoveel populaire rondleidingen en boeken over dit onderwerp staan vol met leugens die onze voorouders vertelden, wat historici en beoefenaars super verdrietig maakt. Aangezien deze stad de thuisbasis was van koningin Marie Laveau zelf, kon HH niet zomaar werkeloos toekijken terwijl de geschiedenis van onze stad werd begraven onder BS. We hebben deze tour ontworpen om het record recht te zetten en tegelijkertijd de mengelmoes van religies te vieren die met elkaar verweven waren om een moderne, Amerikaanse versie van "voodoo" te creëren die je niet buiten de Crescent City kunt vinden. Je ontmoet je gids in Basin Street, op slechts een steenworp afstand van de beroemde tombe die naar verluidt de overblijfselen van Marie zelf bevat. Na een korte les over de verschillen tussen Haïtiaanse Voodoo, New Orleans Voodoo, Santeria en Hoodoo, worden de gasten naar Congo Square geleid, de locatie van de talloze ceremonies en rituelen van Laveau. Vanaf deze heilige grond ga je naar het oude huis van Laveau, de plek waar ze haar kinderen overdag opvoedde en 's nachts spirituele werken beoefende met een grote slang om haar nek. Zombie-overlevering, pandemische geschiedenis en ouderwetse propaganda wachten op je in Dauphine Street, waar je gids de waarheid onthult over voodoo-poppen en traditionele Afro-Caribische medicijnen. (Wat, leuk feit, vaak veel effectiever was dan de westerse geneeskunde.) Je gids zal de groep dan voorstellen aan Sanite Dede, de vrouw die de weg vrijmaakte voor Marie Laveau, en de persoon die voodoo zo populair maakte in de stad dat het volledig uit de Franse wijk moest worden verbannen. Je leert ook over geheime liefdesaffaires, gedocumenteerde wonderen, radicale genezingen, het oproepen van geesten, schokkende raciale misdaden en het prille begin van de afschaffingsbeweging, allemaal door de lens van voorouderverering en "magie" in Amerika's meest spookachtige stad.

Jazztour door New Orleans

10. Jazztour door New Orleans

Ga met ons mee op deze unieke muziektour door New Orleans! Armstrong Park, gelegen in de wijk Treme, is vernoemd naar een van de meest gerenommeerde jazzmuzikanten ter wereld en een van de meest geliefde zonen van New Orleans: Louis Armstrong. Beginnend onder de beroemde verlichte gewelfde ingang van het park, verkennen we het gebied dat oorspronkelijk bekend stond als Congo Square - een van de eerste locaties in de stad waar tot slaaf gemaakte mensen en vrije mensen van kleur mochten samenkomen en socialiseren. Je hoort over de oorsprong van jazz, het resultaat van een rijke mix van culturen in een enkele stad, die West-Afrikaanse en Caribische klanken combineerde met Europese muzikale invloeden - waardoor we deze unieke Amerikaanse kunstvorm hebben gekregen. Je stopt daar niet! Vervolgens brengt je lokale gids de jazzgeschiedenis tot leven door een speciaal samengestelde route te selecteren om het beste van de muziekscene te horen. U kunt langs Preservation Hall en de historische Franse markt lopen of naar de beroemde Frenchman Street gaan, de grootste concentratie van locaties voor livemuziek in de stad. Stop zelfs voor een drankje van ons! Wat je muzikale interesses ook zijn, je beëindigt deze tour met een nieuwe waardering voor Amerikaanse muziek, de beroemde inwoners van New Orleans en de kunst en geluiden van jazz.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Louis Armstrong Park

Wil je alle activiteiten in Louis Armstrong Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.