Kies data

Louis Armstrong Park

Louis Armstrong Park: tours & activiteiten die je niet wilt missen

New Orleans: Voodoo & Begraafplaats-wandeltocht

1. New Orleans: Voodoo & Begraafplaats-wandeltocht

Neem een begeleide wandeling om het historische French Quarter en St. Louis Cemetery No. 2 te verkennen. Leer meer over de geschiedenis van de Afro-Amerikanen, de plaatselijke cultuur van NOLA en hoor uit de eerste hand verhalen van voodoobeoefenaars van je gediplomeerde gids. Ontmoet je gids in het Louis Armstrong Park en ga op weg voor je voodoo-ervaring. Loop door de Tremé / Lafitte-buurt - de thuisbasis van jazz - terwijl je gids alles uitlegt over de voodoo-cultuur van New Orleans. Kom meer te weten over Marie Laveau, haar laatste rustplaats in St. Louis Cemetry nr. 1 - de oudste in de stad - en haar culturele belang voor New Orleans als toegewijde voodoo-leider, vroedvrouw en kruidkundige. Ga naar St. Louis Cemetery nr. 2 om te zien waar veel beroemde 19e- en 20e-eeuwse bewoners begraven liggen, zoals Claude Treme en Earl King. Bewonder de sfeervolle bovengrondse graven die de "Cities of the Dead" vormen, en bekijk de graven van opmerkelijke jazzmuzikanten, politici en soldaten waar ze werden begraven. Na het verkennen van de begraafplaats, leidt je gids je terug naar het oorspronkelijke ontmoetingspunt, waar je activiteit zal eindigen. Vanwege Covid-19 kunnen rondleidingen momenteel de begraafplaats niet betreden, maar je loopt langs en hoort over de geschiedenis van je gids.

New Orleans: spooktocht alleen voor volwassenen

2. New Orleans: spooktocht alleen voor volwassenen

Dompel je ziel onder in de verleidelijke geesten van moord, zelfmoord en het paranormale tijdens deze unieke wandeltocht in New Orleans. Ontdek de duistere geschiedenis van de stad door de nachtmerrieachtige verhalen van je gids. Begin in de buurt van Congo Square, de geboorteplaats van jazz en New Orleans voodoo, en hoor over de donkere kant van het plein. Neem deel aan elixers, laat offers van kerstballen en kralen achter en bid dat het genoeg is om te voorkomen dat de demonen van New Orleans je achterlaten in een spiraalvormig moeras van waanzin. Raven's Omen zal door de heetste hel branden terwijl het de kilte van de dood naar je ziel stuurt. Ontdek het Devil's Empire en voel zijn levenloze greep terwijl de polsslag van New Orleans je verder de schaduw in stuurt. Is het voodoo-bezit, waanzin of PTSS? Luister naar het verhaal van Zack en Addie om erachter te komen.

New Orleans: 2 uur durende Franse wijkgeschiedenis en voodoo-tour

3. New Orleans: 2 uur durende Franse wijkgeschiedenis en voodoo-tour

Volg je gelicentieerde gids, een meesterverteller, door de Franse wijk van New Orleans. Leer meer over het interessante verleden van de buurt en reis door de avontuurlijke geschiedenis terwijl je ontdekt wat de Franse wijk tot een van de meest unieke en vriendelijkste plekken in de Verenigde Staten maakt. Ontmoet je gids en begin met toeren op Congo Square, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van voodoo, de slavenhandel en de inheemse volkeren van New Orleans. Luister naar het verhaal van de beruchte Voodoo-priesteres, Marie Laveau, en bezoek de plek van haar voormalige huis. Stop daarna bij het historische gebouw van het Hooggerechtshof voor verhalen over politici uit Louisiana en rechtszaken zoals Huey P. Long, Edwin Edwards en Plessy vs. Fergusson. Leer tijdens je rondleiding over de muziek, het eten, de architectuur, de cultuur, de literaire geschiedenis en Bourbon Street van de stad. Je tour eindigt op Jackson Square, waar je nog meer van de architectuur van de stad kunt bewonderen en de St. Louis Cathedral, de Presbytère en de Cabildo kunt zien.

New Orleans: stadsfietstocht van 3 uur

4. New Orleans: stadsfietstocht van 3 uur

Verken New Orleans op een leuke en milieuvriendelijke manier tijdens een fietstocht met een kleine groep die door de oudste en meest onderscheidende buurten van de Big Easy slingert. Fiets langs een vlakke en ontspannen route van de beroemde Franse wijk naar minder bezochte wijken zoals Esplanade Ridge, City Park en Bayou St. John, en leer onderweg over de rijke geschiedenis en moderne cultuur van de stad. Nadat je je op een fiets in de Franse wijk hebt aangepast, rijd je door deze legendarische buurt. Ga vervolgens voorbij de toeristische grenzen om meer van de stad te verkennen, volg de groene Esplanade Avenue naar de groene uitgestrektheid van het stadspark, bezoek St. Louis Cemetery nr. 3 en andere interessante locaties onderweg. Na een bezoek aan St. Louis Cemetery nr. 3, vaar je langs moerassige vergezichten in City Park. Je doorkruist Bayou St. John, een historische waterweg die werd gebruikt door indianen en Franse kolonisten, en ontdek waarom het zo belangrijk was voor de oprichting van de stad. Deze fietstocht omvat bezoeken aan de Franse wijk, Faubourg Marigny, Esplanade Avenue, St. Louis Cemetery nr. 3, City Park, Bayou St. John, Mid-City, de Lafitte Greenway, Louis Armstrong Park en Congo Square.

New Orleans: begeleide sightseeing-fietstocht

5. New Orleans: begeleide sightseeing-fietstocht

Geniet van de sfeer in New Orleans tijdens deze begeleide fietstocht naar bezienswaardigheden in de stad, zoals Armstrong Park, Congo Square en een bovengrondse begraafplaats. Bewonder de architectuur in de Franse wijk en de historische wijk Faubourg Marigny. Ontmoet je gids op het centraal gelegen kantoor van de activiteitenaanbieder. Zorg voor een helm en een hoogwaardige fiets. Trek eropuit en ga op avontuur door de stad. Rijd naar het deel van de rivier de Mississippi dat uitkijkt op Jackson Square. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in de Franse wijk en leer over de rijke geschiedenis en ongelooflijke mensen die de cultuur van de stad hebben beïnvloed. Ervaar de charme van de wijk Faubourg Marigny, die dateert uit het begin van de 19e eeuw en de thuisbasis is van de beroemde Fransmanstraat. Vaar over Esplanade Avenue in de schaduw van oude eikenbomen met rijen van de prachtige huizen van de creoolse elite. Ga naar een bovengrondse begraafplaats en leer meer over de begrafenistradities van New Orleans. Rol rond in City Park, waar een van de grootste volwassen levende eiken ter wereld staat. Houd onderweg schildpadden en tropische vogels in de gaten. Maak een korte stop bij Cafe Du Monde in het park waar je de kans hebt om wereldberoemde beignets (gefrituurd gebak) te kopen. Ga verder langs de rustige Bayou van St. John. Geniet van een rustige rit door Armstrong Park naar Congo Square, het hart van de jazztradities van New Orleans. Keer terug naar je startpunt aan het einde van je tour.

Avond in New Orleans: Live Jazz Music Discovery Tour

6. Avond in New Orleans: Live Jazz Music Discovery Tour

Deze muziektour door New Orleans begint net buiten de Franse wijk in het historische en prachtige Louis Armstrong Park in de wijk Tremé. In het park zullen je gids en groep praten over de historische oorsprong van jazz en een van de jazzgrootheden, Armstrong zelf, bespreken. Vanaf hier gaan we op weg naar de populaire wijk Marigny, genoemd naar de edelman en goede vriend met dezelfde naam. Bijgewerkt voor moderne dorst, Marigny is een hip uitgaansgebied dat zowel New Orleanians als bezoekers aanspreekt. Je gids zal de weg wijzen en ervoor zorgen dat je onderweg een paar opmerkelijke bezienswaardigheden en plaatsen aanwijst. Binnenkort komen we aan bij de beroemde Frenchmen Street, de grootste concentratie van locaties voor livemuziek in de stad. Je gids neemt je mee naar een van zijn/haar favorieten. Als je bij een local bent, leer je alles over de buurt, hoe je het meeste uit je tijd hier kunt halen, en de muziekcultuur en hoe deze werkt in de clubs en podia. En als klap op de vuurpijl krijg je een biertje van ons bij een van de haltes en ben je van harte welkom om extra drankjes te kopen wanneer en wanneer je wilt. In New Orleans is er altijd de mogelijkheid voor een verrassingselement. Wees op je hoede voor geïmproviseerde straatoptredens, die de avond altijd speciaal maken. En als de timing en sfeer goed zijn, krijg je een kijkje achter de schermen met een van de bands tussen de sets door. Behalve dat je je ritme opdoet en geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van Frenchmen Street, eindigt je tour op de nachtelijke kunstmarkt. Dit is een andere levendige plek waar de kunstenaars van de stad hun beste werk laten zien, van handgemaakte sculpturen tot lokale fotografie. Als je aan het einde van de tour nog steeds naar meer verlangt, zal je gids je wijzen op andere geweldige locaties in de omgeving voor diner, drankjes en natuurlijk meer geweldige muziek!

New Orleans: Total Food, Cocktail and Jazz Tour

7. New Orleans: Total Food, Cocktail and Jazz Tour

Je New Orleans Total Day Tour begint waar het allemaal begon, aan de oevers van de rivier de Mississippi. Vanaf hier zult u getuige zijn van de levensader van deze regio die via de havens nieuwe culturen, nieuwe invloeden en nieuwe ingrediënten naar de VS heeft gebracht. Proef de beignet , een ontbijttraktatie, dwaal door de Franse markt en probeer klassieke en unieke New Orleans-gerechten, evenals de controversiële delicatesse van gumbo. Voordat je in de wereld van de cocktailcultuur van New Orleans duikt, heb je de kans voor een koffiepauze of om souvenirs te snuffelen. Ga naar Jackson Square om dit deel van de tour te beginnen dat verder gaat dan Bourbon Street en het toeristenpad naar de werkelijk unieke en historische bars van de stad. Bezoek verschillende historische bars en proef karakteristieke drankjes, zoals de Sazerac en de Ramos Gin Fizz en ontdek waarom New Orleans "de bakermat van het beschaafde drinken" wordt genoemd. Ga voor het begin van het jazzgedeelte van deze tour naar het Louis Armstrong-park om over de jazzlegende te horen. Vanaf hier ga je naar de populaire wijk Marigny, een hip uitgaansgebied met de beroemde Frenchmen Street, waar je de grootste concentratie aan locaties voor livemuziek in de stad vindt. Onder begeleiding van een local krijg je de beste avond voor die dag van de week te zien en krijg je zelfs een gratis biertje op een van de locaties. Kijk uit voor geïmproviseerde straatoptredens. En als de timing en sfeer goed zijn, kun je misschien achter de schermen gaan met een van de live bands. Je totale dagtour eindigt op de nachtelijke kunstmarkt, een andere levendige plek waar de kunstenaars van de stad pronken met hun beste werk, van handgemaakte sculpturen tot lokale fotografie. Als je aan het einde van deze tour nog meer verlangt, vraag het dan gewoon aan je gids en zij zullen je graag meer suggesties doen.

New Orleans: Heart of the City Bike Tour

8. New Orleans: Heart of the City Bike Tour

Tijdens deze kleine fietstocht met het hart van de stad, volg de koloniale geschiedenis van New Orleans en zijn culturele schatten. Spring op een professioneel onderhouden fiets en ga op pad met een gids en een groep van niet meer dan 10 om de beroemdste buurten van de stad te verkennen. Fiets door de vlakke, legendarische straten van de Franse wijk, Faubourg Treme en andere historische gebieden terwijl je meer leert over de geschiedenis van New Orleans vanuit je deskundige gids. Fiets in een rustig tempo langs de oevers van de rivier de Mississippi en door de oudste delen van New Orleans. Vaar door Louis Armstrong Park en Congo Square naar de legendarische St. Louis begraafplaats nr. 2. Stop onderweg om te horen over het erfgoed van New Orleans, vooral de ontwikkeling van jazz en de kleurrijke innovators die het hebben gecreëerd.

New Orleans: cocktails en jazzervaring

9. New Orleans: cocktails en jazzervaring

Je cocktail- en jazztour begint op Jackson Square, waar veel van de beste bars van de Franse wijk op slechts een steenworp afstand liggen. Verlaat het toeristische circuit voor je eerste cocktail en reis terug naar de 18e eeuw, waar je een bar bezoekt waar enkele van de meest excentrieke personages uit de geschiedenis van New Orleans werden vermaakt. Proef vervolgens de "officiële cocktail van New Orleans", de Sazerac, een van de eerste cocktails die in de VS is geregistreerd en de smaak heeft de tand des tijds zeker doorstaan. De laatste cocktailstop zal zijn bij een van de meest stijlvolle etablissementen in de stad om een van de meest gewaardeerde drankjes van de stad te proberen, de Ramos Gin Fizz, die New Orleans zijn reputatie geeft als "de bakermat van beschaafd drinken". Er is gelegenheid om uit te rusten of een hapje te eten voordat het jazzgedeelte van de tour begint. Uw gids kan u enkele goede eetgelegenheden aanbevelen, afhankelijk van uw voorkeuren. Daarna gaan we naar het historische en prachtige Louis Armstrong Park in de wijk Tremé. In het park hoor je van je gids over de oorsprong van jazz en een van de jazzgrootheden, Armstrong zelf. Vanaf hier gaan we naar de populaire Marigny-buurt, een hip uitgaansgebied met de beroemde Frenchmen Street, waar je de grootste concentratie aan locaties voor livemuziek in de stad vindt. Kijk uit naar geïmproviseerde straatoptredens, en als de timing goed is, kun je een kijkje achter de schermen nemen bij een van de live bands. Je cocktail- en jazztour eindigt op de nachtelijke kunstmarkt, een andere levendige plek waar de kunstenaars van de stad hun beste werk laten zien, van handgemaakte sculpturen tot lokale fotografie.

New Orleans: wandeltocht met gids door Voodoo-geschiedenis

10. New Orleans: wandeltocht met gids door Voodoo-geschiedenis

Elke nieuwkomer in New Orleans wil over voodoo leren. Gehuld in mysterie, aangedreven door trommels en bevolkt door enkele van de meest fascinerende en viriele godheden in de moderne theologie, is voodoo intrigerende buitenstaanders sinds het voor het eerst in New Orleans aankwam vanaf de dekken van slaven- en handelsschepen. Maar er is een probleem: voodoo is een diep verkeerd begrepen, belachelijk gefetisjeerde religie, een religie die door christenen en kolonisten in de geschiedenis van Louisiana opzettelijk als 'demonisch' is afgeschilderd. En zoveel populaire rondleidingen en boeken over dit onderwerp staan vol met leugens die onze voorouders hebben verteld, wat historici en beoefenaars super verdrietig maakt. Aangezien deze stad de thuisbasis was van koningin Marie Laveau zelf, kon HH niet werkeloos toekijken terwijl de geschiedenis van onze stad werd begraven onder BS. We hebben deze tour ontworpen om het record recht te zetten terwijl we de mashup van religies vieren die met elkaar zijn verweven om een moderne, stateside-versie van "voodoo" te creëren die je buiten de Crescent City niet kunt vinden. Je ontmoet je gids in Basin Street, op slechts een steenworp afstand van het beroemde graf dat naar verluidt de overblijfselen van Marie zelf bevat. Na een korte les over de verschillen tussen Haïtiaanse Voodoo, New Orleans Voodoo, Santeria en Hoodoo, worden gasten naar Congo Square geleid, de plaats van de talloze ceremonies en rituelen van Laveau. Vanaf deze heilige grond ga je naar Laveau's oude huis, de plek waar ze overdag haar kinderen opvoedde en 's nachts spirituele handelingen beoefende met een grote slang om haar nek. Zombie-kennis, pandemische geschiedenis en de wat ouderwetse propaganda wachten op je in Dauphine Street, waar je gids de waarheid zal onthullen over voodoo-poppen en traditionele Afro-Caribische geneeskunde. (Wat, leuk feit, vaak veel effectiever was dan de westerse geneeskunde.) Je gids zal de groep vervolgens voorstellen aan Sanite Dede, de vrouw die de weg vrijmaakte voor Marie Laveau, en de persoon die voodoo zo populair maakte in de stad dat het volledig uit de Franse wijk moest worden verbannen. Je leert ook over geheime liefdesaffaires, gedocumenteerde wonderen, radicale genezingen, het oproepen van geesten, schokkende raciale misdaden en het allereerste begin van de afschaffingsbeweging, allemaal door de lens van voorouderverering en 'magie' in America's Most Haunted City.

Sitemap Louis Armstrong Park

Wil je alle activiteiten in Louis Armstrong Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.