Lourdes
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Lourdes

Bekijk alle tours en activiteiten in Lourdes

Top 7 attracties in Lourdes

Lourdes is de tweede meest populaire bestemming in Frankrijk. Genesteld aan de voet van de pyreneeën, is dit stadje het meest bezochte bedevaartsoord uit de Christelijke wereld! De pelgrims die Lourdes bezoeken baden in het geneeskrachtige water uit Bernadette's bron. Alles wat je zou willen zien in deze stad ligt op loopafstand van elkaar. Er is ook een kasteel met panoramisch uitzicht over alle heilige gebouwen en landschap.

De Grot van Massabielle

Volgens de legende hebben de mariaverschijningen van St. Bernadette's hier plaatsgevonden, en werd haar verteld uit een bron in de grot te drinken. Dit verhaal heeft ertoe geleid dat vele pelgrims deze heilige plek bezoeken om te bidden voor wonderen.

Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Op de top van de rots boven de grot van Massabielle en achter de Rozenkransbasiliek staat dit immense gebouw; niet te missen!

Rozenkransbasiliek

Toen ze verscheen in Lourdes, hield Maria naar verluid een rozenkrans vast. De kapellen tonen elk de drie geheimen van de Rozenkrans; de blijde geheimen, de droevige geheimen en de glorieuze mysteries.

Maison Paternelle de St. Bernadette

Dit was het huis van de ouders van Bernadette na haar visioenen, het staat vol voorwerpen die van de Soubirous familie waren. Vandaag de dag is het huis nog altijd in handen van deze familie.

De Heilige Treden

Pelgrims beklimmen deze treden op hun knieën, een kopie van de trappen van het hoofdkwartier van Pontius Pilatus in Jeruzalem.

Chateau-Fort Lourdes

Bekijk het onwaarschijnlijk mooie uitzicht van de stad en de pyreneën terwijl je dit fort beklimt. Er is ook een botanische tuin en het Pyreneese Museum.

Overdekte Markt van Lourdes

In de zomer kun je hier elke dag het gastronomisch aanbod van Lourdes verkennen, waaronder alpenkazen, hammen, jams en andere lokale delicatessen.

Lourdes: Plan uw bezoek

Moet ik religieus zijn om zo'n plek te kunnen waarderen?

Lourdes zal ongetwijfeld meer betekenen voor een religieus persoon, maar ook niet-gelovigen zullen het waarderen dankzij alle fantastische gebouwen, het kasteel, de pyreneeën en de zachtaardige sfeer die heerst in deze Stad der Wonderen.

Zijn er ook sportfaciliteiten in de buurt?

Jazeker! Lourdes heeft negen tennisbanen, die het hele jaar open zijn, en een golfbaan zuidelijk van het meer van Lourdes. Ook kun je hier vanalles qua watersport doen of wandelingen maken in de natuur en de bergen.

Moet ik ergens op letten?

Hoewel het geen grote stad is, moet je toch oppassen voor zakkenrollers gezien de grote hoeveelheid toeristen. Let dus extra op en hou het liefst je bezittingen daar, waar je ze kan zien.

Tips & informatie

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Van april tot oktober is het hoogseizoen, met zacht en prachtig weer. Check de hotels voor je gaat, buiten deze periode kunnen ze gesloten zijn.

Activiteiten in Lourdes

Sitemap Lourdes

Wil je alle activiteiten in Lourdes ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Lourdes
4.7
Gebaseerd op 18 beoordelingen van GetYourGuide-klanten