Kies data

Louvre

Het meest bezochte museum ter wereld beschikt over talloze objecten en meesterwerken, van de prehistorie tot aan de moderne tijd.

Louvre: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: rondvaart van 1 uur over de Seine

1. Parijs: rondvaart van 1 uur over de Seine

Maak een rondvaart over de rivier de Seine die begint aan de voet van de Eiffeltoren. Vaar rustig onder de bruggen van Parijs door en bewonder de reeks prachtige monumenten langs het water, terwijl je luistert naar toelichting over Parijs en de bezienswaardigheden waar je langs vaart. Tijdens de rondvaart kom je langs de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Hôtel de Ville, het Louvre en nog veel meer. Je kunt ook kiezen voor een rondvaart in de avond voor een totaal andere blik op de Lichtstad, die bij het vallen van de avond in de schijnwerpers wordt gezet.  Individuele audiogidsen zijn beschikbaar in 14 talen en geven toelichting over Parijs en haar geschiedenis, monumenten en architectuur. Houd er rekening mee dat de audiogids beschikbaar is via je smartphone door aan boord verbinding te maken met wifi.

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

2. Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

Verken het Louvre in je eigen tempo met een toegangsticket met tijdsaanduiding, zodat je binnen 30 minuten naar binnen kunt. Bekijk niet te missen en iconische kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, samen met schilderijen uit de 13e tot de 20e eeuw. Het museum opende voor het eerst zijn deuren op 10 augustus 1793 en toonde toen slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens in 1801 weer heropend als Musée Napoléon, met een grotere collectie.  De collectie omvat inmiddels 20.000 werken. Tegenwoordig zijn er 8 afdelingen: Egyptische oudheden, oudheden van het nabije oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, en prenten en tekeningen.

Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

3. Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

Verken het Louvre in je eigen tempo met dit voorrangsticket. Ontdek de collecties van het museum met de audiogids op het nieuwe Nintendo 3DS-systeem. Begrijp de geschiedenis achter de collecties met routes, beschikbaar in 9 verschillende talen. Bekijk niet te missen en iconische bezienswaardigheden zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, en bewonder schilderijen uit de 13e tot 20e eeuw, prenten uit de Royal Collection en nog veel meer. Wandel door 8 curatoriële afdelingen: Egyptische Oudheden, Oudheden van het Nabije Oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, prenten en tekeningen.

Parijs: Louvre en rondvaart over de Seine

4. Parijs: Louvre en rondvaart over de Seine

Bezoek de meesterwerken van het Louvre, een van de populairste bestemmingen ter wereld. Maak vervolgens een rondvaart over de prachtige Seine en bewonder de beroemde monumenten in de stad. Als het grootste museum ter wereld herbergt het Louvre 35.000 kunstwerken in een tentoonstellingsruimte van 73.000 vierkante meter verdeeld over 3 vleugels. Elke vleugel telt meer dan 70 zalen en toont vele schilderijen en kunstvoorwerpen. Bekijk de iconische Mona Lisa, bewonder duizenden verbazingwekkende schilderijen en wandel tussen perfecte beeldhouwwerken. Boek de optie met audiogids en verbeter je ervaring in het museum en je kennis van de getoonde werken. Na het bezoek aan het Louvre maak je een rondvaart van 1 uur over de rivier de Seine. Je bekijkt meer van de iconische monumenten van Parijs, zoals het Institut de France, de Eiffeltoren, Notre Dame, Conciergerie, het Musee de Orsay, het Hotel de Ville en meer. Aan boord heb je gratis toegang tot een audiogids, waarmee je meer te weten komt over de enorme geschiedenis die aan elk monument verbonden is.

Parijs: hop on, hop off-ontdekkingstour Tootbus

5. Parijs: hop on, hop off-ontdekkingstour Tootbus

Verken het beste van Parijs tijdens een hop on, hop off-bustour met audiogids. Bekijk bezienswaardigheden als de Opera, het Louvre, de Notre-Dame, Sainte-Chapelle, Musée d'Orsay, de Concorde, de Champs-Elysées, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, Les Invalides, het Grand Palais en nog veel meer vanuit het comfort van een milieuvriendelijke bus. Stap aan boord van een hop on, hop off-bus om Parijs te verkennen. Kom meer te weten over de stad via de toelichting van de audiogids die speciaal voor de route is ontworpen. Kies de bezienswaardigheden die je verder wilt verkennen, en stap uit bij de dichtstbijzijnde locatie om de attracties te bezoeken (op eigen kosten). Bekijk de beroemde meesterwerken en schilderijen in het Louvre. Stop bij de Notre-Dame en neem even de tijd om de architectuur van het gebouw te bewonderen vanaf de linkeroever van de Seine. Ga winkelen aan de Champs-Elysées. Klim naar de top van de Arc de Triomphe of de Eiffeltoren voor het beste uitzicht over de stad. Mis de kans niet om rond te wandelen in de charmantste buurten van Parijs, zoals het boheemse Montmartre, het bruisende Quartier Latin, de trendy Marais of het rustige Ile de Saint Louis. Als je met kinderen reist, zal het kindvriendelijke kanaal dat in het Frans en Engels beschikbaar is, hen vermaken. De audiogids voor kinderen is ontworpen om de hele rit hun aandacht erbij te houden. Nadat je je ticket de eerste keer hebt geactiveerd, is het 24 of 48 uur lang geldig, afhankelijk van de geboekte optie. Je kunt binnen de geldigheidsperiode onbeperkt in- en uitstappen. De haltes van de route zijn als volgt: 1. Haussmann – Grands Magasins - Rue Auber 11, 75009 Parijs2. Opera Garnier – Avenue De L'opéra 49, 75002 Parijs3. Musee Du Louvre – Place Du Carrousel 75002 Parijs4. 4. Notre-Dame – Rue du Petit Pont 4, 75005 Parijs5. Musee D'Orsay – Quai Anatole-France 8, 75007 Parijs6. Concorde – Place De La Concorde 12, 75008 Parijs7. Champs-Elysées – Georve V, Avenue Des Champs-Elysées 116, 75008 Parijs8. Trocadero – Avenue Du Président Wilson 50, 75016 Parijs9. Eiffeltoren – Quai Branly 69, 75007 Parijs10. Pont Alexandre III – Invalides, Quai d'Orsay 41, 75007 Parijs

Parijs: Skip-the-line in Louvre Museum Begeleiding naar Mona Lisa

6. Parijs: Skip-the-line in Louvre Museum Begeleiding naar Mona Lisa

Lange tijd, voordat het in 1793 een museum werd, was het Louvre een van de belangrijkste residenties van de koningen van Frankrijk. Gelegen in het hart van Parijs, beslaat het een oppervlakte van 73.000 vierkante meter en herbergt het de grootste collectie kunstwerken ter wereld, van beschavingen van meer dan 7.000 jaar oud tot de 19e eeuw. De collecties van het museum zijn onderverdeeld in 8 afdelingen: Egyptische Oudheden, Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden, Oosterse Oudheden, Islamitische Kunst, Schilderijen, Beeldhouwwerken, Kunstwerken en Grafiek. Bewonder bij aankomst dit meesterwerk geschilderd door Leonardo da Vinci in 1506 en een van de beroemdste portretten van vrouwen ter wereld, de gastheer laat je in je eigen tempo van het museum genieten.

Paris: gereserveerde toegang Louvre en boottocht

7. Paris: gereserveerde toegang Louvre en boottocht

Ontvang de sleutels tot de stad Parijs met een combiticket voor het Louvre en een rondvaart. Bezoek het iconische Louvre met een ticket voor gereserveerde toegang, en ga op elk moment van de dag mee met een rondvaart over de rivier de Seine. Bewonder in je eigen tempo kunstwerken uit verschillende tijdperken, van het oude Egypte tot de renaissance. Daarna kun je 1 uur lang achterover leunen tijdens een rondvaart en de stad vanuit een ander perspectief bekijken. Laat de wereld aan je voorbijtrekken vanuit het comfort van een rondvaartboot, met dagelijks vertrek vanaf de Eiffeltoren. De rondvaart vertrekt elke 30 minuten, 7 dagen per week, vanaf de Eiffeltoren. Je ticket voor de rondvaart is geldig op elke willekeurige dag binnen de komende 6 maanden

Parijs: rondleiding en voorrangstoegang Louvre

8. Parijs: rondleiding en voorrangstoegang Louvre

Sla de lange wachtrijen van het Louvre over en bezoek de onmisbare kunstwerken van het museum. Je deskundige gids onthult subtiele details die de meeste bezoekers nooit leren over de tentoongestelde kunstwerken. Ontdek de Mona Lisa, de Venus van Milo en de Gevleugelde Overwinning van Samothrace. De rondleiding omvat ook Griekse en Romeinse oudheden zoals de 4000 jaar oude Grote Sfinx van Tanis" andere herkenbare werken van Da Vinci en Rafaël en hoogtepunten uit de Franse Romantiek. Standbeelden zoals de Stervende Slaaf van Michelangelo en Amor en Psyche van Antonio Canova voegen een extra dimensie toe aan de rondleiding. In de Apollogalerie vang je een glimp op van de geschiedenis van het Louvre als Koninklijk Paleis, voordat Lodewijk XIV verhuisde naar het hof van Versailles. Het al even weelderige decor van het tweede keizerrijk is ook bewaard gebleven in de appartementen van Napoleon III. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid het Louvre blijven verkennen.

Parijs: ticket Louvre met audiogids-app en boottocht Seine

9. Parijs: ticket Louvre met audiogids-app en boottocht Seine

Haal alles uit je tijd in Parijs met dit combi-ticket voor het Louvre en een boottocht over de Seine. Na het boeken ontvang je via e-mail een link waar je de app met de audiogids, en ook je e-ticket voor het Louvre en de boottocht kunt downloaden. Op de dag van de tour kun je de lange wachtrijen voor het Louvre overslaan en meteen naar binnen in dit wereldberoemde museum. Binnen ontdek je een reeks iconische meesterwerken waaronder de Mona Lisa, de Nikè van Samothrace, de Venus van Milo en nog veel meer. Luister tijdens het verkennen van het museum naar de fascinerende informatie via de audiogids-app. Na je bezoek aan het Louvre kun je naar de Seine gaan voor een enerverende boottocht over de rivier. Ga lekker zitten en geniet van het uitzicht op de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs, zoals de Eiffeltoren en de Notre-Dame. Als je geen zin hebt om die dag met de boottocht mee te gaan, kun je je ticket ook op een ander moment tijdens je verblijf in Parijs gebruiken. De rondvaarten vinden van woensdag tot en met zondag plaats.

Paris: Sunset Musical Cruise on the Seine River

10. Paris: Sunset Musical Cruise on the Seine River

Ga op avontuur en maak op een cruise bij zonsondergang door Parijs. Geniet van de tocht over de Seine onder het genot van een aperitief.  Bewonder de monumenten en dokken die als decor dienen voor deze fantastische avond. Bewonder tijdens deze tocht van 1 uur de meest iconische monumenten van Parijs, zoals het Louvre, het Musée d'Orsay, de kathedraal Notre Dame, het Grand Palais, de Eiffeltoren en nog veel meer.  Tommy Marcus, een beroemde Parijse DJ, heeft speciaal voor deze cruise een unieke mix met housemuziek gemaakt. Snuif deze electro lounge-sfeer op met een drankje in je hand.

134 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 9

Andere activiteiten in Louvre

Wil je alle activiteiten in Louvre ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Louvre

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 85.851 beoordelingen

Zeker de moeite om te doen met kinderen. Alle bekende gebouwen liggen aan de Seine dus kan je ze goed bekijken van op de boot. Op de boot geven ze uitleg maar je kan ook via een eigen headset luisteren naar uitleg over de plaatsen waar je passeert. Een aanrader dus!

Zeer mooi museum, ondanks er veel mensen waren konden we alles goed zien. De vaart op de Seine deden we 's avonds wat heel mooi was met alle lichtjes. De audio gids was zeer handig en aanpasbaar in het Nederlands. De tickets waren goed te vinden in de app.

Goed geregeld allemaal! Niet te druk in het Louvre dus je kunt rustig alles bekijken. Moesten alleen ondanks de reservering nog best lang in de rij. (30-45 min)

Nog beter is echter het ticket zonder toegangstijd gezien de enorme wachttijden. Dit is natuurlijk duurder

De route was lastig te volgen. We hebben veel de “weg” moeten vragen