Louvre

Het meest bezochte museum ter wereld beschikt over talloze objecten en meesterwerken, van de prehistorie tot aan de moderne tijd.

Louvre: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

1. Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd

Verken het Louvre in je eigen tempo met een toegangsticket met tijdsaanduiding, zodat je binnen 30 minuten naar binnen kunt. Bekijk niet te missen en iconische kunstwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën, samen met schilderijen uit de 13e tot de 20e eeuw. Het museum opende voor het eerst zijn deuren op 10 augustus 1793 en toonde toen slechts 537 schilderijen. Het werd in 1796 gesloten en vervolgens in 1801 weer heropend als Musée Napoléon, met een grotere collectie.  De collectie omvat inmiddels 20.000 werken. Tegenwoordig zijn er 8 afdelingen: Egyptische oudheden, oudheden van het nabije oosten, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden, Islamitische kunst, beeldhouwkunst, decoratieve kunsten, schilderijen, en prenten en tekeningen.

Parijs: rondvaart van 1 uur over de Seine

2. Parijs: rondvaart van 1 uur over de Seine

Maak een rondvaart op de rivier de Seine die begint aan de voet van de Eiffeltoren. Vaar rustig onder de bruggen van Parijs door en bewonder de reeks prachtige monumenten langs het water, terwijl je luistert naar toelichting over Parijs en de bezienswaardigheden waar je langs vaart. Tijdens de rondvaart kom je langs de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Hôtel de Ville, het Louvre en nog veel meer. Je kunt ook kiezen voor een rondvaart in de avond voor een totaal andere blik op de Lichtstad, die bij het vallen van de avond in de schijnwerpers wordt gezet.  Individuele audiogidsen zijn beschikbaar in 14 talen en geven toelichting over Parijs en haar geschiedenis, monumenten en architectuur. Houd er rekening mee dat de audiogids beschikbaar is via je smartphone door aan boord verbinding te maken met wifi.

Het Louvre: tour

3. Het Louvre: tour

Profiteer van voorrangstoegang tot het Louvre en laat je op een zorgvuldig geplande route rondleiden door een deskundige gids. De route is ontwikkeld om je tijd zo goed mogelijk te besteden en je een beter inzicht te geven in de hoogtepunten van het museum. Zie de kroonjuwelen van de Franse monarchie, staar terug naar Da Vinci's raadselachtige Mona Lisa en voel de passie van Vrijheid leidt het volk van Delacroix. Je gids brengt de kunst tot leven op een informatieve wandeling door de enorme galerijen. Verken overblijfselen uit het oude Egypte en vergaap je aan de indrukwekkende collectie Griekse en Romeinse antiek, inclusief de legendarische Venus van Milo en de beroemde Nikè van Samothrake. Ontdek de tijdloze beelden van Michelangelo en Canova, Neoklassieke schilderijen van Jacques-Louis David en iconische werken uit de Franse Romantiek, zoals Het vlot van de Medusa. Neem na de rondleiding de tijd om zelf de 380.000 voorwerpen in het museum te verkennen, en verlaat het Louvre met een grotere waardering voor haar schatten.

Parijs: Louvre en rondvaart over de Seine

4. Parijs: Louvre en rondvaart over de Seine

Bezoek de meesterwerken van het Louvre, een van de populairste bestemmingen ter wereld. Maak vervolgens een rondvaart over de prachtige Seine en bewonder de beroemde monumenten in de stad. Als het grootste museum ter wereld herbergt het Louvre 35.000 kunstwerken in een tentoonstellingsruimte van 73.000 vierkante meter verdeeld over 3 vleugels. Elke vleugel telt meer dan 70 zalen en toont vele schilderijen en kunstvoorwerpen. Bekijk de iconische Mona Lisa, bewonder duizenden verbazingwekkende schilderijen en wandel tussen perfecte beeldhouwwerken. Boek de optie met audiogids en verbeter je ervaring in het museum en je kennis van de getoonde werken. Na het bezoek aan het Louvre maak je een rondvaart van 1 uur over de rivier de Seine. Je bekijkt meer van de iconische monumenten van Parijs, zoals het Institut de France, de Eiffeltoren, Notre Dame, Conciergerie, het Musee de Orsay, het Hotel de Ville en meer. Aan boord heb je gratis toegang tot een audiogids, waarmee je meer te weten komt over de enorme geschiedenis die aan elk monument verbonden is.

Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

5. Parijs: ticket voor het Louvre met tijdslot en audiogids

Verken het Louvre in je eigen tempo met dit voorrangsticket. Ontdek het paleis en de collecties van het museum met de audioguide op het nieuwe Nintendo 3DS-systeem. De routes, beschikbaar in 9 talen, geven je de sleutels in handen om de geschiedenis achter de collecties te begrijpen. Bekijk niet te missen en iconische bezienswaardigheden zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo. Ontdek meesterwerken uit de renaissance en oude Egyptische relikwieën en bewonder schilderijen uit de 13e tot 20e eeuw, prenten uit de Royal Collection en nog veel meer. Wandel door 8 curatoriële afdelingen: Egyptische Oudheden; Oudheden van het Nabije Oosten; Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden; Islamitische Kunst; Beeldhouwkunst; Decoratieve Kunsten; Schilderijen; Prenten en Tekeningen. Let op: mensen met een 'Pass Education,' bezoekers onder de 18 en EU-inwoners onder de 26 mogen gratis naar binnen met geldige legitimatie.

Het Louvre: uitvoerige rondleiding van 3 uur zonder wachtrij

6. Het Louvre: uitvoerige rondleiding van 3 uur zonder wachtrij

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van het Louvre en ontdek ondergewaardeerde schatten tijdens deze uitvoerige rondleiding. Door het overslaan van de beroemde lange wachtrij heb je alle tijd om de massale collectie van dit gigantische museum te bezichtigen. Terwijl je door het museum loopt deelt een deskundige gids zijn passie voor de verzameling, en toont hij je subtiele details van kunstwerken die de meeste bezoekers over het hoofd zien. De 'Mona Lisa'; 'Venus van Milo'; de 'Nikè van Samothrake'. Hoewel ze wereldberoemd zijn, leer je deze werken pas kennen als je ze in het echt gezien hebt. Jouw gids zal je vertellen over hun geschiedenis, maar enkel jij zult weten welke gevoelens deze kunstwerken bij je los maken. Vaak overschaduwd door de beroemde hoogtepunten, maar niet minder belangrijk als kunstwerken, toont deze rondleiding je Griekse en Romeinse oudheden, zoals de 4000-jaar-oude 'Sfinx van Tanis', andere herkenbare werken van Da Vinci en Raphael, en hoogtepunten uit de Franse Romantiek. Kom te weten wat verkeerd begrepen wordt aan 'De Vrijheid leidt het volk' van Delecroix, en ontcijfer de boodschap van hoop in Géricaults 'Vlot van de Medusa'. Sculpturen zoals de 'Stervende Slaaf' van Michelangelo en 'Amor en Psyche' van voegen een extra dimensie toe aan de rondleiding. In de Apollo Galerij vang je een glimp op van de geschiedenis van het Louvre als Koninklijk Paleis, voordat Lodewijk XIV verhuisde naar het hof van Versailles. Het al even weelderige decor van het tweede keizerrijk is ook bewaard gebleven in de appartementen van Napoleon III. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid het Louvre bezichtigen. Keer terug naar eerder gezien werk, voorzien van nieuwe kennis of ga zelf op ontdekkingsreis.

Paris: gereserveerde toegang Louvre en boottocht

7. Paris: gereserveerde toegang Louvre en boottocht

Ontvang de sleutels tot de stad Parijs met een combiticket voor het Louvre en een rondvaart. Met deze handige dubbelformule zijn lange rijen verleden tijd. Verken de zalen in je eigen tempo en bewonder kunstwerken vanaf de tijd van de oude Egyptenaren tot aan de renaissance. Daarna kun je een rondvaart maken. Leun 1 uur lang achterover en bekijk de stad vanuit een nieuw perspectief. Laat de wereld aan je voorbijtrekken vanuit het comfort van een rondvaartboot. Hij vertrekt dagelijks vanaf de Eiffeltoren. De rondvaart vertrekt elke 30 minuten, 7 dagen per week, vanaf de Eiffeltoren. Jouw ticket voor de rondvaart is op elke willekeurige dag binnen de volgende 6 maanden geldig.

Parijs: Skip-the-line in Louvre Museum Begeleiding naar Mona Lisa

8. Parijs: Skip-the-line in Louvre Museum Begeleiding naar Mona Lisa

Lange tijd, voordat het in 1793 een museum werd, was het Louvre een van de belangrijkste residenties van de koningen van Frankrijk. Gelegen in het hart van Parijs, beslaat het een oppervlakte van 73.000 vierkante meter en herbergt het de grootste collectie kunstwerken ter wereld, van beschavingen van meer dan 7.000 jaar oud tot de 19e eeuw. De collecties van het museum zijn onderverdeeld in 8 afdelingen: Egyptische Oudheden, Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden, Oosterse Oudheden, Islamitische Kunst, Schilderijen, Beeldhouwwerken, Kunstwerken en Grafiek. Bewonder bij aankomst dit meesterwerk geschilderd door Leonardo da Vinci in 1506 en een van de beroemdste portretten van vrouwen ter wereld, de gastheer laat je in je eigen tempo van het museum genieten.

Parijs: Skip-the-Line Eiffeltoren Tour per lift

9. Parijs: Skip-the-Line Eiffeltoren Tour per lift

Bezoek de beroemdste attractie van Parijs met skip-the-line toegang en een gids om je te leiden. Geniet van de meest indrukwekkende uitzichten over de stad en leer meer over de constructie en betekenis ervan. U kunt op de tweede verdieping verblijven of de optionele mogelijkheid benutten om naar het hoogste niveau van de structuur te gaan. Na een ontmoeting met uw gids krijgt u voorrang bij toegang tot de tweede verdieping van de Eiffeltoren, met uitzicht over de zogenaamde Ville Lumière (lichtstad). Terwijl je met de lift naar boven gaat, zal je gids je verrassen met verhalen en feiten over deze symbolische structuur. Leer meer over het gebouw zelf en over de civiel ingenieur die het heeft gemaakt, Gustave Eiffel. Uw gids zal u ook wijzen op alle opmerkelijke bezienswaardigheden van Parijs, waaronder het Louvre, de kathedraal Notre-Dame, Montmartre en de Sacré-Coeur. Maak gebruik van de optionele mogelijkheid om met de lift langs de tweede verdieping naar de top van de toren te stijgen, om het uitzicht vanaf het hoogste punt van de hele stad te bewonderen.

Parijs: kerstlichtjes kijken per bus met open dak

10. Parijs: kerstlichtjes kijken per bus met open dak

Laat je meeslepen door de magie en romantiek van Parijs vanuit een elektrische groene bus met open dak. Je passeert de Opera, Place Vendôme, Concorde, Champs Elysées, Eiffeltoren, het Louvre, de grote warenhuizen en nog veel meer.  Deze unieke bustour van 1,5 uur door de 'Lichtstad' brengt je zeker in de kerststemming. Bewonder de stad verlicht met kerstverlichting en luister naar audiocommentaar met traditionele kerstliedjes. Deel dit speciale moment met je geliefden.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Wateractiviteiten
89 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Sitemap Louvre

Wil je alle activiteiten in Louvre ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Louvre

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 66.060 beoordelingen

louvre was fantastisch. er stond een lange rij maar gelukkig konden we redelijk snel doorlopen. er is inderdaad te weinig tijd om alles te zien maar na twee verdiepingen waren we ook wel echt kapot. navigeren door het louvre is wel echt een uitdaging! de boottocht was leuk. we hadden mazzel met het weer en er werd ook wat verteld onderweg.

Wow wow wow dat is het 1e wat je te binnenschiet zodra je de zalen in Louvre binnen loopt. Rondvaartticyt is ook een aanrader.

Fijn om zo Parijs te bezoeken. Veel bussen dus snel aansluiting.

Superhandig en leuke boottocht. Regelmatig bussen tot 18.30 uur

De rondvaart inclusief lunch en drankjes was perfect!!