Louvre
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Louvre: tours & tickets

Louvre: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Parijs

Bekijk alle 750 tickets en tours

De 5 beroemdste kunstwerken van het Louvre

Het Louvre in Parijs is het meest bezochte museum ter wereld. Meer dan 35.000 schilderijen, beelden en artefacten daterend uit de prehistorie tot nu vormen deze legendarische collectie. Aan meesterwerken geen gebrek, maar deze vijf zijn toch wel de crème de la crème.

Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa (1503-1506)

Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa (1503-1506)

Dit werk van Da Vinci is misschien wel het beroemdste schilderij ter wereld, en zeg je Louvre, dan zeg je Mona Lisa. Ze lokt met haar geheimzinnige glimlach en prangende blik jaarlijks miljoenen bezoekers naar Parijs.

Venus van Milo (ca. 130-100 v.Chr.)

Venus van Milo (ca. 130-100 v.Chr.)

Dit beeld van Aphrodite, de Griekse godin van liefde en schoonheid, is twee millennia lang prachtig bewaard gebleven en dient als iconisch voorbeeld van beeldhouwkunst uit de Griekse oudheid.

Michelangelo’s Rebellerende Slaaf (1513)
Foto: @Rodney flickr (CC BY 2.0)

Michelangelo’s Rebellerende Slaaf (1513)

Dit 2,15 meter hoge beeld van een slaaf in strijd met zijn ketens is een van Michelangelo's beste werken, en een subliem vertoon van de dynamiek in de beeldhouwkunst.

De Zittende Schrijver (ca. 2600 v.Chr.)
Foto: Ivo Jansch @flickr (CC BY-SA 2.0)

De Zittende Schrijver (ca. 2600 v.Chr.)

Dit voortreffelijk beschilderde beeld van kalksteen dateert uit de tijd van de farao's en is het meest gevierde stuk uit het Louvre's uitzonderlijke collectie van Egyptische oudheden.

Pyramide du Louvre, ontworpen door I.M. Pei (1989)

Pyramide du Louvre, ontworpen door I.M. Pei (1989)

Bij de bouw was de piramide hoogst controversieel, maar nu is het een van de culturele schatten van Parijs. Mis ook zeker de spectaculaire avondverlichting van deze glazen constructie niet.

Onze insidertips

Vermijd de rijen

De wachtrijen voor het Louvre kunnen ontmoedigend zijn en de hoofdingang, via de piramide, is altijd het drukst. Insider tip: om zonder heisa je kaartjes te kopen en de beveiligingscontrole te doorlopen ga je via de ingang in het ondergrondse winkelcentrum Carrousel du Louvre. De piramide kun je dan altijd nog op weg naar buiten bewonderen.

Neem de tijd en wees voorbereid

Het museum is gigantisch, dus om je mustsee-lijstje af te kunnen werken is het essentieel dat je de tijd neemt. Op de meeste dagen is het museum van 09:00 tot 18:00 uur geopend, en op woensdag en vrijdag tot 21:45 uur. Ga vroeg, pak een gratis plattegrond bij de kassa en plan je bezoek alvast in - je zult zien, het is het waard!

Pas op voor dinsdagen!

Net als een aantal andere Parijse musea is het Louvre op dinsdag gesloten. Maak gebruik van de mogelijkheid om andere bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe, te bezoeken. Het Louvre loopt niet weg!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het Louvre is geopend van 09:00 tot 18:00 uur, behalve op woensdag en vrijdag, wanneer het tot 21:45 uur open is. Op dinsdag is het museum gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen beginnen bij slechts 12 EUR voor toegang tot de permanente collecties.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids kan zeker nuttig zijn. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor audiogidsen en rondleidingen in kleine groepen.
 • Hoe kom ik er?
  Neem lijn 1 van de metro tot de halte 'Palais-Royal–Musée du Louvre'. De Paris Open Tour-bus stopt ook bij de piramide.
 • Extra tips

  • Het sluiten van de zalen begint 30 minuten voor sluitingstijd.

  • Van oktober tot maart is toegang tot de vaste collecties gratis op de eerste zondag van de maand!

  • Op Franse feestdagen kan het Louvre korter geopend of volledig gesloten zijn.

Wat anderen zeggen over Louvre

Gemiddelde beoordeling
4.4 / 5
gebaseerd op 23.231 beoordelingen

Absoluut een aanrader. Houd er rekening mee dat je erg veel te zien krijgt. Bij de Mona Lisa moet je in de rij staan, maar die rij gaat best snel. Ook al had ik al een kaartje, ook buiten moest ik wel echt even in de rij staan. Koop je kaartje dus echt vooraf, want de andere rij is nog langer. Kluisjes zijn ideaal. Je kunt er ook lekker wat eten en drinken.

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd Beoordeeld door

Wij hadden een ticket voor 10:30 op vrijdag. De rij voor het Louvre was niet groot. En kwam door de tassen controle. Daarna goede door loop in het museum. Voor de Mona Lisa was nog een rij waar je even staat te wachten. Denk ook niet dat je het schilderij echt kunt bewonderen. Je krijgt 2 minuten oid. Waarbij er veel selfies worden genomen.

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd Beoordeeld door

Het Louvre is een absolute must als je Parijs bezoekt! Mijn dochter van 16 jaar was gratis en ikzelf heb 17 euro betaald wat het zéker waard is. Je kan het zolang bezichtigen als je zelf wil, je kan er iets eten én drinken, kortom een daguitstap.

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd Beoordeeld door

Naar de tijd op de ticket werd niet gekeken, dus dat was verwarrend. Kon net zo goed eerder of later zijn gegaan. Het was ook onduidelijk waar je naartoe moest lopen.

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd Beoordeeld door

Het Louvre, ik wist niet wat ik moest verwachten, maar alles te boven. Wat een ervaring, zeker een must om gezien te hebben in je leven.

Parijs: ticket voor het Louvre met vaste toegangstijd Beoordeeld door