Louvre

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De 5 beroemdste kunstwerken van het Louvre

Het Louvre in Parijs is het meest bezochte museum ter wereld. Meer dan 35.000 schilderijen, beelden en artefacten daterend uit de prehistorie tot nu vormen deze legendarische collectie. Aan meesterwerken geen gebrek, maar deze vijf zijn toch wel de crème de la crème.

 • Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa (1503-1506)

  1. Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa (1503-1506)

  Dit werk van Da Vinci is misschien wel het beroemdste schilderij ter wereld, en zeg je Louvre, dan zeg je Mona Lisa. Ze lokt met haar geheimzinnige glimlach en prangende blik jaarlijks miljoenen bezoekers naar Parijs.

 • Venus van Milo (ca. 130-100 v.Chr.)

  2. Venus van Milo (ca. 130-100 v.Chr.)

  Dit beeld van Aphrodite, de Griekse godin van liefde en schoonheid, is twee millennia lang prachtig bewaard gebleven en dient als iconisch voorbeeld van beeldhouwkunst uit de Griekse oudheid.

 • Michelangelo’s Rebellerende Slaaf (1513)

  3. Michelangelo’s Rebellerende Slaaf (1513)

  Dit 2,15 meter hoge beeld van een slaaf in strijd met zijn ketens is een van Michelangelo's beste werken, en een subliem vertoon van de dynamiek in de beeldhouwkunst.

 • De Zittende Schrijver (ca. 2600 v.Chr.)

  4. De Zittende Schrijver (ca. 2600 v.Chr.)

  Dit voortreffelijk beschilderde beeld van kalksteen dateert uit de tijd van de farao's en is het meest gevierde stuk uit het Louvre's uitzonderlijke collectie van Egyptische oudheden.

 • Pyramide du Louvre, ontworpen door I.M. Pei (1989)

  5. Pyramide du Louvre, ontworpen door I.M. Pei (1989)

  Bij de bouw was de piramide hoogst controversieel, maar nu is het een van de culturele schatten van Parijs. Mis ook zeker de spectaculaire avondverlichting van deze glazen constructie niet.

Plan je bezoek

 • Vermijd de rijen

  De wachtrijen voor het Louvre kunnen ontmoedigend zijn en de hoofdingang, via de piramide, is altijd het drukst. Insider tip: om zonder heisa je kaartjes te kopen en de beveiligingscontrole te doorlopen ga je via de ingang in het ondergrondse winkelcentrum Carrousel du Louvre. De piramide kun je dan altijd nog op weg naar buiten bewonderen.

 • Neem de tijd en wees voorbereid

  Het museum is gigantisch, dus om je mustsee-lijstje af te kunnen werken is het essentieel dat je de tijd neemt. Op de meeste dagen is het museum van 09:00 tot 18:00 uur geopend, en op woensdag en vrijdag tot 21:45 uur. Ga vroeg, pak een gratis plattegrond bij de kassa en plan je bezoek alvast in - je zult zien, het is het waard!

 • Pas op voor dinsdagen!

  Net als een aantal andere Parijse musea is het Louvre op dinsdag gesloten. Maak gebruik van de mogelijkheid om andere bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe, te bezoeken. Het Louvre loopt niet weg!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het Louvre is geopend van 09:00 tot 18:00 uur, behalve op woensdag en vrijdag, wanneer het tot 21:45 uur open is. Op dinsdag is het museum gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen beginnen bij slechts 12 EUR voor toegang tot de permanente collecties.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids kan zeker nuttig zijn. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor audiogidsen en rondleidingen in kleine groepen.
 • Hoe kom ik er?
  Neem lijn 1 van de metro tot de halte 'Palais-Royal–Musée du Louvre'. De Paris Open Tour-bus stopt ook bij de piramide.
 • Extra tips

  • Het sluiten van de zalen begint 30 minuten voor sluitingstijd.

  • Van oktober tot maart is toegang tot de vaste collecties gratis op de eerste zondag van de maand!

  • Op Franse feestdagen kan het Louvre korter geopend of volledig gesloten zijn.

Wat anderen zeggen over Louvre

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 23.381 beoordelingen

Goede manier om in een aantal uren een indruk te krijgen van het Louvre en de hoogtepunten te zien. Prettige, deskundige gids. Je krijgt een oortje waarmee je de gids kunt horen. Door de drukte is het niet altijd goed te verstaan. Eigen oortjes of een koptelefoon zou handiger zijn. Gewoon je eigen oortjes/koptelefoon aansluiten op het kastje dat je krijgt (hangt aan een koord om je nek). Heel fijn dat je direct naar binnen wordt begeleid.

The Louvre Kids Tour with our guide Alberto was simply amazing! He managed to keep our 8 year old girl interested and excited until the end! Alberto knew a lot about culture and history and could answer all of our extra questions and helped us to really understand and value the beauty of the Louvre and all its artworks and history. We definitely recommend this tour! M & I

in de mail stond ander adres dan meetung point. was eerst bij binnenkomst beetje rommelig. maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de vriendelijk gids pierre. Die goed voor de fiets zorgde om op maat te maken. en ons veel leuke plekken heeft laten zien. Het was een klein groepje dus heeft de planning van bezichtigen helemaal aangepast !

fijne persoonlijke rondleiding, heel informatief en betrokken, Prima!

Soms iets te lang bij 1 onderwerp gebleven, had liever nog meer onderwerpen of schilderijen willen zien, maar desondanks een hele goede presentatie van de high lights van het Louvre binnen de tijd die er was, Prima gids!

onze gids wist veel over de onderdelen die zij ons liet zien, ook was ze vriendelijk en behulpzaam en gaf ons genoeg tijd om vragen te stellen en de kunst goed te bekijken