Louvre
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Louvre: tours & tickets

Louvre: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Parijs

Bekijk alle 762 tickets en tours

De 5 beroemdste kunstwerken van het Louvre

Het Louvre in Parijs is het meest bezochte museum ter wereld. Meer dan 35.000 schilderijen, beelden en artefacten daterend uit de prehistorie tot nu vormen deze legendarische collectie. Aan meesterwerken geen gebrek, maar deze vijf zijn toch wel de crème de la crème.

Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa (1503-1506)

Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa (1503-1506)

Dit werk van Da Vinci is misschien wel het beroemdste schilderij ter wereld, en zeg je Louvre, dan zeg je Mona Lisa. Ze lokt met haar geheimzinnige glimlach en prangende blik jaarlijks miljoenen bezoekers naar Parijs.

Venus van Milo (ca. 130-100 v.Chr.)

Venus van Milo (ca. 130-100 v.Chr.)

Dit beeld van Aphrodite, de Griekse godin van liefde en schoonheid, is twee millennia lang prachtig bewaard gebleven en dient als iconisch voorbeeld van beeldhouwkunst uit de Griekse oudheid.

Michelangelo’s Rebellerende Slaaf (1513)
Foto: @Rodney flickr (CC BY 2.0)

Michelangelo’s Rebellerende Slaaf (1513)

Dit 2,15 meter hoge beeld van een slaaf in strijd met zijn ketens is een van Michelangelo's beste werken, en een subliem vertoon van de dynamiek in de beeldhouwkunst.

De Zittende Schrijver (ca. 2600 v.Chr.)
Foto: Ivo Jansch @flickr (CC BY-SA 2.0)

De Zittende Schrijver (ca. 2600 v.Chr.)

Dit voortreffelijk beschilderde beeld van kalksteen dateert uit de tijd van de farao's en is het meest gevierde stuk uit het Louvre's uitzonderlijke collectie van Egyptische oudheden.

Pyramide du Louvre, ontworpen door I.M. Pei (1989)

Pyramide du Louvre, ontworpen door I.M. Pei (1989)

Bij de bouw was de piramide hoogst controversieel, maar nu is het een van de culturele schatten van Parijs. Mis ook zeker de spectaculaire avondverlichting van deze glazen constructie niet.

Onze insidertips

Vermijd de rijen

De wachtrijen voor het Louvre kunnen ontmoedigend zijn en de hoofdingang, via de piramide, is altijd het drukst. Insider tip: om zonder heisa je kaartjes te kopen en de beveiligingscontrole te doorlopen ga je via de ingang in het ondergrondse winkelcentrum Carrousel du Louvre. De piramide kun je dan altijd nog op weg naar buiten bewonderen.

Neem de tijd en wees voorbereid

Het museum is gigantisch, dus om je mustsee-lijstje af te kunnen werken is het essentieel dat je de tijd neemt. Op de meeste dagen is het museum van 09:00 tot 18:00 uur geopend, en op woensdag en vrijdag tot 21:45 uur. Ga vroeg, pak een gratis plattegrond bij de kassa en plan je bezoek alvast in - je zult zien, het is het waard!

Pas op voor dinsdagen!

Net als een aantal andere Parijse musea is het Louvre op dinsdag gesloten. Maak gebruik van de mogelijkheid om andere bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe, te bezoeken. Het Louvre loopt niet weg!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het Louvre is geopend van 09:00 tot 18:00 uur, behalve op woensdag en vrijdag, wanneer het tot 21:45 uur open is. Op dinsdag is het museum gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen beginnen bij slechts 12 EUR voor toegang tot de permanente collecties.
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids kan zeker nuttig zijn. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor audiogidsen en rondleidingen in kleine groepen.
 • Hoe kom ik er?
  Neem lijn 1 van de metro tot de halte 'Palais-Royal–Musée du Louvre'. De Paris Open Tour-bus stopt ook bij de piramide.
 • Extra tips

  • Het sluiten van de zalen begint 30 minuten voor sluitingstijd.

  • Van oktober tot maart is toegang tot de vaste collecties gratis op de eerste zondag van de maand!

  • Op Franse feestdagen kan het Louvre korter geopend of volledig gesloten zijn.

Wat anderen zeggen over Louvre

Gemiddelde beoordeling
4.4 / 5
gebaseerd op 23.231 beoordelingen

Aanrader! Voor wie meer wilt weten, en meer wilt zien.

Marion was een fantastische gids en zeer sympathiek! Ze vertelde ook verhalen over de wat minder bekende werken, en kon antwoord geven op elke vraag. Ik maak sinds een paar jaar gebruik van gidsen tijdens mijn bezoeken aan de grotere musea, en doe eigenlijk niet anders meer. Het extra geld dat je betaald vind ik het wel waard, doordat ik zoveel meer te weten kom. Mijn dochter van 10 vind een museumbezoek ook veel fijner met een gids. Ik moet misschien één en ander vertalen, maar dat houdt de interesse niet tegen. Heb een geweldig indruk van het Louvre gekregen!

Het Louvre: rondleiding zonder wachtrij bij kassa Beoordeeld door

Heerlijk niet in een rij en zeker weten dat je entree hebt.

De aanschaf en het betalen van de kaarten ging super snel. En fijn dat we kaarten voor het Louvre hadden gekocht; anders hadden we het museum niet kunnen bezoeken tijdens onze citytrip. Uitverkocht tot een dag na ons terugreis. Vooruitkopen betekent dus: een tijdslot kiezen die voor jou gunstig is, niet in de rij staan en verzekerd zijn van een entree.

de wachttijd voor de security was even langs als zonder kaartje

Toegang met voorrang stelt niet zoveel voor als je allemaal langs de security moet. Om 13.30 uur was er geen rij voor de ticketbalie. Het tijdslot werd ook niet echt gehanteerd volgens mij. Waarom moet er € 3,00 extra betaald worden voor het toegangskaartje?

fijne persoonlijke rondleiding, heel informatief en betrokken, Prima!

Soms iets te lang bij 1 onderwerp gebleven, had liever nog meer onderwerpen of schilderijen willen zien, maar desondanks een hele goede presentatie van de high lights van het Louvre binnen de tijd die er was, Prima gids!

Prima rondleiding door de highlights Louvre

De rondleiding was heel goed. De gids vertelde voldoende over diverse objecten. Het tempo was uitstekend. Het was veel prettiger met gids dan om alleen door het drukke en grote museum te lopen.