Datums kiezen

Louwman Museum

Louwman Museum: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Den Haag: klassieke auto's in het Louwman Museum

1. Den Haag: klassieke auto's in het Louwman Museum

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als een van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elk automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur. De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dit doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.

Beschikbare activiteiten

1 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Louwman Museum

Wil je alle activiteiten in Louwman Museum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Louwman Museum

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 143 beoordelingen

Prachtig museum, een van de mooiste, zowel het gebouw als de historische auto’s. Veel auto’s met een beroemde eerste eigenaar. Heel goede informatie bij elke auto. Voor een autoliefhebber is 3 uur eigenlijk niet voldoende. Ook het restaurant, in de stijl van een oud plein met huizen ,prachtig. Dit museum is een absolute aanrader

Mooi museum, het accent ligt op klassieke auto's. Wie alledaagse auto's uit het verleden wil zien is hier niet aan het juiste adres.

Een prachtige collectie auto’s, een prettig museum. De moeite waard.

Heb het in mijn kennissen kring vertelt dat het een aanrader is .