Kies data

Dingen om te doen Lübeck

Lübeck: De beste dingen die je niet wil missen

Lübeck: stadsrondvaart van 1 uur in het Duits

1. Lübeck: stadsrondvaart van 1 uur in het Duits

Ervaar de mooiste bezienswaardigheden in Lübeck en bewonder de betoverende skyline van de stad tijdens deze rondvaart. Ontspan aan boord van de comfortabele boot, uitgerust met een minibar en een badkamer, terwijl u geniet van fascinerend live commentaar in het Duits. Leer meer over de gloriedagen van Lübeck, verken de geschiedenis en luister naar verhalen over de beroemdste inwoners van de stad. Deze rondvaart van 1 uur neemt je mee door de haven en rond de historische oude stad. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Lübeck vanaf het water, waaronder de zeven torens van de stad, de Holstenpoort, de romantische tuinwijk en de huizen van de oude stad. Je kapitein neemt je mee op een reis door zijn geboortestad en mixt persoonlijke verhalen met historische feiten om dit een echt bijzondere ervaring te maken.

Lübeck: hoogtepunten van de stad Speurtocht en zelfgeleide tour

2. Lübeck: hoogtepunten van de stad Speurtocht en zelfgeleide tour

Dompel jezelf onder in de levendige cultuur van Lübeck met een stadsverkenningsspel op je telefoon. Ontdek de rijke geschiedenis van de stad en ontdek 10 wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pieterskerk, het Museum Holstentor, Stadtverwaltung Hansestadt en meer, terwijl je raadsels, quizzen en puzzels oplost. Nadat je de speurtocht op je telefoon hebt gedownload, gebruik je de app en geïntegreerde kaarten om je avontuur te beginnen voor de prachtige Burgtor, onderdeel van de oorspronkelijke middeleeuwse stadsmuren. Ga vervolgens naar het Hospitaal van de Heilige Geest, waar in de Middeleeuwen armen en zieken werden ondergebracht. Bewonder de ingewikkelde muurschilderingen op de muren en de kleine vakjes die bedoeld zijn voor de bewoners. Blijf meer te weten komen over de cultuur van Lübeck door Theater Lübeck te bezoeken. Loop vervolgens naar Buddenbrookhaus, een charmant gebouw met gedetailleerde gevels, waar ooit de schrijvers Thomas en Heinrich Mann woonden. Stop bij de Marienkirche, een middeleeuwse basiliek gebouwd in de 13e eeuw, gelegen op het hoogste punt van De oude binnenstad van Lübeck in de koopmanswijk. Dwaal verder door de stad naar Stadtverwaltung Hansestadt en vervolgens naar Museum Holstentor, de tweede gotische poort van de stad. Dwaal dieper de stad in en bewonder de architectuur van de Sint-Pieterskerk en ook het Museumkwartier St. Annen die vroeger een Augustijner nonnenklooster was. Voordat je het spel beëindigt, stop je bij de torenhoge kathedraal van Lübeck en leer je over de ontwikkeling ervan in de 12e eeuw door Hendrik de Leeuw.

Lübeck: klassieke rondleiding door de Hanzestad

3. Lübeck: klassieke rondleiding door de Hanzestad

Ontdek de Hanzestad Lübeck met zijn ongeëvenaarde architectuur, vooral belangrijk vanwege de benoeming als eerste Duitse UNESCO-werelderfgoedlocatie in 1987. Bekijk de unieke skyline van Lübeck, versierd met de 5 belangrijkste kerken, de wereldberoemde "Holstentor" (Holstentor) Gate) en de bakstenen "Kaufmannshäuser" (koopmanshuizen), allemaal betekenaars van de honderdjarige geschiedenis van deze stad aan de Oostzee. Luister naar interessante verhalen over de geschiedenis van de stad. Begin bij de beroemde Holsten Tor en ga verder naar de "Salzspeicherhäusern", voorbij het voormalige industriële hart van de stad, de haven van Lübeck. Ga verder naar het beroemde stadhuis met zijn traditionele Hanze-architectuur en geschiedenis, vervolgens naar het zoete "Teufelchen" en de St. Mary's Church. Sluit de tour af met een wandeling door de beroemde straten en de versierde huizen van Buddenbrook-Haus.

Lübeck: zelfgeleide wandeltocht Zeevarendenkwartier

4. Lübeck: zelfgeleide wandeltocht Zeevarendenkwartier

Geniet in je eigen tempo van het stadscentrum van Lübeck en bekijk de zeevarende wijk tijdens deze interessante en historische smartphonetour. Verken Duitslands eerste UNESCO-erfgoedlocatie tijdens deze zelfgeleide smartphone-tour. Verken Lübeck en zijn historische oude binnenstad, het stadscentrum van Lübeck en Duitslands eerste UNESCO-werelderfgoed. Geniet van een wandeling in je eigen tempo met een zelfgeleide smartphone-tour door de oude stad. Wandel door de wijk Marien-Magdalenen, genoemd naar de patroonheilige van het Burgkloster, een voormalige zeevaarders- en reizigerswijk, gekenmerkt door talrijke herbergen en hostels en gericht op de handelshaven voor lange afstanden. Maak een ontspannen wandeling van 3-4 uur door de oude straten, steegjes en doorgangen die typisch zijn voor Lübeck, om geheimen in achtertuinen te ontdekken en de vele kleine details onderweg van dichterbij te bekijken. Bezoek de museumhaven en de voormalige rosse buurt en geniet van een geweldig uitkijkpunt hoog op het Burgkloster. Ontmoet maffiavogels, handwevers, een ridderorde, een goochelaar en nog veel meer. Probeer taken te voltooien en vragen te beantwoorden bij 23 verschillende haltes, er zijn leuke taken om op te lossen en spannende vragen om te beantwoorden. Ga naar buiten en ontdek nieuwe dingen met familie, vrienden of alleen. Start en stop de tour op elk moment en steeds opnieuw, en verken in je eigen tempo.

Lübeck: Speurtocht met 10 hoogtepunten in de stad

5. Lübeck: Speurtocht met 10 hoogtepunten in de stad

Er wacht je een moderne stadsrally, waarin je lastige puzzels oplost en interessante informatie ontdekt. Vanaf de allereerste taak word je al ondergedompeld in een wereld vol verborgen aanwijzingen en mysterieuze hints. Je communiceert actief met elkaar, komt dichter bij elkaar terwijl je je collega's verrijkt met je kennis. U bepaalt zelf wanneer u aan uw avontuur begint en eindigt, geheel onafhankelijk van reisbegeleiders en groepen. Om deel te nemen heb je alleen een smartphone met een actieve internetverbinding nodig. Nadat je je voucher voor deze stadszoektocht op de homepage hebt ingewisseld, sturen je gidsen je meteen een startlink per mail. Vanaf daar kun je de speurtocht starten door via je smartphone toegang te krijgen tot de link. Je volgt de route die je van de ene showplek naar de andere brengt, waarbij je slimme vragen beantwoordt en lastige puzzels oplost. Tijdens deze tour bezoekt u bezienswaardigheden zoals Puppenbrücke, Holsten Gate, Love Bridge, de sloppenwijk, de kathedraal van Lübeck, de St. Petri-kerk, de St. Maria-kerk en het stadhuis. Als je problemen hebt met het oplossen van een taak, kun je het systeem gebruiken om meerdere aanwijzingen te krijgen en zelfs het juiste antwoord weer te geven. Natuurlijk staat het u vrij om internet als bron van kennis te gebruiken. Aan het einde van elke taak krijg je spannende informatie en leuke verhalen over de betreffende bezienswaardigheid.

Lübeck: privéwandeling met gids en boottocht door de oude stad

6. Lübeck: privéwandeling met gids en boottocht door de oude stad

Ga met een ervaren lokale gids mee door de straten van de oude binnenstad van Lübeck, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek onmisbare bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de Hanzestad Lübeck te voet en op het water met kaartjes voor een boottocht van 1 uur over de grachten. Kies de optie van 3 uur voor een basiswandeling van 2 uur door de oude stad met kaartjes voor een boottocht van 1 uur. Uw privégids laat u de best geselecteerde hoogtepunten van deze historische stad zien, waaronder de iconische Holstenpoort, Salzspeicher (oude pakhuizen) en het Rathaus (stadhuis) op de levendige Marketplatz. Je ziet ook een paar van de iconische torenspitsen van Lübeck: de Sint-Pieterskerk en de Sint-Mariakerk. De gids begeleidt je naar de pier waar je aan boord stapt van een moderne, comfortabele boot die je meeneemt op een rondvaart van 1 uur over de grachten rond de oude stad. Geniet van een prachtig uitzicht op het 7-torenpanorama van de Hanzestad, de romantische zalmrij, het charmante Gängeviertel en de Malerwinkel. Kies de optie van 4 uur voor een uitgebreide wandeltocht van 3 uur door de oude stad met kaartjes voor een boottocht van 1 uur. Deze optie is inclusief kaartjes voor de Mariakerk (Marienkirche), de grootste kerk in Lübeck. Binnen zul je je vergapen aan zijn unieke astronomische klok en het verhaal horen van zijn Broken Bells. De uitgebreide route omvat ook een bezoek aan de kathedraal van Lübeck, waar de beroemde werken van Bernt Notke en Thomas Quellinus te zien zijn.

Lübeck: privéwandeling langs de hoogtepunten van de oude stad

7. Lübeck: privéwandeling langs de hoogtepunten van de oude stad

Begin je Lübeck-avontuur van 2, 3 of 4 uur door je lokale gids te ontmoeten op de ontmoetingslocatie. Na een korte meet-and-greet begint uw wandeltocht door de stad terwijl uw gids u vertelt over de fascinerende lokale geschiedenis van Lübeck. Voor alle rondleidingen bezoekt u 16e-eeuwse zoutpakhuizen aan de rivier, het Rathaus, het stadhuis en de Drehbrücke. Je gids zal je ook kennis laten maken met enkele van de belangrijkste religieuze bestemmingen van Lübeck, zoals de St. Peter's, St. Mary's en St. Jakobi Church. Tijdens de 3 uur durende rondleiding krijgt u toegang tot de St. Mary's Church. Dit geeft je de kans om de astronomische klok en middeleeuwse schilderijen te bewonderen. Bovendien zie je de monumentale kathedraal van Lübeck, waar je verbazingwekkende kapellen en sacrale kunst vindt. Als je de tour van 4 uur selecteert, bezoek je ook de Holstentor - het trotse symbool van de geschiedenis van Lübeck als imperium -vrije stad. Leer meer over de geschiedenis van de stad, haar topografie en ongelooflijke architectuur uit de Middeleeuwen.

Lübeck: privé Duitse bierproeverij in de oude stad

8. Lübeck: privé Duitse bierproeverij in de oude stad

"Op een gegeven moment werd een van de in Lübeck gebrouwen bieren gepromoot met de opwindende slogan: "Het bier dat vrienden maakt". hoor fascinerende verhalen over de lokale geschiedenis van brouwen en drinken. De bierproeverij van 2 uur omvat een bezoek aan 2 biergelegenheden, zoals een lokale pub, biertuin of brouwerij. Uw privégids kiest zorgvuldig plaatsen met geweldige gastvrijheid en een uitgebreid menu met populaire, regionale en ambachtelijke bieren. Je proeft 4 verschillende soorten bier, waaronder 2 ambachtelijke bieren gebrouwen in een lokale brouwerij. De gids legt de kenmerken van elk van de geserveerde dranken uit, samen met een geschiedenisles over de middeleeuwse en hedendaagse wetten die de brouwmethoden en ingrediënten reguleren, zoals de zuiverheidswet van het Reinheitsgebot. Deze experience is een geweldige aanvulling op je vakantie, verjaardagsfeest of vrijgezellenfeest. Kies voor de optie van 3 uur om meer interessante feiten en anekdotes over de bierscene van Lübeck te horen. Tijdens deze wandeltocht bezoek je 2 biergelegenheden in de oude binnenstad voor een proeverij van 6 zorgvuldig geselecteerde bieren. Dit omvat 4 soorten lokaal gebrouwen ambachtelijke bieren, zodat u de passie voor het brouwen in Lübeck echt kunt voelen. Je krijgt ook traditionele Duitse hapjes geserveerd, zoals warme voorgerechten en snacks, zoals zwart gedroogd brood dat de lokale bevolking graag combineert met bier. Kies de 4-uur durende proeverij van eten en bier om 3 plaatsen te bezoeken, waaronder 1 restaurant dat gespecialiseerd is in traditionele Duitse gerechten. Tijdens deze tour proef je 8 verschillende soorten bier en gecombineerde voedselopties, waaronder zeevruchten, rundvlees en aardappeldelicatessen. Leer meer over de rol die de culinaire cultuur van Lübeck speelt in de levensstijl van de lokale bevolking en ontdek smaken en aroma's die uniek zijn voor Noord-Duitsland. "

Lübeck: zelfgeleide wandeltocht op smartphone-speurtocht

9. Lübeck: zelfgeleide wandeltocht op smartphone-speurtocht

Geniet van de schoonheid van de middeleeuwse stad Lübeck tijdens een zelfgeleide wandeling met je smartphone. Bezoek de beroemde bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad terwijl je op speurtocht gaat. Instructies voor het starten van de tour vindt u op uw voucher na het boeken van de tour. Begin je avontuur bij de Holstenpoort met je mobiele telefoon als gids. Geniet van de warme en levendige sfeer tijdens een wandeling door de straten van de historische stad. Voel je vrij om tijdens de tour te stoppen bij elk deel van de tour om wat meer tijd te besteden aan het bekijken van de bezienswaardigheden. Beleef een leuk en vermakelijk avontuur met familie of vrienden. Tijdens de tour leer je feiten over de geschiedenis en cultuurstad Lübeck. Verken de stad in je eigen tempo terwijl je geniet van een leuke speurtocht.

Lübeck: privérondleiding achtertuinen en herenhuizen

10. Lübeck: privérondleiding achtertuinen en herenhuizen

Ontmoet je gids bij de Holsten-poort en ga vervolgens de straten van Lübeck in voor je privérondleiding. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn gotische bakstenen architectuur en eeuwenoude gebouwen. Wandel door de smalle straatjes, langs romantische huizen en lokale ambachtelijke kraampjes terwijl je de prachtige oude binnenstad van Lübeck ontdekt. Bewonder de typische architectuur van deze Hanzestad die wordt weergegeven door de vele huisborden en gevels. Volg je gids door kleine binnenplaatsen, steegjes, afgelegen plekjes en lage doorgangen en luister onderweg naar een fascinerend inzicht in de levensomstandigheden van de burgers. Kom meer te weten over de historische 'engelkuil' en waarom deze niets te maken heeft met zogenaamde hemelse boodschappers, en ontdek wat er zo speciaal is aan de straatlantaarns in de stad. Wandel ten slotte langs de pelgrimskerk van St. Jacobi voordat u de tour beëindigt in het Heiligen-Geist-ziekenhuis om de opvallende kleine torentjes te bewonderen.

Beschikbare activiteiten

  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Topbezienswaardigheden in Lübeck

Veelgestelde vragen over Lübeck

Welke topattracties zijn een must-see in Lübeck?

Overzicht activiteiten in Lübeck

Wil je alle activiteiten in Lübeck ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.