Kies data
Dingen om te doen

Lübeck

Lübeck: De beste dingen die je niet wil missen

Lübeck: stadscruise van 1 uur in het Duits

1. Lübeck: stadscruise van 1 uur in het Duits

Ervaar de mooiste bezienswaardigheden in Lübeck en bewonder de betoverende skyline van de stad tijdens deze rondvaart. Ontspan aan boord van de comfortabele boot, uitgerust met een minibar en een badkamer, terwijl u geniet van fascinerend livecommentaar in het Duits. Leer meer over de gloriedagen van Lübeck, verken de geschiedenis en hoor verhalen over de beroemdste inwoners van de stad. Deze cruise van 1 uur neemt je mee door de haven en rond de historische oude stad. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Lübeck vanaf het water, waaronder de zeven torens van de stad, de Holstenpoort, de romantische tuinwijk en de huizen van de oude stad. Je kapitein neemt je mee op een reis door zijn geboortestad en combineert persoonlijke verhalen met historische feiten om dit een echt bijzondere ervaring te maken.

Lübeck: zelfgeleide wandeltocht op smartphone-speurtocht

2. Lübeck: zelfgeleide wandeltocht op smartphone-speurtocht

Geniet van de schoonheid van de middeleeuwse stad Lübeck tijdens een zelfgeleide wandeling met je smartphone. Bezoek de beroemde bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van de stad terwijl je op speurtocht gaat. Instructies voor het starten van de tour vindt u op uw voucher na het boeken van de tour. Begin je avontuur bij de Holstenpoort met je mobiele telefoon als gids. Geniet van de warme en levendige sfeer tijdens een wandeling door de straten van de historische stad. Voel je vrij om tijdens de tour te stoppen bij elk deel van de tour om wat meer tijd te besteden aan het bekijken van de bezienswaardigheden. Beleef een leuk en vermakelijk avontuur met familie of vrienden. Tijdens de tour leer je feiten over de geschiedenis en cultuurstad Lübeck. Verken de stad in je eigen tempo terwijl je geniet van een leuke speurtocht.

Lübeck: 10-City-Highlights Scavenger Hunt

3. Lübeck: 10-City-Highlights Scavenger Hunt

Een moderne stadsrally wacht op je, waarin je lastige puzzels zult aanpakken terwijl je interessante informatie ontdekt. Vanaf de allereerste taak word je al ondergedompeld in een wereld vol verborgen aanwijzingen en mysterieuze hints. Je zult actief met elkaar communiceren en dichter bij elkaar komen terwijl je je collega's verrijkt met je kennis. Jij bepaalt wanneer je je avontuur begint en eindigt, volledig onafhankelijk van reisgidsen en groepen. Om deel te nemen hebt u alleen een smartphone met een actieve internetverbinding nodig. Nadat je je voucher voor deze stadsquest op de startpagina hebt ingewisseld, sturen je gidsen je onmiddellijk een startlink via e-mail. Vanaf daar kunt u de speurtocht beginnen door de link via uw smartphone te openen. Je volgt de route die je van de ene naar de andere showplace voert, waarbij je slimme vragen beantwoordt en lastige puzzels oplost. Tijdens deze tour bezoekt u bezienswaardigheden zoals Puppenbrücke, Holsten Gate, Love Bridge, de sloppenwijk, de kathedraal van Lübeck, de St. Petri-kerk, de St. Maria-kerk en het stadhuis. Als u problemen hebt met het oplossen van een taak, kunt u het systeem gebruiken om meerdere aanwijzingen te krijgen en zelfs het juiste antwoord weer te geven. Natuurlijk bent u vrij om internet te gebruiken als bron van kennis. Aan het einde van elke taak ontvang je spannende informatie en onderhoudende verhalen over het relevante zicht.

Lübeck: klassieke rondleiding door de Hanzestad

4. Lübeck: klassieke rondleiding door de Hanzestad

Ontdek de Hanzestad Lübeck met zijn ongeëvenaarde architectuur, vooral belangrijk voor de benoeming tot het eerste Duitse UNESCO-werelderfgoed in 1987. Bekijk de unieke skyline van Lübeck, versierd met de 5 belangrijkste kerken, de wereldberoemde "Holstentor" (Holsten Gate) en de bakstenen "Kaufmannshäuser" (koopmanshuizen), allemaal betekenaars van de honderdjarige geschiedenis van deze stad aan de Oostzee. Luister naar interessante verhalen over de geschiedenis van de stad. Begin bij de beroemde Holsten Gate en ga verder naar de "Salzspeicherhäusern", langs het voormalige industriële hart van de stad, de haven van Lübeck. Ga verder naar het beroemde stadhuis met zijn traditionele Hanze-architectuur en geschiedenis, en vervolgens naar de zoete "Teufelchen" en de Mariakerk. Sluit de tour af met een wandeling door de beroemde straten en de versierde huizen in Buddenbrook-Haus.

Lübeck: Backyards and Town Houses Private Guided Tour

5. Lübeck: Backyards and Town Houses Private Guided Tour

Ontmoet je gids bij de Holstenpoort en ga vervolgens de straten van Lübeck op voor je privérondleiding. Benoemd als UNESCO-werelderfgoed, staat de stad bekend om zijn gotische bakstenen architectuur en eeuwenoude gebouwen. Wandel door de smalle straatjes, langs romantische huizen en lokale ambachtelijke kraampjes terwijl je de prachtige oude binnenstad van Lübeck ontdekt. Bewonder de typische architectuur van deze Hanzestad weergegeven door de reeks huisborden en gevels. Volg je gids door kleine binnenplaatsen, steegjes, afgelegen plekken en lage doorgangen, luisterend naar fascinerend inzicht in de leefomstandigheden van de burgers onderweg. Leer over de historische 'engelenput' en waarom dit niets te maken heeft met zogenaamde hemelse boodschappers en ontdek wat zo speciaal is aan de straatlantaarns in de stad. Slenter ten slotte langs de pelgrimskerk van St. Jakobi voordat je de tour in Heiligen-Geist-Hospital beëindigt om de opvallende kleine torentjes te bewonderen.

Lübeck: Historische tour in de voetsporen van de Hanse

6. Lübeck: Historische tour in de voetsporen van de Hanse

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Hanze in het prachtige Lübeck en ontdek de oude stad met zijn smalle steegjes en typische trapgevels. Ontdek hoe de Hanze verbleekte van een verbinding van handelsgilden met een confederatie van steden, die in zijn hoogtijdagen ongeveer 300 maritieme en binnenlandse steden in Noord-Europa omvatte, van Riga tot Brugge. Begin bij de historische Holstentor, een van de vier poorten van het vestingwerk aan deze muurpassage alleen. Wandel langs de zoutpakhuizen en de Trave Harbour. Ga door de Große Petersgrube , een van de oudste straten van Lübeck met prachtige oude bakstenen en trapgevels. Zie de Mariakerk, die het voorbeeld was van talloze kerken in de Hanzesteden in de Baltische regio. Als u door het Buddenbrook House van de familie Mann reist, bereikt u uiteindelijk de eerbiedwaardige Schildergesellschaft gildehal, waar de matrozen van de Hanze altijd langskwamen. De rondleiding eindigt in het Hospitaal van de Heilige Geest, een van de oudste sociale instellingen van Lübeck, waar je een kijkje kunt nemen in een of twee romantische achtertuinen.

Lübeck: zelfgeleide wandeltocht Zeevarendenkwartier

7. Lübeck: zelfgeleide wandeltocht Zeevarendenkwartier

De rondleiding is in de Duitse taal. Geniet in je eigen tempo van het stadscentrum van Lübeck en bekijk de zeevarende wijk tijdens deze interessante en historische smartphonetour. Verken Duitslands eerste UNESCO-erfgoedlocatie tijdens deze zelfgeleide smartphone-tour. Verken Lübeck en zijn historische oude binnenstad, het stadscentrum van Lübeck en Duitslands eerste UNESCO-werelderfgoed. Geniet van een wandeling in je eigen tempo met een zelfgeleide smartphone-tour door de oude stad. Wandel door de wijk Marien-Magdalenen, genoemd naar de patroonheilige van het Burgkloster, een voormalige zeevaarders- en reizigerswijk, gekenmerkt door talrijke herbergen en hostels en gericht op de handelshaven voor lange afstanden. Maak een ontspannen wandeling van 3-4 uur door de oude straten, steegjes en doorgangen die typisch zijn voor Lübeck, om geheimen in achtertuinen te ontdekken en de vele kleine details onderweg van dichterbij te bekijken. Bezoek de museumhaven en de voormalige rosse buurt en geniet van een geweldig uitkijkpunt hoog op het Burgkloster. Ontmoet maffiavogels, handwevers, een ridderorde, een goochelaar en nog veel meer. Probeer taken te voltooien en vragen te beantwoorden bij 23 verschillende haltes, er zijn leuke taken om op te lossen en spannende vragen om te beantwoorden. Ga naar buiten en ontdek nieuwe dingen met familie, vrienden of alleen. Start en stop de tour op elk moment en steeds opnieuw, en verken in je eigen tempo.

Lübeck: Joodse geschiedenis en stadswandeling met hoogtepunten

8. Lübeck: Joodse geschiedenis en stadswandeling met hoogtepunten

De geschiedenis van de Joden in Lübeck vertelt de geschiedenis van het antisemitisme in Duitsland vóór Hitler en de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze originele tour ontdek je vergeten verhalen van Joden uit het Hanzetijdperk en leer je over de antisemitische vooroordelen die hebben geleid tot de "Endlösung" en de Holocaust. Ervaar Joods Lübeck! Kies de optie van 2 uur om de hoogtepunten van de oude binnenstad van Lübeck te verkennen met de Joodse geschiedenisgids. De meeste rondleidingen door de stad slaan de Joodse geschiedenis over, maar het is eigenlijk best interessant en het ontdekken waard. Als keizerlijke stad en hoofdstad van de Hanze, stond Lübeck geen Joodse mensen toe om binnen de poorten te wonen, met een paar uitzonderingen waarover je tijdens de tour meer zult leren. U ziet de beroemde Holstentor-poort en de indrukwekkende St. Mary's Church, gelegen in het Hanze-koopmansdistrict waar ook af en toe enkele Joodse handelaren zouden komen. Een ander aandachtspunt is het Katharineum, waar rabbijn Felix F. Carlebach en zijn zoon, en enkele andere Joodse studenten en professoren aanwezig waren. Je zult ook de enige synagoge in de "City of Seven Towers" zien en meer te weten komen over de "Night of the Broken Glass" en de Holocaust. De tour gaat langs het Museum van St. Anne's Church en eindigt voor de prachtige kathedraal van Lübeck. Als je wilt, kun je naar binnen gaan en de fascinerende geschiedenis horen van je gepassioneerde privégids.

Lübeck: privé Duitse bierproeverij in de oude stad

9. Lübeck: privé Duitse bierproeverij in de oude stad

Sluit je aan bij een lokale bierexpert voor een exclusieve bierproeverij op de beste bierlocaties in de oude binnenstad van Lübeck om fascinerende verhalen te horen over de lokale geschiedenis van brouw- en drinkgewoonten. De bierproeverij van 2 uur omvat een bezoek aan 2 bierlocaties, zoals een lokale pub, biertuin of brouwerij. Uw privégids kiest zorgvuldig plaatsen met grote gastvrijheid en een uitgebreid menu met populaire, regionale en ambachtelijke bieren. Probeer 4 verschillende soorten bieren, waaronder 2 ambachtelijke bieren gebrouwen in een lokale brouwerij. De gids zal de kenmerken van elk van de geserveerde dranken uitleggen, samen met een geschiedenisles over de middeleeuwse en hedendaagse wetten die de brouwmethoden en ingrediënten reguleren. Bij de optie van 3 uur hoor je meer feiten en anekdotes over de bierscène van Lübeck. Tijdens deze wandeltocht bezoek je 2 bierlocaties in de oude binnenstad voor een proeverij van 6 zorgvuldig geselecteerde bieren. Dit omvat 4 soorten lokaal gebrouwen ambachtelijke bieren. Je krijgt ook traditionele Duitse hapjes, zoals warme voorgerechten, en snacks, zoals zwart gedroogd brood dat de lokale bevolking graag combineert met bier. De optie voor de 4-uur durende eet- en bierproeverij brengt je naar 3 plaatsen, waaronder 1 restaurant dat gespecialiseerd is in traditionele Duitse gerechten. Tijdens deze tour proef je 8 verschillende soorten bieren en gepaarde gerechten. Probeer Duitse zeevruchten, rundvlees en aardappeldelicatessen. Leer meer over de rol die de culinaire cultuur van Lübeck speelt in de levensstijl van de lokale bevolking en ontdek smaken en aroma's die uniek zijn voor Noord-Duitsland.

Lübeck: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

10. Lübeck: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Begin je Lübeck-avontuur van 2, 3 of 4 uur door je lokale gids te ontmoeten op de ontmoetingslocatie. Na een korte meet-and-greet begint u aan uw wandeltocht door de stad terwijl uw gids u vertelt over de fascinerende lokale geschiedenis van Lübeck. Voor alle rondleidingen bezoekt u 16e-eeuwse zoutpakhuizen aan de rivier, het Rathaus, het stadhuis en de Drehbrücke. Je gids zal je ook kennis laten maken met enkele van de belangrijkste religieuze bestemmingen van Lübeck, zoals de Sint-Pieters-, Maria- en Sint-Jakobskerk. Tijdens de 3 uur durende tour heb je toegang tot de St. Mary's Church. Geeft u de kans om de astronomische klok en middeleeuwse schilderijen te bewonderen. Bovendien zie je de monumentale kathedraal van Lübeck, waar je geweldige kapellen en sacrale kunst vindt. Als u de 4-uur durende tour selecteert, bezoekt u ook de Holstentor - het trotse symbool van de geschiedenis van Lübeck als een imperiumvrije stad. Leer meer over de geschiedenis van de stad, de topografie en de ongelooflijke architectuur van middelbare leeftijd.

Topbezienswaardigheden in Lübeck

Sitemap Lübeck

Wil je alle activiteiten in Lübeck ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.