Dingen om te doen Lublin

Lublin: De beste dingen die je niet wil missen

Hoogtepunten van de privéwandeling door de oude binnenstad van Lublin

1. Hoogtepunten van de privéwandeling door de oude binnenstad van Lublin

Ontdek de hoogtepunten van Lublin met een deskundige privégids tijdens een wandeltocht door het historische stadscentrum. De oude binnenstad van Lublin wordt beschouwd als een van de best bewaarde historische complexen van Polen. In het verleden speelde Lublin een belangrijke rol als administratief, handels- en militair centrum in het Poolse koninkrijk. Verken tijdens de twee uur durende tour het marktplein en wandel door de straten om renaissancegebouwen te bewonderen en het voormalige stadhuis te zien. Loop door de historische poorten die overblijfselen zijn van de verdedigingsmuren van de 14e eeuw, de Krakowska-poort en de Grodzka-poort. Bekijk de extreem oude overblijfselen van Fara Square en Trinity Tower. Volg je gids om het prachtige neogotische Lublin-kasteel te bekijken. Betreed de kathedraal van Johannes de Doper en ontdek het rijke interieur en de prachtige orgels. Bezoek ten slotte de kerk de Heilige Geest met zijn spectaculaire altaar. Verleng uw tour tot drie uur en bewonder andere buitengewone sacrale gebouwen zoals de Karmelietenkerk of de rooms-katholieke kerk van St. Piotr en Paul. Lublin zit vol met prachtige architectuur; kijk uit naar prachtige romaanse herenhuizen in het hart van Lublin, zoals het gebouw van Theater of Osterwy. Beëindig de tour bij Lublin Union Monument en ontdek het verhaal erachter.

Warschau: concentratiekamp Majdanek & rondleiding door Lublin met gids

2. Warschau: concentratiekamp Majdanek & rondleiding door Lublin met gids

Lees meer over het concentratiekamp Majdanek en de stad Lublin in Polen tijdens een rondleiding van een hele dag. Je hoort de geschiedenis van het kamp en hoe het paste in plannen van het Nazi-regime tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie de stad Lublin zelf na het bezoek aan het kamp. Na je pick-up begeleidt je deskundige gids je door wat er nog over is van de kampbarakken, die in 1944 min of meer intact werden gehouden. Hoor hoe het was het eerste concentratiekamp te worden veroverd door geallieerde troepen en hoe het ongebruikelijk is gelegen binnen de grenzen van een stad. Zie het monument bij de voormalige poort die symbool staat voor de omstandigheden waarin de gevangenen leefden. Na een traditionele Poolse lunch bezoekt u de stad Lublin, vaak "klein Krakau", "Wenen van het noorden" en "Klein Jeruzalem". Terwijl je door de smalle geplaveide straatjes van de oude stad wandelt, leer je hoe Lublin een zeer rijke stad was met zijn paleizen, sacrale architectuur en huurkazernes, die het allemaal tot een van de mooiste steden in Oost-Polen maken.

Warschau: concentratiekamp Majdanek en de oude binnenstad van Lublin

3. Warschau: concentratiekamp Majdanek en de oude binnenstad van Lublin

Ervaar Lublin in 12 uur. Ophalen en afzetten bij een hotel. Je gids neemt je mee door de beste delen van het zuidoosten van Polen. Zie Majdanek, het voormalige nazi-concentratiekamp in Lublin. Je zult de kazerne verkennen waar gevangenen uit veel Europese landen woonden en de locaties waar ze werden vermoord. De gids toont je een multimediatentoonstelling en andere tentoonstellingen die in de kazerne worden georganiseerd. Majdanek is het best bewaarde nazi-concentratiekamp van de Holocaust, waar u de originele crematoriumovens kunt zien, evenals het beroemde mausoleum met de as van gecremeerde slachtoffers. Bezoek vervolgens de oude binnenstad van Lublin, waar u vrije tijd heeft voor de lunch. Neem de tijd om deze prachtige en uiterst rustige plek te verkennen. Daarna ontdekt u het kasteel van Lublin, de toren met een uitkijkterras en de prachtige kapel van de Heilige Drie-eenheid waar vrij recent 15e-eeuwse fresco's werden ontdekt.

Lublin: magische kersttour

4. Lublin: magische kersttour

Kom in de kerststemming door een wandeltocht te maken door het mooie en feestelijke Lublin. Ontdek een breed scala aan tradities en gebruiken wanneer het is gevuld met kleuren en traditionele kerstaanbiedingen. Dwaal door de straten gedrapeerd in kerstverlichting en voel je betoverd door de magische sfeer tijdens de feestelijke tijd. Leer meer over de geschiedenis van de kerstboom en de eerste persoon die hem versierde. Luister naar interessante verhalen over de kerstspreuken en de kerstlegendes van de stad. Bezoek de prachtige en realistische kerststal van Lublin. Proef op de authentieke markten enkele van de meest bekende lokale producten van de stad. Vul je hart met vreugde en ervaar de magie van Lublin.

Lublin privé traditionele Poolse culinaire tour

5. Lublin privé traditionele Poolse culinaire tour

Ontmoet je vriendelijke gids bij de Krakowska-poort en ga vervolgens op een 2,5, 3,5 of 5 uur durende foodtour (afhankelijk van de gekozen optie). De tour is ontworpen om het beste van de Poolse keuken te laten zien op 2, 3 of 4 zorgvuldig geselecteerde locaties in de stad, terwijl je een begeleide wandeling krijgt langs de hoogtepunten van Lublin. Proef, vergelijk en verken op elke locatie de smaakcombinaties van Poolse delicatessen terwijl je meer te weten komt over de lokale geschiedenis en tradities. Bezoek voor de optie van 2,5 uur 2 locaties om verschillende soorten dumplings te proeven, evenals Pools vlees. Bij je maaltijd krijg je een frisdrank, koffie of thee en een heerlijke taart. Proef tijdens de 3,5 uur durende tour authentiek Pools eten op 3 locaties, waaronder 3 soorten knoedels, Pools vlees, regionale specialiteiten, traditionele soep, evenals een frisdrank, koffie of thee, bier en een cake. Luister tijdens je proeverij naar je gids en deel fascinerende informatie over lokale gebruiken en welke lekkernijen verband houden met welke gelegenheden. Om een beter begrip en waardering van de Poolse keuken te krijgen, selecteert u de optie van 5 uur, die een combinatie van proeverijen van eten en alcohol biedt met sightseeing. Naast het proeven van eten, kunt u proeven van 8 wodka's of bieren en genieten van een begeleide wandeling door de oude binnenstad van de stad, waar u de prachtige architectuur van de wijk kunt bewonderen, een van de best bewaarde historische complexen van het land. Stop bij het voormalige stadhuis op het bruisende marktplein en sluit de tour af met een wandeling langs de oude stadspoort, een overblijfsel van de verdedigingsmuren uit de 14e eeuw.

Lublin privéwodka-proeverij

6. Lublin privéwodka-proeverij

Ga op een geweldige feesttour met een geweldige combinatie van feiten en praktische wodka-ervaring. Grijp je vrienden tegelijkertijd voor een proeverij en les. Drink zowel witte als gearomatiseerde wodka en legendarische lokale likeur en speel leuke spelletjes om de smaken te vergelijken met je vrienden. Je gids leert je hoe je Poolse wodka drinkt en vertelt je over de gelegenheden waarbij Polen wodka drinken, en waarom het de nationale drank wordt genoemd. Alle locaties zijn zorgvuldig gekozen op basis van hun unieke atmosfeer, die verschillende periodes in de Poolse cultuur en geschiedenis weerspiegelen. Tijdens de tour proeft u ook hapjes die perfect zijn afgestemd op de sterke drank, zoals witte wodka (aardappel, graan), gearomatiseerde wodka (noten, citroen), likeur en 70% absint. Als u en uw vrienden van feesten en uitgaan houden, is deze activiteit een must tijdens uw verblijf in Lublin. Kies de optie van twee uur om een set van vijf wodka's en hapjes op drie verschillende locaties te proeven. Als je geïnteresseerd bent in meer smaken, kies dan voor de optie van drie uur, die zeven speciale shots op vier verschillende locaties omvat, allemaal gepaard met hapjes. Voor de beste combinatie van Poolse wodka en traditionele gerechten op vijf locaties, selecteert u de optie van vier uur om te genieten van 10 wodka en meer voedsel dan u kunt eten.

Lublin privé Poolse bierproeverij

7. Lublin privé Poolse bierproeverij

Proef het beste Poolse populaire, ambachtelijke en regionale bier tijdens een bierproeverij in Lublin. Deze ervaring is bedoeld om u beter kennis te laten maken met Pools bier, inclusief zijn geschiedenis, Poolse traditie en gebruiken. Deze leuke en culturele avond biedt een inzichtelijke kennismaking met de wereld van Pools bier. Breng privé tijd door met uw groep vrienden of familie, aangezien uw gids persoonlijk voor u zorgt en elk bier dat u drinkt uitlegt. De bieren die worden bemonsterd zullen die van grote Poolse brouwerijen omvatten, evenals speciale regionale bieren. Je eerste locatie biedt Poolse hapjes en elke locatie die je bezoekt, biedt een andere ervaring, waaronder een andere sfeer en een selectie bier om uit te kiezen. Tijdens de optie van 2 uur proeft u een set van 7 bieren en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Als je meer smaken bier wilt proberen, dan is de optie van 3 uur iets voor jou. Dit omvat 11 bieren op 4 verschillende locaties met hapjes die perfect passen bij bier. Er is ook de mogelijkheid om een optie van 4 uur te kiezen voor diegenen die de beste combinatie van Pools bier en traditionele gerechten op 5 locaties willen hebben. Met deze optie geniet je van 13 bieren en meer eten dan je kunt eten.

Warschau naar Concentratiekamp Majdanek Eendaagse trip met de auto

8. Warschau naar Concentratiekamp Majdanek Eendaagse trip met de auto

Laat je meeslepen in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog en bekijk de geschiedenis van het concentratiekamp Majdanek Nazi. Deze tragische plaats was operationeel tussen 1941 en 1944 en is nu een monument en gedenkteken voor alle mensen die daar zijn geïnterneerd. De site staat nu als een ontroerende les over de Holocaust en de gruwelen van het nazi-regime en de donkere tijden van de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan Majdanek laat je nadenken over de menselijke geschiedenis. Uw professionele gids neemt u mee naar de meest interessante delen van de Majdanek-site en vertelt u alles wat u wilt weten over de geschiedenis ervan. Je tour is privé, dus jij bent degene die beslist waar jij heen wilt. Betaal je respect en heb een moment met je gedachten tijdens een bezoek aan zo'n betekenisvolle plek. Aan het einde van de Majdanek-tour zie je de hoogtepunten van Lublin. Ver terug in de geschiedenis speelde Lublin een belangrijke rol als administratief, handels- en militair centrum in het Poolse koninkrijk. Je gids geeft je een stukje geschiedenis en laat je de belangrijkste plaatsen zien, zoals het kasteel van Lublin en de poort van Krakau.

Lublin & Majdanek Tour met kleine groepen vanuit Warschau met lunch

9. Lublin & Majdanek Tour met kleine groepen vanuit Warschau met lunch

Lublin streed om de titel van Culturele Hoofdstad van Europa 2016, omdat het een idee van integratie, tolerantie en dialoog tussen culturen van het westen en oosten presenteert. De hoeveelheid culturele festivals, galeries, theaters, plaatsen voor kunstenaars is zeer indrukwekkend. Je zult je nooit vervelen in deze stad. Aan de rand van Lublin bevindt zich een historische plaats van nazi-concentratie- en vernietigingskamp - Majdanek. Het was een uniek voorbeeld van een kamp in de buurt van het bevolkingscentrum. Het kamp zou de bron zijn van een vrije beroepsbevolking voor de realisatie van de plannen om een Duits rijk in het oosten te bouwen. Gevangenen kwamen uit bijna 30 landen, voornamelijk Polen en Joden, ook Russen, Wit-Russen en Oekraïners. De tragische geschiedenis van het concentratiekamp Lublin eindigde op 23 juli 1944 nadat het Rode Leger de stad binnenkwam. Nu kunt u Majdanek National Museum, Monument of Struggle and Martyrdom in Majdanek bezoeken, Mausoleum met as van de slachtoffers van nazi-haat en enkele overblijfselen van het kamp.

Vanuit Warschau: Kazimierz Dolny, Lublin, Majdanek & Kozlowka

10. Vanuit Warschau: Kazimierz Dolny, Lublin, Majdanek & Kozlowka

Deze privétour door Kazimierz, Lublin, Majdanek en Kozlowka is een comfortabele en speciale reis. Tijdens het bezoek bezoekt u enkele van de mooiste steden in Polen met een professionele gids in een voertuig met airconditioning. Slenter door de middeleeuwse oude binnenstad van Lublin met zijn kronkelende straatjes vol fascinerende legendes. Ontdek Kazimierz, de parel van de Poolse Renaissance, en een populair vakantieoord, en bezoek Majdanek tijdens deze privétour. Betreed in Lublin het indrukwekkende kasteel en bekijk de fantastische Byzantijnse muurschilderingen van de kasteelkapel. Bezoek de oudste nog bestaande Joodse begraafplaats in Polen en ontdek de geschiedenis van de Joodse gemeenschap van Lublin. Het pittoreske Kazimierz trekt veel kunstenaars aan die hier inspiratie zoeken. Bezoek het concentratiekamp, de bunkers, een gaskamer en het crematorium in Majdanek. In Kozłówka vind je unieke bezienswaardigheden, zoals een sociaal-realistische kunstgalerie.

Sitemap Lublin

Wil je alle activiteiten in Lublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.