Kies data

Dingen om te doen Lublin

Lublin: De beste dingen die je niet wil missen

Warschau: concentratiekamp Majdanek en begeleide dagtour door Lublin

1. Warschau: concentratiekamp Majdanek en begeleide dagtour door Lublin

Leer meer over het concentratiekamp Majdanek en de stad Lublin in Polen tijdens een rondleiding van een hele dag. Je hoort de geschiedenis van het kamp en hoe het tijdens de Tweede Wereldoorlog in de plannen van het nazi-regime paste. Zie de stad Lublin zelf na het bezoek aan het kamp. Nadat je bent opgehaald, zal je deskundige gids je begeleiden door de overblijfselen van de kampkazerne, die in 1944 min of meer intact werd veroverd. Hoor hoe dit het eerste concentratiekamp was dat door geallieerde troepen werd veroverd en hoe ongebruikelijk het is gelegen binnen de grenzen van een stad. Bekijk het monument bij de voormalige voorpoort dat symbool staat voor de omstandigheden waarin de gevangenen leefden. Na een traditionele Poolse lunch bezoekt u de stad Lublin, ook wel "Klein Krakau", "Wenen van het noorden" en "Klein Jeruzalem" genoemd. Terwijl je door de smalle geplaveide straatjes van de oude stad slentert, leer je hoe Lublin een zeer welvarende stad was met zijn paleizen, sacrale architectuur en huurkazernes, die het allemaal tot een van de mooiste steden in Oost-Polen maken.

Hoogtepunten van de oude binnenstad van Lublin Privéwandeling

2. Hoogtepunten van de oude binnenstad van Lublin Privéwandeling

Ontdek de hoogtepunten van Lublin met een deskundige privégids tijdens een wandeltocht door het historische stadscentrum. De oude binnenstad van Lublin wordt beschouwd als een van de best bewaarde historische complexen in Polen. In het verleden speelde Lublin een belangrijke rol als administratief, handels- en militair centrum in het Poolse koninkrijk. Verken tijdens de twee uur durende rondleiding het marktplein en wandel door de straten om renaissancegebouwen te bewonderen en het voormalige stadhuis te zien. Loop door de historische poorten die overblijfselen zijn van de verdedigingsmuren uit de 14e eeuw, de Krakowska-poort en de Grodzka-poort. Bekijk de extreem oude overblijfselen van Fara Square en Trinity Tower. Volg je gids om het prachtige neogotische kasteel van Lublin te bekijken. Betreed de St. Johannes de Doper-kathedraal en ontdek het rijke interieur en de verbluffende orgels. Bezoek ten slotte de Kerk van de Heilige Geest met zijn spectaculaire altaar. Verleng je rondleiding tot drie uur en bewonder andere buitengewone sacrale gebouwen zoals de Karmelietenkerk of de rooms-katholieke kerk van St. Piotr en Paul. Lublin staat vol met prachtige architectuur; kijk uit naar prachtige romaanse herenhuizen in het hart van Lublin, zoals het gebouw van Theatre of Osterwy. Beëindig de tour bij het Lublin Union Monument en ontdek het verhaal erachter.

Warschau: concentratiekamp Majdanek en de oude binnenstad van Lublin

3. Warschau: concentratiekamp Majdanek en de oude binnenstad van Lublin

Ervaar Lublin in 12 uur. Ophalen en afzetten bij een hotel. Je gids neemt je mee door de beste delen van Zuidoost-Polen. Zie Majdanek, het voormalige nazi-concentratiekamp in Lublin. Je verkent de kazernes waar gevangenen uit veel Europese landen woonden en de locaties waar ze werden vermoord. De gids laat je de multimediatentoonstelling zien, evenals andere tentoonstellingen die in de kazerne worden georganiseerd. Majdanek is het best bewaarde nazi-concentratiekamp van de Holocaust, waar je de originele crematoriumovens zult zien, evenals het beroemde mausoleum dat de as van gecremeerde slachtoffers bevat. Bezoek vervolgens de oude binnenstad van Lublin, waar u vrije tijd heeft voor de lunch. Neem de tijd om deze prachtige en uiterst rustige plek te verkennen. Daarna ontdekt u het kasteel van Lublin, de toren met uitkijkterras en de magnifieke Kapel van de Heilige Drie-eenheid waar vrij recentelijk 15e-eeuwse fresco's werden ontdekt.

Vanuit Warschau: Kazimierz Dolny, Lublin, Majdanek en Kozlowka

4. Vanuit Warschau: Kazimierz Dolny, Lublin, Majdanek en Kozlowka

Deze privétour door Kazimierz, Lublin, Majdanek en Kozlowka is een comfortabele en bijzondere reis. Tijdens deze reis bezoekt u enkele van de mooiste steden van Polen met een professionele gids in een voertuig met airconditioning. Wandel door de middeleeuwse oude binnenstad van Lublin met zijn kronkelende straatjes vol fascinerende legendes. Ontdek Kazimierz, de parel van de Poolse Renaissance en een populair vakantieoord, en bezoek Majdanek tijdens deze privétour. Betreed in Lublin het indrukwekkende kasteel en bekijk de fantastische Byzantijnse muurschilderingen van de kasteelkapel. Bezoek de oudste bewaard gebleven joodse begraafplaats in Polen en ontdek de geschiedenis van de joodse gemeenschap van Lublin. Het pittoreske Kazimierz trekt veel kunstenaars die hier inspiratie zoeken. Bezoek het concentratiekamp, de bunkers, een gaskamer en het crematorium in Majdanek. In Kozłówka vindt u unieke bezienswaardigheden, zoals een sociaal-realistische kunstgalerie.

Lublin privéwodka-proeverij

5. Lublin privéwodka-proeverij

Ga op een geweldige feesttour met een geweldige combinatie van feiten en praktische wodka-ervaring. Grijp je vrienden tegelijkertijd voor een proeverij en les. Drink zowel witte als gearomatiseerde wodka en legendarische lokale likeur en speel leuke spelletjes om de smaken te vergelijken met je vrienden. Je gids leert je hoe je Poolse wodka drinkt en vertelt je over de gelegenheden waarbij Polen wodka drinken, en waarom het de nationale drank wordt genoemd. Alle locaties zijn zorgvuldig gekozen op basis van hun unieke atmosfeer, die verschillende periodes in de Poolse cultuur en geschiedenis weerspiegelen. Tijdens de tour proeft u ook hapjes die perfect zijn afgestemd op de sterke drank, zoals witte wodka (aardappel, graan), gearomatiseerde wodka (noten, citroen), likeur en 70% absint. Als u en uw vrienden van feesten en uitgaan houden, is deze activiteit een must tijdens uw verblijf in Lublin. Kies de optie van twee uur om een set van vijf wodka's en hapjes op drie verschillende locaties te proeven. Als je geïnteresseerd bent in meer smaken, kies dan voor de optie van drie uur, die zeven speciale shots op vier verschillende locaties omvat, allemaal gepaard met hapjes. Voor de beste combinatie van Poolse wodka en traditionele gerechten op vijf locaties, selecteert u de optie van vier uur om te genieten van 10 wodka en meer voedsel dan u kunt eten.

Eendaagse trip van Warschau naar het concentratiekamp Majdanek met de auto

6. Eendaagse trip van Warschau naar het concentratiekamp Majdanek met de auto

Ga terug in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog en bekijk de geschiedenis van het nazi-concentratiekamp Majdanek. Deze tragische plek was tussen 1941 en 1944 in gebruik en is nu een monument en gedenkteken voor alle mensen die daar zijn geïnterneerd. De site staat nu als een ontroerende les over de Holocaust en de verschrikkingen van het naziregime, en de donkere tijden van de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan Majdanek laat je nadenken over de menselijke geschiedenis. Je professionele gids neemt je mee naar de meest interessante delen van de Majdanek-site en vertelt je alles wat je wilt weten over de geschiedenis ervan. Je tour is privé, dus jij bent degene die beslist waar je heen wilt. Betaal je respect en heb een moment met je gedachten terwijl je zo'n betekenisvolle plek bezoekt. Bekijk aan het einde van de Majdanek-tour de hoogtepunten van Lublin. Ver terug in de geschiedenis speelde Lublin een belangrijke rol als administratief, handels- en militair centrum in het Poolse koninkrijk. Je gids geeft je een stukje geschiedenis en laat je de belangrijkste plekken zien, zoals het kasteel van Lublin en de Krakau-poort.

Lublin privé Poolse bierproeverij

7. Lublin privé Poolse bierproeverij

Proef het beste Poolse populaire, ambachtelijke en regionale bier tijdens een bierproeverij in Lublin. Deze ervaring is bedoeld om u beter kennis te laten maken met Pools bier, inclusief zijn geschiedenis, Poolse traditie en gebruiken. Deze leuke en culturele avond biedt een verhelderende kennismaking met de wereld van het Poolse bier. Breng privé tijd door met uw groep vrienden of familie, terwijl uw gids persoonlijk voor u zorgt en uitleg geeft over elk bier dat u gaat drinken. De bieren die worden geproefd, zijn onder meer die van grote Poolse brouwerijen, evenals speciale regionale bieren. Je eerste locatie biedt je Poolse hapjes en elke locatie die je bezoekt, biedt een andere ervaring, inclusief een andere sfeer en selectie bier om uit te kiezen. Gedurende de optie van 2 uur proef je een set van 7 bieren en enkele hapjes op 3 verschillende locaties. Als je meer biersmaken wilt proberen, dan is de optie van 3 uur iets voor jou. Dit omvat 11 bieren op 4 verschillende locaties met hapjes die perfect bij bier passen. Er is ook de mogelijkheid om een optie van 4 uur te kiezen voor diegenen die de beste combinatie van Pools bier en traditioneel eten willen hebben op 5 locaties. Met deze optie geniet je van 13 biertjes en meer eten dan je kunt eten.

Gross-Rosen Camp & Jawor-tour

8. Gross-Rosen Camp & Jawor-tour

Tijdens deze reis bezoekt u 2 zeer unieke plaatsen en ervaart u de fascinerende regio Neder-Silezië. Met zijn turbulente verleden, interessante cultuur en ongelooflijk mooie landschap is het een van de meest bezochte "woiwodschappen" (provincies) in Polen. Als eerste is er het Gross-Rosen Museum in Rogoznica, het grootste nazi-concentratiekamp in Neder-Silezië, met bijzonder zware omstandigheden en dwangarbeid in de steengroeven. Het motto van de plaats was "Vermichtung durch Arbeit" (uitroeiing door arbeid). Ongeveer 40.000 gevangenen stierven daar, waaronder Polen, Joden, Russen, Fransen en Hongaren. Het tweede deel van de reis wordt doorgebracht in de Churches of Peace in Jawor, een van de grootste religieuze gebouwen van leem en leem in Europa, gebouwd in het oude Silezië in het midden van de 17e eeuw. Deze plek is een manifestatie van het verlangen naar godsdienstvrijheid en een zeldzaam teken van de lutherse ideologie die verbonden is met de katholieke kerk. De kerken, gelegen buiten de stadsmuren, werden in minder dan een jaar tijd gemaakt van hout of klei en staan momenteel op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties.

Lublin privé traditionele Poolse culinaire tour

9. Lublin privé traditionele Poolse culinaire tour

Ontmoet je vriendelijke gids bij de Krakowska-poort en ga vervolgens op een 2,5, 3,5 of 5 uur durende foodtour (afhankelijk van de gekozen optie). De tour is ontworpen om het beste van de Poolse keuken te laten zien op 2, 3 of 4 zorgvuldig geselecteerde locaties in de stad, terwijl je een begeleide wandeling krijgt langs de hoogtepunten van Lublin. Proef, vergelijk en verken op elke locatie de smaakcombinaties van Poolse delicatessen terwijl je meer te weten komt over de lokale geschiedenis en tradities. Bezoek voor de optie van 2,5 uur 2 locaties om verschillende soorten dumplings te proeven, evenals Pools vlees. Bij je maaltijd krijg je een frisdrank, koffie of thee en een heerlijke taart. Proef tijdens de 3,5 uur durende tour authentiek Pools eten op 3 locaties, waaronder 3 soorten knoedels, Pools vlees, regionale specialiteiten, traditionele soep, evenals een frisdrank, koffie of thee, bier en een cake. Luister tijdens je proeverij naar je gids en deel fascinerende informatie over lokale gebruiken en welke lekkernijen verband houden met welke gelegenheden. Om een beter begrip en waardering van de Poolse keuken te krijgen, selecteert u de optie van 5 uur, die een combinatie van proeverijen van eten en alcohol biedt met sightseeing. Naast het proeven van eten, kunt u proeven van 8 wodka's of bieren en genieten van een begeleide wandeling door de oude binnenstad van de stad, waar u de prachtige architectuur van de wijk kunt bewonderen, een van de best bewaarde historische complexen van het land. Stop bij het voormalige stadhuis op het bruisende marktplein en sluit de tour af met een wandeling langs de oude stadspoort, een overblijfsel van de verdedigingsmuren uit de 14e eeuw.

Lublin: Rondleiding door lokaal Joods erfgoed van een hele dag

10. Lublin: Rondleiding door lokaal Joods erfgoed van een hele dag

Je gids zal je begroeten in het hotel en je uitnodigen voor de volledig privé sightseeing. De geschiedenis van de Joden in Lublin is bijna net zo lang als de geschiedenis van de stad - ongeveer 700 jaar. Voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog vormde de joodse bevolking 30% van de inwoners van de stad. In de loop van de tijd werd Lublin het centrum van de joodse cultuur, religie en wetenschap. In de jaren dertig werd in Lublin de grootste en meest prestigieuze rabbijnse school ter wereld geopend. De stad werd het Joodse Oxford en het Jeruzalem van Polen genoemd. Volg een herdenkingspad van Lublin-joden, dat plaatsen herdenkt die verband houden met de tragische geschiedenis van de joodse gemeenschap en de grenzen markeert van het getto in Podzamcze en de laatste weg van Lublin-joden naar Umschlagplatz, vanwaar ongeveer 28.000 mensen naar de dood werden vervoerd kamp in Bełżec. Hoor over een wereld die niet meer bestaat. Bekijk het kasteel van Lublin, de Grodzka-poort (ook wel de Joodse poort genoemd), de Chewra Nosim-synagoge - de enige bewaarde vooroorlogse joodse tempel, de oude joodse begraafplaats en de voormalige Academie van de Wijzen van Lublin - momenteel hotel en synagoge. Bezoek ten slotte het Majdanek State Museum - het voormalige Duitse nazi-concentratie- en vernietigingskamp. Geniet van de belangrijkste plekken voor de Joodse geschiedenis in Lublin en leer van je gids wat je na deze tour zelf nog meer kunt ontdekken.

16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Lublin

Wil je alle activiteiten in Lublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.