Belevingen in
Lublin

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Lublin: De beste dingen die je niet wil missen

Lublin: hoogtepunten van de oude stad met privéwandeling

1. Lublin: hoogtepunten van de oude stad met privéwandeling

Ontdek de hoogtepunten van Lublin met een deskundige privégids tijdens een wandeltocht door het historische stadscentrum. De oude binnenstad van Lublin wordt beschouwd als een van de best bewaarde historische complexen van Polen. In het verleden speelde Lublin een belangrijke rol als administratief, handels- en militair centrum in het Poolse koninkrijk. Verken tijdens de twee uur durende tour het marktplein en wandel door de straten om renaissancegebouwen te bewonderen en het voormalige stadhuis te zien. Loop door de historische poorten die overblijfselen zijn van de verdedigingsmuren van de 14e eeuw, de Krakowska-poort en de Grodzka-poort. Bekijk de extreem oude overblijfselen van Fara Square en Trinity Tower. Volg je gids om het prachtige neogotische Lublin-kasteel te bekijken. Betreed de kathedraal van Johannes de Doper en ontdek het rijke interieur en de prachtige orgels. Bezoek ten slotte de kerk de Heilige Geest met zijn spectaculaire altaar. Verleng uw tour tot drie uur en bewonder andere buitengewone sacrale gebouwen zoals de Karmelietenkerk of de rooms-katholieke kerk van St. Piotr en Paul. Lublin zit vol met prachtige architectuur; kijk uit naar prachtige romaanse herenhuizen in het hart van Lublin, zoals het gebouw van Theater of Osterwy. Beëindig de tour bij Lublin Union Monument en ontdek het verhaal erachter.

Lublin: traditionele Poolse privérondleiding met proeverijen

2. Lublin: traditionele Poolse privérondleiding met proeverijen

Ontmoet je vriendelijke gids bij de Krakowska-poort en ga vervolgens op een 2,5, 3,5 of 5 uur durende foodtour (afhankelijk van de gekozen optie). De tour is ontworpen om het beste van de Poolse keuken te laten zien op 2, 3 of 4 zorgvuldig geselecteerde locaties in de stad, terwijl je een begeleide wandeling krijgt langs de hoogtepunten van Lublin. Proef, vergelijk en verken op elke locatie de smaakcombinaties van Poolse delicatessen terwijl je meer te weten komt over de lokale geschiedenis en tradities. Bezoek voor de optie van 2,5 uur 2 locaties om verschillende soorten dumplings te proeven, evenals Pools vlees. Bij je maaltijd krijg je een frisdrank, koffie of thee en een heerlijke taart. Proef tijdens de 3,5 uur durende tour authentiek Pools eten op 3 locaties, waaronder 3 soorten knoedels, Pools vlees, regionale specialiteiten, traditionele soep, evenals een frisdrank, koffie of thee, bier en een cake. Luister tijdens je proeverij naar je gids en deel fascinerende informatie over lokale gebruiken en welke lekkernijen verband houden met welke gelegenheden. Om een beter begrip en waardering van de Poolse keuken te krijgen, selecteert u de optie van 5 uur, die een combinatie van proeverijen van eten en alcohol biedt met sightseeing. Naast het proeven van eten, kunt u proeven van 8 wodka's of bieren en genieten van een begeleide wandeling door de oude binnenstad van de stad, waar u de prachtige architectuur van de wijk kunt bewonderen, een van de best bewaarde historische complexen van het land. Stop bij het voormalige stadhuis op het bruisende marktplein en sluit de tour af met een wandeling langs de oude stadspoort, een overblijfsel van de verdedigingsmuren uit de 14e eeuw.

Lublin: privéwodka-proeverij

3. Lublin: privéwodka-proeverij

Ga op een geweldige feesttour met een geweldige combinatie van feiten en praktische wodka-ervaring. Grijp je vrienden tegelijkertijd voor een proeverij en les. Drink zowel witte als gearomatiseerde wodka en legendarische lokale likeur en speel leuke spelletjes om de smaken te vergelijken met je vrienden. Je gids leert je hoe je Poolse wodka drinkt en vertelt je over de gelegenheden waarbij Polen wodka drinken, en waarom het de nationale drank wordt genoemd. Alle locaties zijn zorgvuldig gekozen op basis van hun unieke atmosfeer, die verschillende periodes in de Poolse cultuur en geschiedenis weerspiegelen. Tijdens de tour proeft u ook hapjes die perfect zijn afgestemd op de sterke drank, zoals witte wodka (aardappel, graan), gearomatiseerde wodka (noten, citroen), likeur en 70% absint. Als u en uw vrienden van feesten en uitgaan houden, is deze activiteit een must tijdens uw verblijf in Lublin. Kies de optie van twee uur om een set van vijf wodka's en hapjes op drie verschillende locaties te proeven. Als je geïnteresseerd bent in meer smaken, kies dan voor de optie van drie uur, die zeven speciale shots op vier verschillende locaties omvat, allemaal gepaard met hapjes. Voor de beste combinatie van Poolse wodka en traditionele gerechten op vijf locaties, selecteert u de optie van vier uur om te genieten van 10 wodka en meer voedsel dan u kunt eten.

Lublin & Majdanek Tour met kleine groepen vanuit Warschau met lunch

4. Lublin & Majdanek Tour met kleine groepen vanuit Warschau met lunch

Lublin streed om de titel van Culturele Hoofdstad van Europa 2016, omdat het een idee van integratie, tolerantie en dialoog tussen culturen van het westen en oosten presenteert. De hoeveelheid culturele festivals, galeries, theaters, plaatsen voor kunstenaars is zeer indrukwekkend. Je zult je nooit vervelen in deze stad. Aan de rand van Lublin bevindt zich een historische plaats van nazi-concentratie- en vernietigingskamp - Majdanek. Het was een uniek voorbeeld van een kamp in de buurt van het bevolkingscentrum. Het kamp zou de bron zijn van een vrije beroepsbevolking voor de realisatie van de plannen om een Duits rijk in het oosten te bouwen. Gevangenen kwamen uit bijna 30 landen, voornamelijk Polen en Joden, ook Russen, Wit-Russen en Oekraïners. De tragische geschiedenis van het concentratiekamp Lublin eindigde op 23 juli 1944 nadat het Rode Leger de stad binnenkwam. Nu kunt u Majdanek National Museum, Monument of Struggle and Martyrdom in Majdanek bezoeken, Mausoleum met as van de slachtoffers van nazi-haat en enkele overblijfselen van het kamp.

Lublin: Private Polish Beer Tasting Tour

5. Lublin: Private Polish Beer Tasting Tour

Proef het beste Poolse populaire, ambachtelijke en regionale bier tijdens een bierproeverij in Lublin. Deze ervaring is bedoeld om u beter kennis te laten maken met Pools bier, inclusief zijn geschiedenis, Poolse traditie en gebruiken. Deze leuke en culturele avond biedt een inzichtelijke kennismaking met de wereld van Pools bier. Breng privé tijd door met uw groep vrienden of familie, aangezien uw gids persoonlijk voor u zorgt en elk bier dat u drinkt uitlegt. De bieren die worden bemonsterd zullen die van grote Poolse brouwerijen omvatten, evenals speciale regionale bieren. Je eerste locatie biedt Poolse hapjes en elke locatie die je bezoekt, biedt een andere ervaring, waaronder een andere sfeer en een selectie bier om uit te kiezen. Tijdens de optie van 2 uur proeft u een set van 7 bieren en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Als je meer smaken bier wilt proberen, dan is de optie van 3 uur iets voor jou. Dit omvat 11 bieren op 4 verschillende locaties met hapjes die perfect passen bij bier. Er is ook de mogelijkheid om een optie van 4 uur te kiezen voor diegenen die de beste combinatie van Pools bier en traditionele gerechten op 5 locaties willen hebben. Met deze optie geniet je van 13 bieren en meer eten dan je kunt eten.

Veelgestelde vragen over Lublin

Welke topattracties zijn een must-see in Lublin?

De topattracties in Lublin zijn:

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Lublin?

Welke tours in Lublin nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Lublin nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Sitemap Lublin

Wil je alle activiteiten in Lublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.