Lucca
Cultuur & geschiedenis

Cultuur & geschiedenis
29 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Voor ieder wat wils

Lucca

Lucca

Lucca Cultuur & geschiedenis: onze aanbevelingen

Lucca: Puccini Festival Operarecitals en concerten

Lucca: Puccini Festival Operarecitals en concerten

Maak kennis met de kerk van San Giovanni, de oude kerk van de Tempeliers, in Lucca, waar het prachtige Romeinse kuuroord verborgen ligt, dat bezocht kan worden. 2 professionele zangers (meestal een sopraan en tenor) begeleid door een pianist zullen het muziekprogramma uitvoeren. Elke avond bood het festival gevarieerde professionele artiesten en een gevarieerd programma. Hetzelfde concert wordt slechts één keer in 365 dagen uitgevoerd. in de winter (1 november - 31 maart) - Concerten vinden plaats in het Oratorio di San Giuseppe al Museo della Cattedrale di Lucca - op slechts 100 meter van de kerk van San Giovanni Donderdag is het thema Puccini en Verdi, met aria's, duetten en intermezzo's uit de meesterwerken van de twee grote operacomponisten. Op vrijdag is het thema Puccini Opera Gala, met aria's en duetten uit de meesterwerken van de maestro. Zaterdag is het thema A Night at the Opera, met stukken uit het operarepertoire van Händel tot Puccini van alle grote operacomponisten. Op zondag is het thema Puccini en de traditionele Napolitaanse liederen, met aria's uit Puccini's opera's en de Napolitaanse melodieën gecomponeerd toen Puccini nog leefde.

Lucca: stadswandeling van 2 uur door het centrum

Lucca: stadswandeling van 2 uur door het centrum

Nadat je je gids hebt ontmoet in het toeristeninformatiecentrum in het centrum van Lucca, ontdek je de stad en haar belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten. Verken met uw professionele gediplomeerde gids de binnenstad gedurende 2 uur. Bezoek onder andere de kerk van San Michele, een ongelooflijk gedetailleerde rooms-katholieke basiliek die al in 795 werd gebouwd. Bewonder het 4 meter hoge standbeeld van de aartsengel Michaël, de patroonheilige van de kerk. Betreed de kerk gratis en bekijk de eenvoudigere, maar nog steeds imposante interieurarchitectuur. Je maakt ook een wandeling over de 16e-eeuwse stadsmuren, een heerlijke plek om te wandelen tussen het groen aan de rand van de oude stad. De tour eindigt bij de kathedraal van Lucca, een prachtige rooms-katholieke kerk met een prachtige façade. Als je de tour wilt voortzetten met je gids, betaal je gewoon de kleine toegangsprijs en je gids zal je het interieur laten zien en zijn kennis blijven delen. Zo niet, dan is je tour afgelopen en kun je op je gemak ontspannen in een café met een drankje of de stad verder verkennen.

Lucca: rondleiding door de wijnmakerij met wijnproeverij

Lucca: rondleiding door de wijnmakerij met wijnproeverij

De ervaring begint met een rondleiding van 15/20 minuten door onze kelder. Gasten worden door de productiefasen geleid en de procedure van onze wijnbereiding uitgelegd. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u ons creatieproces zelfs in actie zien! Daarna begint het echte plezier! Gasten worden ondergebracht op het terras waar ze onze wijnen en olijfolie kunnen proeven (alles inbegrepen in de prijs van de ervaring). Tijdens uw proeverij leggen we de organoleptische kenmerken van de verschillende wijnen uit en beantwoorden we al uw vragen. De duur van de hele ervaring is ongeveer 1,5 uur. Disclaimer: als wijnmakerij hosten we meerdere reserveringen tegelijk, dit is geen privé-instelling.

Vanaf de cruisehaven Livorno: bustransfer naar Pisa en Lucca

Vanaf de cruisehaven Livorno: bustransfer naar Pisa en Lucca

Optimaliseer uw tijd in Toscane door twee van de beroemdste steden van de regio, Lucca en Pisa, te verkennen aan boord van een comfortabele bus met Wi-Fi en live commentaar. Kies uit rondleidingen en lunch om uw ervaring aan te passen. Ontdek de meest iconische monumenten en gebouwen van Lucca, waaronder de Guinigi-toren, het Piazza dell'Anfiteatro, de kerk van San Frediano, de basiliek van San Frediano, het majestueuze Piazza San Michele of het huis van Giacomo Puccini. Kies voor een optionele begeleide wandeling van een uur langs de belangrijkste monumenten van Lucca. Na ongeveer 3 uur vrije tijd in Lucca gaat de tour verder richting Pisa, je hebt 1 uur en 45 minuten om te verkennen. Gegarandeerd op tijd terug. Geniet van de wonderen van deze zogenaamde weide van wonderen. Kies de beste pose om je foto met de scheve toren van Pisa te vereeuwigen en als je voor de geboekte optie met de toren hebt gekozen, ontvang je een panoramische foto om je reis te herinneren.

Vanuit Florence: Dagtour Pisa & Lucca met Buccellato proeverij

Vanuit Florence: Dagtour Pisa & Lucca met Buccellato proeverij

Tijdens deze rondleiding door Lucca en Pisa krijg je de kans om de kunst, architectuur en geschiedenis van Toscane te ontdekken, samen met enkele heerlijke lokale wijnen! Je tour begint met een reis naar Pisa, waar je het ongelooflijke Piazza dei Miracoli ziet, het meest bekend om zijn 'scheve toren'. Bezoek daarna de vele andere historische monumenten van de stad, waaronder de majestueuze kathedraal, voordat je een cappuccino pakt en op weg gaat naar Lucca. In Lucca, beroemd om zijn nog intacte stadsmuren, zal je gids je door het betoverende oude stadscentrum leiden en je de kans geven om over de daken van de stad te wandelen. De uitzichten zijn adembenemend! Bewonder vervolgens de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: het Anfiteatro-plein, de Guingi-toren, de San Martino-kathedraal en de vele antiekwinkels van de stad. Je tour eindigt met een Buccellato-proeverij, een typische Lucchese cake!

Bagni di Lucca: riviertrekking in de Cocciglia-kloof

Bagni di Lucca: riviertrekking in de Cocciglia-kloof

Beleef een leuk buitenavontuur met een riviertrektocht. Bewonder de kalkstenen canyons van Cocciglia, prachtig uitgehouwen in de rotsen. Zwem langs de rivier de Lima, schuif over natte oppervlakken, klim en wandel met een instructeur. De excursie vindt plaats in de zomer wanneer de Lima Creek bijna droog staat. Verken het bovenste deel van deze diepe kloof op de beste zomerse rivieractiviteit in Toscane. Zie de stroom van de rivier de Lima beneden, gevoed door ondergrondse bronnen die winderige kanalen creëren, doorkruist door draaikolken en draaikolken. Dompel jezelf onder in de betoverende en ongerepte omgeving van de Lima-vallei. Wandel, zwem en klim tussen gepolijste rotsblokken en waterpoelen. Het eindpunt van het pad is lang zwemmen in een enorme kloof die gedurende duizenden jaren door water is ontstaan. Breng je avontuur naar een hoger niveau met sprongen en natuurlijke waterglijbanen.

Lucca: toegangsticket Villa Reale di Marlia

Lucca: toegangsticket Villa Reale di Marlia

Ervaar het uitgestrekte terrein van de Villa Reale, meer dan 16 hectare, met weelderige tuinen en vele soorten unieke historische architectuur. Gebruik je zintuigen op het olfactorische pad waar je de parfums kunt ruiken die je op een absoluut originele manier door de tijd zullen vervoeren om de geschiedenis te ontdekken. Met je plattegrond en audiotour kun je de tweelinghuizen, twee beroemde theaters, het Watertheater en het Groene Theater bezoeken, het oudste theater van Europa waar de beroemde violiste N. Paganini vaak optrad voor Elisa Baciocchi. Verken de Citroentuin en de Spaanse Tuin van Deco. Mis de historische gebouwen niet, zoals de Villa del Vescovo grenzend aan het Nymphaeum genaamd Pan's Grotto, en het elegante Clock House met zijn panoramische loggia. Beëindig je tour met de appartementen van Elisa Bonaparte Baciocchi in de Koninklijke Villa, een van de belangrijkste voorbeelden in Empire-stijl in Europa, en bezoek de unieke collecties van gravin Mimì Pecci Blunt in het klokkenhuis

Lucca: E-bike en wijntour met gids

Lucca: E-bike en wijntour met gids

Bezoek de muren en proef wijnen tussen wijngaarden en olijfboomgaarden tijdens deze begeleide fietstocht vanuit Lucca. Geniet van een aantal verrukkelijke snacks samen met uw lokale wijn. De e-bike tour begint met een kennismaking met de stad door onze vriendelijke gids en een bezoek aan de muren van Lucca. Geniet van meer dan 4 kilometer fietspad rondom het historische centrum. Ga naar een verhoogde positie boven de stad, waar je uitzicht hebt op de symbolische monumenten van Lucca en je tijd hebt om vertrouwd te raken met de e-bike. Na een voorproefje van de oude binnenstad van Lucca en zijn bezienswaardigheden zal de gids u gemakkelijk buiten de muren leiden, het omliggende platteland in. Vaar tussen charmante dorpjes en familieboerderijen. Met de e-bike trotseer je moeiteloos een paar korte klimmetjes. Uw gids zal u helpen de complexiteit van het "wijngaard" -ecosysteem en de lage milieu-impact van de landbouw te begrijpen. Het bezoek gaat door in de kelder en in de wijngaarden. Neem ten slotte deel aan een wijnproeverij gecombineerd met typische lokale producten zoals bruschetta, vleeswaren, kazen en olijfolie.

Van Lucca naar Pisa: zelfgeleide fietstocht

Van Lucca naar Pisa: zelfgeleide fietstocht

Volg de rivier de Serchio en fiets langs schilderachtige landweggetjes op weg naar de beroemde scheve toren van Pisa tijdens deze gezinsvriendelijke zelfgeleide tour. Deze gemakkelijke/middelzware reis begint in Lucca en volgt secundaire landwegen rondom de Monti Pisani. Fiets 33 kilometer over onverharde en asfaltwegen met extra hulp van een hybride of e-bike. Fietsen zijn uitgerust met een telefoonhouder, waardoor het gemakkelijk is om de GPS-aanwijzingen op de applicatie te volgen. De reis naar Pisa duurt tussen de 2 en 4 uur. Stop na ongeveer 20 kilometer bij San Giuliano Terme voor een verfrissend drankje op het charmante centrale plein voor de Spa. De route eindigt op Piazza dei Miracoli, voor de scheve toren van Pisa. Keer terug naar Lucca via een directe fietsroute of een treinrit van 25 minuten. De fietsen passen gemakkelijk in de stallingswagons van de trein en treinkaartjes zijn vooraf te koop bij de lokale partner.

Lucca: Hoogtepunten wandeltour met gids voor een kleine groep

Lucca: Hoogtepunten wandeltour met gids voor een kleine groep

Bezoek de iconische stad Lucca, beroemd om zijn prachtige muren die het centrum van de stad omringen. Onze rondleiding begint net buiten de muren, vlakbij een van de vier monumentale stadspoorten: Porta San Pietro. Verken de geheime ondergrondse tunnels die leiden naar een prachtige tuin waar vele manen geleden 1631 bomen werden geplant. In de oudheid was Lucca een vestingstad. Je lokale gids legt uit hoe het was gestructureerd en de verschillende hindernissen en obstakels die vijanden moesten overwinnen als ze de stad wilden veroveren. Volgende: De monumentale kathedraal. Oorspronkelijk gebouwd als een toewijding aan Saint Martino, zal je gids de mysteries rond de constructie en architectuur uitleggen. Geniet van een rondleiding door de Duomo met je gids. Bezoek twee huizen die bewaard lijken te zijn gebleven, bevroren in de tijd uit de 14e eeuw. Je kunt ervoor kiezen om hem te beklimmen, de binnenkant te verkennen en bovenop te gaan staan om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Je bezoekt San Michele (het oude politieke plein) met belangrijke gebouwen in Lucca. Als u van snoep houdt, wilt u misschien de traditionele "Buccellato"-cake proeven in de beroemde bakkerij. De kerk gewijd aan Sint-Michiel de Aartsengel is gevuld met ingewikkelde kunstwerken, met oude taferelen zoals Sint-Michiel die een draak doodt. Luister terwijl je gids deze scènes aangeeft en mythische verhalen uitlegt. Geniet van een ontspannen wandeling langs de charmante, bruisende Fillungo-straat. Geen wonder dat dit de meest populaire straat in Lucca is, vol met winkels, boetiekjes, cafés, restaurants en nog veel meer. En last but not least, het Romeinse amfitheater. Dit historische gebouw huisvestte gladiatorenshows en spelen en werd gebouwd in de tweede helft van de 1e eeuw na Christus. Aan het einde van de tour kunt u zelf verder gaan met verkennen of om advies vragen over waar u heen moet.

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Lucca

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Lucca?

Andere onmisbare dingen om te doen in Lucca:

De topbezienswaardigheden in Lucca

Activiteiten in Lucca

Steden in Italië

Andere activiteiten in Lucca

Wil je alle activiteiten in Lucca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lucca

Gemiddelde beoordeling

4.3
(93 beoordelingen)

Operazangers waren uitstekend, mooie locatie, duurde ongeveer een uur met 1 toegift. Een beetje verwarrend waar je heen moet om het concert te zien. Meer specifieke aanwijzingen nodig

Toen we in Lucca waren, hadden we een uitstekende avond, met een pianist en zangers die genereus waren en van een zeer goed niveau. Ik raad aan.

Dit was een voortreffelijk optreden. Het is ons zo goed bevallen dat we morgen teruggaan voor een ander programma. Ik raad dit ten zeerste aan.

Ontzettend aangename manier om een uurtje door te brengen, met super artiesten in een prachtige omgeving met geweldige akoestiek.

Ik vond het een mooie en bijzondere ervaring, op een intieme/interessante locatie. Zeker voor herhaling vatbaar.