Lucca
Tickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lucca Tickets: Onze meest aanbevolen

Lucca: Puccini Festival operavoorstellingen- en concerten

1. Lucca: Puccini Festival operavoorstellingen- en concerten

Je krijgt de San Giovanni-kerk te zien, de oude kerk van de tempeliers in Lucca waarin prachtige Romeinse thermen verborgen zitten die je kunt bezoeken. In het midden van de kerk staat een podium met een vleugel dat omgeven wordt door panelen met afbeeldingen van Giacomo Puccini tijdens verschillende perioden van zijn leven. Op het podium treden de zanger op. De 2 professionele zangers (meestal een sopraan en een tenor) worden tijdens het muziekprogramma ondersteund door een pianist. Tijdens het festival kun je elke avond genieten van een programma vol met diverse professionele artiesten. Het zelfde concert vindt slechts eens in de 365 dagen plaats.  Op maandag is het thema Mozart en Puccini, met aria's, duetten en intermezzo's uit de meesterwerken van de 2 grote operacomponisten.  Op dinsdag is het thema de vrouwen van Puccini, met aria's, duetten en intermezzo's uit de opera's van Giacomo Puccini die aan vrouwen gewijd zijn.  Op woensdag is het thema Italiaanse opera, met aria's, duetten en intermezzo's uit opera's van Puccini, Verdi, Mascagni, Rossini, Donizetti en anderen.  Op donderdag is het thema Puccini en Verdi, met aria's, duetten en intermezzo's uit de meesterwerken van de 2 grote operacomponisten.  Op vrijdag is het thema Puccini Opera Gala, met aria's en duetten uit de meesterwerken van de meester.  Op zondag is het thema 'een avond bij de opera', met stukken uit het operarepertoire van Handel tot Puccini met alle grote componisten.  Op zondag is het thema Puccini en traditionele Napolitaanse liedjes, met aria's uit Puccini's opera's en Napolitaanse melodieën die gecomponeerd zijn toen Puccini nog leefde.

...
Lucca: muzikale wandeltocht met bezoek aan het Puccini-museum

2. Lucca: muzikale wandeltocht met bezoek aan het Puccini-museum

Dompel jezelf onder in de levendige en gevarieerde geschiedenis van de meest muzikale stad van Italië tijdens deze wandeltocht. Ontmoet je gids bij de ingang van het historische Teatro del Giglio en geniet van een rondleiding door het interieur van het theater, afgewisseld met muziekuitvoeringen tijdens je tour. Wandel buiten het theater in de voetsporen van David Bowie, Elton John en de Rolling Stones op Piazza Napoleone, die hier allemaal concerten hebben gegeven. Bewonder de gevel van de San Martino-kathedraal, waar door de eeuwen heen muzikanten van hoge kwaliteit zijn geproduceerd. Dwaal door de smalle middeleeuwse straatjes van Lucca om het Luigi Boccherini-conservatorium te bereiken, genoemd naar de illustere cellist en componist die in de stad is geboren. Ontdek later het karakteristieke ovaalvormige Piazza dell'Anfiteatro waar gladiatoren vochten in de Romeinse tijd en waar artiesten als Joe Cocker en Ray Charles de afgelopen jaren hebben opgetreden. Bereik de residentie waar Niccolò Paganini, de beroemde violist, woonde terwijl hij in de stad was en luister naar de lome tonen van een van zijn beroemde gitaar- en vioolserenades die in Lucca werd gecomponeerd. Rond je tour af bij de geboorteplaats van de beroemdste componist en beroemdheid in de geschiedenis van Lucca: Giacomo Puccini.

...
Florence, Accademia Gallery en Chianti Wine Full-Day Tour

3. Florence, Accademia Gallery en Chianti Wine Full-Day Tour

Ontdek de schoonheid en prachtige architectuur van Florence, de bakermat van de Italiaanse Renaissance. Je bezoekt de indrukwekkende monumenten van de stad en bewondert de prachtige omgeving tijdens deze dagtour. Leer meer over de rijke culturele geschiedenis van Florence tijdens uw begeleide sightseeingtour. Zie Piazza della Signoria met zijn indrukwekkende sculpturen en imposante palazzo, en de veelkleurige marmeren Duomo en Baptisterium, beroemd om de bronzen deuren die Michelangelo de Paradijspoort noemde. Bewonder de schoonheid van Santa Maria del Fiore, Giotto's Bell, de Basilica of Santa Croce en de Accademia Gallery (als deze optie is gekozen). Loop door smalle straatjes, langs de rivier de Arno en over de Ponte Vecchio, een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad en de oudste brug, vol met juweliers. Je hebt vrije tijd om te lunchen en te winkelen voordat je stopt om het spectaculaire panoramische uitzicht over de stad vanaf Piazzale Michelangelo te bewonderen. Na de rondleiding door Florence reis je door het Toscaanse platteland naar de wijnmakerij in het midden van het Chianti-gebied voor de wijnproeverij.

...

Sitemap Lucca

Wil je alle activiteiten in Lucca ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lucca

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 4 beoordelingen

Puccini-concerten zijn een must in Lucca

Als je Lucca bezoekt en enige muziekgevoeligheid hebt, zelfs zonder een opera-expert te zijn, ga dan naar deze Puccini-concerten. Ik ging met mijn man en beiden vonden het geweldig. Het is maar een uurtje en is mooie en leuke muziek. De plaatsen zijn altijd vol, dus het is beter om van tevoren te reserveren. De musical is populaire opera's, de zangers zijn van zeer hoge kwaliteit en het is net voor het diner. Het was een geweldige manier om onze dag af te sluiten. Mis het niet.

Combinatie van kerk, mooie stukken, vaardige zangers. Maar vooral heel kleinschalig. Prima aperitief voor diner.