Datums kiezen

Lucca
Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten

Lucca Zomeractiviteiten: onze aanbevelingen

Lucca: Puccini Festival Operarecitals en concerten

1. Lucca: Puccini Festival Operarecitals en concerten

Maak kennis met de kerk van San Giovanni, de oude kerk van de Tempeliers, in Lucca, waar het prachtige Romeinse kuuroord verborgen ligt, dat bezocht kan worden. 2 professionele zangers (meestal een sopraan en tenor) begeleid door een pianist zullen het muziekprogramma uitvoeren. Elke avond bood het festival gevarieerde professionele artiesten en een gevarieerd programma. Hetzelfde concert wordt slechts één keer in 365 dagen uitgevoerd. in de winter (1 november - 31 maart) - Concerten vinden plaats in het Oratorio di San Giuseppe al Museo della Cattedrale di Lucca - op slechts 100 meter van de kerk van San Giovanni Donderdag is het thema Puccini en Verdi, met aria's, duetten en intermezzo's uit de meesterwerken van de twee grote operacomponisten. Op vrijdag is het thema Puccini Opera Gala, met aria's en duetten uit de meesterwerken van de maestro. Zaterdag is het thema A Night at the Opera, met stukken uit het operarepertoire van Händel tot Puccini van alle grote operacomponisten. Op zondag is het thema Puccini en de traditionele Napolitaanse liederen, met aria's uit Puccini's opera's en de Napolitaanse melodieën gecomponeerd toen Puccini nog leefde.

Lucca: rondleiding door de wijnmakerij met wijnproeverij

2. Lucca: rondleiding door de wijnmakerij met wijnproeverij

De ervaring begint met een rondleiding van 15/20 minuten door onze kelder. Gasten worden door de productiefasen geleid en de procedure van onze wijnbereiding uitgelegd. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u ons creatieproces zelfs in actie zien! Daarna begint het echte plezier! Gasten worden ondergebracht op het terras waar ze onze wijnen en olijfolie kunnen proeven (alles inbegrepen in de prijs van de ervaring). Tijdens uw proeverij leggen we de organoleptische kenmerken van de verschillende wijnen uit en beantwoorden we al uw vragen. De duur van de hele ervaring is ongeveer 1,5 uur. Disclaimer: als wijnmakerij hosten we meerdere reserveringen tegelijk, dit is geen privé-instelling.

Vanuit Livorno (cruisehaven): busvervoer naar Pisa en Lucca

3. Vanuit Livorno (cruisehaven): busvervoer naar Pisa en Lucca

Optimaliseer uw tijd in Toscane door twee van de beroemdste steden van de regio, Lucca en Pisa, te verkennen aan boord van een comfortabele bus met Wi-Fi en live commentaar. Kies uit rondleidingen en lunch om uw ervaring aan te passen. Ontdek de meest iconische monumenten en gebouwen van Lucca, waaronder de Guinigi-toren, het Piazza dell'Anfiteatro, de kerk van San Frediano, de basiliek van San Frediano, het majestueuze Piazza San Michele of het huis van Giacomo Puccini. Kies voor een optionele begeleide wandeling van een uur langs de belangrijkste monumenten van Lucca. Na ongeveer 3 uur vrije tijd in Lucca gaat de tour verder richting Pisa, je hebt 1 uur en 45 minuten om te verkennen. Gegarandeerd op tijd terug. Geniet van de wonderen van deze zogenaamde weide van wonderen. Kies de beste pose om je foto met de scheve toren van Pisa te vereeuwigen en als je voor de geboekte optie met de toren hebt gekozen, ontvang je een panoramische foto om je reis te herinneren.

Vanuit Florence: dagtour Pisa en Lucca met Buccellato-proeverij

4. Vanuit Florence: dagtour Pisa en Lucca met Buccellato-proeverij

Tijdens deze rondleiding door Lucca en Pisa krijg je de kans om de kunst, architectuur en geschiedenis van Toscane te ontdekken, samen met enkele heerlijke lokale wijnen! Je tour begint met een reis naar Pisa, waar je het ongelooflijke Piazza dei Miracoli ziet, het meest bekend om zijn 'scheve toren'. Bezoek daarna de vele andere historische monumenten van de stad, waaronder de majestueuze kathedraal, voordat je een cappuccino pakt en op weg gaat naar Lucca. In Lucca, beroemd om zijn nog intacte stadsmuren, zal je gids je door het betoverende oude stadscentrum leiden en je de kans geven om over de daken van de stad te wandelen. De uitzichten zijn adembenemend! Bewonder vervolgens de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: het Anfiteatro-plein, de Guingi-toren, de San Martino-kathedraal en de vele antiekwinkels van de stad. Je tour eindigt met een Buccellato-proeverij, een typische Lucchese cake!

Lucca: begeleide e-bike- en wijntour

5. Lucca: begeleide e-bike- en wijntour

Bezoek de muren en proef wijnen tussen wijngaarden en olijfboomgaarden tijdens deze begeleide fietstocht vanuit Lucca. Geniet van een aantal verrukkelijke snacks samen met uw lokale wijn. De e-bike tour begint met een kennismaking met de stad door onze vriendelijke gids en een bezoek aan de muren van Lucca. Geniet van meer dan 4 kilometer fietspad rondom het historische centrum. Ga naar een verhoogde positie boven de stad, waar je uitzicht hebt op de symbolische monumenten van Lucca en je tijd hebt om vertrouwd te raken met de e-bike. Na een voorproefje van de oude binnenstad van Lucca en zijn bezienswaardigheden zal de gids u gemakkelijk buiten de muren leiden, het omliggende platteland in. Vaar tussen charmante dorpjes en familieboerderijen. Met de e-bike trotseer je moeiteloos een paar korte klimmetjes. Uw gids zal u helpen de complexiteit van het "wijngaard" -ecosysteem en de lage milieu-impact van de landbouw te begrijpen. Het bezoek gaat door in de kelder en in de wijngaarden. Neem ten slotte deel aan een wijnproeverij gecombineerd met typische lokale producten zoals bruschetta, vleeswaren, kazen en olijfolie.

Van Lucca naar Pisa: zelfgeleide fietstocht

6. Van Lucca naar Pisa: zelfgeleide fietstocht

Volg de rivier de Serchio en fiets langs schilderachtige landweggetjes op weg naar de beroemde scheve toren van Pisa tijdens deze gezinsvriendelijke zelfgeleide tour. Deze gemakkelijke/middelzware reis begint in Lucca en volgt secundaire landwegen rondom de Monti Pisani. Fiets 33 kilometer over onverharde en asfaltwegen met extra hulp van een hybride of e-bike. Fietsen zijn uitgerust met een telefoonhouder, waardoor het gemakkelijk is om de GPS-aanwijzingen op de applicatie te volgen. De reis naar Pisa duurt tussen de 2 en 4 uur. Stop na ongeveer 20 kilometer bij San Giuliano Terme voor een verfrissend drankje op het charmante centrale plein voor de Spa. De route eindigt op Piazza dei Miracoli, voor de scheve toren van Pisa. Keer terug naar Lucca via een directe fietsroute of een treinrit van 25 minuten. De fietsen passen gemakkelijk in de stallingswagons van de trein en treinkaartjes zijn vooraf te koop bij de lokale partner.

Lucca: toegangsticket Villa Reale di Marlia

7. Lucca: toegangsticket Villa Reale di Marlia

Ervaar het uitgestrekte terrein van de Villa Reale, meer dan 16 hectare, met weelderige tuinen en vele soorten unieke historische architectuur. Gebruik je zintuigen op het olfactorische pad waar je de parfums kunt ruiken die je op een absoluut originele manier door de tijd zullen vervoeren om de geschiedenis te ontdekken. Met je plattegrond en audiotour kun je de tweelinghuizen, twee beroemde theaters, het Watertheater en het Groene Theater bezoeken, het oudste theater van Europa waar de beroemde violiste N. Paganini vaak optrad voor Elisa Baciocchi. Verken de Citroentuin en de Spaanse Tuin van Deco. Mis de historische gebouwen niet, zoals de Villa del Vescovo grenzend aan het Nymphaeum genaamd Pan's Grotto, en het elegante Clock House met zijn panoramische loggia. Beëindig je tour met de appartementen van Elisa Bonaparte Baciocchi in de Koninklijke Villa, een van de belangrijkste voorbeelden in Empire-stijl in Europa, en bezoek de unieke collecties van gravin Mimì Pecci Blunt in het klokkenhuis

Lucca: Hoogtepunten wandeltour met gids voor een kleine groep

8. Lucca: Hoogtepunten wandeltour met gids voor een kleine groep

Bezoek de iconische stad Lucca, beroemd om zijn prachtige muren die het centrum van de stad omringen. Onze rondleiding begint net buiten de muren, vlakbij een van de vier monumentale stadspoorten: Porta San Pietro. Verken de geheime ondergrondse tunnels die leiden naar een prachtige tuin waar vele manen geleden 1631 bomen werden geplant. In de oudheid was Lucca een vestingstad. Je lokale gids legt uit hoe het was gestructureerd en de verschillende hindernissen en obstakels die vijanden moesten overwinnen als ze de stad wilden veroveren. Volgende: De monumentale kathedraal. Oorspronkelijk gebouwd als een toewijding aan Saint Martino, zal je gids de mysteries rond de constructie en architectuur uitleggen. Geniet van een rondleiding door de Duomo met je gids. Bezoek twee huizen die bewaard lijken te zijn gebleven, bevroren in de tijd uit de 14e eeuw. Je kunt ervoor kiezen om hem te beklimmen, de binnenkant te verkennen en bovenop te gaan staan om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Je bezoekt San Michele (het oude politieke plein) met belangrijke gebouwen in Lucca. Als u van snoep houdt, wilt u misschien de traditionele "Buccellato"-cake proeven in de beroemde bakkerij. De kerk gewijd aan Sint-Michiel de Aartsengel is gevuld met ingewikkelde kunstwerken, met oude taferelen zoals Sint-Michiel die een draak doodt. Luister terwijl je gids deze scènes aangeeft en mythische verhalen uitlegt. Geniet van een ontspannen wandeling langs de charmante, bruisende Fillungo-straat. Geen wonder dat dit de meest populaire straat in Lucca is, vol met winkels, boetiekjes, cafés, restaurants en nog veel meer. En last but not least, het Romeinse amfitheater. Dit historische gebouw huisvestte gladiatorenshows en spelen en werd gebouwd in de tweede helft van de 1e eeuw na Christus. Aan het einde van de tour kunt u zelf verder gaan met verkennen of om advies vragen over waar u heen moet.

Lucca: Bikes & Bites Foodie-avontuur van 3 uur als een local

9. Lucca: Bikes & Bites Foodie-avontuur van 3 uur als een local

Fietsen in Lucca is een must. Je voelt je als een local terwijl je op een reis gaat die zeker ontspannend en gedenkwaardig zal zijn. Maak een rit vol bezienswaardigheden rond de stadsmuren, stop om verborgen hoekjes te verkennen en leer meer over een van de meest welvarende regio's van Italië. Proef onderweg enkele lokale lekkernijen. Passeer pleintjes met prachtige oude kerkgevels en nobele renaissancepaleizen. Hoge middeleeuwse torens zijn hier nog steeds prominent aanwezig; een van de beroemdste bezienswaardigheden in Lucca is de prachtige Guinigi-toren. Passeer deze en nog veel meer met onderweg tal van Instagram-vriendelijke stops. Geniet van je eerste eetstop bij een plaatselijke favoriete winkel. Proef de lekkernijen waar het gebied bekend om staat, waaronder pecorino-kaas, vleeswaren en extra vierge olijfolie. Vaar door verschillende hoeken van het stadscentrum en bewonder de smalle steegjes en oude kerken voordat je de laagste bereikt: de San Frediano-basiliek. Ga door met het verkennen van de minder bekende oostkant van de stad en krijg een echt gevoel voor het lokale leven. Spring op je fiets en klim terug naar de stadsmuren en het historische centrum via Piazza Grande. Kom binnen voor een laatste, extra zoete stop bij de oudste ijssalon in Lucca: bereid je voor om wat gelato te proeven' zal ik nooit vergeten (gebak in de koudere maanden). Keer ten slotte terug naar het ontmoetingspunt in de wetenschap dat je de stad hebt ervaren als een echte local.

Lucca: zelfgeleide fietstour

10. Lucca: zelfgeleide fietstour

Verheug je op een excursie zonder het strikte kader van een georganiseerde sightseeingtour en verken het historische centrum van Lucca op eigen gelegenheid. Huur een fiets voor een dag en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden zonder de stress van planning. Fiets in je eigen tempo, verken de stadswallen en zie hoogtepunten als de Basilica van San Frediano. Ga verder naar Piazza dell'Anfiteatro en bewonder de kerk van San Michele in Foro. Fiets verder naar Piazza Napoleone en Piazza del Giglio, waar je het historische Teatro del Giglio ziet. Sluit af met een bezoek aan de monumentale Duomo di San Martino. 

20 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Lucca

Lucca

Andere activiteiten in Lucca

Wil je alle activiteiten in Lucca bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.