Belevingen in
Luzern

Een typisch Zwitserse stad met een helderblauw meer, met sneeuw bedekte bergen en een middeleeuwse oude stad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Luzern: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Zürich: dagexcursie berg Titlis

1. Vanuit Zürich: dagexcursie berg Titlis

Maak een spectaculaire winterreis. Ontdek de unieke landschappen met eeuwige sneeuw en de verscheidene gletsjers, en ervaar een onvergetelijk avontuur. Je vertrekt vanuit Zürich, neemt de bus over de Albis-pas, langs de oevers van het prachtige Meer van Luzern, onderweg naar de stad Luzern. Eenmaal aangekomen, ga je op een korte rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, inclusief foto-pauze bij het beroemde Leeuwenmonument of Vierwoudstrekenmeer, afhankelijk van het verkeer. Daarna heb je wat vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. Vanuit Luzern vervolg je je excursie door naar Engelberg te rijden. De adembenemende rit naar boven, de hoge alpengletsjers van de berg Titlis, begint hier. Vanuit de draaiende Rotair-kabelbaan op weg naar de bergen, ontvang je een spectaculair uitzicht op de diepe spleten in de gletsjers en de enorme brokken ijs die op spectaculaire wijze afbreken. Grijp je kans en bewonder de fantastische uitzichten op de Zwitserse Alpen vanuit het Panorama Restaurant bovenop de berg Titlis. Bezoek de IJsgrotto of neem de Ice Flyer stoeltjeslift om dichterbij de spectaculaire gletsjers te komen, op een hoogte van meer dan 3000 meter. Avonturiers kunnen over de sneeuw de berg af glijden op een sneeuwband. Het is helemaal aan jou.

...
Titlis-berg: entreeticket

2. Titlis-berg: entreeticket

Ontdek de indrukwekkende gletsjer rond de Titlis. Engelberg is gemakkelijk te bereiken vanuit Luzern met de trein: neem de comfortabele 8-persoons gondel vanaf het Titlis-dalstation in Engelberg tot 2450 meter boven zeeniveau en bereik dan het topstation op 3020 meter boven zeeniveau met een roterende gondel.   Verschillende activiteiten waar je veel plezier aan gaat beleven wachten op je in een adembenemende sfeer. Beklim bijvoorbeeld de Titlis Cliff Walk met de spectaculaire hangbrug hoog op de top. Verken het ijzige hart van Titlis in de gletsjergrot. Ontdek op de terugweg naar het dal het Trübsee-station op 1800 meter en geniet van de rust van de Zwitserse bergen. Peddel comfortabel over de idyllische Trübsee voordat je nieuwe krachten opdoet in een van de lokale pubs.

...
Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

3. Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

Je verkent de besneeuwde bergen van de Jungfraujoch, sinds 2007 een UNESCO-Werelderfgoedlocatie vanwege het fenomenale Alpenlandschap. Je vindt hier bovendien de grootste gletsjer van Europa. Niet minder indrukwekkend: het is ook het hoogste treinstation van Europa. Deze busreis brengt je langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Geniet onderweg van een drievoudig adembenemend uitzicht op de toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Op de top van de Jungfraujoch aangekomen, wacht een waanzinnig landschap van ijs, sneeuw en rotsen op je. Laat je betoveren door deze magische wereld hoog in de Alpen. Beleef een avontuurlijke tocht, de zogenaamde 'Alpine Sensation', ter ere van het 100-jarige bestaan van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-uitzichtplateau voor een adembenemend uitzicht over de Aletschgletsjer. Struin door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een ervaring die je je hele leven lang zal bijblijven. Via het autovrije dorp Wengen daal je af naar Lauterbrunnen, waar je bus op je wacht om je terug te brengen naar Zürich.

...
Pilatus: kabelbaan en tandradbaan & tocht over meer

4. Pilatus: kabelbaan en tandradbaan & tocht over meer

Vertrek uit Luzern en ontspan aan boord van een comfortabele bus op de rit naar Kriens. Klim vervolgens aan boord van de panoramische gondels en reis naar Fräkmüntegg om aan boord van de kabelbaan Dragon Ride de berg op te gaan. Krijg een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen vanuit de panoramische ramen. Kom aan op de top van de berg Pilatus, 2132 meter boven zeeniveau, en voel je als een vogel terwijl je je omgeving overziet. Wandel naar de top of waag je op het Drakenpad waar in de middeleeuwen draken met genezende krachten leefden. Ontspan op het panoramische terras en geniet van het prachtige uitzicht op de bergen en meren. Eet in een van de restaurants om te genieten van een lunch op de top van de wereld. Maak je klaar voor de rit van je leven terwijl je de berg afdaalt met 's werelds steilste tandradbaan. Aankomst in Alpnachstad voor een cruise van 1 uur terug naar Luzern op het prachtige "Meer van de 4 kantons" (alleen in de zomer).

...
Vanuit Luzern: Titlis halve dagtour - eeuwige sneeuw en gletsjer

5. Vanuit Luzern: Titlis halve dagtour - eeuwige sneeuw en gletsjer

Neem deel aan een tour die je meeneemt naar winterwonderland. Geniet van het unieke landschap van eeuwige sneeuw en verschillende gletsjers. Stap aan boord van uw bus in Luzern. Geniet van een adembenemende rit van Engelberg naar de hoogalpiene gletsjerwereld van Titlis Mountain. Geniet van de spectaculaire aanblik van de steile gletsjerspleten en gigantische ijsrotsen vanuit de ronddraaiende kabelbaan Rotair. Het zonneterras op de top van de Titlis-berg (3000 m) biedt een onvergetelijk uitzicht op het alpenpanorama van de Zwitserse Alpen. Bezoek de Glacier Cave en maak een ritje met de Ice Flyer-stoeltjeslift naar Glacier Park. Ga over de hoogste hangbrug van Europa en kijk uit naar snowtubing. Rijd in de late namiddag terug naar Luzern na een onvergetelijke winterervaring.

...
Pilatus: zelfgeleide tocht naar Luzerns kenmerkende berg

6. Pilatus: zelfgeleide tocht naar Luzerns kenmerkende berg

Beleef de kenmerkende berg van Luzern vanuit verschillende perspectieven, vanuit de lucht en met een tandradbaan door de Zwitserse Alpen. Je kunt kiezen of je wilt vertrekken vanuit het dalstation in Kriens of AAlpnachstad en bereid je voor op de reis van je leven! Stap aan boord van een gondel met 4 zitplaatsen in Kriens en reis naar Krienseregg, waar een avontuurlijke speeltuin en het nabijgelegen restaurant Krienseregg een perfecte locatie voor families met kleine kinderen bieden. Ga verder naar Fräkmüntegg voor nog een gondelrit van 15 minuten naar een ander restaurant en de eindeloze mogelijkheden van een touwenpark. Vervolgens ervaar je de kabelbaan "Drakenrit" naar de top van de Pilatus, voor een spectaculair uitzicht op 2.132 meter boven de zeespiegel. Betreed de panoramagalerie voor adembenemende uitzichten op de bergen of bezoek de terrassen om naar een van de pieken te klimmen. Maak gebruik van het self-service restaurant Bellevue en de Ibex Bar voor lichte versnaperingen en snacks. Je kunt ook kiezen voor een heerlijke lunch in de historische ambiance van het restaurant Pilatus-Kulm.  Je gaat weer terug met de Drakenrit en de kabelbaan naar Kriens en bereikt na 30 minuten het dalstation in Alpnachstad, waar je ontdekkingstocht van een dag op de Pilatus eindigt.

...
Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch – Top of Europe

7. Van Luzern: dagtocht naar Jungfraujoch – Top of Europe

Verken de met sneeuw bedekte bergen van de Jungfraujoch, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de locatie van de grootste gletsjer van Europa. Het is ook de thuisbasis van het hoogste treinstation van Europa. De 10-uur durende excursie begint met een mooie busreis vanuit Luzern, langs de Brünigpas en de oevers van het meer van Brienz naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten naar de Eigergletsjer. Vanaf daar stap je over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Vanaf de top van Jungfraujoch zul je je verbazen over het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Beleef de Alpine Sensation-avontuurlijke tour, die de 100ste verjaardag van de Jungfrau-spoorweg markeert. Bezoek het Sphinx Observation Terrace en Plateau voor een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Loop langs de tunnels van het ijspaleis naar het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via de badplaats Wengen naar Lauterbrunnen, waar uw bus klaarstaat om u terug naar Luzern te brengen.

...
Klassieke rondreis naar Rigi vanuit Luzern

8. Klassieke rondreis naar Rigi vanuit Luzern

Ontdek Rigi, de Koningin van de Bergen, van haar mooiste zijde tijdens een halve of hele dagtour. Je begint met een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer naar Vitznau. Moderne motorboten en nostalgische stoomboten (in de zomer) brengen je over het ongelooflijke, fjordachtige water naar Vitznau. Vanaf Vitznau ga je naar de eerbiedwaardige oude Rigitrein op de koningin van de bergen. Je geniet van een fantastisch uitzicht op het Zwitserse plateau, het Zwarte Woud, de Vogezen en de Alpen op Rigi Kulm. Daal af met de tandradbaan naar Rigi Kaltbad en neem daar de kabelbaan naar Weggis. Tot slot ga je per boot terug naar Luzern. Als gevolg van werkzaamheden aan de kabelbaan vanaf 9 maart 2020 tot en met 9 april 2020 is Rigi alleen toegankelijk via tandradbaan vanuit Vitznau. De voorgestelde route voor een excursie van een hele dag: • Vertrek per boot vanuit Luzern om 09:12 uur - aankomst in Vitznau om 10:09 uur • Vertrek per tandradbaan vanaf Vitznau om 10:15 uur - aankomst bij Rigi Kulm om 10:45 uur • Vrije tijd • Vertrek per tandradbaan vanaf Rigi Kulm om 16:00 uur - aankomst in Rigi Kaltbad om 16:13 uur • Vertrek per kabelbaan vanaf Rigi Kaltbad om 16:20 uur - aankomst in Weggis om 16:30 uur • Vertrek per boot vanuit Weggis om 17:05 uur - aankomst in Luzern om 17:47 uur Voorgestelde route voor een excursie van een halve dag: • Vertrek per boot vanuit Luzern om 13:12 uur - aankomst in Vitznau om 14:09 uur • Vertrek per tandradbaan vanaf Vitznau om 14:15 uur - aankomst bij Rigi Kulm om 14:45 uur • Vrije tijd • Vertrek met tandradbaan vanaf Rigi Kulm om 17:00 uur - aankomst in Rigi Kaltbad om 17:13 uur • Vertrek met de kabelbaan vanaf Rigi Kaltbad om 17:20 uur - aankomst in Weggis om 17:30 uur • Vertrek per boot vanuit Weggis om 18:05 uur - aankomst in Luzern om 18:47 uur

...
Luzern: 2-uur durende gastronomische lunchcruise op het Vierwoudstrekenmeer

9. Luzern: 2-uur durende gastronomische lunchcruise op het Vierwoudstrekenmeer

Stap aan boord tijdens de lunch en begin aan een ontspannende First Class cruise op het Vierwoudstrekenmeer naar Vitznau en terug. Bewonder het adembenemende uitzicht op het meer en het omliggende landschap terwijl u aan boord gaat zitten om te genieten van een heerlijke maaltijd. Kies tussen een vast vegetarisch of niet-vegetarisch 3-gangenmenu. Raadpleeg de galerij voor het menu. Geniet van 1 frisdrank en 1 koffie of thee per persoon inbegrepen in de prijs. Extra drankjes kunnen aan boord worden gekocht. Geniet van vers bereide gerechten die zijn bereid met regionale producten. Van eind mei tot het begin van de herfst brengt de rondreis u naar Küssnacht am Rigi en terug naar Luzern. Kies ervoor om te dineren in de prachtige sierlijke salon, vol met barokke meubels en met de hand gesneden houten panelen, of u kunt op het panoramische bovendek zitten, mooi afgeschermd van de zon en de elementen door de elegante luifel. Deze tour duurt een halve dag en is goed te combineren met andere activiteiten in de stad. 18 oktober 2021 – 25 mei 2022 • Lunchcruise op een motorschip • 11.30 uur - Stap aan boord van pier 1 • 12.00 - 13.45 uur - Cruise van Luzern naar Vitznau (en terug) 26 mei – 11 september 2022 • Lunchcruise op een motorschip • 11.30 uur - Stap aan boord van het schip bij Pier 3 • 12:00 - 13:45 uur - Cruise van Luzern naar Küssnacht am Rigi (en terug)

...
Van Luzern: self-guided Mount Pilatus Golden Round Trip

10. Van Luzern: self-guided Mount Pilatus Golden Round Trip

Bekijk de bezienswaardigheden van de berg Pilatus in je eigen tempo met een zelfgeleide tour vanuit Luzern. Reis langs de beroemde "gouden rondreis" en reis per boot op het meer, tandradtrein, luchtgondel en bus. Begin de reis met een rondvaart over het meer van Luzern naar Alpnachstad en stap vervolgens op 's werelds steilste tandradtrein, Pilatus Railway, om de berg Pilatus te bereiken (alleen van mei tot november). Besteed wat tijd aan het genieten van het uitzicht voordat u de berg afdaalt in een luchtgondel naar Kriens. Sluit de reis af met een busrit terug naar Luzern. Geniet van een volledig aanpasbaar reisschema waarmee je zo lang als je wilt kunt stoppen en genieten van het uitzicht bij een van de haltes. Je ontvangt één simpele e-mail met alle instructies en tickets die nodig zijn voor je reis.

...

Plan je bezoek

 • Oefen je Duits

  Want hoewel Zwitserland vier officiële talen kent, wordt in Luzern voornamelijk Duits gesproken.

 • Zonveiligheid

  Vooral als je de bergen in gaat is het belangrijk - ook 's winters - om je huid goed te beschermen tegen UV-straling.

 • Vervoer in de stad

  Je kunt Luzern verkennen per bus, een fiets huren of zelfs een boottocht maken over het meer.

 • Lokale cuisine

  Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag is er een markt aan de Reuss; de perfecte mogelijkheid om regionale lekkernijen te proberen!

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Franc (CHF)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +41
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen juni en september is het weer perfect voor buitenactiviteiten, maar de drukte is ook groot - wees er snel bij met het boeken van je accommocatie. Wintersporters gaan het best tussen november en april.

Sitemap Luzern

Wil je alle activiteiten in Luzern ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Luzern

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.696 beoordelingen

Absoluut geweldige reis! Echt onvergetelijke momenten en herinneringen aan Zwitserland We waren een gezin van 4 en we hebben allemaal enorm genoten van de reis Ontmoet en begroette onze gids: Dario en aan boord gaan van de coach was een makkie Dario was gewoon geweldig: grondige kennis van de plaatsen die we bezochten, bewaarden ons regelmatig geïnformeerd over de voortgang van de tour en zijn eigen persoonlijke ervaringen waren een leuke touch. Gelukkig goed weer gehad, dus het uitzicht vanaf de top was gewoon ongelooflijk! Zal het opnieuw bezoeken en twijfel er niet aan ... zal GetyourGuide gebruiken !!!

Uma experiência excelente. Viagem de barco muito calma ea vista das margens do lago é excelente. O elétrico até ao topo do monte proporciona vistas magnificas (escolham lugares lado esquerdo para a subida). Geen topo mesmo em dias mais encobertos é bonito. Desçam a pé até ao teleférico que vale muito a pena. E depois een viagem de teleférico até de novo oa barco é do outro mundo. Para quem tem medo alturas escolha não ficar logo op frente, mas não deixe de fazer a viagem.

Geweldige ervaring! Wat een uitzicht en belevenis. De ijsgrot, hangbrug, kortom: voor herhaling vatbaar!

Zeer goede reis, onze gids was zo professioneel. We konden veel prachtige gebieden van Zwitserland zien.

Het weer was perfect en alles was goed georganiseerd. Goede gids.