Kies data

Dingen om te doen Luik

Luik: De beste dingen die je niet wil missen

Luik: Sherlock Holmes Smartphone App City Game

1. Luik: Sherlock Holmes Smartphone App City Game

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken de hoogtepunten van Luik, waaronder de Sint-Pauluskathedraal. Nadat je de app hebt gedownload en de code hebt ingevoerd, ga je op een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem de tijd die nodig is om deze strafzaak aan te pakken en stop om de omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Start het spel opnieuw wanneer je er klaar voor bent en geniet ervan terwijl je iconische sites tegenkomt, zoals de Opéra Royal de Wallonie-Liège. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Luik: zelfgeleide, mobiele speurtocht en wandeltour

2. Luik: zelfgeleide, mobiele speurtocht en wandeltour

Leer Luik op jouw eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling die op jouw telefoon wordt afgespeeld. Ontcijfer raadsels, bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op jouw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen na de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Luik te voet te bereiken. Vanaf de Sint-Pauluskathedraal bezoek je de collegiale kerk Saint-Jacques, het Karel de Grote-monument, het Aquarium-Muséum, het Théâtre de Liège, de Opéra Royal de Wallonie-Liège, het Paleis van de Prinsbisschoppen, de Place Lambert, de Église Saint-André de Liège, de Sint-Bartholomeuskerk en het Grand Curtiusmuseum. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Luik: stadsintroductie in-app-gids en audio

3. Luik: stadsintroductie in-app-gids en audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding door de St. Paul's Cathedral, het symbool van de stad! Bezoek de collegiale kerk Saint-Jacques met zijn Bnadische architectuur. Fotografeer het Karel de Grote-monument, leer over de grote koning en bewonder het onderwaterleven in het Aquarium-Muséum. Het prachtige Théâtre de Liège zal u verbazen. Dan wacht de uitstekende akoestiek Opéra Royal de Wallonie-Liège op je, vergeet niet om foto's te maken. Het historische paleis van de prins-bisschoppen zal je sprakeloos achterlaten met zijn schoonheid. Bewonder het centrale Lambertplein! De wonderbaarlijke St. Andre-kerk is uw tijd en de ruimte in uw mobiele geheugen waard. De unieke schoonheid en architectuur van de Sint-Bartholomeuskerk zal je volgende stap zijn, terwijl de kers op de taart van deze unieke tour Le Grand Curtius Museum (waar de tour eindigt), het historische herenhuis dat een museum is geworden, je zal verrassen met zijn exposities !

Luik: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

4. Luik: Escape Tour - Zelfgeleide stadsgame

Ontsnap uit het 16e-eeuwse Luik tijdens deze opwindende tour. Leer Jan kennen en help hem de geheime doorgangen van Luik te vinden. Jan wilde de rijkste man van Luik worden. Tijdens de oorlog hadden de Spanjaarden munitie nodig en Jan besluit zijn eigen buskruit te maken. Hij verkocht het aan de Spanjaarden en werd een zeer rijk man. Maar toen de oorlog ten einde kwam, namen ook zijn inkomsten toe. Jan had al veel van zijn geld uitgegeven en kon niets meer betalen... De Luikenaren waren woedend, dus moest Jan vluchten! Help jij hem ontsnappen? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment van de dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, verwonder je je over de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs het standbeeld van Grétry, bewonder de Place Saint-Lambert en let op de vele historische gebouwen in het stadscentrum. Werk snel en jij en je team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel succes!

Luik: ontsnappingsspel Harry Potter buiten

5. Luik: ontsnappingsspel Harry Potter buiten

Betreed de magische wereld van Harry Potter in Luik, België! Een kwade spreuk heeft de toegang tot perron 9 ¾ van het station King's Cross afgesloten! De toegang tot de Hogwarts Express is nu in jouw stad... Het is aan JULLIE Dreuzels om deze kwade betovering te dwarsbomen door de toegang tot het platform te vinden! Maar pas op: de trein komt over 2 uur voorbij! Ga naar elk van de huizen aangegeven op je smartphone en probeer binnen de tijdslimiet 4 codewoorden te verzamelen om de locatie van het platform te vinden. Ze stellen je ook in staat om belangrijke aanwijzingen te verzamelen die je kunt samenstellen om HET codewoord te vinden dat je doorgang in elk huis zal valideren. Op het programma: raadsels oplossen, tovenaars ontmoeten die je een goede of minder goede verrassing bezorgen of zelfs bonusketels. De Hogwarts Express vertrekt over 120 minuten. Tik tok tok...

Overzicht activiteiten in Luik

Wil je alle activiteiten in Luik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.