Kies data
Dingen om te doen

Luik

Luik: De beste dingen die je niet wil missen

Luik: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

1. Luik: stadsintroductie Zelfgeleide telefoonrondleiding

Wil je interessante informatie leren over 10+ van de belangrijkste attracties in de stad, verborgen locaties ontdekken, ongelooflijke legendes lezen (dit is geen audiotour) en een magische en ontspannende route lopen? Wil je op een toegankelijke, gemakkelijke en interactieve manier Luik ontdekken? Deze zelfgeleide mobiele wandeltocht is misschien perfect voor jou. Grijp de kans om Luik te verkennen op minstens 10 locaties die iedereen in zijn geheugen zou willen hebben. Er is geen schema, je kunt de tour bijwonen elke dag die je wilt, wanneer je maar wilt, je kunt het in fragmenten doen, een pauze nemen om te eten, winkelen of iets anders dat je maar kunt bedenken, je kunt zelfs de app sluiten en doorgaan een andere dag staat de tour daar op je te wachten. Het belangrijkste? Het is een volledig privé-activiteit, omdat de app je de uniciteit en privacy van je mobiele telefoon biedt. Bovendien leer je over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten die je bezoekt. De paden die u volgt zijn uniek en zullen u niet vervelen, maar zullen u op zichzelf de weg wijzen om andere "schatten" te ontdekken, zoals kleine schilderachtige paden of betoverende maar onbekende pleinen. Geniet van de rondleiding in uw taal. De integratie met google maps zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt! Je kunt meedoen met vrienden, alleen, met je familie of met je partners en leren over de stad terwijl je ronddwaalt. Begin je rondleiding door de St. Paul's Cathedral, het symbool van de stad! Bezoek de collegiale kerk Saint-Jacques met zijn Bnadische architectuur. Fotografeer het Karel de Grote-monument, leer over de grote koning en bewonder het onderwaterleven in het Aquarium-Muséum. Het prachtige Théâtre de Liège zal u verbazen. Dan wacht de uitstekende akoestiek Opéra Royal de Wallonie-Liège op je, vergeet niet om foto's te maken. Het historische paleis van de prins-bisschoppen zal je sprakeloos achterlaten met zijn schoonheid. Bewonder het centrale Lambertplein! De wonderbaarlijke St. Andre-kerk is uw tijd en de ruimte in uw mobiele geheugen waard. De unieke schoonheid en architectuur van de Sint-Bartholomeuskerk zal je volgende stap zijn, terwijl de kers op de taart van deze unieke tour Le Grand Curtius Museum (waar de tour eindigt), het historische herenhuis dat een museum is geworden, je zal verrassen met zijn exposities ! Download de app ''World City Trail'' uit de winkel. U ontvangt een seriële sleutel via sms, app en e-mail om in te loggen. Start dan je tour en geniet!

Luik: zelfgeleide, mobiele speurtocht en wandeltour

2. Luik: zelfgeleide, mobiele speurtocht en wandeltour

Leer Luik op jouw eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling die op jouw telefoon wordt afgespeeld. Ontcijfer raadsels, bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op jouw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen na de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Luik te voet te bereiken. Vanaf de Sint-Pauluskathedraal bezoek je de collegiale kerk Saint-Jacques, het Karel de Grote-monument, het Aquarium-Muséum, het Théâtre de Liège, de Opéra Royal de Wallonie-Liège, het Paleis van de Prinsbisschoppen, de Place Lambert, de Église Saint-André de Liège, de Sint-Bartholomeuskerk en het Grand Curtiusmuseum. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Luik: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

3. Luik: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit het 16e-eeuwse Luik tijdens deze opwindende tour. Leer Jan kennen en help hem de geheime doorgangen van Luik te vinden. Jan wilde de rijkste man van Luik worden. Tijdens de oorlog hadden de Spanjaarden munitie nodig en Jan besluit zijn eigen buskruit te maken. Hij verkocht het aan de Spanjaarden en werd een zeer rijk man. Maar toen de oorlog ten einde liep en ook zijn verdiensten. Jan had al veel van zijn geld uitgegeven en kon niets meer betalen... De Luikenaars waren woedend, dus moest Jan vluchten! Help jij hem ontsnappen? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs het standbeeld van Grétry, bewonder Place Saint-Lambert en houd de vele historische gebouwen in het stadscentrum in de gaten. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Veelgestelde vragen over Luik

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Luik?

Sitemap Luik

Wil je alle activiteiten in Luik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.