Datums kiezen

Luis I-brug

Luis I-brug

Luis I-brug: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Porto: rondvaart rivier de Douro, 6 bruggen

1. Porto: rondvaart rivier de Douro, 6 bruggen

Stap aan boord  van de prachtige en originele boten die werden gebruikt om de portvaten van de Douroregio naar Gaia en Porto te vervoeren. Inmiddels zijn de boten voorzien van de nodige moderne snufjes om jou als passagier tijdens de boottocht het maximale comfort te bieden. Geniet van een reis vanuit het historische centrum van Porto, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, stroomopwaarts naar Freixo en vervolgens stroomafwaarts naar de monding van de rivier de Douro. Grijp je kans om het weelderige en adembenemende landschap te bewonderen en kom meer te weten over de geschiedenis van de 6 bruggen die Vila Nova de Gaia en Porto met elkaar te verbinden. Ook kun je nog andere bezienswaardigheden in de twee steden gaan verkennen. 

Porto: Zeilbootcruise overdag of bij zonsondergang op de Douro

2. Porto: Zeilbootcruise overdag of bij zonsondergang op de Douro

Begin je avontuur bij zonsondergang op ponton C van de Douro Marina en vaar verder naar het onvergetelijke historische gebied van Ribeira en Gaia. Daar aangekomen is het tijd om meer over de stad Porto te ontdekken, een taak die je bemanning graag met je deelt. Proost op de smaak van een goede Douro-wijn naar keuze en maak van de gelegenheid gebruik om te fotograferen in een unieke omgeving. Keer ondertussen je koers om en vaar richting de zee, door het beschermde gebied van de Douro-monding en de prachtige oude monding van Porto met zijn onmiskenbare palmbomen. Raak de golven van de zee aan en ervaar het magische gevoel van onmetelijkheid dat alleen de zee je kan geven. Met een beetje geluk komen de dolfijnen je begroeten. Dit alles met een bemanning die opvalt door haar constante aandacht en focus op het welzijn van degenen die mee gaan.

Porto: Hoogtepunten van de stad: 3-uur durende rondleiding met gids op een elektrische fiets

3. Porto: Hoogtepunten van de stad: 3-uur durende rondleiding met gids op een elektrische fiets

Verken de charmante stad Porto met behulp van een e-bike tijdens deze rondleiding. Ontdek de rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur terwijl je moeiteloos de verschillende wijken verkent. Van panoramische uitzichten tot charmante straatjes, onze tour biedt een unieke en plezierige manier om de essentie van Porto te ervaren. De historische kern van de stad werd in 1996 opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlocatie. Bekijk tijdens je tour de Cordoaria-tuin, de Clérgios-toren, het Gomes Teixeira-plein, de Lello boekwinkel, de Aliados Avenue, de kathedraal van Porto en de Dom Luís-brug.

Vanuit Lissabon: Dagtrip naar Porto, Óbidos en Nazaré

4. Vanuit Lissabon: Dagtrip naar Porto, Óbidos en Nazaré

Ontdek drie geweldige Portugese steden: Porto, Nazaré en Óbidos met een sightseeingtour per bus vanuit Lissabon. Dompel jezelf onder in het rijke erfgoed van Portugal en voel je geïnspireerd door de architectuur, geschiedenis en cultuur van deze prachtige steden. Maak het uzelf gemakkelijk in een voertuig met airconditioning terwijl u aan uw reis naar de stad Óbidos begint, waar we beginnen met een rondleiding onder begeleiding van een lokale gids. Volledig omringd door oude muren en met behoud van al zijn middeleeuwse charme, is Óbidos een van de beroemdste en meest bezochte plaatsen in Portugal, en een must-see in de omgeving van Lissabon. De smalle geplaveide straatjes die te zien zijn in Óbidos brengen je meteen in een middeleeuwse sfeer. Deze straten herbergen perfect bewaard gebleven oude huizen, historische gebouwen en belangrijke monumenten. Bezoek het kasteel van Óbidos, dat is uitgeroepen tot een van de 7 wonderen van Portugal en domineert het historische centrum in het hoogste deel van het dorp. Begin bij de hoofdpoort van het dorp en ontdek de verbazingwekkende smalle straatjes buiten de gebaande paden. Bezoek de geheime Joodse buurt en zijn witgeverfde huizen met een aantal geweldige plekken om foto's te maken. Loop langs Rua Dereita, de beroemdste straat, vol met winkels en traditionele restaurants, en ga naar het kasteel van Óbidos. Het werd gebouwd in de 12e eeuw, hoewel het in het begin Romeinse constructies heeft. Er kan worden gezegd dat het een van de best bewaarde en grootste forten van het land is en wordt vermeld als een van de zeven wonderen van Portugal. Vanaf daar zie je duidelijk de grote muur van Óbidos, een ander groot symbool van de stad. Vervolg de reis richting mogelijk het beroemdste vissersdorp van Portugal, Nazaré, waar u het Forte de Sao Miguel zult bezoeken. Deze site is wereldberoemd geworden vanwege de gigantische golf die elke winter de kust treft en veel surfers van over de hele wereld aantrekt. Loop vervolgens door O Sitio, waar de beroemde straten een verzameling religieuze gebouwen presenteren en een enorm populaire plek zijn voor pelgrims van over de hele wereld. Wandel naar de top, waar je middeleeuwse vestingwerken, 17e-eeuwse kerken en moderne heiligdommen vindt. Dwaal door de binnenplaatsen en pleinen omringd door sierlijke bouwwerken, basilieken en standbeelden. Ga vervolgens naar Porto, de laatste stop van de dag. Eerst heb je 1 uur de tijd om zelf een typisch Portugese lunch te nuttigen om energie op te doen, en dan begint het bezoek. Een levendige 1,5 uur durende wandeling, waar je de prachtige oude stad aan de pittoreske rivier de Douro zult bewonderen, compleet met zes bruggen, is een UNESCO-werelderfgoed, Igreja Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco en Ponte Don Luis. Aan het einde van je tour keer je terug naar het centrum van Lissabon en zal je gids je dingen aanbevelen om te doen tijdens de rest van je verblijf.

Porto: tour per tuktuk door het historische centrum

5. Porto: tour per tuktuk door het historische centrum

Maak een unieke verkenningstocht door Porto en ontdek ook andere, charmante kanten van de stad. In Porto en Gaia zie je de rivier de Douro vanuit verschillende, fantastische gezichtspunten, terwijl je de stad op een ontspannen manier leert kennen. Je rijdt door verschillende gedeeltes van de stad in een charmante tuktuk, terwijl je luistert naar verhalen over de stad en haar unieke inwoners. Geniet van je rit met een glas port, de sterke wijn die oorspronkelijk uit dit gebied komt. Porto is in het verleden drie keer genomineerd en drie keer verkozen tot beste bestemming van Europa. Deze beleving biedt een unieke manier om Porto als geen ander te verkennen. Ontdek alle mooie plekken van de stad en je zult versteld staan van haar pracht en praal – het is een stad vol karakter en passie. Je kunt kiezen voor een tour overdag, 's avonds of bij zonsondergang, selecteer de desbetreffende optie tijdens het boeken. Tijdens de zonsondergangtour beleef je de stad in een prachtig licht – het perfecte moment voor een glaasje port en het meest verbluffende uitzicht over de oude stad. Kies voor een avondtour door Porto en profiteer van een tour met minder drukte en minder verkeer. Ben je passagier van een cruiseschip, kies dan voor de optie 'kust-excursie' om de tour bij de hoofdingang van de haven van Leixões te beginnen. Start de tour bij de zee en maak kennis met het historische centrum van de stad, door eerst de oever van de rivier de Douro te passeren.

Porto: Sightseeing cruise op de Douro rivier overdag of bij zonsondergang

6. Porto: Sightseeing cruise op de Douro rivier overdag of bij zonsondergang

Begin aan een ontspannende cruise langs de rivier de Douro met het meest adembenemende uitzicht op de oevers van Porto en Vila Nova de Gaia. Gedurende twee uur krijgt u de gelegenheid om langs verschillende monumenten en bezienswaardigheden van beide steden te varen aan boord van een van onze 15 meter lange zeilboten (met een capaciteit van 12 of 18 personen). Opmerking: de verdeling van klanten op de boten gebeurt in willekeurige volgorde en er kan geen voorkeur worden opgegeven op het moment van boeking. We splitsen geen groepen op. Vertrekkend vanuit de Douro Marina, nemen we je mee op een boottocht door het prachtige landschap van Porto en Vila Nova de Gaia. Onderweg mag u enkele van de meest emblematische bezienswaardigheden niet missen, zoals de Arrábida-brug, de oude markt (Alfandega), de portwijnkelders en de Luiz I-brug. En vergeet niet om in de zeebries te "duiken" terwijl we richting de ingang van de rivier de Douro gaan, waar u kunt genieten van het uitzicht op Foz do Douro en de nieuwe cruiseterminal. Er zal geen tekort zijn aan fotografeerbare plekken om een souvenir mee te nemen.

Porto: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

7. Porto: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Porto in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Ontdek al wandelend 10 van de belangrijkste attracties in de stad. Ontdek aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te vinden. Gebruik je logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel te voltooien. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour in het imposante station Sao Bento met de unieke tegels! Kom meer te weten over de kerk van Clérigos, die wordt beschouwd als een meesterwerk. Kom meer te weten over de Livraria Lello met zijn zeldzame architectuur, die doet denken aan een Harry Potter-film, en ontspan in de vredige Cordoaria-tuin. Bekijk het Palácio da Bolsa met zijn unieke esthetiek en neoklassieke uitstraling. Vervolgens wacht de Igreja de São Francisco op u. Kom aan op het Ribeira-plein, de historische ontmoetingsplaats in de stad. Kom meer te weten over Alminhas da Ponte en zijn tragische geschiedenis. De kers op de taart van deze unieke tour is de Dom Luis I-brug, het symbool van de stad Porto. Geniet van de sensatie van het voltooien van elk raadsel. Start of pauzeer de tour wanneer je maar wilt. Bekijk de stad in je eigen tempo. Leer interessante informatie en feiten over de stad. Maak onderweg foto's. Los een puzzel op aan de buitenkant van elke attractie.

Porto: bruggencruise & optioneel bezoek World of Discoveries

8. Porto: bruggencruise & optioneel bezoek World of Discoveries

Bewonder de oude stad Porto, met zijn typische huizen en de drukte van de Ribeira-bevolking terwijl je de architectuur bewondert van de bruggen die de twee rivieroevers met elkaar verbinden. Geniet van een cruise van 50 minuten die je over de rivier de Douro brengt en je de prachtige rivieroever laat zien. Profiteer van de applicatie "Bridges Cruise", beschikbaar in 16 talen. Vaar onder de zes beroemde bruggen van Porto door: de Arrábida-brug, de Luis I-brug, de Infante Dom Henrique-brug, de Maria Pia-brug, de Ponte de São João en de Freixo-brug. Ervaar een gecombineerd programma met de Bridges Cruise met een kaartje voor Porto's World of Discoveries als je dat wilt. Verken een unieke ervaring in een interactieve tentoonstelling die de reizen nabootst van de Portugese zeevaarders die de oceanen overstaken om onbekende delen van de wereld te ontdekken. Leer de verhalen van de beroemde en charismatische ontdekkingsreizigers van Portugal, Ferdinand Magellan, Vasco da Gama en Bartolomeu Dias. Ontdek de fantastische odyssee van Portugal terwijl je geniet van interactieve tentoonstellingen met meerdere zintuigen. Ontdek meer dan 20 permanente themagebieden terwijl je jezelf meeneemt op een avontuur dat de wereld heeft veranderd, en ontdek hoe Portugal's tijdperk van ontdekkingen de mensheid het tijdperk van globalisering heeft voortgestuwd door nieuwe maritieme routes te creëren en de circulatie van mensen, dieren en planten te bevorderen over de hele wereld.

Porto: 6 bruggen en Douro Estuarium Yacht Tour

9. Porto: 6 bruggen en Douro Estuarium Yacht Tour

Ontdek de schoonheid van de 6 bruggen van Porto tijdens deze jachttour vanuit Nova de Gaia met een ervaren bemanning. Passeer de charmante stad Vila Nova van Gaia en het Douro-estuariumreservaat. Begin aan je reis vanuit de Douro Marina in Vila Nova of Gaia op een comfortabel, luxe jacht. Vaar langs de belangrijkste toeristische attracties zoals het Crystal Palace en het douanekantoor van Porto, waar talloze tentoonstellingen en concerten worden gehouden. Geniet van uw welkomstdrankje terwijl u geniet van het uitzicht op het riviergebied met zijn enorme historische erfgoed, de Se-kathedraal, de Clerigos Tour, het klooster van Serra do Pillar, de verschillende portwijnkelders en de iconische D. Luis-brug. Stop op schilderachtige punten om van het uitzicht te genieten of foto's te maken. Nadat we de 6 bruggen hebben gezien die de steden Porto en Vila Nova de Gaia met elkaar verbinden, keren we terug en navigeren naar de monding van de rivier de Douro, waar je de prachtige natuurlijke landschappen van de monding van de Douro, voordat u terugkeert naar uw vertrekpunt.

Porto: Douro riviercruise met portwijn

10. Porto: Douro riviercruise met portwijn

Ervaar Porto op een geheel nieuwe manier tijdens deze zeiltocht op de rivier de Douro in een kleine groep. Geniet van een portwijnproeverij terwijl u vaart op een 31-voet klassieke motorzeilboot van Douro Marina naar de monding van de rivier de Douro. Stap aan boord met je groep en geniet van de beroemde Ribeira. Bekijk typische huizen van Porto vanaf het water en geniet van een prachtig uitzicht op de Arrábida-brug, de Dom Luís I-brug en het natuurreservaat Douro Estuary, dicht bij de monding van de rivier. Geniet onderweg van een Portwijnproeverij, inclusief drie soorten Portwijn (Ruby Port, Tawny Port en White Port). Terwijl u nipt en bezienswaardigheden bekijkt, dompelt u zich onder in een elegante, ontspannende en vredige sfeer aan boord.

97 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Luis I-brug

Wil je alle activiteiten in Luis I-brug bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Luis I-brug

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.892 beoordelingen

We hebben echt genoten van de cruise onder de 6 bruggen, het weer was perfect, de uitleg eenvoudig maar effectief. De ondersteuning is heel eenvoudig en goed georganiseerd. Het zal een mooie herinnering blijven. Dankjewel

We hebben een hele leuke tour gehad met Fabio. Hij heeft ons een hoop leuke en interessante dingen verteld en laten zien. Een echte aanrader!

De omweg waard, een klein moment van ontspanning aan de Douro aangenaam om te doen

top gids, wist heel veel te vertellen en heeft veel laren zien.

Leuke tour en leuke gids. Cathelijne deed het goed!