Kies data
Belevingen in

Lund, Skåne

Lund, Skåne: De beste dingen die je niet wil missen

Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

1. Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

Begin je avontuur voor het Grand Hotel, waar je je vriendelijke en deskundige gids ontmoet. Na de ontmoeting stap je in een comfortabel voertuig en begint je reis.  Je bezoekt eerst het kasteel van Hamlet, een van de beroemdste bezienswaardigheden in de regio. Vervolgens maak je een mooie rit over de kustweg Strandvejen naar het charmante oude plaatsje Helsingør, ook bekend als Elseneur . In Helsingør heb je tijd om door de fascinerende straatjes van deze prachtige stad te wandelen, voordat je op de boot stapt richting Zweden.  Eenmaal aan boord van de boot, vaar je over de Sont naar de Zweedse kust. Wanneer je in Zweden bent aangekomen rijd je over pittoreske landweggetjes naar de oude stad Lund. Hier bezoek je de kathedraal, gebouwd in 1145. Achter de kathedraal bevinden zich kleine straatjes die je vervolgens kunt verkennen, met huizen die teruggaan tot de 18e eeuw. Hierop volgt een rit naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier heb je vrije tijd om te winkelen en te profiteren van de lage BTW in Zweden. Dit maakt het tot een ideale plek om spullen voor lagere prijzen te kopen dan je thuis kunt doen. Vervolgens begint je reis terug naar Kopenhagen. Onderweg rijd je over de indrukwekkende Sontbrug en kun je van het prachtige uitzicht genieten. 

Lund: Locus Peccatorum Crime Story Zelfgeleide wandeltocht

2. Lund: Locus Peccatorum Crime Story Zelfgeleide wandeltocht

Het verhaal van Locus Peccatorum begint wanneer twee studenten uit de regio van Göteborg aankomen om in 1825 aan de universiteit van Lund te studeren. Vier jaar later is er een moord gepleegd en is de organisatie van de studentenorganisatie voor altijd veranderd. Wil je meer weten over wat er is gebeurd? Stap in het verhaal en reis terug in de tijd voor een wandeling door Lund zoals het tweehonderd jaar geleden was. Deze audiowandeling nodigt je uit om de centrale delen van Lund te verkennen met je digitale gids; een student criminologie aan de universiteit. Toen ze eenmaal begon te lezen over de moord in 1829, kon ze het niet meer loslaten. In plaats daarvan begon ze universiteits- en procesprotocollen door te spitten om meer informatie over de tragische gebeurtenis te vinden. Luister naar je digitale gids en vertel het verhaal van wat er is gebeurd terwijl je haar aanwijzingen opvolgt naar de locaties waar het plaatsvond. Om deze tour te lopen download je een gebruiksvriendelijke app. De app is uitgerust met een kaart, GPS en een gids die ervoor zorgt dat je in de goede richting loopt. Zodra je de tour hebt gekocht, mag je deze houden. Je kunt het op elk moment en zo vaak gebruiken als je wilt. Via de app kun je communiceren met foto's en fragmenten van originele documenten die honderden jaren oud zijn. Je ziet hoe de stad er vroeger uitzag en hoe het leven van de betrokkenen was. Langzaam maar zeker ontvouwt zich het verhaal van theologiestudenten Andreas Emanuel Landén en Jacob Wilhelm Blomdahl. Het enige wat je nodig hebt om in het verhaal te kunnen stappen is een smartphone met koptelefoon. Reis terug in de tijd en ervaar Lund op een geheel nieuwe manier met ons!

Kopenhagen: Tour over de Sontbrug naar Lund en Malmö

3. Kopenhagen: Tour over de Sontbrug naar Lund en Malmö

Bewonder de indrukwekkende Sontbrug, een van de langste bruggen van Europa, terwijl je van Kopenhagen naar Zweden reist. Ontdek de historische stad Lund en gebruik je tijd hoe je wilt in Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden. Begin uw tour in Hotel Astoria in Kopenhagen en reis over de Øresund-brug. Ga op weg naar Lund, een stad die zo oud is dat hij ten minste tot de Vikingtijd dateert. Ontdek de kathedraal van Lund, waarvan de bouw in 1145 voltooid was, en verken de kleine, geplaveide straatjes eromheen. Reis vervolgens terug naar het zuiden naar Malmö en beslis hoe u uw tijd zult doorbrengen. Vind uw koers met uw gids op het grootste plein in Malmö, Stortorget, wat toepasselijk Big Square betekent. U kunt dineren in een selectie van de populairste restaurants van Malmö in Lilletorget, of Little Square, net achter Stortoget. Geniet van het Parijse gevoel en bekijk enkele historische gebouwen en een vintage telefooncel. Of ga richting de noordwestelijke kant van Stortoget om Sodergatan, de belangrijkste winkelstraat van Malmö en het voetgangerspad te bereiken. Winkel in het warenhuis, Ahlens, of in veel andere kwaliteitskledingwinkels. Bekijk ook Stora Nygatan aan het eind van Sodergatan, want hier vind je het Hansa-winkelcentrum. Als cultuur meer jouw ding is, kies dan uit een selectie van musea. Krijg een gevoel voor de tijdgenoot in het Malmö Modern Art Museum, of duik in de geschiedenis in het natuurhistorisch museum van Malmö. De laatste is gevestigd in het kasteel van Malmöhus, dat dateert uit de Renaissance en tevens de gastheer is van het kunstmuseum van Malmö, waarvan de collectie de 16e tot de 20e eeuw omvat. Tot slot, verwonder je over de Turning Torso in Malmö, het hoogste gebouw in Scandinavië, voordat je terugkeert naar Kopenhagen. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de Turning Torso te betreden en dat de toegang tot de musea in Malmö niet bij de tour is inbegrepen. Rondleidingen vinden plaats op woensdag, vrijdag en zondag.

Veelgestelde vragen over Lund, Skåne

Welke topattracties zijn een must-see in Lund, Skåne?

De topattracties in Lund, Skåne zijn:

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Lund, Skåne?

Welke tours in Lund, Skåne nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Lund, Skåne nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Sitemap Lund, Skåne

Wil je alle activiteiten in Lund, Skåne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lund, Skåne

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 251 beoordelingen

Beveel deze reis ten zeerste aan! Zeer informatief en veel bezienswaardigheden op de route en tijdens de belangrijkste plaatsen waar we heen gingen. Zowel Lund als Malmö waren erg mooie plaatsen om te bezoeken vol met architectuur, natuur en voldoende tijd om elke plaats waar we stopten te verkennen. In feite was overal waar we onderweg stopten ook. De gids was erg vriendelijk, behulpzaam en aardig. Toen een van de groep de tijd miste om weer in de bus te stappen, deed hij er alles aan om ervoor te zorgen dat de persoon weer veilig in de bus stapte.

Het was een leuke dag om attracties buiten Kopenhagen te bezoeken, en een ander land om op te starten! Hoewel we niet zoveel tijd in elke plaats doorbrachten, was het geweldig om Kronborg Castle, Lund en Malmo te bezoeken en het rijden over de Oresund-brug te ervaren. De chauffeur was heel vriendelijk en de Engelse gids gaf nuttige opmerkingen over de Deense geschiedenis en cultuur

De moeite waard

Ik beveel deze tour aan als je nog een dag over hebt en Kopenhagen wilt verlaten. Onze gids, Mario, was geweldig. Vol kennis en humor en maakte de tour echt speciaal. De tour is ook leuk. Elke stop biedt voldoende tijd om de omgeving te verkennen zonder je gehaast te voelen of lang te moeten wachten.

Kasteel Kronborg en het omliggende gebied is geweldig. Malmö is een prachtige moderne stad. Onze gids Jorge was erg behulpzaam en erg vriendelijk. Hij was heel bereid ons te laten zien en zoveel mogelijk uit te leggen. Het succes van de excursie is grotendeels te danken aan hem.

Mooie excursie! Zeker de moeite waard, de reisleider was super. 1,5 uur per plaats was een beetje kort maar dat kan bijna ook niet anders als je dat allemaal in 1 dag doet.