Kies data

Dingen om te doen Lund, Skåne

Lund, Skåne: De beste dingen die je niet wil missen

Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

1. Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

Begin je avontuur voor het Grand Hotel, waar je je vriendelijke en deskundige gids ontmoet. Na de ontmoeting stap je in een comfortabel voertuig en begint je reis.  Je bezoekt eerst het kasteel van Hamlet, een van de beroemdste bezienswaardigheden in de regio. Vervolgens maak je een mooie rit over de kustweg Strandvejen naar het charmante oude plaatsje Helsingør, ook bekend als Elseneur . In Helsingør heb je tijd om door de fascinerende straatjes van deze prachtige stad te wandelen, voordat je op de boot stapt richting Zweden.  Eenmaal aan boord van de boot, vaar je over de Sont naar de Zweedse kust. Wanneer je in Zweden bent aangekomen rijd je over pittoreske landweggetjes naar de oude stad Lund. Hier bezoek je de kathedraal, gebouwd in 1145. Achter de kathedraal bevinden zich kleine straatjes die je vervolgens kunt verkennen, met huizen die teruggaan tot de 18e eeuw. Hierop volgt een rit naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier heb je vrije tijd om te winkelen en te profiteren van de lage BTW in Zweden. Dit maakt het tot een ideale plek om spullen voor lagere prijzen te kopen dan je thuis kunt doen. Vervolgens begint je reis terug naar Kopenhagen. Onderweg rijd je over de indrukwekkende Sontbrug en kun je van het prachtige uitzicht genieten. 

Kopenhagen: tocht over de Sontbrug naar Lund en Malmö

2. Kopenhagen: tocht over de Sontbrug naar Lund en Malmö

Bewonder de indrukwekkende Sontbrug, een van de langste bruggen van Europa, terwijl je van Kopenhagen naar Zweden reist. Ontdek de historische stad Lund en gebruik uw tijd zoals u wilt in Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden. Begin je tour in Hotel Astoria in Kopenhagen en reis over de Sontbrug. Baan je een weg naar Lund, een stad die zo oud is dat hij minstens dateert uit het Vikingtijdperk. Ontdek de kathedraal van Lund, waarvan de bouw in 1145 werd voltooid, en verken de kleine geplaveide straatjes eromheen. Reis vervolgens terug naar het zuiden naar Malmö en beslis hoe u uw tijd wilt besteden. Vind uw weg met uw gids op het grootste plein in Malmö, Stortorget, wat toepasselijk Groot Plein betekent. Dineer in een selectie van de populairste restaurants van Malmö in Lilletorget, of Little Square, net achter Stortoget. Geniet van het Parijse gevoel en bekijk enkele historische gebouwen en een vintage telefooncel. Of ga naar de noordwestkant van Stortoget om Sodergatan te bereiken, de belangrijkste winkelstraat en het voetgangerspad van Malmö. Winkel in het warenhuis, Ahlens, of in vele andere kwaliteitskledingwinkels. Bekijk ook Stora Nygatan aan het einde van Sodergatan, want hier vind je het winkelcentrum Hansa. Als cultuur meer jouw ding is, maak dan een keuze uit een aantal musea. Krijg een gevoel voor het hedendaagse in het Malmö Modern Art Museum, of duik in de geschiedenis in het Malmö Natural History Museum. De laatste bevindt zich in het Malmöhus-kasteel, dat dateert uit de Renaissance en waar ook het Malmö Art Museum is gevestigd, waarvan de collectie de 16e tot de 20e eeuw beslaat. Bewonder ten slotte de Turning Torso in Malmö, het hoogste gebouw in Scandinavië, voordat je terugkeert naar Kopenhagen. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de Turning Torso te betreden en dat toegang tot de musea in Malmö niet bij de tour is inbegrepen.

Lund: Locus Peccatorum Crime Story Zelfgeleide wandeltocht

3. Lund: Locus Peccatorum Crime Story Zelfgeleide wandeltocht

Het verhaal van Locus Peccatorum begint wanneer twee studenten uit de regio van Göteborg aankomen om in 1825 aan de universiteit van Lund te studeren. Vier jaar later is er een moord gepleegd en is de organisatie van de studentenorganisatie voor altijd veranderd. Wil je meer weten over wat er is gebeurd? Stap in het verhaal en reis terug in de tijd voor een wandeling door Lund zoals het tweehonderd jaar geleden was. Deze audiowandeling nodigt je uit om de centrale delen van Lund te verkennen met je digitale gids; een student criminologie aan de universiteit. Toen ze eenmaal begon te lezen over de moord in 1829, kon ze het niet meer loslaten. In plaats daarvan begon ze universiteits- en procesprotocollen door te spitten om meer informatie over de tragische gebeurtenis te vinden. Luister naar je digitale gids en vertel het verhaal van wat er is gebeurd terwijl je haar aanwijzingen opvolgt naar de locaties waar het plaatsvond. Om deze tour te lopen, download je een aparte app op je telefoon. Een e-mail met alle instructies zal naar u worden verzonden nadat de aankoop is voltooid. Zorg ervoor dat je het doorleest voordat je gaat. Je wordt door de stad geleid met zowel visuele als audio hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat je in de goede richting loopt. De tour is voor jou om te houden. Je kunt het op elk moment en zo vaak gebruiken als je wilt. Via de app kun je communiceren met foto's en fragmenten van originele documenten die honderden jaren oud zijn. Je ziet hoe de stad er vroeger uitzag en hoe het leven van de betrokkenen was. Langzaam maar zeker ontvouwt zich het verhaal van theologiestudenten Andreas Emanuel Landén en Jacob Wilhelm Blomdahl. Het enige wat je nodig hebt om in het verhaal te kunnen stappen is een smartphone met koptelefoon. Reis terug in de tijd en ervaar Lund op een geheel nieuwe manier!

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Lund, Skåne

Welke topattracties zijn een must-see in Lund, Skåne?

De topattracties in Lund, Skåne zijn:

Overzicht activiteiten in Lund, Skåne

Wil je alle activiteiten in Lund, Skåne ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lund, Skåne

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 432 beoordelingen

Het bezoek aan het kasteel overtrof mijn verwachtingen! Het is zeer de moeite waard. Onze gids is voorbereid en was te allen tijde erg vriendelijk. Inclusief audiogids in het Spaans tijdens de reis. Ik denk dat ze het tourschema met nog een uur kunnen verlengen om tijd door te brengen met het bezoeken van Lund, aangezien je, aangezien je rond lunchtijd aankomt, veel tijd verspilt aan het zoeken naar een plek om te eten en je geen tijd hebt om de voorgestelde punten te voet te bezoeken

De gidsen waren zeer behulpzaam en vriendelijk. Het is geschikt voor sprekers van verschillende talen, maar. Zelfs als je een beetje laat was, zorgden ze ervoor dat je je welkom voelde. Bij elke stop hadden we genoeg tijd om te verkennen. De geschiedenis en informatie over de gebieden waar we doorheen reisden was erg interessant. Het was een geweldige ervaring! Door deze tour te volgen, hebben we effectief een dag aan onze reis toegevoegd.

Zeer georganiseerde rondreis. Gidsen waren deskundig, vriendelijk en professioneel. Het was leuk om enkele woongemeenschappen buiten Kopenhagen te zien. We namen een rondleiding door Hamlets Castle, wat geweldig was. We hebben ook genoten van onze tussenstops in Zweden, hoewel ik graag wat meer tijd in Luden had gehad. Geweldige reis die ik ten zeerste zou aanbevelen. Dank je!

Was echt helemaal top!!! Mario heeft het perfect geregeld!!!

Leuke tour met uitstekende gidsen. Veel gedaan en gezien.