Belevingen in
Luxor

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Luxor: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Hurghada: dagtrip Luxor en de Vallei der Koningen

1. Vanuit Hurghada: dagtrip Luxor en de Vallei der Koningen

Nadat je in het hotel bent opgehaald, rijd je door naar Luxor om de meest beroemde monumenten van Egypte te bezoeken, waaronder de tempel van Karnak. Daarna lunch je in een lokaal restaurant in Luxor. Vervolgens stap je aan boord van een Felucca, een typische Egyptische zeilboot om de Nijl over te steken naar de stad van de doden (optioneel). Bij de vallei wordt je begroet door de indrukwekkende kolossen van Memnon, de laatste overblijfselen van de tempel van Amenophis III. Laat je betoveren door de magnifieke architectuur van de Vallei der Koningen en bezoek de tempel van Hatshepsut, een van de vrouwelijke heersers van het oude Egypte. Nadat je genoeg tijd hebt gehad om de grote monumenten te verkennen, word je naar je hotel teruggebracht.

...
Hurghada: tour naar Luxor & de Vallei der Koningen met lunch

2. Hurghada: tour naar Luxor & de Vallei der Koningen met lunch

Begin de uitstap naar Luxor met ophaalservice vanaf je hotel. Ontdek de fascinerende wereld van het oude Egypte met een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Je bezoekt de tempel van Karnak en bewondert de zuilen met pilaren, de kapellen en het heilige meer dat deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. Geniet van een lunch in een geselecteerd restaurant in Luxor voordat je aan boord gaat van een felucca, een traditionele Egyptische zeilboot, om de rivier de Nijl over te steken naar de tegenoverliggende oever. Hier verken je de Stad van de Doden en de Kolossen van Memnon. Je bewondert de enige overblijfselen van de Tempel van Amenhotep III en bezoekt de Vallei der Koningen. Laat je inspireren door de prachtige architectuur en ontdek de tempel van Hatshepsut, de enige vrouwelijke heerser van het oude Egypte.

...
Van Luxor: 2 nachten, 3 dagen luxe Nijlcruise

3. Van Luxor: 2 nachten, 3 dagen luxe Nijlcruise

Maak een reis van Luxor naar Aswan aan boord van een luxe 5-sterrenboot die alle maaltijden en begeleide bezoeken aan enkele van de meest iconische en goed bewaarde tempels van Egypte langs de rivier de Nijl omvat. Dag 1 Begin de eerste dag van uw meerdaagse cruise met het ophalen van een hotel bij uw Luxor-accommodatie rond 07:00 uur. Voordat u aan boord van uw boot gaat, maakt u een begeleide tour naar de iconische Vallei der Koningen in Luxor. Bezoek en ga de 3 belangrijkste graven van de oude koningen binnen, en zie de vele inscripties en hiërogliefen die ze versieren. Laat je vervolgens leiden naar de Hatshepsut-tempel, een prachtige funeraire tempel van de belangrijke koningin van Egypte, wiens politieke macht in die tijd de staat Egypte veranderde. Volg je gids terwijl je doorgaat om de stad Habu te verkennen om getuige te zijn van de Tempel van Ramses III, een van de grootste tempels van de twintigste dynastie. Maak foto's van de indrukwekkende Memnon-beelden en kom uit bij de Karnak-tempel, de belangrijkste en grootste in de stad Luxor. Na uw met geschiedenis gevulde tour wordt u rond 13:00 uur aan boord van uw cruise gebracht, in perfecte tijd om te genieten van de eerste maaltijd van uw rivierreis. Als je eenmaal bent gaan zitten, ga dan naar het dak van de boot om te genieten van het betoverende landschap. Kijk hoe de kleine boten, Egyptische dorpen en natuurlijke landschappen voorbij varen. Dag 2 Na het ontbijt maakt u een rit met de paardenkoets om de tempels van Edfu Horus te bezoeken. Bewonder deze goed bewaarde religieuze paleizen en de imposante zandstenen bouwwerken van Horus. Keer terug naar de boot voor de lunch, voordat je weer naar de Kom Ombo-tempel gaat. Lees meer over de structuren van de tempel en waarom deze is gebouwd ter ere van twee grote Nijl-godheden. Dag 3 Na een vroege check-out vanaf de boot, neem je bagage en neem een snel ontbijt en voordat je wordt opgehaald om de Abu Simbel-tempel te bezoeken. Tijdens deze kleine groepsreis ontdek je ook de tempels van Ramses II en Nefertari. Deze tweelingtempels zijn gebouwd vanaf de berghelling in de 13e eeuw voor Christus onder de dynastie van farao Ramses II. Rond de tour rond 13.30 uur af en breng je naar je accommodatie in Aswan of naar het treinstation of de luchthaven van de stad.

...
Luxor: privé quad-safari-ervaring

4. Luxor: privé quad-safari-ervaring

Verken de woestijn op een adrenaline-gevulde quad-ervaring. Geniet van het uitzicht op de bergen op de achtergrond terwijl je een nieuwe vaardigheid leert van een professional. Begin uw reis met een comfortabele ophaalservice vanuit uw hotel in Luxor. Na de veiligheidsbriefing maakt u een proefrit van 10 minuten. Rijd in stijl door de woestijn voordat je wordt afgezet bij je hotel.

...
Luxor: Sunrise heteluchtballonvaart

5. Luxor: Sunrise heteluchtballonvaart

Begin deze eenmalige ervaring met een vroege ochtendafhaling bij je hotel in Luxor om ongeveer 04:00 uur. Transfer per boot over de Nijl naar de Westelijke Jordaanoever, waar je wordt begroet door medewerkers met koffie, thee en snacks. Op de boot zal de piloot van uw ballon u informeren over veiligheidsmaatregelen en eventuele vragen beantwoorden. Zodra de piloot de checklist vóór de vlucht doorneemt, zal hij ook de grondbemanning inlichten. Na het opzetten van de ballon - met altijd aandacht voor de veiligheidsdetails - begint hij het hete inflatieproces. Kijk toe terwijl de ballon begint op te staan en vervolgens aan boord gaat met de hulp van de grondploeg. De start is zo zacht dat de meeste gasten zich niet eens realiseren dat ze de grond hebben verlaten. Naarmate je één wordt met de wind, verlies je het gevoel van beweging en je perceptie van hoogten, en voel je eindelijk de rust van ballonvaren, alleen verstoord door het geluid van ballonbranders. De vlucht duurt maximaal 1 uur van start tot landing en is ook afhankelijk van de weersomstandigheden van de dag. De piloot heeft altijd het belang van de passagiers en zichzelf in gedachten, met veiligheid als een # 1 prioriteit. Geniet van een adembenemend uitzicht op Luxor en al zijn oude tempels en graven. Zie de levens van boeren en andere locals terwijl je over velden glijdt, waar mensen hun land irrigeren, gewassen verzamelen en voor hun dieren zorgen. Om ervoor te zorgen dat alle passagiers evenveel geweldige foto's kunnen zien en maken, zal de piloot de ballon tijdens de vlucht zeker draaien. Houd er rekening mee dat uw piloot onder controle is van de luchthaven van Luxor en zijn aanwijzingen moet volgen. Voordat u landt, wordt u herinnerd aan de juiste landingspositie en zoekt de piloot naar een plek om te landen, meestal in een leeg veld of woestijngebied.

...
Luxor: luchtballonvaart over de vallei der koningen

6. Luxor: luchtballonvaart over de vallei der koningen

Geniet van een luchtballon van 50 minuten boven de Vallei der Koningen, 's werelds belangrijkste archeologische vindplaats, verlicht door de veranderende kleuren van de zonsopgang. Kijk toe terwijl de ballon begint op te staan en aan boord te gaan met de hulp van de grondploeg. Na een zachte start word je één met de wind en verlies je het gevoel van beweging. Verdwaal in de rust van ballonvaren, alleen verstoord door het geluid van de branders. Geniet van een adembenemend uitzicht op Luxor en al zijn oude tempels en graven. Bekijk het leven van boeren en andere bewoners terwijl je zweeft over velden waar mensen hun land irrigeren, gewassen verzamelen en voor hun dieren zorgen. Om ervoor te zorgen dat alle passagiers gelijke kansen hebben om een aantal geweldige foto's te zien en te maken, zal de piloot de ballon tijdens de vlucht zeker roteren. Ten slotte leert je gids je de juiste landingspositie en land je vakkundig in een leeg veld of woestijn.

...
Luxor: excursie hele of halve dag naar de oost- en westoever

7. Luxor: excursie hele of halve dag naar de oost- en westoever

Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids, een Egyptoloog, stap je in een voertuig met airconditioning en kan je op weg. Reis in alle comfort naar de belangrijkste historische monumenten van Luxor. Je kunt kiezen of je zowel de oostelijke als westelijke oever bezoekt, of alleen één kant van de Nijl bekijkt. Op de westoever bezoek je de Vallei der Koningen met de opmerkelijke tombes en laatste rustplaatsen van Koning Ramses III, Ramses VI en Merenptah. Heb je een toegangsticket voor het graf van Toetanchamon geboekt (als upgrade beschikbaar), dan bekijk je ook de beroemdste Egyptische graftombe ter wereld. Je volgende bestemming is de tempel van Hatsjepsoet, gewijd aan een vrouwelijke heerser die 20 jaar lang de scepter zwaaide over Egypte en welvaart en vrede bracht. Je neemt ook een kijkje in de dodentempel van Amenhotep III bij de Kolossen van Memnon. Daarna ga je lunchen in een lokaal restaurant. Op de oostelijke oever ligt het Karnakcomplex. Deze mogelijk grootste tempel ter wereld is bijzonder indrukwekkend. Je legt nog een laatste bezoekje af voordat je weer teruggaat: de Luxortempel, een grote eeuwenoude Egyptische tempel die je even rustig kunt verkennen.

...
Van Hurghada: 4-Nijlcruise van Luxor naar Aswan

8. Van Hurghada: 4-Nijlcruise van Luxor naar Aswan

Je wordt de eerste dag opgehaald bij je hotel in Hurghada en wordt in een privéauto met airconditioning naar Luxor gebracht. Bij aankomst bezoek je de geweldige Karnak-tempel met je professionele gids en rijd je vervolgens naar de prachtige tempel van Luxor. Na je Luxor-tour kun je inchecken bij de cruise en uitrusten. Ontdek 's nachts de oude markt van Luxor voordat u een nachtelijke cruise maakt. Op dag 2, wees vroeg in de ochtend klaar voor een fantastische tour op de Westelijke Jordaanoever. Je kunt er per motorboot komen en vervolgens naar de Vallei der Koningen rijden. Ga verder naar de beroemde koningin Hatshepsut-tempel en maak van de gelegenheid gebruik om Howard Carter House te bezoeken, waar de Engelsman die de schatten van Tutankhamun ontdekte woonde. Keer terug naar de cruise en begin te zeilen. Geniet van het uitzicht op de eilanden en de lokale cultuur van Luxor terwijl je gaat, voordat je Esna Lock passeert en aankomt in Edfu voor de nacht. Vroeg op de derde dag bezoekt u de Edfu-tempel per paard en wagen. Bij terugkomst in de boot geniet je van een drankje op het zonnedek terwijl je helemaal naar de stad Kom Ombo vaart. Bereik Kom Ombo rond zonsondergang en ontdek de Kom Ombo-tempel voordat je de nacht doorbrengt op de boot. Rond 4 uur op dag 4 is het tijd om enkele van de belangrijkste tempels ter wereld te bezoeken: de Abu Simbel-tempels, onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlocatie bekend als de Nubische monumenten. Rust na uw tour uit voordat u 's nachts de oude markt van Aswan verkent. Ga op de laatste dag de Nijl af om een Egyptische motorboot naar de tempel van Philae Island te nemen. Bezoek ten slotte de beroemde Aswan High Dam voordat je wordt teruggebracht naar je accommodatie in Hurghada.

...
Van Luxor: tweedaagse privéreis naar Edfu, Aswan en Abu Simbel

9. Van Luxor: tweedaagse privéreis naar Edfu, Aswan en Abu Simbel

• Dag een Na een snelle pick-up van je hotel in Luxor, ga je op pad met een erkende gids voor een tweedaagse reis naar Kom Ombo, Edfu, Aswan en Abu Simbel. Geniet onderweg van de rit naar de historische tempel van Horus in Edfu en luister naar de Egyptische geschiedenis en oude mythologie. Bij aankomst in de tempel van Horus, verken de zandstenen structuren die Horus afbeelden, ook bekend als de God van Bescherming. Ga vervolgens naar de Tempel van Kom Ombo, gebouwd ter ere van de goden aan het oostelijke deel van de rivier de Nijl. Leer over de structuur van deze tempel en hoe deze werd gebouwd als eerbetoon aan Horus en Sobek, twee van de grote goden van hun tijd. Na het bezoeken van bezienswaardigheden, zal je een heerlijke lunch nuttigen in een lokaal restaurant in Aswan en daarna genieten van een geweldige winkelervaring, waarna je wordt afgezet bij je hotel in Aswan (door jou geboekt, niet door de touroperator) voor een overnachting . • Dag twee Je wordt opgehaald bij je hotel in Aswan en reist door het tempelcomplex van Abu Simbel. Bewonder de enorme rotstempels bij aankomst. Na het tempelbezoek ga je naar Aswan om te genieten van een heerlijke lunch. Nadat je je lunch hebt gehad, ga je verder naar de Aswan High Dam. Ga later naar de Philae-tempel, gelegen nabij de Aswan Low Dam. Aan het einde van uw tweedaagse tour wordt u afgezet bij uw hotel / treinstation / luchthaven in Aswan. U kunt ook kiezen voor een overdracht terug naar Luxor.

...
Luxor: dagtour Karnak, Hatchebsut, Vallei der Koningen

10. Luxor: dagtour Karnak, Hatchebsut, Vallei der Koningen

Verken de wonderen van het oude Egypte tijdens een fascinerende dagtour vanuit Hurghada. Geniet van een onvergetelijke gelegenheid om prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Ontdek de overblijfselen van oude kapellen en tempels in het ontzagwekkende tempelcomplex van Karnak en de dodentempel gebouwd door koningin Hatshepsut. Laat u inspireren terwijl u door de op de Werelderfgoedlijst vermelde Vallei der Koningen navigeert, de thuisbasis van 63 graven van farao's en machtige edelen, en staar naar de torenhoge oude beelden die bekend staan als de Kolossen van Memnon. Leer verbazingwekkende historische verhalen van een professionele egyptoloog en geniet van het comfortabel verkennen van de bezienswaardigheden.

...

Plan je bezoek

 • Er is veel politieke onrust in Egypte, is het wel veilig om te gaan?

  Terroristen blijven plannen maken om aanslagen te plegen in Egypte. Buitenlanders, en plekken waar deze vaak komen, zouden wellicht het doelwit kunnen worden. Wees alert op je omgeving en let goed op, om onveilige situaties te vermijden.

 • Moet ik me op een bepaalde manier kleden?

  Egypte is een islamitisch land. Vrouwen kunnen zich het best bescheiden kleden, dus knieën en schouders bedekt en geen strakke kleding. Bezoek je een religieuze locatie dan hoor je je haren te bedekken en schoenen uit te doen, indien gevraagd. Mannen kunnen gewoon een korte broek en t-shirt dragen.

 • Een groot deel van Egypte is woestijn - hoe moet ik hier reizen?

  Auto's met vierwielaandrijving zijn eigenlijk je enige optie, bereid je voor op hobbelige ritjes. Misschien is een pilletje tegen wagenziekte geen slecht idee.

Goed om te weten

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Egyptian Pound EGP (£)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +20
 • De beste periode voor een bezoek
  Temperaturen kunnen tussen mei en september erg hoog liggen, als je dit wilt vermijden moet je in de koelere maanden van oktober tot februari gaan. Draag altijd zonnebrand, bescherm en bedek je huid.

Sitemap Luxor

Wil je alle activiteiten in Luxor ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Luxor

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.510 beoordelingen

Hele goede reis gehad! De gids sprak erg goed engels en wist vragen uitgebreid te beantwoorden! Er was goed gezorgd voor 3 flesjes water onderweg en een goede lunch :) het groepje waar je mee de tour krijgt is maar klein, wat wij erg fijn vonden omdat je in plaats van met 20 mensen, maar met 3 mensen bij een gids zat. Zo had je genoeg tijd om de dingen te zien en al je vragen beantwoord kunnen worden! Ik raad deze tour zeker aan als je in Egypte bent want wij hebben dit erg goed ervaren! Ohja! Op de terug weg hebben wij gevraagd aan de gids en buschauffeur of we langs de weg midden in de woestijn even konden stoppen om naar de sterrenhemel te kijken. Dit werd ook gedaan en was prachtig! (Dit is dus zeker een aanrader om ook te vragen aan de gids en chauffeur!!!) ;)

Luxor is zeker een aanrader! We hebben ondanks de erg lange busreis een top dag gehad met onze geweldige guide Nana. De kleine groep was erg fijn en hierdoor er was genoeg ruimte om zelf de gebieden te verkennen / eventueel vragen te stellen.

Trip was lang, maar het was heel leuk en gezellig in onze busje. We hebben heel erg genoten en verder een goede begeleiding gehad. Jullie zijn de beste (Nana, mustafa, abdul))

Nana was super! Ze had veel kennis en vertelde met passie over de beziendwaardigheden. Hele leuke tijd gehad! Zeker de moeite waard!

Erg mooie dag gehad in Luxor. Zowel bij het tempelcomplex als bij de graftombes. De excursie is een aanrader!