Luxor
Kunst & musea

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Luxor: altri luoghi da visitare

Vuoi scoprire tutte le attività disponibili a Luxor? Clicca qui per la lista completa.

Wat anderen zeggen over Luxor

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 2 beoordelingen

fantastisch uitstapje. inderdaad een hele lange dag maar meer dan de moeite waard. Veel interessante dingen gezien en gehoord. Mohammed, onze gids kon goed vertellen over de oudheden en het huidige leven in Egypte. We konden ons geen betere gids wensen. De lunch was bijzonder smakelijk. Voor de tocht over de Nijl moest bijbetaald worden maar was ook leuk om mee te maken. De stad vanaf het water bekeken ziet er toch weer anders uit. Naast het gedeelte met de gids was er voldoende vrije tijd om rustig te bekijken Onderweg kregen we nog drinken, chips en chocola. We hadden een nieuwe, Duitse bus, en hoewel er best snel gereden werd (over nieuwe en goed geasfalteerde wegen) hebben ons geen moment onveilig gevoeld.

Verschrikkelijk vroeg op, maar dat was het dan ook waard. Opgehaald door een privéchauffeur in een relaxte auto met airco. Bij aankomst bij Karnak stond onze Egyptische, Engels sprekende gids Mohammed (sorry ik ben je achternaam vergeten) al op ons te wachten. Ongelofelijk hoeveel kennis hij heeft over de culturele en sociale aspecten van zijn voorouders. Onvermoeibaar vertellen, uitleg geven en nog meer vertellen. Van hieruit naar een papyrus winkel, vervolgens een bootje over de Nijl, lunch, de tombes in de vallei der Koningen een albast winkel, de tempel van Hatshepsut. Wat een geweldige trip!

Amazing experience. The ship and the guide were just great. High quality ship ‘Le Fayan’ offers beautiful and cosy rooms and quality food. The excursions included in the itinerary along the cruise were impressively wonderful. And the whole experience was even made better by our funny and wonderful guide, Mr. Ahmed, who has all the knowledge about ancient Egypt and he just goes beyond our expectations and offering us the best experience and service. Thanks!

Hele mooie dag gehad, we werden op tijd opgehaald uit het hotel. Luxor is schitterend en de valei van de koningen ook. Onze Engelse gids ging helaas niet mee in de tombes en het Paleis van de Koninginne, dat was wel jammer. Lunch is wel aan de late kant. Ik zou aanraden een lunchpakket van het hotel mee te nemen zodat je wat extra's tussendoor hebt, omdat het een hele lange dag is. Het is wel prachtig om zo'n reis mee te maken door het land.

Een heel leuke dagtrip, maar helaas waren we 1 van de eersten die opgehaald moesten worden. We moesten om 4 uur klaarstaan. Uiteindelijk kwam de transfer pas om 4u30. Daarna anderhalfuur rondgereden en pas om 6u echt vertrokken. Andere activiteiten zijn beter georganiseerd qua vervoer (met meerdere auto’s naar 1 centraal punt). Ter plekke wel goede organisatie. Leuk om alles te bezoeken!