Luxortempel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Luxortempel: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Hurghada: dagtrip Luxor en de Vallei der Koningen

1. Vanuit Hurghada: dagtrip Luxor en de Vallei der Koningen

Nadat je in het hotel bent opgehaald, rijd je door naar Luxor om de meest beroemde monumenten van Egypte te bezoeken, waaronder de tempel van Karnak. Daarna lunch je in een lokaal restaurant in Luxor. Vervolgens stap je aan boord van een Felucca, een typische Egyptische zeilboot om de Nijl over te steken naar de stad van de doden (optioneel). Bij de vallei wordt je begroet door de indrukwekkende kolossen van Memnon, de laatste overblijfselen van de tempel van Amenophis III. Laat je betoveren door de magnifieke architectuur van de Vallei der Koningen en bezoek de tempel van Hatshepsut, een van de vrouwelijke heersers van het oude Egypte. Nadat je genoeg tijd hebt gehad om de grote monumenten te verkennen, word je naar je hotel teruggebracht.

...
Van Luxor: 2 nachten, 3 dagen luxe Nijlcruise

2. Van Luxor: 2 nachten, 3 dagen luxe Nijlcruise

Maak een reis van Luxor naar Aswan aan boord van een luxe 5-sterrenboot die alle maaltijden en begeleide bezoeken aan enkele van de meest iconische en goed bewaarde tempels van Egypte langs de rivier de Nijl omvat. Dag 1 Begin de eerste dag van uw meerdaagse cruise met het ophalen van een hotel bij uw Luxor-accommodatie rond 07:00 uur. Voordat u aan boord van uw boot gaat, maakt u een begeleide tour naar de iconische Vallei der Koningen in Luxor. Bezoek en ga de 3 belangrijkste graven van de oude koningen binnen, en zie de vele inscripties en hiërogliefen die ze versieren. Laat je vervolgens leiden naar de Hatshepsut-tempel, een prachtige funeraire tempel van de belangrijke koningin van Egypte, wiens politieke macht in die tijd de staat Egypte veranderde. Volg je gids terwijl je doorgaat om de stad Habu te verkennen om getuige te zijn van de Tempel van Ramses III, een van de grootste tempels van de twintigste dynastie. Maak foto's van de indrukwekkende Memnon-beelden en kom uit bij de Karnak-tempel, de belangrijkste en grootste in de stad Luxor. Na uw met geschiedenis gevulde tour wordt u rond 13:00 uur aan boord van uw cruise gebracht, in perfecte tijd om te genieten van de eerste maaltijd van uw rivierreis. Als je eenmaal bent gaan zitten, ga dan naar het dak van de boot om te genieten van het betoverende landschap. Kijk hoe de kleine boten, Egyptische dorpen en natuurlijke landschappen voorbij varen. Dag 2 Na het ontbijt maakt u een rit met de paardenkoets om de tempels van Edfu Horus te bezoeken. Bewonder deze goed bewaarde religieuze paleizen en de imposante zandstenen bouwwerken van Horus. Keer terug naar de boot voor de lunch, voordat je weer naar de Kom Ombo-tempel gaat. Lees meer over de structuren van de tempel en waarom deze is gebouwd ter ere van twee grote Nijl-godheden. Dag 3 Na een vroege check-out vanaf de boot, neem je bagage en neem een snel ontbijt en voordat je wordt opgehaald om de Abu Simbel-tempel te bezoeken. Tijdens deze kleine groepsreis ontdek je ook de tempels van Ramses II en Nefertari. Deze tweelingtempels zijn gebouwd vanaf de berghelling in de 13e eeuw voor Christus onder de dynastie van farao Ramses II. Rond de tour rond 13.30 uur af en breng je naar je accommodatie in Aswan of naar het treinstation of de luchthaven van de stad.

...
Luxor: excursie hele of halve dag naar de oost- en westoever

3. Luxor: excursie hele of halve dag naar de oost- en westoever

Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids, een Egyptoloog, stap je in een voertuig met airconditioning en kan je op weg. Reis in alle comfort naar de belangrijkste historische monumenten van Luxor. Je kunt kiezen of je zowel de oostelijke als westelijke oever bezoekt, of alleen één kant van de Nijl bekijkt. Op de westoever bezoek je de Vallei der Koningen met de opmerkelijke tombes en laatste rustplaatsen van Koning Ramses III, Ramses VI en Merenptah. Heb je een toegangsticket voor het graf van Toetanchamon geboekt (als upgrade beschikbaar), dan bekijk je ook de beroemdste Egyptische graftombe ter wereld. Je volgende bestemming is de tempel van Hatsjepsoet, gewijd aan een vrouwelijke heerser die 20 jaar lang de scepter zwaaide over Egypte en welvaart en vrede bracht. Je neemt ook een kijkje in de dodentempel van Amenhotep III bij de Kolossen van Memnon. Daarna ga je lunchen in een lokaal restaurant. Op de oostelijke oever ligt het Karnakcomplex. Deze mogelijk grootste tempel ter wereld is bijzonder indrukwekkend. Je legt nog een laatste bezoekje af voordat je weer teruggaat: de Luxortempel, een grote eeuwenoude Egyptische tempel die je even rustig kunt verkennen.

...
Van Hurghada: 4-Nijlcruise van Luxor naar Aswan

4. Van Hurghada: 4-Nijlcruise van Luxor naar Aswan

Je wordt de eerste dag opgehaald bij je hotel in Hurghada en wordt in een privéauto met airconditioning naar Luxor gebracht. Bij aankomst bezoek je de geweldige Karnak-tempel met je professionele gids en rijd je vervolgens naar de prachtige tempel van Luxor. Na je Luxor-tour kun je inchecken bij de cruise en uitrusten. Ontdek 's nachts de oude markt van Luxor voordat u een nachtelijke cruise maakt. Op dag 2, wees vroeg in de ochtend klaar voor een fantastische tour op de Westelijke Jordaanoever. Je kunt er per motorboot komen en vervolgens naar de Vallei der Koningen rijden. Ga verder naar de beroemde koningin Hatshepsut-tempel en maak van de gelegenheid gebruik om Howard Carter House te bezoeken, waar de Engelsman die de schatten van Tutankhamun ontdekte woonde. Keer terug naar de cruise en begin te zeilen. Geniet van het uitzicht op de eilanden en de lokale cultuur van Luxor terwijl je gaat, voordat je Esna Lock passeert en aankomt in Edfu voor de nacht. Vroeg op de derde dag bezoekt u de Edfu-tempel per paard en wagen. Bij terugkomst in de boot geniet je van een drankje op het zonnedek terwijl je helemaal naar de stad Kom Ombo vaart. Bereik Kom Ombo rond zonsondergang en ontdek de Kom Ombo-tempel voordat je de nacht doorbrengt op de boot. Rond 4 uur op dag 4 is het tijd om enkele van de belangrijkste tempels ter wereld te bezoeken: de Abu Simbel-tempels, onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlocatie bekend als de Nubische monumenten. Rust na uw tour uit voordat u 's nachts de oude markt van Aswan verkent. Ga op de laatste dag de Nijl af om een Egyptische motorboot naar de tempel van Philae Island te nemen. Bezoek ten slotte de beroemde Aswan High Dam voordat je wordt teruggebracht naar je accommodatie in Hurghada.

...
Van Caïro: Luxor rondleiding met overnachting 1e klas bus

5. Van Caïro: Luxor rondleiding met overnachting 1e klas bus

Dag 1: Begin uw avontuur met een handige pick-up van uw hotel in Caïro of Giza. Klim na een korte ontmoeting met uw chauffeur in uw geboekte vervoerswijze (afhankelijk van de geselecteerde optie). Dag 2: Wanneer u in Luxor aankomt, begint u uw tour door uw vriendelijke en professionele erkende gids te ontmoeten. Spring in je privévoertuig met airconditioning en verken enkele van de belangrijkste historische monumenten in Egypte. Stap uit op de Westelijke Jordaanoever en ontdek de vallei der koningen op de westelijke oever van Luxor. Ontdek de opmerkelijke graven en zie de laatste rustplaats van de koningen Ramssess III, Ramssess VI, Mrenptah & Tut-Ankh-Amon (graven zijn open en gesloten op basis van het restauratieschema, maar de beste 3 open graven zullen worden opgenomen & Tut's zullen worden opgenomen op basis van uw optieselectie). Ga verder om de Koningin Tempel van Hatsjepsoet te zien, opgedragen aan de enige vrouwelijke heerser die 20 jaar lang regeerde met rijkdom en vrede in Egypte. Zie de dodentempel van Amenhotep III in de Kolossi van Memnon voordat je stopt voor de lunch in een lokaal restaurant (op eigen kosten). Reis naar de oostelijke oever om het complex van Karnak te bewonderen dat als een van de grootste tempels ter wereld wordt beschouwd. Maak een laatste stop voordat je deze magische plek verlaat bij de prachtige Luxor-tempel, een grote oude Egyptische tempel.

...
Luxor: tweedaagse West- en Oostoever met lunch en Felucca-rit

6. Luxor: tweedaagse West- en Oostoever met lunch en Felucca-rit

Na het ophalen van je hotel of het bus- of treinstation op dag 1, rijd je in een comfortabel voertuig met airconditioning naar de wonderbaarlijke oostelijke oever van Luxor met een Egyptoloog-gids. Bekijk bij aankomst het uitgestrekte Karnak-tempelcomplex, een UNESCO-werelderfgoed. Ontdek de overblijfselen van oude tempels, pylonen, kapellen en andere historische gebouwen, evenals het openluchtmuseum van Karnak. Ga vervolgens verder naar de prachtige Luxortempel, een oud zandstenen tempelcomplex gebouwd door grote koningen zoals Amenhotep III, Alexander de Grote, Toetanchamon en Ramses II. Na het verkennen van het tempelcomplex, maak een heerlijke rit op een felucca, traditionele Egyptische zeilboot voordat je geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant (upgrade-lunch op Banana Island is beschikbaar als een add-on). Je wordt dan rond 14.00 uur teruggebracht naar je hotel of geselecteerde locatie. 'S Avonds kom je rond 18.00 uur terug bij je hotel om je op te halen voor de Sound and Light Show in Karnak Temple, als je deze optionele tour selecteert. Ontdek de bewogen geschiedenis van het oude Thebe, de glorie van de Egyptische beschaving en de erfenis van de farao's met de vertelling van de show. Geniet van een bovennatuurlijke ervaring van poëtische stemmen, beklijvende muziek en licht- en geluidseffecten voordat je teruggaat naar je hotel of geselecteerde locatie. Dag 2 begint opnieuw met ophalen, waarna u naar de heteluchtballonhaven of de Westelijke Jordaanoever van Luxor gaat, afhankelijk van de geselecteerde touroptie. Als u kiest voor de ballonvaart, steekt u over naar de westelijke oever van de rivier de Nijl om de zonsopgang te bekijken. Luister naar de veiligheidsinstructies en instructies van de piloot en het grondpersoneel en spring dan in de mand van de ballon. Terwijl de ballon zachtjes in de lucht opkomt, geniet u van het adembenemende uitzicht op Luxor en geniet u van de glorie van de ochtendzon. Ga vervolgens naar de Westelijke Jordaanoever van Luxor om de Vallei der Koningen te bezoeken, of ga daar direct naartoe als je de optie voor heteluchtballon niet neemt. Kijk rond het complex en zie de graven en rustplaatsen van opmerkelijke Egyptische koningen zoals Merneptah, Ramses III en Ramses VI. Je kunt ook de ingang van de beroemde tombe van Tutankhamun bezoeken als je de add-on koopt. Vanaf hier ga je verder naar de Mortuary Temple of Queen Hatshepsut, gewijd aan de vijfde farao en de enige vrouwelijke heerser van Egypte die twintig vreedzame jaren regeerde. Ontdek ten slotte de Mortuary Temple of Amenhotep III in de Colossi van Memnon voordat je gaat lunchen in een lokaal restaurant. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel of geselecteerde locatie.

...
Van Hurghada: privé tweedaagse tour naar Luxor met 5-sterrenhotel

7. Van Hurghada: privé tweedaagse tour naar Luxor met 5-sterrenhotel

Ontdek alle beroemde ruïnes in Luxor tijdens deze privétour van 2 dagen vanuit Hurghada en nabijgelegen gebieden. Overnacht in een 5-sterrenhotel en upgrade je ervaring met een ballonvaart en / of een geluids- en lichtshow, als je dat wilt. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, stap je in een voertuig met airconditioning naar Luxor. Maak daar je eerste stop bij de tempel van Karnak, een enorm complex van verwoeste tempels dat de grootste cultlocatie ooit is gebouwd. Verken de ruïnes, een pelgrimsoord voor bijna 2000 jaar, met je gids. Bezoek vervolgens de Luxortempel voordat je gaat lunchen in een geselecteerd restaurant in Luxor. Als je eenmaal hebt gegeten, beslis dan of je aan boord gaat van een felucca (een typische Egyptische zeilboot) en de Nijl naar de Stad der Doden vaart, of gewoon terug in je voertuig springt om daar te komen. Daarna krijgt u wat vrije tijd om te ontspannen in uw hotel. In de late avond kunt u ervoor kiezen om de spectaculaire geluids- en lichtshow in de Karnak-tempel bij te wonen, rond te wandelen in Luxor en de markt, of ervoor te kiezen om te blijven ontspannen in het hotel. Op de tweede ochtend vroeg, heb je de mogelijkheid om een zeer speciale reis in de lucht te beginnen met het best beoordeelde luchtballonbedrijf in Luxor. Breng 45 minuten door boven Luxor en bewonder de schoonheid ervan onder het zachte licht van de zonsopgang. Na het ontbijt in het hotel (of u nu kiest voor de ballonvaart of niet), bezoekt u de Vallei der Koningen, waar de gouden schatten van koning Toetanchamon nog steeds samen met de originele ernstige goederen verblijven. Ga vervolgens naar de Kolossen van Memnon en bewonder een indrukwekkend voorbeeld van toewijding aan de goden en tegelijkertijd de geavanceerde architectuur van het oude Egypte. Geniet van de hele tijd dat je deze site wilt verkennen met je persoonlijke gids. Je hebt ook de mogelijkheid om de Mortuary Temple van Queen Hatshepsut te bezoeken. Hoewel er vandaag alleen nog prachtige ruïnes van deze tempel over zijn, eerde de pracht ooit de enige vrouwelijke heerser van Egypte. Keer ten slotte terug naar je hotel in Hurghada.

...
Van Luxor naar Aswan: 5-daagse 5-sterrentocht over de Nijl

8. Van Luxor naar Aswan: 5-daagse 5-sterrentocht over de Nijl

• Dag 1: Boottocht over de Nijl met bezoek aan de oostelijke oever Na aankomst op het vliegveld of station van Luxor ontmoet je de vertegenwoordiger van de tour en begint je avontuur. Je wordt naar de haven gebracht en begint daar aan je boottocht over de Nijl met je eerste lunch aan boord. Eerst bezoek je de prachtige monumenten van het oude Egypte met een begeleide tour langs de oostelijke oever van Luxor. Ontdek het tempelcomplex van Karnak, de grootste tempel ter wereld, en de prachtige Tempel van Luxor, een grote, oud-Egyptische tempel. Later geniet je van een diner aan boord en overnacht je in Luxor. • Dag 2: Bezoek aan de westelijke oever Je geniet eerst van je ontbijt aan boord. Vervolgens bezoek je de westelijke oever van Luxor en de Vallei der Koningen. Duik in de graven van beroemde farao's van het oude Egypte. Je gaat door naar de tempel van Hatsjepsoet, die gewijd is aan de enige vrouwelijke heerser, die 20 jaar lang met welvaart en vrede over Egypte heerste. Vervolgens vaar je via Esna naar Edfu. Geniet van je lunch aan boord en ontspan 's middags met een afternoontea en een fantastisch diner, gevolgd door een overnachting in Edfu. • Dag 3: Edfu, Kom Ombo en Aswan Na het ontbijt aan boord bezoek je de Ptolemaeïsche tempel van Horus in Edfu, een van de best-bewaarde oude monumenten in Egypte. Stop voor een lunchpauze en geniet van een afternoontea aan boord tijdens je tocht naar Kom Ombo. Na het middageten bezoek je de Tempel van de twee goden Sobek en Haroeris in Kom Ombo. Daarna vaar je naar de prachtige stad Aswan, waar je, na het inbegrepen diner, overnacht aan boord. • Dag 4: Dam, Tempel van Philae & de Onvoltooide Obelisk Na het ontbijt aan boord begint je reis met een bezoek aan de Hoge Dam - een ongelooflijk technisch wonder. Met een motorboot vaar je vervolgens naar de Tempel van Philae, de meest beroemde bezienswaardigheid in Aswan, gewijd aan de godin Isis. Tot slot ga je naar de Onvoltooide Obelisk, met zijn massieve zuilen. Je keert terug naar de boot en geniet van een lunch en later van een afternoontea. Ontspan en diner aan boord en geniet van een overnachting in Aswan. • Dag 5: de laatste dag Je krijgt ontbijt aan boord, voordat je van de boot gaat. Je wordt vervolgens met assistentie van je gids naar het vliegveld of station van Aswan gebracht.

...
Aswan: 2-nacht Nijlcruise naar Luxor met bezienswaardigheden bekijken

9. Aswan: 2-nacht Nijlcruise naar Luxor met bezienswaardigheden bekijken

Dag 1: Begin met ophalen om 08:00 uur vanuit je hotel in Aswan. Bezoek eerst de prachtige Philae-tempel die was gewijd aan de godin Isis. Ga dan naar de verbazingwekkende Hoge Dam, een technisch wonder gebouwd in 1960 om de omliggende regio's te beschermen tegen de jaarlijkse overstromingen van de Nijl. Ga vervolgens naar de inchecklocatie voor de cruise en vertrek om ongeveer 14:00 uur. Geniet van een aangename middagcruise en arriveer op tijd in de tempel van Kom Ombo voor zonsondergang. Deze prachtige tempel werd gebouwd om de goden Sobek en Horus te aanbidden. Blijf varen tot Edfu waar de cruise stopt voor een overnachting. Dag 2: Sta vroeg in de ochtend op voor het ontbijt voordat u geniet van een rit met paard en wagen naar de Tempel van Horus in Edfu. Deze oude tempel herbergt belangrijke scènes en inscripties van het Heilige Drama dat vertelt over het conflict tussen Horus en Seth. Keer terug naar het cruiseschip voor afternoon tea terwijl je richting Luxor vaart. Passeer onderweg de Esna-sluis voordat je om 19.00 uur in Luxor aankomt. Dag 3: Op de derde dag wagen we ons naar de Vallei der Koningen net buiten de stad Luxor. Verken de site met je gids en wandel door de Royal Tombs. Ga naar de tempel van koningin Hatsjepsoet in Deir El Bahari. Koningin Hatsheput was de eerste faraonische vrouw die over Egypte regeerde. Zie vervolgens de Kolossen van Memnon tegenover de Nijl. Bezoek het Karnak-tempelcomplex, dat was opgedragen aan de god Amun en zijn vrouw Mut. Loop door de gigantische pilaren van de beroemde Great Hypostyle Hall. Karnak-tempel beschikt ook over het oudste vredesverdrag dat historici kennen, dat werd ondertekend door de Hettieten en de Egyptenaren. De Egyptische versie van het verdrag werd bewaard op een muur in de tempel van Amun in Karnak. Bekijk vervolgens de majestueuze Luxortempel en de Obelisk van Ramses II voor de 1e pyloon. Je wordt dan naar je luchthaven of treinstation gebracht voor je laatste vertrek.

...
Caïro: driedaagse riviercruise op de Nijl met heteluchtballon

10. Caïro: driedaagse riviercruise op de Nijl met heteluchtballon

Dag 1 Om 17.00 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar het treinstation van Caïro gereden, waar u aan boord gaat van een nachttrein naar Luxor. Dag 2 Bij aankomst in Luxor in de vroege ochtend, zal een vertegenwoordiger u begroeten en u naar een café brengen om wat lokale thee te proberen. Je zult dan genieten van een ballonvaart om de zon te zien opkomen boven de archeologische vindplaatsen van Luxor. Ga vervolgens naar de westelijke oever van Luxor om de Vallei der Koningen te bezoeken. Hier verken je de 3 belangrijkste graven en zie je de muren vol hiërogliefen. Je gids neemt je vervolgens mee naar de belangrijkste tempel van het complex, de dodentempel van Hatshepsut. De tempel bestaat uit drie verdiepingen met open balkons gebouwd van kalksteen, met beelden van de god Osiris en koningin Hatshepsut. Je gaat dan naar de oostelijke oever om de grootste tempel in Luxor te bezoeken, de Karnak-tempel, opgedragen aan de god Amon, zijn vrouw Mut en hun zoon Khonsu. Leer meer over de geschiedenis van de tempel voordat je naar je rivierboot gaat voor de lunch. Je checkt in op je kamer en dan vertrekt de boot naar Edfu. 'S Avonds geniet u van een diner en vrije tijd in de comfortabele omgeving van de boot. Dag 3 Na het ontbijt aan boord neemt u een paardenkoets naar Edfu. Je zult dan genieten van een geleid bezoek aan de Tempel van Horus. Bewonder de best bewaarde religieuze plaats in Egypte met de imposante zandsteenstructuren van Horus. Je zult genieten van een lunch aan boord van de boot terwijl je naar je volgende bestemming vaart. Bezoek 's middags de ongewone Tempel van Kom Ombo. Leer meer over de structuren van de tempel en hoe deze is gebouwd ter ere van twee grote goden. Keer terug naar de boot voor het diner en vrije tijd. Dag 4 In de vroege ochtend ga je naar een van de meest verbluffende tempelcomplexen in Egypte, de Abu Simbel-tempels. De tweelingtempels van Ramses II en Nefertari werden gebouwd in de berghelling in de 13e eeuw voor Christus, onder de dynastie van farao Ramses II. Je gids brengt je terug naar de cruise om uit te checken en je bagage mee te nemen. Je wordt dan overgebracht naar het station van Aswan om met de trein terug te reizen naar Caïro.

...

Sitemap Luxortempel

Wil je alle activiteiten in Luxortempel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Luxortempel

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.973 beoordelingen

Hele goede reis gehad! De gids sprak erg goed engels en wist vragen uitgebreid te beantwoorden! Er was goed gezorgd voor 3 flesjes water onderweg en een goede lunch :) het groepje waar je mee de tour krijgt is maar klein, wat wij erg fijn vonden omdat je in plaats van met 20 mensen, maar met 3 mensen bij een gids zat. Zo had je genoeg tijd om de dingen te zien en al je vragen beantwoord kunnen worden! Ik raad deze tour zeker aan als je in Egypte bent want wij hebben dit erg goed ervaren! Ohja! Op de terug weg hebben wij gevraagd aan de gids en buschauffeur of we langs de weg midden in de woestijn even konden stoppen om naar de sterrenhemel te kijken. Dit werd ook gedaan en was prachtig! (Dit is dus zeker een aanrader om ook te vragen aan de gids en chauffeur!!!) ;)

Luxor is zeker een aanrader! We hebben ondanks de erg lange busreis een top dag gehad met onze geweldige guide Nana. De kleine groep was erg fijn en hierdoor er was genoeg ruimte om zelf de gebieden te verkennen / eventueel vragen te stellen.

Super mooi om het eens in het echt te zien. Onze gids Nahed weet heel veel over de Egyptische historie en ze verteld met veel passie hierover. Vanuit Hurghada is het een lange rit, maar dubbel en dwars waard! Nogmaals bedankt Nahed!

Trip was lang, maar het was heel leuk en gezellig in onze busje. We hebben heel erg genoten en verder een goede begeleiding gehad. Jullie zijn de beste (Nana, mustafa, abdul))

Nana was super! Ze had veel kennis en vertelde met passie over de beziendwaardigheden. Hele leuke tijd gehad! Zeker de moeite waard!