Kies data

Lycabettus

Lycabettus: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Athene: privérondleiding van 3 uur op milieuvriendelijke Tuk Tuk

1. Athene: privérondleiding van 3 uur op milieuvriendelijke Tuk Tuk

Verken Athene op een milieuvriendelijke, 100% elektrische tuk-tuk die perfect is om je over de smalle wegen van de stad te verplaatsen. Laat je privéchauffeur je meenemen naar de must-see locaties van de stad tijdens deze 3 uur durende tour. Begin met een bezoek aan de meest emblematische monumenten in het centrum van de stad: bekijk het Griekse parlement, het graf van de onbekende soldaat, de Academie van Athene en de Agios Dionysios Areopagitis-kerk. Beklim vervolgens de berg Lycabettus, een heuvel in de stad, en geniet van een prachtig 360-graden uitzicht over Athene. Volg dit met bezoeken aan het oude Olympisch Stadion, de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus. Ga verder naar de wijk Plaka met zijn charmante straatjes, restaurants, bars en winkels. Zie Romain Agora, de bibliotheek van Hadrianus en de oude agora. Bezoek ten slotte de Akropolis, een bezienswaardigheid die je gewoon niet mag missen. Je chauffeur beëindigt je tour door de vlooienmarkt van Thissio en Monastiraki te passeren.

Athene: privé avond sightseeingtour per elektrische Tuk-Tuk

2. Athene: privé avond sightseeingtour per elektrische Tuk-Tuk

Geniet van het ophalen van uw hotel of ontmoet uw chauffeur op een centraal gelegen ontmoetingspunt. Spring in je charmante elektrische tuk-tuk, die de perfecte maat heeft om door de smalle wegen van de stad te navigeren, en ga vervolgens op ontdekkingstocht. Begin met een rondleiding door de meest emblematische gebouwen en monumenten van Athene, waaronder het Griekse parlement, het graf van de onbekende soldaat, de Academie van Athene en de Agios Dionysios Areopagitis-kerk. Vervolg de tocht naar de berg Lycabettus en bewonder onvergetelijke uitzichten over de stad en de Akropolis. Rijd vervolgens door de wijk Kolonaki en passeer vervolgens het oude Olympisch Stadion, de tempel van Zeus en de boog van Hadrianus. De tuk-tuk slingert zich vervolgens een weg door de smalle straatjes van de wijk Plaka, voordat hij naar de Romain Agora en de bibliotheek van Hadrianus gaat. Passeer Thiseio om te genieten van het uitgestrekte uitzicht op het Parthenon en bezoek vervolgens de gebieden Monastiraki en Psiri. Geniet tijdens de tour van de romantische sfeer van Athene terwijl de zon ondergaat en de dag in de nacht verandert. Aan het einde van een onvergetelijke avondtour zet de chauffeur je af bij het startpunt of op een andere locatie naar keuze.

Privétour Athene dag en Kaap Sounio hele dag

3. Privétour Athene dag en Kaap Sounio hele dag

Je eerste stop is op de Akropolis van Athene. De rijke geschiedenis van de stad is gedocumenteerd bij elke stap van de Akropolis van Athene, op elk stuk marmer dat het Parthenon siert. Je hebt tijd om het Akropolismuseum te verkennen. Ga vervolgens naar het Helleense parlement en het graf van de onbekende soldaat. Neem een snelle stop voor een foto voordat je doorgaat naar de Tempel van Olympische Zeus, een voormalige kolossale tempel in het centrum van Athene. Je stopt ook in het Panathenaic Stadion en vervolgens op de berg Lycabettus, om van bovenaf de stad te bekijken. Je gaat dan op weg naar de archeologische vindplaats Sounion. Bezoek de tempel van Poseidon in Sounio - een voorbeeld van de klassieke architectuur van de 5e eeuw vC Bij uw terugkeer naar de stad Athene, stopt u op een idyllische plek: het Vouliagmeni-meer, in het hart van de Atheense Rivièra.

Athene: Akropolismuseum, tempels en dagtour door Korinthe

4. Athene: Akropolismuseum, tempels en dagtour door Korinthe

Ervaar een dagtour die de 2 historische steden, Athene en Corinth combineert. Bezoek de Akropolis die symbool staat voor democratie. Bekijk het Parthenon dat wordt beschouwd als het meest perfecte gebouw ter wereld. Het Erechtheion werd beroemd om zijn Karyatides, de Propylae en de gereconstrueerde Tempel van Athena Nike. Ga verder naar het Akropolismuseum, dat onlangs werd verkozen tot de vijfde beste ter wereld. Bekijk de beroemde boog van Romeinse keizer Adrian en de tempel van Zeus, de grootste in de oude wereld. Vang een panoramisch uitzicht over Athene vanaf de berg Lycabettus en maak een aantal prachtige foto's. Bezoek het Panathinaiko-stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden. Bekijk de wisseling van de wacht bij het parlement. Tour door het stadscentrum en zie een aantal fantastische neoklassieke gebouwen zoals de Universiteit van Athene, de Academie voor Kunst en Wetenschap en de Nationale Bibliotheek. Zie de residentie van Sleiman, de archeoloog van Geman die Troje heeft gevonden. Ga daarna verder naar het zuidwesten naar Corinth en maak een korte stop om het Corinth Canal en de Diolkos te zien die de Corinthians hielpen de schepen mee te trekken. Kom aan in het oude Korinthe, waar je ruïnes van 2 theaters kunt zien, de tempel van Apollo, tempels uit de Romeinse periode en natuurlijk het altaar waar Sint Paulus met de Korinthiërs over de nieuwe religie sprak. Het museum met honderden artefacten uit verschillende periodes is echt interessant. Na de lunch (optioneel) keert u terug naar Athene.

Athene: privérondleiding van 1 uur per elektrische Tuk-Tuk

5. Athene: privérondleiding van 1 uur per elektrische Tuk-Tuk

Begin de dag vanaf het centrale ontmoetingspunt of met een optionele ophaalservice van het hotel en verken Athene op een milieuvriendelijke elektrische tuk-tuk, perfect voor het navigeren door de smalle wegen van de stad. Laat je privéchauffeur je meenemen naar de must-see locaties van de stad tijdens deze sightseeingtour. Begin met een bezoek aan de meest emblematische monumenten in het centrum van de stad. Bekijk het Helleense parlement, het graf van de onbekende soldaat, de Academie van Athene en de Agios Dionysios Areopagitis-kerk. Beklim vervolgens de berg Lycabettus, een heuvel in de stad, en geniet van een prachtig 360-graden uitzicht over Athene. Ga verder om de site van de oude Olympische spelen, de Tempel van Olympische Zeus en de Boog van Hadrianus te zien. De tour eindigt in de wijk Plaka in de schaduw van de Akropolis en zijn oude tempel, vanwaar je kunt uitstappen of terugkeren naar het startpunt van je tour.

Athene: privé panoramische nachttour met persoonlijke chauffeur

6. Athene: privé panoramische nachttour met persoonlijke chauffeur

Zie Athene 's avonds getransformeerd op deze privé panoramische rit door de stad. Bewonder iconische monumenten die goudkleurig afsteken tegen de skyline en ervaar het Atheense nachtleven voordat je stopt bij een traditionele Griekse taverne voor het diner, zoals vooraf besproken door jezelf en je chauffeur. Laat je ophalen in een luxe voertuig door je privéchauffeur en begin je avond met een bezoek aan de Akropolis van Athene. Kies ervoor om hoogtepunten te bezoeken, zoals de tempel van Zeus, het graf van de onbekende soldaat en het voormalige koninklijke paleis dat nu het Griekse parlementsgebouw is. Vervolg de panoramische tour rond de Athene-trilogie, drie neoklassieke gebouwen, waaronder de Universiteit van Athene, de Academie van Athene en de Nationale Bibliotheek. Bekijk het Panatheense Stadion (Kallimarmaro), waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in 1896, en bekijk vervolgens de berg Lycabettus (Saint George), de hoogste heuvel van Athene, die een onovertroffen panoramisch uitzicht over de hele stad biedt. Sluit uw avond af met een diner (op eigen kosten), hetzij in een traditionele Griekse taverna in Plaka met uitzicht op de Akropolis, of in Mikrolimano, een kleine haven van Piraeus, direct aan zee.

Privétour van een hele dag in Athene

7. Privétour van een hele dag in Athene

Na het ophalen van uw hotel, de luchthaven of de haven met een privévoertuig, reist u naar het beroemde hart van Athene, de Akropolis. Bekijk daar de rijke geschiedenis van de stad die is gedocumenteerd in elk stuk marmer dat het Parthenon, Erechtheion en Propylaea siert. Bekijk vanaf de rotsachtige hoogten het nieuwe Akropolismuseum, een architectonisch juweel met een rijke verscheidenheid aan schatten. Ga vanaf daar naar het stadscentrum naar het Syntagma-plein, het Griekse parlement en het indrukwekkende graf van de onbekende soldaat in het hart van de moderne Griekse Republiek. Ga daarna de meest kosmopolitische wijk binnen met zijn elegante winkels en talloze eetgelegenheden. Vervolgens neemt u de weg naar het Panathenaic-stadion, waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden tijdens hun heropleving. Geniet in de buurt van de koele schaduw van de Nationale Tuinen en bekijk de Zappeion Megaro Hall, een van de belangrijkste en indrukwekkendste neoklassieke van de stad gebouwen. Je route passeert het pittoreske Plaka-gebied om van het beroemde uitzicht vanaf de Lycabettus-heuvel te genieten. Geniet daar van de aanblik van Athene, verlicht en nobel. Je volgende stop is bij het Stavros Niarchos Foundation Cutural Center voordat je tour eindigt in de buitenwijk Glyfada. Ten slotte wordt u teruggebracht naar uw hotel of de haven.

Athene: stadshoogtepunten privétour met tempel van Poseidon

8. Athene: stadshoogtepunten privétour met tempel van Poseidon

Ontdek de hoogtepunten van Athene tijdens deze gezinsvriendelijke tour terwijl je bezienswaardigheden zoals de Akropolis, het Panatheense Stadion, de residentie van de premier en het graf van de onbekende soldaat ziet. Reis door de Griekse Rivièra op weg naar de tempel van Poseidon bij Kaap Sounion. Laat je ophalen bij je accommodatie in Athene of Pireas in een Mercedes met airconditioning en ga naar de Akropolis. Bekijk het Parthenon dat was gewijd aan de godin Athena in Parthenos en de ingang van het heilige gebied in Propylea. Bekijk de zuilen van de 420 v.Chr. tempel van Athena en Nike. Wandel langs het Erechtheion met zijn meisjesbeelden, het Romeinse theater van Odeon van Herodus Atticus en een oud Grieks theater van Dionysus. Betreed de Griekse mythologie terwijl je de heuvel van Ares ziet waar de god Ares een proces zou hebben gehad. Bezoek de Tempel van Zeus en het Panatheense Stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden. Rijd langs de residentie van de premier in Maximou Mansion, het voormalige koninklijke paleis. Ga verder langs het House of Parliament en stop bij het graf van de onbekende soldaat om de wisseling van de wacht te zien. Ga naar het hoogste punt van Athene op de Lycabettus-heuvel om foto's te maken van panoramische uitzichten over de stad. Verlaat de stad via een schilderachtige kustweg door de Griekse Rivièra. Reis door enkele buitenwijken en vakantieoorden van Athene, zoals Glyfada, Vouliagmeni en Lagonisi op weg naar de prachtige kusttempel van Poseidon in Sounion. Heb de mogelijkheid om te stoppen om lunch te kopen of een koffiepauze te houden aan de waterkant. Keer terug naar je accommodatie in Athene.

Athene: stadstour met privéchauffeur

9. Athene: stadstour met privéchauffeur

De tour begint met een bezoek aan de zogenaamde "heilige rots", de Akropolis. Hier ziet u het Parthenon dat was gewijd aan de godin Athena (Parthenos), Propylea, de monumentale ingang van het heilige gebied, de tempel van Athena Nike die was gewijd aan Athena-Nike (Overwinning) het Erechtheion met zijn beroemde vrouwelijke figuren-beelden de Kariatiden of Maagden gewijd aan zowel de godin Athena als de god Poseidon. Het Odeum van Herodus Atticus en de ruïnes van het eerste theater ter wereld, het Theater van Dionysus en tenslotte de Areopagus (Marsheuvel). Vervolgens gaat u naar de Tempel van de Olympische Zeus (bezoek) en vervolgens naar het Panathenaic of Kallimarmaro Stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden (kort bezoek). We rijden langs de residentie van de premier (Maximou-huis), het voormalige Koninklijk Paleis, vandaag het presidentieel herenhuis en het parlementsgebouw met het graf van de onbekende soldaat (korte stop om de wisseling van de wacht te zien). We vervolgen onze tour door naar het hoogste punt van Athene te rijden, de Lycabettus-heuvel (het beste 360 graden panoramische uitzicht over Athene). Vanaf de Lycabettus-heuvel gaan we naar de oudste en meest pittoreske wijk van Athene, Plaka (met stenen geplaveide smalle straatjes, traditionele Griekse taverna's -beste gyros- antiek- en souvenirwinkels) en de Tower of the Winds. Na de lunch (optioneel) rijdt u door het stadscentrum naar het gebied van de vlooienmarkt (straatbazaar, antiekwinkels) waar u de oude Agora (het politieke, financiële en commerciële centrum van het oude Athene) zult bezoeken. Daar zie je de Tempel van Hephaistos, ook bekend als Theseum (best bewaarde oude tempel in Griekenland) en de Stoa van Attalos (een oud winkelcentrum) die in de jaren vijftig werd gerestaureerd door de Amerikaanse Archeologische School. Het is een rustige en inspirerende plek en vooral in de lente, wanneer alles in volle bloei staat, wordt je geest opgewekt! De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum, het grootste museum in Griekenland met een van de meest uitgebreide en belangrijke archeologische collecties ter wereld. Het herbergt, naast andere belangrijke tentoonstellingen, de fresco's van het eiland Santorini en de prehistorische gouden collectie van Mycene met het beroemde masker van Agamemnon OF met een bezoek aan het nieuwe Akropolismuseum, "Huis" van het Parthenon-marmer en belangrijke en indrukwekkende archeologische vondsten van de heilige rots van de Akropolis.

Athene: hoogtepunten Tour door klassiek Athene

10. Athene: hoogtepunten Tour door klassiek Athene

Laat u inspireren door de Akropolis met de majestueuze Parthenon-tempel met zuilengalerij, het Odeon van Herodes Atticus, de Tempel van Olympiade Zeus, het Panatheense Olympisch Stadion of Kalimarmaro, het oogverblindende Akropolismuseum en het boeiende Nationaal Archeologisch Museum. Geniet van een adembenemend panoramisch uitzicht vanaf de berg Lycabettus, 300 meter boven de zeespiegel, voordat je wordt verleid door de neoklassieke gebouwen van de 'architecturale trilogie' bestaande uit de Nationale bibliotheek, de Universiteit van Athene en de Academie van Athene. Het graf van de onbekende soldaat en de wisseling van de koninklijke wacht op het Constitution Syntagma-plein zijn ook intrigerend! Het levendige Monastiraki dat bekend staat om zijn iconische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van de bibliotheek van Hadrianus, de Stoa van Attalos en de oude Agora, samen met zijn vlooienmarkt, is van groot belang! Verken de smalle geplaveide straatjes met kleine winkeltjes, terrasjes en authentieke taverna's in Plaka!

Sitemap Lycabettus

Wil je alle activiteiten in Lycabettus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.