Datums kiezen

Ontdek het beste van
Lyngen Alpen

Lyngen Alpen: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Tromsø: leuk en gemakkelijk hondenslee-avontuur

1. Van Tromsø: leuk en gemakkelijk hondenslee-avontuur

Bestuur je eigen team husky's tijdens deze buitengewone ervaring, een must voor iedereen die Noord-Noorwegen bezoekt. De hondenslee wordt al eeuwenlang in het Noordpoolgebied gebruikt, voornamelijk voor reizen, jagen en transport, en nu mag jij deelnemen aan deze historische en culturele, leuke activiteit. De tour vertrekt vanuit het stadscentrum van Tromsø, vanwaar je wordt opgehaald voor een schilderachtige transfer van 50 minuten naar het kamp in Breivikeidet. Bij aankomst op ons kamp in Breivikeidet, gelegen in een schilderachtige vallei dicht bij de zee, wordt u verwelkomd door ons vriendelijke personeel. We zullen u voorzien van polar-geïsoleerde pakken, laarzen, mutsen en wanten voordat u op ons hondenslee-avontuur gaat. Je gids zal de veiligheidsinstructies doornemen en je de basisprincipes van het besturen van de slee laten zien. Twee personen delen één slee: één als bestuurder en één als passagier, en halverwege de tour krijgt u de kans om van plaats te wisselen. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om het leven van een hondenmusher te ervaren en alle foto's te maken die hij wil terwijl hij passagier is. Na aandachtig naar de demonstratie te hebben geluisterd en een paar minuten te hebben geoefend, zult u genieten van het rijden op de open velden en binnen de bospaden. Na uw hondensledetocht en terugkomst in het kamp, wordt u uitgenodigd in onze lavvo (een traditionele sami-tent), waar u kunt genieten van een warm drankje en cake rond het kampvuur. Nadat je je normale kleding weer hebt aangetrokken en voor de laatste keer afscheid hebt genomen van de husky's, is het tijd om terug in de bus naar Tromsø te stappen.

Tromsø: Sámi rendiersleeën en Sami culturele tour

2. Tromsø: Sámi rendiersleeën en Sami culturele tour

Ontmoet rendieren en bekijk een Sami-kamp met deze tour vanuit Tromsø. Probeer rendiersleeën en geniet van een stevige Sámi-lunch. Laat je ophalen bij het ontmoetingspunt en maak een mooie rit naar het kamp bij Breivikeidet. Laat je begroeten door je Sámi-gids die je meeneemt naar de rendieren die je meenemen op een sledetocht. Geniet tijdens het rijden van de glorie van de Lyngen Alpen en de prachtige natuur. Adem de frisse arctische lucht in. Warm op met wat thee, koffie en Bithos (een traditioneel Samisch gerecht dat wordt geserveerd voor fijnere maaltijden zoals feesten). Leer na de lunch meer over het leven, de cultuur en kleding van de Sámi. Ervaar een joik (Sámi-volksmuziek). Ga terug naar Tromsø met nieuwe kennis.

Vanuit Tromsø: Sneeuwscootersafari in de Lyngen Alps

3. Vanuit Tromsø: Sneeuwscootersafari in de Lyngen Alps

Bezoek Camp Troll in Lyngen bij Tromsø en beleef een dag vol verkenningstochten, opwinding en plezier tijdens een sneeuwscootersafari. Je kunt met een sneeuwscooter onder gigantische bergen rijden en komt erachter hoe deze spectaculaire toppen de Noorse folklore hebben geïnspireerd. Vertrek vanuit het centrum van Tromsø met de bus naar Breivikeidet, waar je te voet als passagier aan boord gaat van de veerboot (inbegrepen). Aan de overkant in Svensby ontmoet je een medewerker voor het verdere vervoer. Bij aankomst in het basiskamp ontmoet je de gids en luister je naar de praktische instructies over het besturen van de sneeuwscooter. Bekijk een veiligheidsdemonstratie en kleed je vervolgens om voordat de tocht van start gaat. Je bestuurt de sneeuwscooter in tweetallen (een bestuurder en een passagier) en hebt de mogelijkheid om halverwege van bestuurder te wisselen. Reis diep de natuur in terwijl je de mythische wereld van trollen verkent op een schilderachtig pad door de Lyngen Alpen. Geniet van het prachtige landschap en maak de mooiste foto's, terwijl je uitkijkt naar de magische trollen waar je meer over komt te weten. Daarna ga je weer terug naar het basiskamp waar je kunt genieten van een warme maaltijd die rond het vuur wordt geserveerd voordat je vertrekt. Met een volle maag keer je terug naar de veerboot, waar je terugkeert naar Tromsø. Let op: de sneeuwscooters worden gedeeld (ook als je voor 1 persoon boekt). Er zijn twee ticketopties voor deze tour, een optie met en een zonder transfers, zorg ervoor dat je tijdens het boeken de juiste kiest.

Van Tromsø: begeleide sneeuwscootertocht door de Lyngen Alpen met lunch

4. Van Tromsø: begeleide sneeuwscootertocht door de Lyngen Alpen met lunch

Dompel jezelf onder in een winterwonderland, de opwinding van sneeuwscooteren door de majestueuze Lyngen Alpen op deze begeleide tocht met vertrek vanuit Tromsø. Begin je avontuur met een pick-up 's ochtends buiten het Scandic Ishavshotel in Tromsø. Ontspan tijdens een comfortabele bus- of busrit naar de Aurora Wonderland Villa in de Lyngen Alpen en geniet onderweg van schilderachtige winterlandschappen, waaronder een boottocht. Bij aankomst maak je je gereed met de meegeleverde sneeuwscooteruitrusting en krijg je een korte instructie van je gids, zodat je zeker weet dat je de sneeuwscooter met vertrouwen zult besturen. Begin aan je sneeuwscooter odyssee, dwars door ongerepte sneeuw. Bewonder de besneeuwde toppen en schilderachtige winterse taferelen in de wildernis terwijl je het landschap doorkruist. Pauzeer onderweg om op te warmen en energie op te doen met snacks en warme dranken. Navigeer ongeveer 2 uur door fjorden en bergen voordat je terugkeert naar het basiskamp voor een bevredigende lunch. Neem afscheid van Aurora Wonderland en begin je reis terug naar Tromsø. Deze sneeuwscootertocht met gids belooft niet alleen de spanning van het avontuur, maar ook de mogelijkheid om de schoonheid van het Arctische winterlandschap te waarderen. Met deskundige begeleiding en schilderachtige stops is het een uitgebreide en gedenkwaardige verkenning van de Lyngen Alps.

Vanuit Tromsø: Aurora Crystal Lavvo overnachting

5. Vanuit Tromsø: Aurora Crystal Lavvo overnachting

Welkom in het Aurora Wonderland Basecamp, waar de schoonheid van de natuur zich voor je ogen ontvouwt! Ons basiskamp ligt verscholen tussen de adembenemende fjorden, bergen en eilanden en biedt een werkelijk adembenemend panoramisch uitzicht dat je in vervoering zal brengen. Bij Aurora Wonderland Basecamp zijn we trots op onze unieke locatie, ver weg van de drukte van het stadsleven. Hier vind je weinig kunstmatige lichtvervuiling, wat betekent dat je op de perfecte plek bent om het noorderlicht in al zijn verblindende glorie te aanschouwen. Met een heldere hemel en een ongerepte omgeving zijn je kansen om dit natuurwonder mee te maken echt uitzonderlijk. Het avontuur begint wanneer we je om 8:50 uur ophalen bij het Scandic Ishavshotel in Tromso en beginnen aan de panoramische rit naar het basiskamp van het Aurora wonderland. De rit omvat een korte boottocht en een fantastisch uitzicht op de Lyngen Alps. Na aankomst hebben we een lekkere lunch in de villa en daarna kun je kiezen om te gaan wandelen, sneeuwschoenwandelen en/of langlaufen (als het weer het toelaat) of gewoon ontspannen in je Crystal Lavvo. s Avonds komen we weer bij elkaar voor een korte fotografieworkshop en diner. Hier geven we je statieven en leren we je hoe je noorderlichtfoto's kunt maken. Daarna gaan we op een fotografische noorderlichtjacht vlak buiten de Villa. De volgende ochtend serveren we een traditioneel Noors ontbijt voordat we aan de rit terug naar Tromsø beginnen. We komen om 11 uur aan bij Scandic hotel Tromsø. We kijken ernaar uit om deze bijzondere ervaring met je te delen in Aurora Wonderland Basecamp.

Tromsø: Overnachting met noorderlicht en sneeuwscooter

6. Tromsø: Overnachting met noorderlicht en sneeuwscooter

Je wordt 's ochtends opgehaald bij het Scandic Ishavshotel in Tromso en begint aan een panoramische rit naar het basiskamp van het Aurora wonderland. Geniet onderweg van een korte boottocht en geniet van het fantastische uitzicht op de Lyngen Alps. Bij aankomst in het basiskamp krijg je warme overalls, laarzen, helmen en een introductie in het rijden op een sneeuwscooter. Nadat je je hebt omgekleed, stap je aan boord van je sneeuwscooter en rijd je ongeveer 2 uur lang langs fjorden en bergen. Je gids brengt snacks en warme drankjes mee om onderweg van te genieten. Geniet na het sneeuwscooteren van een welverdiende lunch in de villa, voordat je kiest voor een wandeling, sneeuwschoenwandelen en/of langlaufen (als het weer het toelaat), of kom gewoon tot rust in de Crystal Lavvo. Kom 's avonds weer bij elkaar voor een korte fotografieworkshop en diner. Hier pak je een statief en leer je hoe je foto's van het noorderlicht kunt maken. Begin dan aan een fotografische noorderlichtachtervolging direct buiten de Villa. Ga terug naar de villa en rust uit voor de nacht. De volgende ochtend begin je de dag met een traditioneel Noors ontbijt voordat je terugrijdt naar Tromsø.

Tromsø: Aurora Crystal Lavvo overnachting- zonder ophaalservice

7. Tromsø: Aurora Crystal Lavvo overnachting- zonder ophaalservice

Welkom bij Aurora Wonderland Basecamp, waar de schoonheid van de natuur zich voor je ogen ontvouwt! Gelegen tussen de adembenemende fjorden, bergen en eilanden, biedt ons basiskamp een werkelijk ontzagwekkend panoramisch uitzicht dat u betoverd zal achterlaten. Bij Aurora Wonderland Basecamp zijn we trots op onze unieke locatie, ver weg van de drukte van het stadsleven. Hier zul je weinig kunstmatige lichtvervuiling tegenkomen, wat betekent dat je op de perfecte plek bent om getuige te zijn van het noorderlicht in al hun oogverblindende glorie. Met een heldere hemel en een ongerepte omgeving zijn uw kansen om dit natuurwonder te ervaren werkelijk uitzonderlijk. Je begint je reis met een mooie rit naar de Lyngen-Alpen, terwijl je onderweg geniet van adembenemende uitzichten. Aankomst en lunch: Bij aankomst in het basiskamp heeft u de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke lunch in de villa. De lunch wordt doorgaans geserveerd tussen 13.00 en 14.00 uur, zodat u kunt bijtanken en ontspannen voordat u aan uw middagactiviteiten begint. Avontuurkeuzes: Na de lunch kunt u ervoor kiezen om uw eigen activiteiten te ondernemen op basis van uw voorkeuren en weersomstandigheden. Deze activiteiten omvatten onder meer wandelen, sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Met deze buitenervaringen kun je jezelf onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van de Lyngen-Alpen. Als u de voorkeur geeft aan een meer ontspannen ervaring, kunt u ontspannen in uw Crystal Lavvo, waarschijnlijk een gezellige en unieke accommodatie met uitzicht op de omliggende wildernis. Diner- en avondfotografieworkshop: 's Avonds serveren we een lekker diner en daarna heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop noorderlichtfotografie. Noorderlichtachtervolging: Na de workshop ga je de villa uit voor een fotografische noorderlichtachtervolging. Dit is een uitstekende gelegenheid om getuige te zijn van het ontzagwekkende fenomeen van het noorderlicht en dit vast te leggen. Ochtendontbijt: De volgende ochtend wordt u getrakteerd op een traditioneel Noors ontbijt. Vertrek: Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het Aurora Wonderland Basecamp, waarmee uw gedenkwaardige avontuur wordt afgesloten. We kijken ernaar uit om deze buitengewone ervaring met u te delen in Aurora Wonderland Basecamp.

Lyngseidet: Arctische distilleerderij begeleide whiskytour

8. Lyngseidet: Arctische distilleerderij begeleide whiskytour

Boek een rondleiding bij 's werelds meest noordelijke distilleerderij: Aurora Spirit. Deze unieke tour omvat gratis proeverijen en je leert over het maken van premium alcohol in de poolcirkel. Geweldig uitzicht, lokale smaken en interessante feiten gegarandeerd! De Distillery Tour wordt gegeven door een ervaren medewerker die u door het proces van het vervaardigen van verschillende soorten sterke dranken zal begeleiden, zoals wodka, aquavit, gin en hun bekroonde whisky. Je krijgt een kijkje in het mysterieuze verleden van de drinkgewoonten in de Vikingtijd en leert over hi-tech alcoholproductie op de top van de wereld. Er zijn veel uitstekende fotomogelijkheden rond het bezoekerscentrum, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Lyngen-Alpen en de Fjord. Tijdens deze spannende rondleiding zie, voel en ruik je Arctische ingrediënten die allemaal bij de productie worden gebruikt en wordt afgerond met 3 gratis proeverijen waarbij je kunt genieten van een "wee dram" Arctic Whisky!

Vanuit Tromsø: Sneeuwscootertocht door de Lyngen Alpen

9. Vanuit Tromsø: Sneeuwscootertocht door de Lyngen Alpen

Bezoek Camp Troll, gevestigd in Lyngen bij Tromsø, en beleef een middag vol ontdekkingen, opwinding en plezier op een sneeuwscootersafari. Berijd je eigen sneeuwscooter onder gigantische bergen en als je geluk hebt en de omstandigheden gunstig zijn, kun je het noorderlicht zien. Bij aankomst in het basiskamp ontmoet je je gids en leer je over de praktische instructies voor het omgaan met een sneeuwscooter. Bekijk een veiligheidsdemonstratie en kleed je daarna om voordat je eropuit trekt. Bestuur uw sneeuwscooter in paren (één bestuurder en één passagier) en krijg de mogelijkheid om halverwege van bestuurder te wisselen. Reis diep de natuur in terwijl je het magische landschap verkent op een schilderachtig pad terwijl je de "poolnacht" in het Lyngen National Park ervaart. Geniet van het prachtige landschap en maak foto's terwijl u uitkijkt naar de "Tricky Lady" of Aurora Borealis. Ga later terug naar het basiskamp om te genieten van een warme maaltijd geserveerd rond het vuur voordat je vertrekt.

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Lyngen Alpen

Wil je alle activiteiten in Lyngen Alpen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lyngen Alpen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 766 beoordelingen

Omdat ik alleen reisde, kreeg ik een gids mee op de slee. Hij was zeer deskundig en gepassioneerd over zijn werk en deelde zoveel mogelijk informatie met mij. De tour zelf is leuk, er is voldoende tijd om op de slee te rijden/zitten, met halverwege een pauze om foto's te maken. Het landschap was gewoon adembenemend, helemaal wit, stil en besneeuwd. Daarna gingen we terug naar het kamp, aaiden de honden en puppy's, aten een stuk taart bij de koffie en een gids legt wat uit over het sleeën en de honden. Ze geven je een thermisch pak, laarzen en handschoenen voordat je begint. Kortom een heerlijke ervaring

zeer aardige gidsen, prachtige tocht. lekkere warme pakken en laarzen gekregen dus geen moment echt koud gehad hoewel het -9 graden was met wind. voldoende plekken om te stoppen en fotos te maken. tot slot n heerlijke lunch met soep en brood. fantastische dag, deze Camp Trol is echt aan te raden!

Een heel vrolijke gebeurtenis! Er zijn zeer professionele gidsen en enthousiaste honden! We hadden ook voldoende tijd om met de honden door te brengen! Heel gelukkig! De moeite waard!

De honden zijn schattig en slim. Zal serieus lesgeven. Er zijn campings waar u kunt uitrusten en warm kunt blijven. Zelfrijdende ervaring is erg goed

Een rondreis die zeer de moeite waard is, zeker een aanrader!!!