Lyon
E-Bike-Tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lyon E-Bike-Tours: Onze meest aanbevolen

Lyon: 3-uur durende e-biketour met proeverij

1. Lyon: 3-uur durende e-biketour met proeverij

Geniet van een culinaire pauze in het hart van de oude stad! In dit 3-uur durende programma neem je de hoogtepunten van Lyon per e-bike mee. Bekijk de rivier de Saône, rij langs de oevers van de Rhône en naar het Bellecour-plein en rijd door de oude binnenstad (Vieux Lyon) naar het park van de Gouden Hoofd en naar vele andere verrassende plaatsen! Sluit je aan bij de kleine groep en je gids in de buurt van het Palais de Justice in het centrum van Lyon om je ochtend- of middagtour te beginnen. Je wordt uitgerust met een elektrische fiets die is uitgerust voor comfortabel, moeiteloos rijden, waardoor je kunt trappen, cruisen of een combinatie van beide. Vertrek door de door UNESCO beschermde stad. Doordrenkt van eeuwen geschiedenis en beschouwd als de culinaire hoofdstad van Frankrijk, is de levendige mix van monumenten, musea, pleinen, restaurants, bars, winkels en markten in Lyon een genot om te verkennen. De exacte route kan variëren, afhankelijk van de dag, maar je ervaren gids kent alle hoeken en gaten, waar je de ware magie van Lyon vindt. Rij door de Croix Rousse-tunnel, bekleed met gekleurde lichten en muziek, en kijk uit naar de kathedraal van Lyon. Luister terwijl je gids verhalen vertelt over de rijke geschiedenis van Lyon en wijst op zowel beroemde attracties als op buiten de gebaande paden gelegen plekken die alleen locals kennen. Volg de oevers van de rivier de Rhône, onlangs gerenoveerd voor fietsers. Fiets naar Place Bellecour, een beroemd plein bekroond door een standbeeld van koning Lodewijk XIV, en rij langs het pittoreske bootmeer in het park Tête d'Or. Ga terug naar het startpunt om je tour af te sluiten. Stap tijdens je tour uit je fiets en ga naar een lokaal eetcafe om enkele regionale specialiteiten van Lyon te proeven (afhankelijk van de dagen, het uur en de partners): - Regionale vleeswaren, lokale kazen en andere smakelijke hapjes met lokale wijn of frisdranken - Zelfgemaakte zoete cake of pralinetaart met zelfgemaakte verfrissingen, warme dranken of lokale wijn Het wordt geserveerd op schotels voor jou en je mede-voedselliefhebbers om samen van te genieten.

...
Lyon: 2 uur durende e-biketour met hoogtepunten

2. Lyon: 2 uur durende e-biketour met hoogtepunten

Ontdek Lyon, een stad die bekend staat om zijn verscheidenheid aan landschappen, met name de samenvloeiing tussen de Saône en de Rhône. De tour begint in het zuiden van de stad, in de wijk La Confluence. Na een trainingssessie van 15 minuten rijd je van de uitbreiding van de Presqu'île naar de moderne wijk, langs gebouwen uit de industriële geschiedenis van de stad. Je komt alles te weten over deze buurt. Daarna volgt u de oever van de Saône en ziet u de oude stad die door de UNESCO op de werelderfgoedlijst staat. Na een paar minuten staat u voor de heuvel Croix-Rousse, beroemd om de zijde-industrie en zijn prachtig gekleurde architectuur. Je lokale gids zal je meer vertellen over de tijd dat de Canuts, of zijdearbeiders, daar woonden en werkten. U gaat terug naar het agentschap langs de oever van de Rhône. Moeiteloos Lyon doorkruisen met je elektronische fiets. Met dit vervoermiddel kunt u in een paar uur de meeste van de belangrijkste attracties van de stad zien. Je gaat terug naar huis met veel herinneringen: de samenvloeiing tussen de twee rivieren, de oude stad van Lyon, de rivier de Saône en zijn Italiaanse stijl, de heuvel Croix-Rousse en zijn zijdegeschiedenis, de oevers van de Rhône en meer.

...
Lyon: elektrische fietstocht van 2 uur met een lokale gids

3. Lyon: elektrische fietstocht van 2 uur met een lokale gids

Met deze tour kun je de stad in slechts 2 uur ontdekken. Bekijk de hoogtepunten van Lyon, zoals de rivier de Saône, de oevers van de Rhône, Place Bellecour, het Park van de Gouden Kop (Parc de la tête d'or) en vele andere verrassende plekken. Sluit je aan bij je kleine groep en gids bij het Palais de Justice in het centrum van Lyon om je ochtend- of middagtour te beginnen. Rust uit met een elektrische fiets - uitgerust voor comfortabel en moeiteloos rijden, waarmee je kunt trappen, cruisen of een combinatie van beide - en ga op pad door de stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Doordrenkt van eeuwen geschiedenis en beschouwd als de culinaire hoofdstad van Frankrijk, is de levendige mix van monumenten, musea, pleinen, restaurants, bars, winkels en markten van Lyon een genot om te verkennen - vooral op de fiets. Uw exacte route kan variëren afhankelijk van de dag, maar uw ervaren gids kent alle hoeken en gaten waar de ware magie van Lyon ligt. Rijd door de Croix Rousse-tunnel, omzoomd met gekleurde lichten en muziek, en houd de kathedraal van Lyon in de gaten. Luister terwijl je gids verhalen deelt over de rijke geschiedenis van Lyon en wijst op zowel beroemde attracties als buiten de gebaande paden die alleen de lokale bevolking kent. Vervolg uw weg langs de oevers van de rivier de Rhône, onlangs gerenoveerd voor fietsers. Stort je op Place Bellecour, een beroemd plein bekroond door een standbeeld van de beruchte koning Lodewijk XIV, en draai langs het pittoreske roeivijver in het Tête d'Or Park. Kom terug bij het startpunt om uw tour af te sluiten.

...
Lyon: fietstocht Parc de la Tête d'Or

4. Lyon: fietstocht Parc de la Tête d'Or

Bekijk de hoogtepunten van Lyon tijdens een begeleide fietstocht. Ontdek tijdens het fietsen de charmes van het historische centrum en de natuurlijke pareltjes. Neem eerst deel aan een stadsfietsbriefing van 15 minuten om ervoor te zorgen dat je tijdens de tour veilig en comfortabel bent en vul een huurformulier in. Dan is het tijd om samen met je gids naar Lyon te gaan, die je zal beginnen te vertellen over de geschiedenis en cultuur van de stad. Geniet van de rit langs de oever van de Rhône tot aan het Parc de la Tête d'Or . Je gids vertelt je het verhaal van dit prachtige park, ook wel de groene long van deze wijk genoemd. Ervaar wat de natuur te bieden heeft, zoals de kas vol exotische planten, enkele dieren in de dierentuin (inclusief giraffen) en het meer, dat je allemaal vanaf je fiets kunt bekijken. Tijdens de tour passeert u vervolgens het Presqu'île om de Opera en het stadhuis te zien, evenals de Place des Terreaux. Ga op de terugweg verder met je ontdekkingen met de charmante oude stad van Lyon, geklasseerd als werelderfgoed door UNESCO. De tour eindigt op het Place Bellecour, een van de grootste pleinen van Europa.

...
Lyon: 4-uur durende elektrische fietstour met proeverij

5. Lyon: 4-uur durende elektrische fietstour met proeverij

Verken Lyon met de nieuwste generatie elektrische fiets tijdens een 4-uur durende tour met proeverijen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de top van Fourvière. Ontmoet je gids tegenover het gerechtsgebouw van Lyon (Palais de Justice Historique de Lyon). Haal je elektrische fiets op en ga op pad met een gepassioneerde gids op een route waarmee je de hele stad in slechts een paar uur kunt ontdekken. Ga naar de heuvel Fourvière en geniet van het uitzicht vanaf de top van de Croix Rousse. Fiets door het Tête d'Or Park en langs de oevers van de Rhône. Je kunt niet over Lyon praten zonder eten te noemen. Stap tijdens je tour van je fiets en ga naar een lokaal eetcafé om enkele regionale specialiteiten van Lyon te proeven (afhankelijk van de dagen, het uur en de partners): - Regionale vleeswaren, lokale kazen en andere lekkere hapjes met lokale wijn - Huisgemaakte zoete cake of pralinetaart met huisgemaakte versnaperingen, warme dranken of lokale wijn Het wordt geserveerd op gedeelde schotels waar jij en je mede-foodliefhebbers samen van kunnen genieten.  

...

Sitemap Lyon

Wil je alle activiteiten in Lyon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.