Kies data

Lysefjord

Lysefjord: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Van Stavanger: RIB Safari Cruise naar Lysefjord

1. Van Stavanger: RIB Safari Cruise naar Lysefjord

De tour begint in de bodem van de haven in het centrum van Stavanger. Iedereen is gekleed in drijfpakken, reddingsvesten en bril (allemaal inbegrepen) voordat ze aan boord gaan van de RIB. Het eerste deel van de rit gaat langzaam de stadshaven uit. Hier krijg je veel van Stavanger te zien vanaf de zeezijde. Zodra de boten onder de stadsbrug zijn gepasseerd, begint het echte plezier! De boten versnellen tot 35 knopen en varen richting de fjorden. Het gevoel is absoluut geweldig! Geniet van de wind door je haren terwijl de boot op het water "vliegt". Op weg naar de fjorden passeert u de stadseilanden, viskwekerijen en veel traditionele hutten aan het water. Als je geluk hebt, zie je onderweg wat dieren in het wild! Kijk in het water naar zeehonden en bruinvissen en kijk naar de lucht voor adelaars! Als je eenmaal in Lysefjord bent aangekomen, zijn er verschillende stops die je kunt vastleggen met je camera of gewoon kunt genieten van het geweldige landschap. De haltes zijn onder meer de Vagabond-grot, Preikestolen (preekstoelrots) en watervallen! Na ongeveer een uur keert de boot om en vaart terug naar Stavanger. U wordt van boord gegaan op hetzelfde dok als waar u bent ingescheept.

Stavanger: begeleide wandeling naar Kjerag Kjeragbolten

2. Stavanger: begeleide wandeling naar Kjerag Kjeragbolten

Uw tour begint wanneer u om 07.15 uur wordt opgehaald van de locatie die u tijdens het boeken heeft gekozen. Houd er rekening mee dat uw inleverlocatie bij terugkomst dezelfde is als de ophaallocatie. Je begint met een rit van Stavanger naar Eagle's Nest, het startpunt voor deze wandeling. De reis duurt bijna 2,5 uur en is zeker niet zonder charme. Eenmaal aangekomen voert het pad u door prachtig bergachtig terrein met een veranderend landschap en een indrukwekkend uitzicht op de omgeving. Na het bereiken van het Kjerag-plateau na 2 tot 3 uur, zult u tijd doorbrengen met genieten van het uitzicht op de nabijgelegen natuur en zult u voldoende tijd hebben om foto's te maken. Sommige zijn misschien moedig genoeg om op de grendel te klimmen, en als je geluk hebt, kun je misschien BASE-jumpers zien die vanaf kliffen naar Lysefjorden duiken. Dit is ook de ideale locatie om te genieten van de lunch, voor degenen die hun eigen verpakte eten hebben meegenomen. Je dag wordt later afgesloten met je verwachte aankomst in Stavanger rond 18:00 uur.

Stavanger: begeleide kajakken in Lysefjord

3. Stavanger: begeleide kajakken in Lysefjord

Ontmoet je gids en ervaar kajakken in Noorwegen. Leer de basis van het peddelen en verken de fjord. Bekijk zeehonden van dichtbij en bewonder het vredige water. Peddel langs de steile bergen en de Vagabonds-grot in. Passeer het Refsa-dok en wees getuige van een prachtige waterval voordat je terugkeert.

Stavanger: Lysefjord-kajaktocht met uitrusting en snacks

4. Stavanger: Lysefjord-kajaktocht met uitrusting en snacks

Verken het ongelooflijke fjordlandschap in Lysefjordon tijdens deze begeleide kajaktocht. Leer de basisprincipes van kajakken en ga vervolgens het water op om bergen, kloven, watervallen en dieren in het wild te zien. Neem pauzes om meer te weten te komen over de omgeving en volop te genieten van het landschap. Nadat je je gids hebt ontmoet, begin je met een korte briefing over de reis, veiligheidsgesprekken en ontheffingen. Trek de nodige peddeluitrusting aan voordat u (150 m) naar de kajaks bij de fjord loopt. Stel de stoelen en pedalen van uw kajak af met behulp van de gids en ga vervolgens het water op om de basispeddeltechnieken te leren, inclusief efficiënt voorwaarts peddelen en het besturen van de kajak. Als je de basis onder de knie hebt, volg je je gids over de fjord, waar je dicht langs de 300-400 meter hoge bergen peddelt, prachtige kloven en watervallen verkent en hopelijk enkele van de merkwaardige zeehonden van de fjord ontmoet. Geniet van meerdere korte pauzes op het water, waar u kunt genieten van een chocoladesnack en meer te weten kunt komen over de lokale geschiedenis, cultuur en wilde eetwaren in de fjord. Voordat je je omdraait om terug naar huis te gaan, peddel je vlak onder de Preekstoelrots.

Sitemap Lysefjord

Wil je alle activiteiten in Lysefjord ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.