Dingen om te doen Maastricht

Maastricht: De beste dingen die je niet wil missen

Valkenburg: Grottenbelevenis MergelRijk Entreeticket

1. Valkenburg: Grottenbelevenis MergelRijk Entreeticket

Bekijk MergelRijk, een van de beste attracties in Valkenburg. Ontdek alles over grotten en mergel: van hun oorsprong 65 miljoen jaar geleden tot de nieuwste 3D-grotschilderingen in 2022. Voor jong en oud is er bij MergelRijk veel moois te zien en te doen. Bekijk indrukwekkende zand- en mergelsculpturen en maak je eigen souvenir van een echte mergelsteen. Kinderen zullen de grot ontdekken via een leuke speurtocht. Je toegangsticket bevat alle activiteiten en een meertalige infogids. Vergeet niet je camera of telefoon mee te nemen; je wilt de 3D-grotschilderingen vastleggen.

Maastricht: Bierproeverij met Self Tap Experience

2. Maastricht: Bierproeverij met Self Tap Experience

Tap je eigen bier aan de Tap Wall tijdens deze bierproeverij. Hoor over de vele bieren die in de Loft worden aangeboden, proef een scala aan bieren en blijf daarna genieten van enkele van de 69 beschikbare ambachtelijke bieren. Begin uw ervaring met een zelfgetapt welkomstdrankje. Ga met een bierexpert naar de Tap Wall en leer hoe je je eigen bier tapt. Terwijl je aan je bier nipt, hoor je het verhaal van de locatie en kom je meer te weten over de aangeboden bieren. Als je klaar bent met je zelf getapte bier, begin je aan je bierproeverij. Snack op een aantal heerlijke hapjes zoals je proeft. Na het proeven van de geselecteerde bieren, blijf je en geniet je van een vol glas. Kies uit de ervaring van 1, 2 of 3 uur. Probeer tijdens de proeverij van 1 uur 3 bieren en geniet van 1 snackschotel. Probeer tijdens de 2 uur durende proeverij 6 bieren en knabbel aan 2 snackschotels. Tijdens de 3 uur durende proeverij kunt u 9 bieren en 2 snackschotels proberen.

Maastricht: Geheimen van de stad in-app verkenningsspel

3. Maastricht: Geheimen van de stad in-app verkenningsspel

Verzamel je beste vrienden voor een fascinerend avontuur door de stad Maastricht. Speel een leuk spel op je telefoon en verken onderweg de lokale bezienswaardigheden en enkele geheime locaties. Daag jezelf uit voor interactieve taken en ontgrendel aanwijzingen om het spel gaande te houden. Download de game-app en ga naar het Vrijthof in de Binnenstadbuurt. Verken de omgeving en koop een hapje of twee voordat je op play drukt om aan je reis te beginnen. Laat de app je door het gebied leiden en kom langs iconische locaties zoals de vesting Helpoort en het bastion Jerkerkwartier. Voltooi het spel in één keer of neem de tijd om door de stad te dwalen, de app te pauzeren en opnieuw te starten wanneer je maar wilt. Blijf tijdens je hele ervaring betrokken door puzzels op te lossen die je volgende bestemmingen zullen ontgrendelen.

Maastricht: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

4. Maastricht: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit het 15e-eeuwse Maastricht tijdens deze spetterende Escape Tour. Maak kennis met Libertus van Bommel en help hem de geheime uitgang van Maastricht te vinden. In de 15e eeuw heersten de kerk en het klooster over Maastricht. De prior van het Kruisherenklooster, Libertus van Bommel, had dan ook veel verantwoordelijkheden. Maar helaas maakte Van Bommel een behoorlijke puinhoop van zijn taken. Hij moest dus zo snel mogelijk de stad uit, zonder dat iemand hem opmerkte. Zal hij het halen? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Sint-Servaasbasiliek, bewonder de prachtige plekken en houd de vele historische gebouwen in het stadscentrum in de gaten. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Maastricht: in-app Sherlock Holmes City-spel

5. Maastricht: in-app Sherlock Holmes City-spel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken onderweg de hoogtepunten van Maastricht. Baan je een weg door de stad door de game-app te downloaden die je met specifieke aanwijzingen rondleidt. Neem deel aan een uniek avontuur, vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem zo lang als je nodig hebt om deze misdaadzaak aan te pakken en stop om het gebied te verkennen wanneer je maar wilt. Start het spel opnieuw als je er klaar voor bent en geniet terwijl je iconische plekken tegenkomt, zoals de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het Vrijthof en de Sint-Janskerk. Gebruik je detectivevaardigheden om het mysterie te ontrafelen met je metgezellen en ontdek de stad op een unieke manier. Verken in je eigen tempo en vind de boosdoener.

Sitemap Maastricht

Wil je alle activiteiten in Maastricht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.