Kies data

Dingen om te doen Maastricht

Maastricht: De beste dingen die je niet wil missen

Valkenburg: Grottenbelevenis MergelRijk Entreeticket

1. Valkenburg: Grottenbelevenis MergelRijk Entreeticket

Bekijk MergelRijk, een van de beste attracties in Valkenburg. Ontdek alles over grotten en mergel: van hun oorsprong 65 miljoen jaar geleden tot de nieuwste 3D-grotschilderingen in 2022. Voor jong en oud is er bij MergelRijk veel moois te zien en te doen. Bekijk indrukwekkende zand- en mergelsculpturen en maak je eigen souvenir van een echte mergelsteen. Kinderen zullen de grot ontdekken via een leuke speurtocht. Je toegangsticket bevat alle activiteiten en een meertalige infogids. Vergeet niet je camera of telefoon mee te nemen; je wilt de 3D-grotschilderingen vastleggen.

Maastricht: City Exploration Smartphone Game

2. Maastricht: City Exploration Smartphone Game

Verken de historische binnenstad van Maastricht en ontdek leuke weetjes over de wereldberoemde violist André Rieu. Loop door de verborgen straatjes en spot levendige pleinen en geheime hoekjes. Geniet halverwege het parcours van een lekker lokaal biertje om je te helpen de rest van de raadsels op te lossen. Los 11 leuke locatiegebaseerde raadsels op om ongebruikelijke en charmante kleine plekjes te ontdekken, merkwaardige lokale verhalen te ontdekken en aanbevelingen te krijgen voor onafhankelijke cafés en winkels. Deze speelse wandeling door Maastricht zet je zintuigen op scherp en stimuleert je om de mooiste – en kleine(!) – details om je heen te waarderen. Of je Maastricht nu al kent of net bent begonnen met verkennen, deze ervaring geeft je een perspectief op ontdekking dat je nieuwsgierigheid zal inspireren, waar je ook heen gaat. Nieuwsgierige feiten: Kom meer te weten over de stad, ontdek de geheimen van de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over merkwaardige feiten die je nergens anders zult lezen. Vind monumenten en verborgen geheimen: Onze lokale maker creëerde een interactieve wandeling door de stad. Cryptische aanwijzingen laten je door de straten van de stad kronkelen en nodigen je uit om op details te letten die je normaal gesproken niet opmerkt. Zodra je bij de volgende halte bent aangekomen, moet je een vraag oplossen: open je ogen en geest en gebruik je locatie om het juiste antwoord te vinden! Genieten: Tijdens deze ontdekkingstocht leer je de stad van een andere kant kennen. Zelfs de lokale bevolking ontdekt nieuwe feiten terwijl ze geheime stadspaden volgen!

Hoensbroek: Toegangsbewijs Kasteel Hoensbroek

3. Hoensbroek: Toegangsbewijs Kasteel Hoensbroek

Wees getuige van avonturen uit een ver verleden die tot leven komen bij een bezoek aan Kasteel Hoensbroek met deze toegangskaarten. Volg de route in de brochure of ga op kasteelspeurtocht. Ontdek meer dan 40 prachtig ingerichte kamers in dit grootse museumkasteel. Loop door de sprookjesachtige gangen en meer dan 40 prachtige kamers van het kasteel. Volg een zelfgeleide route beschreven in het reisboekje, verkrijgbaar bij de kassa. Lees leuke weetjes over het gebouw en krijg meer informatie van de borden in de kasteelkamers. Je kunt het kasteel ook verkennen met de Ontdek de Burcht Tour. Ontdek de 10 meest bijzondere plekken met behulp van een kaart - van de geheime kamer tot het kleine privaat. Kinderen kunnen tijdens hun onderzoek 10 verschillende postzegels verzamelen. Bewonder in de balzaal de glorieuze 18e-eeuwse zalen met plafondschilderingen, kroonluchters en vergulde afbeeldingen van gravin van Hoensbroek. Beklim de 60 meter hoge versterkte middeleeuwse uitkijktoren. Ga de kerker binnen waar de lichten langzaam uitgaan terwijl de deur achter je op slot gaat.

Maastricht: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

4. Maastricht: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit het 15e-eeuwse Maastricht tijdens deze spetterende Escape Tour. Maak kennis met Libertus van Bommel en help hem de geheime uitgang van Maastricht te vinden. In de 15e eeuw heersten de kerk en het klooster over Maastricht. De prior van het Kruisherenklooster, Libertus van Bommel, had dan ook veel verantwoordelijkheden. Maar helaas maakte Van Bommel een behoorlijke puinhoop van zijn taken. Hij moest dus zo snel mogelijk de stad uit, zonder dat iemand hem opmerkte. Zal hij het halen? Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Loop langs de Sint-Servaasbasiliek, bewonder de prachtige plekken en houd de vele historische gebouwen in het stadscentrum in de gaten. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Maastricht: in-app Sherlock Holmes City-spel

5. Maastricht: in-app Sherlock Holmes City-spel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken onderweg de hoogtepunten van Maastricht. Baan je een weg door de stad door de game-app te downloaden die je rondleidt met specifieke aanwijzingen. Neem deel aan een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem zo lang als nodig is om deze misdaadzaak aan te pakken en stop om de omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Start het spel opnieuw wanneer je er klaar voor bent en geniet ervan terwijl je iconische locaties tegenkomt, zoals de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het Vrijthof en de Sint-Janskerk. Gebruik je detectivevaardigheden om samen met je metgezellen het mysterie te ontrafelen en de stad op een unieke manier te ontdekken. Verken in je eigen tempo en vind de boosdoener. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Maastricht: Geheimen van de stad in-app verkenningsspel

6. Maastricht: Geheimen van de stad in-app verkenningsspel

Verzamel je beste vrienden voor een fascinerend avontuur door de stad Maastricht. Speel een leuk spel op je telefoon en verken onderweg de lokale bezienswaardigheden en enkele geheime locaties. Daag jezelf uit voor interactieve taken en ontgrendel aanwijzingen om het spel gaande te houden. Download de game-app en ga naar het Vrijthof in de Binnenstadbuurt. Verken de omgeving en koop een hapje of twee voordat je op play drukt om aan je reis te beginnen. Laat de app je door het gebied leiden en kom langs iconische locaties zoals de vesting Helpoort en het bastion Jerkerkwartier. Voltooi het spel in één keer of neem de tijd om door de stad te dwalen, de app te pauzeren en opnieuw te starten wanneer je maar wilt. Blijf tijdens je hele ervaring betrokken door puzzels op te lossen die je volgende bestemmingen zullen ontgrendelen.

Maastricht: smartphonegame en zelfgeleide wandeling

7. Maastricht: smartphonegame en zelfgeleide wandeling

Verken de stad Maastricht terwijl je de raadsels oplost. Zelfs de lokale bevolking zegt dat ze nieuwe plekken hebben ontdekt tijdens de Outside Escape. Begin wanneer je wilt, alle informatie ontvang je na bestelling op je mobiele telefoon. Speel in een team van twee tot vijf personen, of alleen. Deze Outside Escape duurt ongeveer twee uur. De startlocatie is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het centraal station. De finish ligt ook op 10 minuten loopafstand van het centraal station, waar je tal van bars en restaurants kunt vinden.

Luchthaven Aken: enkele reis privétransfer naar Maastricht

8. Luchthaven Aken: enkele reis privétransfer naar Maastricht

Comfort Private Transfer van Maastricht Aachen Airport naar uw accommodatie in Maastricht. Alle voertuigen hebben een volledige vergunning en zijn verzekerd. Onze auto's zijn uitgerust met alle benodigde voorzieningen voor een reis naar elk deel van de wereld onder alle weersomstandigheden, inclusief extra bevestigingen voor sport- en andere uitrusting. Op verzoek voor uw toeristen hebben wij kinderzitjes voor alle leeftijden. Voertuigen zijn van binnen en van buiten schoon; onze chauffeurs zijn altijd goed gekleed en hebben altijd aandacht voor onze gasten. Ze spreken Engels en Nederlands. Ze zullen je ontmoeten met een naambordje; hulp bij bagage en bij aankomst in het hotel.

Luchthaven Aken: privétransfer heen en terug naar Maastricht

9. Luchthaven Aken: privétransfer heen en terug naar Maastricht

Retour Comfort Privétransfer van Maastricht Aachen Airport naar uw accommodatie in Maastricht. Alle voertuigen hebben een volledige vergunning en zijn verzekerd. Onze auto's zijn uitgerust met alle benodigde voorzieningen voor een reis naar elk deel van de wereld onder alle weersomstandigheden, inclusief extra bevestigingen voor sport- en andere uitrusting. Op verzoek voor uw toeristen hebben wij kinderzitjes voor alle leeftijden. Voertuigen zijn van binnen en van buiten schoon; onze chauffeurs zijn altijd goed gekleed en hebben altijd aandacht voor onze gasten. Zij spreken Engels. Ze zullen je ontmoeten met een naambordje; hulp bij bagage en bij aankomst in het hotel.

9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Maastricht

Wil je alle activiteiten in Maastricht ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.