Dingen om te doen Machico

Machico: De beste dingen die je niet wil missen

Madeira: duikervaring

1. Madeira: duikervaring

Je duikavontuur begint met een korte theorieles over de praktijk van het duiken voordat je een proefduik maakt in het ondiepe water van het zwembad. Zodra u zich op uw gemak voelt en weet hoe u met de apparatuur moet omgaan, bent u klaar voor het echte werk. Je duikinstructeur neemt je mee voor een opwindende duik in de zee om de spectaculaire onderwaterwereld van Madeira te verkennen. De duik zelf duurt ongeveer 45 minuten op een maximale diepte van 12 meter. Aan het einde van de tour ontvang je een certificaat van deelname om je volgende onderwateravontuur een absoluut briesje te maken.

Madeira: boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten vanuit Machico

2. Madeira: boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten vanuit Machico

Begin je tour met een veiligheidsbriefing en instructies van een zeebioloog over hoe je met dolfijnen kunt zwemmen. Ontvang je veiligheidsvesten en windbrekers en begin aan je bootavontuur. Bekijk vanaf de boot zeedieren zoals walvissen, dolfijnen, zeevogels, schildpadden en kwallen. Als je gemeenschappelijke of gevlekte dolfijnen groepeert, en de zeecondities het toelaten, voel je dan vrij om een duik te nemen met die schattige wezens. Met 29 soorten is Madeira een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te observeren en het succespercentage is erg hoog.

Madeira: tour over de oostkant van het eiland

3. Madeira: tour over de oostkant van het eiland

Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt over de steile wegen van Funchal richting de bergen en door het nationale park, het zwarte woud (Schwarzwald). Langs de eucalyptus- en mimosabossen met uitzicht op de kerstdennen reis je naar de adembenemende bergen van Pico do Arieiro op 1.800 meter hoogte. Het honderdjarige bos met de oude laurierbomen (Laurisilva) is een must en je kunt als extra optie een korte wandeling maken langs de waterkanalen, de levada's van Madeira.  Via de oude weg van Faial met uitzicht op de adelaarsrots rij je naar je volgende bestemming: Santana. Bezoek de traditionele huizen met rieten daken en wijngaarden van deze stad. Hier is ook tijd voor een lunchpauze (niet in de prijs inbegrepen). Na de lunch in Santana gaat de reis door naar Porto Cruz, langs de suikerrietvelden. Bezoek de enige stoom-rumfabriek in Europa (met rumproeverij) en verken het dorp. Bekijk het ruige zwarte zandstrand dat populair is bij surfers. In juli en augustus kun je zwemmen in het beroemde zoutwater. Daarna reis je langs de noordkust waar nog suikerrietterrassen te zien zijn. Je neemt een kijkje in de oude hoofdstad van Madeira, Machico, waar de eerste Portugese kolonisten in de 15e eeuw aankwamen, en gaat dan naar Ponta de São Lourenço, de oostelijke kaap van het eiland.  Aan het einde van je tour word je afgezet bij je hotel. 

Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

4. Vanuit Funchal: rondreis Madeira – het beste van het oosten

Je vertrekt vanaf het ontmoetingspunt aan het Lido van Funchal , maar je kunt in bepaalde gebieden ook gebruikmaken van een gratis ophaalservice bij je hotel. De eerste halte is bij het prachtige uitkijkpunt van Terreiro da Luta, een paar kilometer buiten Funchal. Je rijdt vervolgens richting de berg van  Pico do Arieiro. Op een hoogte van 1818 meter biedt de op twee na hoogste piek van het eiland een adembenemend uitzicht. Als je eenmaal op de hoogste, berijdbare piek op Madeira bent geweest, ga je op weg naar de kust terug door het bos. Bewonder enkele van de karakteristieke huizen met rieten daken van Madeira, passeer mooie dorpjes en geniet van een prachtig uitzicht op het zeegezicht. Je komt aan in het uiterste oosten van het eiland voor een aantal prachtige panorama's van de noord- en zuidkust. Ontdek het populaire beginpunt voor de levada-wandelingen, Ribeiro Frio, op de noordelijke hellingen van het eiland. Zie interessante forellenzwembaden en originele vegetatie. Madeira was ooit volledig bedekt met laurissilva bos, een overblijfsel uit de prehistorie. Je pauzeert voor de lunch in Santana, gekenmerkt door zijn kleine, rieten driehoekige huizen. Verlaat Portela in de richting van Ponta de São Lourenço, gelegen in het oostelijke deel van het eiland. Dit is een plek waar een fantastische combinatie van rotsen, zee en natuur samenkomen. De laatste stad die bezocht moet worden, is Machico, een uitkijkpunt waar je over de baai en het gouden zandstrand kunt kijken.

Madeira: enkele reis of retour gedeelde luchthaventransfer

5. Madeira: enkele reis of retour gedeelde luchthaventransfer

Geniet van een veilige en comfortabele transfer van de luchthaven van Madeira naar uw hotel met deze service van 45 minuten. Boek van tevoren en kom aan op Madeira zonder zorgen over het vinden van vervoer. Deze gedeelde transfer is beschikbaar voor hotels in het centrum van Funchal, Machico, Santa Cruz, Câmara de Lobos en het dorp Caniço. In de minibus kunnen maximaal 8 passagiers worden ondergebracht. Kijk bij aankomst in de uitgang naar de chauffeur, die voor de service een envelop met de naam van elke passagier bij zich heeft. In de envelop zit algemene informatie over Madeira en andere diensten die door de exploitant worden geleverd. Als u een retourtransfer boekt, moet u de ophaaltijd bij uw hotel bevestigen.

Funchal: dagtrip Oost-Madeira met hotelovername

6. Funchal: dagtrip Oost-Madeira met hotelovername

Terreiro da Luta - Om te beginnen nemen we je mee naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht boven Funchal Bay. Pico Areeiro - We vervolgen de tocht naar de prachtige berg Pico do Areeiro op 1818 meter hoogte. Ribeiro Frio - Hier kunt u genieten van een kleine (30 - 40 minuten) Levada-wandeling tot aan een prachtig uitzichtpunt. Als u geen wandelaar bent, kunt u genieten van deze stop om de forellenkwekerij te bezoeken. Santana - Deze halte is de grotere. U kunt profiteren van deze stop van 1u30 tot 2u00 om te lunchen en het dorp Santana te bezoeken. Faial - Bij dit uitkijkpunt kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de noordoostkust. Porto da Cruz - In dit kleine dorp is de halte ongeveer 20 tot 30 minuten. Hier kunt u de North Mills Distillary bezoeken en de lokale rum proeven. Ponta São Lourenço - De ponta do Rosto is een uitkijkpunt dat je gezien moet hebben. Het is gelegen in het meest oostelijke deel van het eiland en biedt een verbluffend uitzicht over de Noord- en Zuid-Madeira Zee en soms ook over het eiland Porto Santo. Machico - Deze verbazingwekkende dag eindigt met een passage door de stad Machico.

Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

7. Madeira: oostelijke eilandtour en wandeling Levada

Deze tour over het oostelijke deel van Madeira laat je kennismaken met de magie van het eiland. Ga mee en verbaas je over de spectaculaire schoonheid. Aan het begin van de dag word je opgehaald bij je hotel van 08:00 tot 09:00 uur. Dan breng je als eerste een bezoek aan het uitzichtpunt over Funchal. Daarna gaat de rit verder naar Camacha, beroemd om zijn mandenvlechtkunst. Hier heb je de mogelijkheid om rond te kijken voordat je naar Poiso gaat, waar het Laurisilva-bos begint. Kijk uit naar het fantastische uitzicht vanaf Pico do Arieiro. Met 1.818 meter is Pico do Arieiro de derde hoogste top van het eiland. De volgende halte is Ribeiro Frio, voor sommigen de mooiste plek van Madeira. Hier bezoek je een forelkwekerij en wandel je langs de Levada naar Balcões. Na de wandeling ga je naar Santana om zijn bekende A-vormige huisjes te zien. De tour gaat vervolgens verder langs de noordkust naar Faial. Hier heb je een pauze bij een bekend restaurant op het eiland Grutas do Faial (grotten van Faial). Geniet hier van een heerlijke lunch die geserveerd wordt met een lokaal geproduceerde wijn. Na de lunch gaat de tour verder naar het oostelijke deel van het eiland, naar het bekende uitzichtpunt Pico do Facho. Vanaf hier heb je een onvergetelijk uitzicht over Ponta de São Lourenco, Machico en het vliegveld. Op een heldere dag kun je de Desertas-eilanden zien en Porto Santo, de kleine eilanden vlak bij Madeira. De laatste halte is bij het bekende uitzichtpunt over Machico. Om 17:00 uur ben je weer terug in Funchal.

Funchal: tour over de toppen van Madeira per open 4x4

8. Funchal: tour over de toppen van Madeira per open 4x4

Je wordt opgehaald bij je hotel in Funchal en rijdt naar het zuid-oosten van Madeira. Je komt langs het plaatsje Machico en de grens tussen het noorden en zuiden van het eiland. In Portela heb je prachtig uitzicht op de bergen. Vervolgens rijd je bergafwaarts naar Porto da Cruz. Bezoek een suikerfabriek en ga verder naar de kust bij Faial. In Santana zie je de typische driehoekige huisjes die iconisch zijn voor Madeira. Door de vallei en het woud kom je bij Riveiro Frio, ter hoogte van 1818 meter - de op 2 na hoogste piek van het eiland.

Madeira: halve dag Pico Arieiro jeeptour

9. Madeira: halve dag Pico Arieiro jeeptour

Deze Jeep-tour laat je de op twee na hoogste top van Madeira zien, die op 1.818 meter ligt. Je zult ook Santo da Serra ontdekken, bekend om zijn beroemde boerderijen en ciderdrank die je kunt proeven. U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om te genieten van een korte levadawandeling in de berg, die ongeveer 20 tot 30 minuten duurt. Als je je wandeling hebt afgerond, ga je verder naar het uitkijkpunt Portela. Je stopt bij het uitkijkpunt Portela, met uitzicht op Porto da Cruz in het noorden van het eiland, waar je off-road gaat in het midden van het Laurissilva-bos naar de stad Machico. Machico was de eerste plek die werd gevonden toen ze het eiland Madeira ontdekten, en als je klaar bent met het ontdekken van de kenmerken ervan, keer je terug naar je hotel.

Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

10. Madeira: walvis- en dolfijnen spotten

Zoek naar walvissen en dolfijnen en ontdek ander zeeleven voor de prachtige kust van Ponta de São Lourenço op Madeira tijdens een boottocht met een kleine groep met een bemanning van mariene biologen. Klim aan boord van de 300 pk motorboot met een strak ontwerp en luister naar informatief commentaar over het zeeleven en de bezienswaardigheden van Madeira terwijl je aan de reis begint. Ontmoet verschillende groepen dolfijnen, walvissen en schildpadden in het water. Bewonder hoe de dieren doorbreken en in het water spetteren en leer verbazingwekkende feiten over hen uit je gids voor mariene biologen. Zie endemische zeevogels en kom dicht bij de unieke rotsformaties aan de kust terwijl je in korte tijd grote afstanden aflegt. Als u in de zomer op bezoek bent, kunt u snorkelen en zwemmen in Ponta de São Lourenço.

Topbezienswaardigheden in Machico

Sitemap Machico

Wil je alle activiteiten in Machico ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Machico

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.186 beoordelingen

Met onze gids Nuno hebben we een top tour gehad door het oosten van Madeira! Het was veel uitgebreider dan verwacht en Nuno leerde ons allerlei weetjes over bijvoorbeeld verschillende soorten fruit en groente langs de kant van de weg! We maakten ook leuke onverwachte stops en er werd echt de tijd genomen voor een mooie dagtrip. Al met al dus een aanrader!

Super gids (Lucy van Madeira Secrets), geweldige kleine reisgroep met een grote verscheidenheid aan mensen! Veel kleine plaatsen met geweldige fotomomenten werden bezocht. Lucy had altijd kleine verhaaltjes klaar, maar ook historische verklaringen! Al met al een geweldige reis die we alleen maar kunnen aanbevelen!!!!! Waar voor je geld is precies goed!

Fantastische tour. Een enthousiaste gids die veel over het eiland weet te vertellen. Alle highlights inbegrepen en totaal geen tijdsdruk. Overal kregen we ruim de tijd om alles te bewonderen. Fijne service waarbij je opgehaald en teruggebracht word bij je hotel. Geen enkel minpunt te benoemen. Zeker aan te raden, evenals de west tour.

Christina was echt een geweldige gids. Ze was erg aardig en gaf veel interessante informatie. Ik ben blij dat we het hebben gevonden. Het was echt een geweldige dag!

klas rondreis. Tony, onze gids, heeft ons heel goed door de dag geholpen. Het was erg grappig en je hebt veel geleerd over het eiland.